Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автомбили с десен волан. Проблем ли са?

Featured Replies

Проблем ли са автомобилите с десен волан на пътя и предпоставка ли са за повече инциденти?

Моето мнение е категорично НЕ!

С "обратния волан" се свиква толкова лесно колкото и с "нормалния". Само след 500км., разликата е напълно размита и забравена. Нямало видимост при изпреварване. Вярно е, но това води до по-внимателно планиране на изпреварванията. Спазване на по - голяма дистанция, осигуряване на по-добра видимост, предприемане на маневрата само на прави и широки участъци от пътя. Така стилът "камикадзе" на изкачащтите изпод шасито на камионите, на къси, неудобни и забранени за изпреварване участъци, тунинговани голфове и астри, става неизползваем. За шофиране в градски  условия  в малките градове въобще няма да коментирам. При натоварения трафик в София е все едно от коя седалка ще се наслаждаваш на градския аромат. Който си ползва огледалата на левия волан го прави и на десния.

Дами и господа, организатори на кампанията! Направете статистика на произшествията: на броя автомобили с ляв волан, процентно колко от тях са предизвикали ПТП и същото за автомобили с десен волан. Дали единствената грижа е здравето и живота на участниците във движението или конкурентните цени на машините(които в повечето случаи са 50% по ниски от нормалните за едни и същи модели).

Защо не насочите усилия към това да влязат в затвора пияните убийци по пътя. Да се призeмят пилотите които карат с 150км/ч по второкласни пътища. Да излезат от храстите полицаите, които обикновено се падат точно зад ограничение 40 или 50 км/ч на прав и широк път.

Защо да правим грандиозен ремонт на здрав автомобил. За промяна на дирекцията трябва да се разглоби половината кола. А ако точно моята я направят в петък следобед? Кое ще ми гарантира че не пропуснат нито един винт или кабелна връзка?

Вече 9 месеца карам кола с десен волан и се чувствам комфортно с нея. Много моля, не ми причинявайте излишни приключения и неволи. Благодаря ви от сега!

Проблем са естествено как да не са проблем . Един катаджия беше поискал документите на приятелката на един познат който спрял за проверка а той с едно сузуки суифт десен волан. И нали по навик от ляво а тя горката се возела и в шах ! Та да не изпадат в такива положения воланите трябва да се преработят.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
Ти не си добре изабел1 :) :) laugh.gif

предпочитам да не съм добре от колкото да съм добре като теб

Проблем ли са автомобилите с десен волан на пътя и предпоставка ли са за повече инциденти?

Моето мнение е категорично НЕ!

Имам няколко години опит с подобни возила и няколко десетки хиляди километра, включая бусове и камион. Никак не съм съгласен с теб. Ама никак. За леката кола ако се кара внимателно и силата, разбирай късмета е на твоя страна - да може да се покара временно няколко седмици и то само денем докато се прехвърли волана. Може да се правят и по-дълготрайни изключения за професионални водачи. Ама за масовия любител шофьор - не. При нормалните уж МПС се изпобиват по пътищата и то главно поради неспазване на предимство. Разбирай - частично или пълно неуважение към околните ти сънародници и съграждани. А при намалена видимост с десния волан - това не е за нашите условия, манталитет и възпитание. Мое мнение само.

Ами проблем са...как да не са. Това със намалянето на риска при извънградско каране си е чисто оправдание на шофьорите на такива коли. Имах честта да се повозя в такава... повярвай ми, понякога е трудно да се изпълнят елементарни изпреварвания защото липсва всякаква видимост. Десния волан е съобразен с посоката на каране в дадените държави. В България - ляв волан.

П.С. Камикадзе със 150км (та и с 250) с ляв волан е за предпочитане пред дакъв с десен :)

Днеска станах свидетел на един такъв, който за малко да направи преподредба на едно кръстовище. Извади късмет и се прасна в бордюра.

Тези коли са много опасни. Шофьора има всякаква липса на видимост и при ситуация, които стават постоянно, не може да реагира адекватно. Имам спомен че дори закона ги забранява, но може и да греша.

Аз също не подкрепям десните волани . :yanim:

За жалост закона не го забранява,Progres,иначе нямаше да ги регистрират !

Мой познат с такъв автомобил ми се похвали,че слагали някаква камера отляво и монитор пред шофьора и нямало разлика... :)

Редактирано от dimd (преглед на промените)

И аз мисля, че са проблем десните волани.То толкова шофьори не се научиха да карат с леви....

Автомобилите с десен волан не са проблем в UK,но тук са проблем,заради намалената видимост при изпреварване,което е сериозна причина да ги избягваме.

за 5-те години в които имам книжка съм участвал в 3 птп, при които е викан кат единия път един с десен волан ни събра 4 спрели коли щото се бил загледал на кръстовището нещо,, една хондичка двувалка 1.6 мн беше добра ама тоя ОЛОГОФРЕН...

О аз пък като ги видя получавам Алергия , друго си е с ляв волан. Категорично против съм. Британските коли (мисля само те са с десен волан) са с по 2000-3000 хил. лева по евтини , но за тези хиледарки можеш да си навелечеш много голяма беля а имено ПТП и да платиш 5 , 10 и повече пъти повече от тези 2 3 хилядарки ... няма смисъл. Купувайте си с дясен волан , все пак живеем в България , а който е в Англия да си купива десен .. това е.

Трябва да бъдат забранени със закон подобни возила в страната и не знам защо изобщо се е допуснало това недомислие. Законът трябва да влезе в сила със задна дата от 2000 г. например !

Трябва но в България има най-малко 20 хиляди такива автомобила..

айде недейте философства толкова, много малко от вас така като гледам са сядали даже в такава, камо ли карали, камо ли достатъчно дълго в нашите условия, за да дадат адекватно мнение.

да, не е удобно, но ако си добър и внимателен шофьор, а не някакво болно гъзе което кара все едно е само на пътя, нямаш никакъв проблем. свиква се бързо, и след време не ти прави впечатление, освен при изпреварване, а за такива случаи препоръчвам по високо возило от сорта на ML или Cherokee(15-16хил на около 5-6г, супер са), и просто гледаш отгоре ;)

Редактирано от kolp (преглед на промените)

Бях за известно време в Кипър-там трафика е като в Англия и е забранено движението на автомобили с ляв волан-логично е и в България при тези долнопробни пътища и толкова калпави шофьори да са забранени автомобилите с десен волан/мое мнение.

Бях за известно време в Кипър-там трафика е като в Англия и е забранено движението на автомобили с ляв волан-логично е и в България при тези долнопробни пътища и толкова калпави шофьори да са забранени автомобилите с десен волан/мое мнение.

Това па къде го видя?

Да знаеш колко български регистрации обикалят там с ляв волан :-)

Може да е забранено да си регистрираш там такава кола, но не и да я караш.

• 2 седмици по-късно...

Аз карам с право колело през 1992 г. и никога няма да отиде при инцидента

В Япония, в ляво колело не е забранено. Ако мислите, че България е демократична страна, правото руля не може да се отрече.

Статистика показва, че правото колело е по-безопасно, отколкото в ляво.

Например Приморски край Русия (Дальневосточный округ) - всички машини с право колело (95%).

clip.png

Аз имам кола в България с право колело.

Ако не сте яде ананас, че е трудно да се обсъди с Вас им вкус.

9ef7d26c1400.jpg

Редактирано от Глокая Куздра (преглед на промените)

Аз карам с право колело през 1992 г. и никога няма да отиде при инцидента

В Япония, в ляво колело не е забранено. Ако мислите, че България е демократична страна, правото руля не може да се отрече.

Статистика показва, че правото колело е по-безопасно, отколкото в ляво.

Например Приморски край Русия - всички машини с право колело (95%).

С тази измислена "руска" статистика може да се снимате някъде.

Пълни глупости за "по-безопасния" десен волан biggrin.gifbiggrin.gif. Наистина може да е по-безопасно за живота ти когато направиш катастрофа, но вероятността да направиш катастрофа при липса на видимост е в пъти по-голяма! А за чуждия живот кой ще мисли, а ?

Редактирано от jibijab (преглед на промените)

С тази измислена "руска" статистика може да се снимате някъде.

Пълни глупости за "по-безопасния" десен волан biggrin.gifbiggrin.gif. Наистина може да е по-безопасно за живота ти когато направиш катастрофа, но вероятността да направиш катастрофа при липса на видимост е в пъти по-голяма! А за чуждия живот кой ще мисли, а ?

Съжалявам, но освен да не са емоции аргументи.

Защо го реши, че ако калобраните половин метър правото тя нарушава видимостта?

И ако половин метър назад (за автобуси)?

И ако половин метър определяне (на камиони)?

Статистиката показва, че правото колело е по-безопасно. Имате ли някакви други статистика?

Или просто ви спекулации?

Редактирано от Глокая Куздра (преглед на промените)

Съжалявам, но освен да не са емоции аргументи.

Защо го реши, че ако калобраните половин метър правото тя нарушава видимостта?

И ако половин метър назад (за автобуси)?

И ако половин метър определяне (на камиони)?

Статистиката показва, че правото колело е по-безопасно. Имате ли някакви други статистика?

Или просто ви спекулации?

И аз съжалявам, но една статистика, когато се чете от лаици не е статистика, а форма на пропаганда !

Така че тук не става въпрос за емоции, а за безопасност.

п.п. И много моля, когато пишете с български букви - пишете все пак на български, за да може нещо да се разбере.

Иначе по-добре си пишете на руски.

Автомобили с десен волан не са никакъв проблем в Обединеното Кралство :clap: !

Автомобили с десен волан не са никакъв проблем в Обединеното Кралство :P !

Почти съм сигурен в това, което казваш :P

Но мисля, че в Обединеното Кралство съшо не е никакъв проблем да се движиш и в лявото платно.

35mns01.jpg

Тази картинка най-добре онагледява камикадзетата! Жалко че застрашават всички останали участници в движението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.