Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видеокарта с HDMI.

Featured Replies

Искам да взема карта ,която е с HDMI.Все пак да не е по-слаба от сегашната ми -9600ГТ.Спрял съм се на

-SAPPHIRE RADEON HD-4830 512MB HDMI

-PALIT 9800GT 512 DDR3 /HDMI

Досега съм бил само с НВидия,но ми казаха ,че SAPPHIR-а имал по-добри мултимедиини възможности , а и в игрите не отстъпвал.

Иска ми се да е и с по-тихо охлаждане.Моля за мнение.

С колко пари разполагаш първо кажи, а пък препоръката от нас е най-лесното нещо. :blink:

Здр.

Радеон-а е добър , какво ти е захранването ?

... а също и процесора. Ако си с едноядрен процесор да кажем не виждам смисъл. Иначе избора в този ценови клас е 4850 :P

• Автор

CPU-E7200-захранването ми е -410вата на Сиртек.GA P35-DS3L-2X2GB-1066 A-DATA.

Точно този модел е доста шумен, мисля човека искаше тишина?

GB R485MC-1GH - ATI Radeon HD 4850, PCI-E 2.0, 1GB GDDR3, 256 bit, dual DVI-I / D-sub / HDMI / HDCP, DirectX 10.1, OpenGL 2.1, HDTV с пасивно охлаждане е 270лв в лийдъра, а тоя 1гб памет ще помогне доста при игри с по-големи резолюции, картата е принципно гореща, но слагаш една ниско оборотна, тиха перка 120мм(да кажем тази или тази ) и работата е чиста.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Казаха ми в един маг. за хардуер-" Ако нямаш пари за 260-280НВидия или -4870- вземи това."

SAPPHIRE HD 4830 512MB GDDR3 PCI-E HDMI-ще се справи чудесно и с игрите и с HD-филми.UVD на ATI се справяло по успешно с видео с висока резолюция отколкото НВидия.

ATI Avivo™HD video and display technologyUnified Video Decoder 2 (UVD) for Blu-ray™ and HD VideoBuilt-in HDMI with 7.1 surround sound supportOn-chip HDCP

Мога ли да им се доверя.

Картата, която vidimiq ти предложи, първо е доста по-добра, второ е 1GB в сравнение с тази HD4830 512MB. Вземай нея (HD4850 1GB), тя е перфектната карта за теб и почти се вмъква в бюджета - 270 лв.

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

• Автор

Стигнахме със синът ми до 2ва варианта :

1-Gigabyte GV-R485MC-1GI-това е моят избор

2-GB N250ZL-1GI/GTS250/GDDR3-неговият избор-

Аргументите му са -CUDA и NVidia PhysX-Аз лично не знам какво е реалното предимство на тези неща в игрите и във видеото -H:264 и BluRay.

Ще приема неговият избор ,но искам да разбера NV GTS250 наистина ли е по-добрият избор в момента макар ,че ATI-тo май е по-скъпо.

да,nVidia-та е по-добра.

Тествал ли си ги и двете или говориш на изуст? Двете карти са абсолютно на кантар, като в различните игри излиза едната или другата напред, та която и да вземеш няма да сгрешиш. Предимството на 4850 е HD видеото и това че е по-малко процесорно зависима - т.е. почти няма разлика в производителността с процесор на 2.8 и такъв на 3.5GHz, докато с добре клокнат, бърз процесор GTS250 ще си покаже рогцата, но PhysX реално не е никакво предимство. Гледам, че GV-R485MC-1GH е 291лв. а N250ZL-1GI е с 15-20лв. по-скъпа, та предвид и процесора Е7200 бих взел GV-R485MC-1GH. Само че малко ме притеснява захранването ти - може ли да дадеш малко подробности за тоя Sirtec. Дай точния модел или най-добре снимай етикета му да го видим, че имаше една серия които правеха доста проблеми.

• Автор

Гледах това ревю-http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=725&pageid=2

Gainward GeForce GTS 250 / XFX Radeon HD 4850 XXX -512МБ-Като,че ли НВидията има леко предимство. Аз много не съм вещ по тези тестове.Не знам дали оказва значение че Ати-то е 512МБ ,а GTS250- е 1ГБ.

Посочих GA -1GI ,а не GA-1GH ,заради HDMI-я на GA -1GI -това е едно от условията на синът ми-да има HDMI-DVI и D-SUB.

Ако се спрем на НВидия-250 този вариант добър ли е -PALIT GTS250 512MB DDR3 или да е с 1ГБ памет като GV-N250ZL-1GI например.

Усеща ли се при GTS250 разликата м/ду 512МБ РАМ и 1ГБ РАМ в реалните приложения.

При ATI може да се ползва преходник DVI-HDMI, като през него минава и звук(имаше подобна тема някъде), а 1GB оказва влияние при резолюции 1680х1050 и нагоре. При по-ниски(1280х1024, 1440х900) 512МВ са достатъчни за комфортна игра. При теста който видях даже предимството в повечето игри е на 4850, освен в 2-3 такива където GTS250 излиза незначително напред, а нали видя, че при плейване на Blu-Ray резултатът също е в полза на 4850. Пък и не е много обективно да се тестват карти с различен обем памет.

• Автор

Само за информация -очаква ли се от АТИ нещо ново в средният клас в близко време и има ли вероятност 4870 да слезе надолу, около 190$- 200$ под натиска на 4890.

SAPPHIRE VAPOR- каква е тази серия на SAPPHIRE -фабрично клокнати карти или нещо друго и за предпочитане ли са пред редовите модели.

Тествал ли си ги и двете или говориш на изуст? Двете карти са абсолютно на кантар, като в различните игри излиза едната или другата напред, та която и да вземеш няма да сгрешиш. Предимството на 4850 е HD видеото и това че е по-малко процесорно зависима - т.е. почти няма разлика в производителността с процесор на 2.8 и такъв на 3.5GHz, докато с добре клокнат, бърз процесор GTS250 ще си покаже рогцата, но PhysX реално не е никакво предимство. Гледам, че GV-R485MC-1GH е 291лв. а N250ZL-1GI е с 15-20лв. по-скъпа, та предвид и процесора Е7200 бих взел GV-R485MC-1GH. Само че малко ме притеснява захранването ти - може ли да дадеш малко подробности за тоя Sirtec. Дай точния модел или най-добре снимай етикета му да го видим, че имаше една серия които правеха доста проблеми.

PhysX ускорението немога да кажа, че е незначително. :rolleyes: Проблемът му е, че много малко игри го ползват, но тези които го ползват има сериозен прираст в производителноста. Аз за UT3 получих към 30-40%, но засега не съм си качвал друга такава игра. Истина е, че HD4850 не е и толкова зависима от към процесора, колкото nVIDIA-иите. Причината се крие и в броя на ядрата, в графичния чип. Междувременно вижте това РЕВЮ . Нещата са на кантар, обаче при един клок на процесорът ви да кажем до 3.5GHz nVIDIA-та взима преднина, пред атито. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.