Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

за какво служи "оптимизирането"...

Featured Replies

За какво служи "оптимизирането"...което е включено като опция на почистващите програми/TuneUp,Ashampoo,Advansed Sistem Care и др./ и изобщо препоръчително ли е да се прави...подобрява ли нещо изобщо или по скоро е по-добре да не го пускам....същия въпрпос имам и за "Дефрагментацията"....има ли нужда???....от самия въпрос става ясно,че не съм "разбирач",така че моля за по достъпни за такива като мен отговори...Благодаря предварително

Дефрагментацията - твърдо ДА... Подрежда файловете на хард диска, олвкотява работата на същия и респективно го прави по-бърз... Пример: четеш книга, ма 5 листа са при тебе, другите 5 листа са в банята, следващите 5 листа са в другата стая и има няколко в коридора... Дефрагментацията ги събира всички на едно мясти, така че да ти спести (на харда демек) времето за търсене на следващата страница и труда да обикаляш... Това ми напомня да проверя моя хард как е... За оптимизирането съм леко скептичен... Ако го правиш както трябва - да, ама ако ще пусна някоя програма да се вихри на воля - не... Оптимизирането е процес на изключване на ненужни приложения и функции на уиндоуса, които иначе заемат процесора и рампаметта, а дефакто ти не използваш... Например спокойно от 400МБ използвана рам след оптимизация можеш да слезеш под 300... Има някои специализирани приложения (виждал съм резултата от тях), които свалят ползваната рам до под 100МБ... Изключването на функции е нож с две остриета, защото като нищо в един момент ще се усети, че си орязал уиндоуса повече, отколкото трябва... Пример: пролетно почистване - ти си художник и изхвърляш всички неща от ателието ти, които не ти трябват. Няма да ровиш из отверки да търсиш една четка, щото ще е само тя там. Да, ама ако прецакаш оптимизацията в един момент се усещаш, че си изхвърлил едни бои, които всъщност ти трябват...

ПП: Мисля, че го обясних доста разбираемо... Чак се учудвам на дар-словото си... аз съм малък гений, само дет не съм толкова малък biggrin.gif

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Като цяло оптимизацията ,от където и думата служи за подобряване на производителността на системата.Инструменти като изброените по-горе,почистват регистъра,старите и ненужни файлове,които остават в системата,след сърфиране в интернет,деинсталация на различни програми, и т.н. Дефрагментацията служи за "наместване" на пръснатите файлове върху диска.Примерно върху даден дял от хард диска триеш и качваш нови файлове постоянно ,при изтливането им се получават дупки и файловете се пръскат по диска.Дефрагментацията ги намества и ускорява по този начин работата на системата.Това е накратко,за повече инфорация търси ГУГЪЛ

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

За всеки един от въпросите ти има теми във форума. Ако потърсиш, ще намериш предостатъчно информация. Ако искаш по-просто и кратко обяснение, ето как аз ги виждам нещата : При "Advanced SystemCare" като го пуснеш има един голям бутон "Care!". Неговата работа е да почисти абсолютно цялата система от "spaywere", да поправи грешки в регистрите, да изчисти 'историята' от браузърите, почистване от 'junk' файлове, възстановяване на свободното пространство на диска и т.н. Всички тези работи са полезни. Лично "System Optimization" и "Security Defense" не вършат много добра работа, според мен, а "Disk Defragment" и "Security Analyzer" съм ги спрял, тъй като използвам по-качествени програми за това. Общо взето, Advanced SystemCare го ползвам само за почистване. Вече за въпросната оптимизация "TuneUp Utilities 2009" върши много по-добра работа. Много съм доволен от "TuneUp Speed Optimizer". Разделен е на три основни колони. Първата е за планиране на следващото почистване. Втората под име "Speed", оптимизира от визуални ефекти в Windows среда, през броя на връзките в IE, Firefox и др, спрямо скоростта на нета ти, до "Windows services" настройки за повишаване на производителността. Също много ценно и полезно. Последната колона е "System status", която следи за всичко, от време за изключване на "забилите" програми, през подобряване на защитата относно административното споделяне на файлове през интернет, до съобщения относно нестабилност в системата от към софтуерна и хардуерна гледна точка. Така че какво да говорим. Лично аз без "Advanced SystemCare" и "TuneUp Utilities 2009" за никъде не съм. Те грубо погледнато са леко сходни, но има неща които в едната не ми харесват и затова ги търся в другата и обратно. Относно дефрагментирането, тук се сещам както за хард дискове, така и за регистъра. Да вземем второто. Аз преди не му обръщах толкова внимание, гледах само да е почистен. Но реално погледнато, дори и да има невалидни ключове в регистъра, те не могат да забавят толкова системата, колкото може ако страшно се е фрагментирал. Самият процес, както при хардовете, така и при регистъра се обяснява като разпокъсване на информацията. Колкото повече фрагментирана е тя, толкова повече време е необходимо за намирането и. Относно хардовете, според мен най-наложително е дефрагментирането на Windows дяла, защото той най-често се използва. За останалите дялове с музика, игри, филми и т.н. става по преценка на потребителя, но обикновено повечето дефрагментатори казват, когато трябва да се извърши този процес или поне дават % на фрагментация на дяла, за да преценим.

Докато си завърша романа, гледам че някой вече е писал, ама поствам го, пък дано съм помогнал ..

Докато си завърша романа, гледам че някой вече е писал, ама поствам го, пък дано съм помогнал ..

Ние,че писахме писахме,че постнахме преди теб постнахме,ама ти даде най-подробната информация пък ние -долу горе само общи приказки.Какво друго да кажа,браво за труда инфото е доста полезно. cool.gif

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

• Автор

Ама,верно....дълбок поклон и голямо БЛАГОДАРСКО...за това ставаше въпрос....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.