Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествени ли са LAN картите,които купуваме?

Featured Replies

Преди да си "вкарам" интернет във вкъщи,трябваше да си купя LAN карта.Закупих си такава от ТСМ магазин,но тя се оказа некачествена и сега се оказах "вътре" с 12 лева,тъй като направих глупостта да не изискам касова бележка.Така че,внимавайте какво купувате!!!

Редактирано от theblacksaint (преглед на промените)

Преди да си "вкарам" интернет във вкъщи,трябваше да си купя LAN карта.Закупих си такава от ТСМ магазин,но тя се оказа некачествена и сега се оказах "вътре" с 12 лева,тъй като направих глупостта да не изискам касова бележка.Така че,внимавайте какво купувате!!!

Качествени ли СА LAN картите,които купуваме?

TCM магазин за компютърна техника ли е ?

по-правилния въпрос е качествени ли са лан картите за 10-20 лева. НЕ по нищо не превъзхожда вградените, даже......

ако си изтеглиш добра току виж и работела.

Хъх, явно си първият... Не искам да знам швабите какви мрежови карти продават. Но досега съм нямал проблеми с чисто нова карта. Естествено в случая за твоя съжалени твърдя 99% вината е твоя. Защото тези неща съм ги чувал/виждал многократно. Интербилд-Варна са чуден причинител на такива приказки бай дъ уей.

Ако я разцъкаш из другите слотове могат да станат чудеса. Както и няколко драйверни гафа които често придружават проблема.

Здравейте, аз съм със дъно M3A78-CM имам вградена RLT8168C(P), но не ползвам нея, купих си лан за 8 лева когато зимах и това дъно защото си зная че при един гръм всичко може да ми иде на кино ако съм с вградената, ефтините лан карти ми вършат работа на мен а и не ми излиза много скъпо когато падне гръм... а какво ще стане ако си зема лан карта на PCIeX1 там за 100 или 200 лева не ги знам колко са, може пак да падне някав гръм и няма кой да ти признае гаранцията, колко са качествени ефтините точно незнам но 100mbps държат без грешка... RLT8139 най-обикновенно и най-ефтино. Но аз лично докато не постигнем гигабитова връзка и окабеляване през оптика няма да си сменя лан картата.

За марки чесно казано карамс Realtek откакто имам интернет. Но мисля че 3com са по-добър избор, но са и по-скъпи.

Здравейте, аз съм със дъно M3A78-CM имам вградена RLT8168C(P), но не ползвам нея, купих си лан за 8 лева когато зимах и това дъно защото си зная че при един гръм всичко може да ми иде на кино ако съм с вградената, ефтините лан карти ми вършат работа на мен а и не ми излиза много скъпо когато падне гръм... а какво ще стане ако си зема лан карта на PCIeX1 там за 100 или 200 лева не ги знам колко са, може пак да падне някав гръм и няма кой да ти признае гаранцията, колко са качествени ефтините точно незнам но 100mbps държат без грешка... RLT8139 най-обикновенно и най-ефтино. Но аз лично докато не постигнем гигабитова връзка и окабеляване през оптика няма да си сменя лан картата.

За марки чесно казано карамс Realtek откакто имам интернет. Но мисля че 3com са по-добър избор, но са и по-скъпи.

Това с гръмовете си пада малко мит. В повечето случаи, когато наистина падне гръм, нищо не спасява. Дори и гръморазрядник не предпазва на 100%. Зависи как ще се случи, на късмет е. А когато мрежовата карта е на слот, пак не е гаранция. Виждал съм няколко пъти изгорели дъна през PCI (и ISA) слотовете, то като удари не пита дали картата е забучена на слота, или е вградена :) Веднъж видях 3-4 см дупка на картата и дънната платка беше покрита с около 0.5 см черна пепел. Естествено, нищо не работеше, никой компонент от този компютър, дори и периферните у-ва. Да не говорим, че и централата им беше изгоряла - половин метър черен отпечатък на стената, самата централа беше направо в невъзстановимо състояние - разтопени платки, огромни дупки, чак беше текло вътре... Така че спокойно, корабът потъва нормално :) Ако наистина ви удари както трябва, може да мине през UPS, гръморазрядник и каквито и предпазни у-ва да се сетите и да ви удари там, където най-малко очаквате. Особено много проблеми съм имал с мрежови у-ва и сървъри, които обслужват региони, в които има бързи и големи промени на времето, например в Родопите, такива чудеса стават, както си грее слънце, след 10 мин. пада градушка с гръмотевична буря, ама мощна... А планинските бури са нещо, което не може да се види в полето. Да не говорим, че токът там си спира както му падне, по няколко пъти един след друг...

То ако гръмотевица те удари директно по кабела стават такива неща, дето после няма да си познаеш компютъра на какво замязва. Не ти помага абсолютно нищо освен в такова време да си изключиш компютъра от контакта и да извадиш всякакви мрежови и интернет кабели. Ако падне гръм много близко до вас или интернет/мрежов кабел има реална опасност ланката и не само тя да пострадат независимо дали са със защита или не. Тези защити служат да предпазват от не близки попадения на гръмотевици.

П.П. Още в началото преди години когато си купих компютър и си пуснах интернет от лан доставчик и нищо не разбирах от тези неща, цели две години изкарах без проблем с вградената карта Реалтек, без никаква защита на входа на ланката. От доставчика спираха интернета, но аз - не, понеже не знаех за какво иде реч. Сега картата още си е на ред, но вече съм към БТК. Поставих допълнителна карта за 8-9 лева и опънахме кабел 80 метра до комшията от другата страна на улицата му сподех нета си. Вече три карти сменихме от тях.

От гореописания мой случай става ясно, че работа е чист късмет. :whist:

То ако гръмотевица те удари директно по кабела стават такива неща, дето после няма да си познаеш компютъра на какво замязва. Не ти помага абсолютно нищо освен в такова време да си изключиш компютъра от контакта и да извадиш всякакви мрежови и интернет кабели. Ако падне гръм много близко до вас или интернет/мрежов кабел има реална опасност ланката и не само тя да пострадат независимо дали са със защита или не. Тези защити служат да предпазват от не близки попадения на гръмотевици.

П.П. Още в началото преди години когато си купих компютър и си пуснах интернет от лан доставчик и нищо не разбирах от тези неща, цели две години изкарах без проблем с вградената карта Реалтек, без никаква защита на входа на ланката. От доставчика спираха интернета, но аз - не, понеже не знаех за какво иде реч. Сега картата още си е на ред, но вече съм към БТК. Поставих допълнителна карта за 8-9 лева и опънахме кабел 80 метра до комшията от другата страна на улицата му сподех нета си. Вече три карти сменихме от тях.

От гореописания мой случай става ясно, че работа е чист късмет. :)

Не само за близки удари говоря. Ако наистина удари много близо, няма да те спаси даже ако извадиш кабелите :)

Опасно е ако гръм удари силовите проводници където и да е, щом има пряка свързаност и ако протече по тях. Тогава стига до теб и ако нямаш късмет, нищо няма да те спаси. В гореописания случай гръмотевицата беше ударила на повече от 3 км от офиса на пострадалите. И пак казвам: не си мислете, че има голяма разлика дали използвате вградена карта и ви удари, или карта набита на PCI слот (да речем, че малко хора вече имат ISA). И при двата случая картата ви е пъхната на дъното и има вероятност и то да изгори. Това, че, видиш ли, картите на слот можело да изгорят, но не и дъното, си е чист мит, жертва сте на спекулации от страна на фирмите за хардуер, които просто искат да си реализират повече продукция. Има обаче една важна екстра от използването на ХУБАВА мрежова карта на слот: ако си има добър чип, който изпълнява всички функции, а не разчита на процесора, както при евтините и особено вградените карти, можете да освободите малко процесорна мощ, особено ако имате много бърза скорост и теглите като разпрани :) Тогава няма да ви спича компютъра така, както много от вас са виждали. Разбира се, при най-бързите процесори разликата може и да не е много очевидна, но няколко % процесорно време винаги имат своята тежка дума...

Редактирано от SEG_Striker (преглед на промените)

Абе хора,къде са ви на вас кабелите че ги удря гръм.....? biggrin.gif:wors:

А това да си опънеш 80 м кабел (ако е навън) е като да ловиш риба с карбонов телескоп под далекопровод по време на буря...... cool.gif

Абе хора,къде са ви на вас кабелите че ги удря гръм.....? biggrin.gif;)

А това да си опънеш 80 м кабел (ако е навън) е като да ловиш риба с карбонов телескоп под далекопровод по време на буря...... cool.gif

Всеки може да го удари по различен начин... Мен ми е изгарял модем само. Но мрежите за които говоря са за достъп към интернет на цели области в България. Там е кофти, не е кой знае какво, ако е за личен компютър. Ще е лична трагедия, но иначе става доста по-голяма...

Няма LAN кара дето да издържи на токов удар.Ползвай UPS както за съм сторил и няма да имаш проблеми.

По нагоре някой беше обяснил че и УПС да ползваш и през него може да мине гръма така че мисля че няма нищо което може да те спаси, мисля че единственото което може да има някав ефект е компютъра да е заземен (не занулен с 0-лата в контакта а заземен) така има малак шанс да ти се размине.... но няма кой да си играе да прави такива неща, най-добре си е като земе да гърми и трещи навън изключваш си ПЦ-то от контакта и махаш лан кабела така си 100% сигурен че няма да стане нищо на скъпото или не чак толкова скъпо PC

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Абе хора,къде са ви на вас кабелите че ги удря гръм.....? biggrin.gif:)

Това е малка „антена“ за гръмотевици, какво ще кажеш за такава дълга километри и опасваща целия град за която писах?

По нагоре някой беше обяснил че и УПС да ползваш и през него може да мине гръма така че мисля че няма нищо което може да те спаси, мисля че единственото което може да има някав ефект е компютъра да е заземен (не занулен с 0-лата в контакта а заземен) така има малак шанс да ти се размине.... но няма кой да си играе да прави такива неща, най-добре си е като земе да гърми и трещи навън изключваш си ПЦ-то от контакта и махаш лан кабела така си 100% сигурен че няма да стане нищо на скъпото или не чак толкова скъпо PC

Ей тука по отношение на заземяването на компютъра имам големи резерви, че ще те спаси. Ефект би имало ако включиш някоя защита и нея заземиш, а не корпуса на компа. Идеята ми е тази, че ако падне гръм той да бъде „уловен“ от зашитата (разрядника) и да бъде „отведен“ на звмя преди да стигне до компютъра. Вече стигнал до компютъра (до вътрешните елементи) и корпуса му е заземен става още по-голяма бела. С още по-голяма сила ще изгори всичко вътре!

TCM тва ако е магазин за техника. Къде сравняваш TCM с обикновен комп магазин. Имам си една ЛАН карта за 15 кинта на 3 години и си е доста сполучлива , но не е от ТСМ laugh.gif Ся я дадох на един френд ,и без тва нямам нужда от нея вече на новия комп. И той също е доволен от нея :)

TCM тва ако е магазин за техника. Къде сравняваш TCM с обикновен комп магазин. Имам си една ЛАН карта за 15 кинта на 3 години и си е доста сполучлива , но не е от ТСМ laugh.gif Ся я дадох на един френд ,и без тва нямам нужда от нея вече на новия комп. И той също е доволен от нея :)

TCM е доста известна марка, но не и в България. Имат своя серия лаптопи - Medion. До колко са тяхни и дали те ги произвеждат е напълно друга тема. Но трейд марка е техен.

99% мрежовите им карти са с чип на Realtec, така че това че са си сложили логото на тях не е толквоа важно.

И като цяло имат широка гама продукти, отново доста неизвестни на родния небосклон.

Спам - освен лаптопи с марката Medion има и телевизори и ..... абе почти всичко.

TCM продават китайски буклуци произведени по поръчка за тях.Това че е "маркова" Немска техника е голяма заблуда.А в България по начала идва стока с дефекти.

а аз като си вкарвах нета доставчикът ми сложи една за 6 лв (сигурно е била с намаление biggrin.gif ) и след 2-3 месеца компютъра отказа да се включва. Изхвърлих я и до сега съм с интелска за 15 лв

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.