Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранване за 70 лв(нито лев повече)

Featured Replies

• Автор

Ами да приличат си,защото и двете са импулсни-затова си приличат,а фортрона беше един друг тип и аз

не се сещам как се казваше.

имам 2 години гаранция.

Мерих с мултицет и 12 те волта са 12.25

Петте са си точно пет

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Да ти е честит! Дълга експолтация и редки срещи с енергото :)

На мен ли ми се струва ,но вътре не се различава много от хипера като брой елемнети?

Мен ако питаш платката е същата....или поне адски много си приличат. biggrin.gif

Ами да приличат си,защото и двете са импулсни-затова си приличат,а фортрона беше един друг тип и аз

До колкото знам,всички съвременни компютърни захранвания са импулсни и едва ли Фортрона е изключение.Като гледам наистина няма голяма (да не кажа никаква) разлика в структурата на Енермакса и Хипер-а.И двете ми изглеждат с доста по-хилави радиатори от стария ми Енермакс 300w dual fan(висок клас захранване преди години).Явно това,че са нисък клас захранвания си казва думата.За цената си не са лош избор,и в пъти по-добре от някой Noname гаражна сглобка.

• Автор

е това значи ли,че ще издържи 9600 GT

е това значи ли,че ще издържи 9600 GT

Естествено, както и 9800ГТ и дори 4850 с клок на проца :rolleyes:

• Автор
Естествено, както и 9800ГТ и дори 4850 с клок на проца :rolleyes:

е това вече е добра новина,иначе отвътре незнам защо,но наистина изглежда по-зле и от codegena ми,но засега като гледам как работи е в пъти по-добро то старото ми.

И аз ще видя ако събера повече пари ше взема FSP 400W PNF,ако не 350W вариант...,но в никакъв случай PNR.И все пак си мисля ,че HIPER-a и ENERMAX-a са класи над китайските мощности :question:

И аз ще видя ако събера повече пари ше взема FSP 400W PNF,ако не 350W вариант...,но в никакъв случай PNR.И все пак си мисля ,че HIPER-a и ENERMAX-a са класи над китайските мощности :question:

Във всеки случай Hiper-a e по-разумният избор oт прословутия PNF. Колко му е ефективността на PNF-a, че не ви харесват 77% на Hipera? 75% e на PNF-a. Няма как да очаквате от захранване за 60лв. да има 80%+ ефективност и да е добро колкото Corsair CMPSU-400CXEU или луксозното PC P&C Silencer PPCS420X-Eu

• Автор
И аз ще видя ако събера повече пари ше взема FSP 400W PNF,ако не 350W вариант...,но в никакъв случай PNR.И все пак си мисля ,че HIPER-a и ENERMAX-a са класи над китайските мощности ;)

Е моето захранване по-добър избор ли е от 400 PNF?

Те и тия дето си посочил не са толкова скъпи,а доли си заслужават париците спрямо мойто?

И още нещо незнам за HIPERA,но моето е произведено в китай. biggrin.gif

Впрочем всичко е оттом,вероятно с изключение на няколко марки,който са доста скъпи,но това не значи,че всички захранвания произведени в китай са боклуци.

Времето и компонентите,който ще сложа на захранването ми,ще покажат дали е боклук,или добро за парите си.

Да питам,как може на такава малка платка да бъде събрано 400 W захранване с реална мощност,защото отворих вчера кодегена и тои е хем на по голяма платка,хем с повече кондензатори,с доста по-големи радиатори,а знаети ли че се справяше по-зле и дори не можеше да включи компа ми,когато е с два хард диска,а когато сложих и видео карта нещата съвсем се влошиха.

Та каква е разликата между Fortron 400 PNF,ЕNERMAXA и въпросният HIPER?Кое от трите е най-добро,и защо HIPERAR и ЕNERMAXA,имат толкова оскубан вид,а Fortrona не? :)

Да питам,как може на такава малка платка да бъде събрано 400 W захранване с реална мощност,защото отворих вчера кодегена и тои е хем на по голяма платка,хем с повече кондензатори,с доста по-големи радиатори,а знаети ли че се справяше по-зле и дори не можеше да включи компа ми,когато е с два хард диска,а когато сложих и видео карта нещата съвсем се влошиха.

Та каква е разликата между Fortron 400 PNF,ЕNERMAXA и въпросният HIPER?Кое от трите е най-добро,и защо HIPERAR и ЕNERMAXA,имат толкова оскубан вид,а Fortrona не? :ph34r:

С лекота си задал толкова много и сложни въпроси... Очакваш ли някой да се ангажира с подробен и дълъг отговор/писанки ? Освен това е изписано толкова много за това във форума. Опитай да поразгледаш из нета първо. На елементарно ниво вече имаш отговор в темата.

Няколко линка ако и това те затруднява - калдата, най-обща схема с добро описание, всичко казано от автора и е актуално и днес... :blink:

За подробни принципни схеми и реални тестове - при братята руснаци, те са маняци на тая тема, както и на тема клок и са я/ги издълбали отвсякъде laugh.gif

вижте, наистина не знам защо всички се обръщат към някакви новоизлюпени уж "клокърски" захранвания - повечето китайски пръчки - а не се придържат към класики като Cooler Master, които са се доказвали с десетилетия. аз се доверявам на марката на вече трета машина (сега съм с extreme power plus 550) и НИКОГА не съм имал проблем, а съм сигурен, че все имат някой модел, който да се доближава като съотношение показатели/цена до ENERMAX-и, FORTRON-и и т.н.

Редактирано от kaldata.com (преглед на промените)

kaldata.com гледаш малко повърхностно върху нещата.Незнам какво визираш с "новоизлюпени колкърски захранвания",предполагам Hiper,но те имат и доста качествени решения.Почти всички маркови и качествени захранвания се произвеждат в Китай и Тайван.Според мен по-правилно е да се разглежда даден модел,а не да се изхвърляме с фенство по някоя марка.Cooler Master имат невероятно добри модели,примерно серията им Silent Pro която е оем производство на Enhance(много качествен производител),докато Extreme серията е доста по нисък клас,да не кажа нямаща абсолютно нищо общо с Silent pro И Real power.Това не пречи да е добър избор за цената си.Повечето фирми не произвеждат сами захранванията си,иключение на няколко,а разчитат на OEM производители като Enhance,Acbel,Seasonic,FSP,Sirtec,Delta,CWT.Така,че всичко е въпрос на финанси и съобразяване с нуждите на самата компютърна конфигурация.

Във всеки случай Hiper-a e по-разумният избор oт прословутия PNF. Колко му е ефективността на PNF-a, че не ви харесват 77% на Hipera? 75% e на PNF-a. Няма как да очаквате от захранване за 60лв. да има 80%+ ефективност и да е добро колкото Corsair CMPSU-400CXEU или луксозното PC P&C Silencer PPCS420X-Eu

За кой PNF става дума 350 или 400 модела или и за двата? То е ясно,че не може да се очаква голяма ефективност,но повече ме интересува това което каза професора ,че не държали напрежнието в нормите...ти имал ли си работа с захранване на HIPER :down: Иначе онази вечер сравнявах покзателите с ENERMAX-a На ivan_252 и са почти еднакви.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Не виждам какво се палите толкова, нали парите вече са дадени :blink: При всички положения, разликите в захранванията са относително незначителни, и спорни, не виждам какво се дърлите толкова.Запретвайте ръкавите, тоест мултицетите, натоварете ги, анализирайте acoustic performance...е, разбрахте ме, прекалихте малко.Човекът иска с няколко думи обяснение, за да може да спи спокойно.

Не зная по колко кашона продавате на месец но не е зле да поглеждате какво пише по захранваията, поне от време на време ;)

Ето това е въпросната Фокс кутийка с делта захранване, цъкнах я преди 5 минути но в момента на компа се работи и само леко го завъртях на една страна и е силно кофти снимката, просто каката, която работи на него ме изгледа на кръв и аз бързах да му сложа капака както се казва и да изчезна, но при добро желание се вижда долу в дясно надписа. И твърдо дават по-малко откази и проблеми от въпросните фортрони, наистина у нас се внасят най-големите буклуци и се продават на високи цени. Като капак юнаците, които поддържат сайтовете правят доста грешки при въвеждането на данните им, конкретно визирам моста и не си мърдат пръста да ги оправят после. Получава се парадокса един продукт да виси с месеци и години дори със грешно означение, да се индексира от гугъла и си стои така докато не го изтрият в някой хубав ден. Тъпа история, нашенска sad.gif

1de2512f0747cbc0.jpg

http://www.plesio.bg/120-mm-c-69977831/fan...0-p-232578.html цена на перка delta ... дали захранването е делта? освен това само тука в българските сайтове пише че е делта, на английски ако търсиш няма: http://www.google.com/search?hl=en&as_...&lr=lang_en

и къде пише че е делта? първо делта лепенки на винчетата не слагат, както и на фортроните с изключение на blue storm там в името на модела си пише HH - foxconn както си е и логото на дънните им платки при пускане... delta правят за chieftec (ето и цени http://argus.bg/bg/products.php?cat=36 - може да видиш колко струва 400 вата захранване), не за foxconn

index_delta_logo.gif логото на delta electronics inc.

ся като видях снимки на енермакса спокойно мога да кажя че не може да се мери с фортрона - но ти за съжаление ще се убедиш като ти се рестартирва всеки ден компютъра всеки път като премигнат лампите... щото никаква електроника не може да компенсира кондензаторите на входа, които при 400 ватовия PNF са 2броя 820 uf последователно или това прави 410 uf на 400 волта... пък това дроселче дето са сложили до входния кондензатор да играе PFC въобще не може да докара кпд колкото това на фортрона, който не се слави с високо КПД. а колкото до хипера той може да е по добър от 300 PNR ама само толкова... просто няма база за ставнение с PNF серията... в предната фирма шефа искаше да продава хипер щото 400 ватовото беше доста по ефтино от 400 вата фортрон и аз доста се рових за тестове и след като прочетох няколко ревюта правени от руснаци (се наложило hyper да ревизират платката и да пренастроята защитата да не изключва на обявената по лепенката мощност, но дори и така захранването не държеше напреженията в рамките на критичните 10%, пък да не говорим за препоръчителните 5%)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
http://www.plesio.bg/120-mm-c-69977831/fan...0-p-232578.html цена на перка delta ... дали захранването е делта? освен това само тука в българските сайтове пише че е делта, на английски ако търсиш няма: http://www.google.com/search?hl=en&as_...&lr=lang_en

и къде пише че е делта? първо делта лепенки на винчетата не слагат, както и на фортроните с изключение на blue storm там в името на модела си пише HH - foxconn както си е и логото на дънните им платки при пускане... delta правят за chieftec (ето и цени http://argus.bg/bg/products.php?cat=36 - може да видиш колко струва 400 вата захранване), не за foxconn

ся като видях снимки на енермакса спокойно мога да кажя че не може да се мери с фортрона - но ти за съжаление ще се убедиш като ти се рестартирва всеки ден компютъра всеки път като премигнат лампите... щото никаква електроника не може да компенсира кондензаторите на входа, които при 400 ватовия PNF са 2броя 820 uf последователно или това прави 410 uf на 400 волта... пък това дроселче дето са сложили до входния кондензатор да играе PFC въобще не може да докара кпд колкото това на фортрона, който не се слави с високо КПД. а колкото до хипера той може да е по добър от 300 PNR ама само толкова... просто няма база за ставнение с PNF серията... в предната фирма шефа искаше да продава хипер щото 400 ватовото беше доста по ефтино от 400 вата фортрон и аз доста се рових за тестове и след като прочетох няколко ревюта правени от руснаци (се наложило hyper да ревизират платката и да пренастроята защитата да не изключва на обявената по лепенката мощност, но дори и така захранването не държеше напреженията в рамките на критичните 10%, пък да не говорим за препоръчителните 5%)

Ако това е проблема с примигването на тока,ще е празник защото не е примигвал от години. :)

Иначе пробвах и държи стабилно волтажите.Но не това е всичко в едно захранване.

Аз от два зена не съм изключвал компа и се си работи.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Връщам се в тази тема,защото искам само да спомена,че вчера примигваше тока на поразия(през 3-4 сек) и с ENERMAXA,не ми се изключи компа нито веднъж.Играх игра и нито заби нито с нещо се усети колебанието в тока.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.