Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 5

Featured Replies

Тук Kis 2009 не реагира на сваляне и запис на ментето.

VIRUSTOTAL-Result: 4/41 (9.76%)

Ако не е реагирал те чакат към 60 регистъра за чистене,дори без да си стартирал файла,ама ти си спец ще се оправиш Поздрави ;)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 102,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://virscan.org/report/9a69280751a6614b821e81f2ed38f1e5.html Появи се първият с класифициране. Вариантните защити IDS + HIPS са с безпроблемно справяне и също блокират. ESET и останалите уж лид

• File setup_build8_173.exe received on 2009.09.19 18:33:47 (UTC) Result: 7/41 (17.08%) Antivirus Version Last Update Result a-squared 4.5.0.24 2009.09.19 Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad!IK DrWe

• hxxp://search.4shared.com/network/search.jsp?searchmode=2&searchName=teracopy Защитата ми блокира изтеглянето на всички файлове от тип "teracopy". Били тествани с KAV. Вярно ли е това? И наист

Публикувани изображения

Ако не е реагирал те чакат към 60 регистъра за чистене,дори без да си стартирал файла,ама ти си спец ще се оправиш Поздрави :super:

Хе хе ,майтапчия ;)

Ако не е реагирал те чакат към 60 регистъра за чистене,дори без да си стартирал файла,ама ти си спец ще се оправиш Поздрави :blink:

Sophos 2009-06-29 Troj/Agent-KIS Пак ли се шегуваш с руската програма ? Вирустотал отново лъже - сега пък за Sophos ! Как не им омръзва и на тях. Поздрави

bestscanpc.com/disk/?code=752

Scan type: Auto-Protect Scan

Event: Risk Found!

Security risk detected: Trojan.Fakeavalert

File: C:\Documents and Settings\Local Settings\Temp\Temporary Internet Files\Content.IE5\BCQIMRWF\disk[1].htm

Location: C:\Documents and Settings\Local Settings\Temp\Temporary Internet Files\Content.IE5\BCQIMRW

Action taken: Pending Side Effects Analysis : Access denied

Date found: 29.06. 2009 08:46:05 Това е отреагирането на SEP 11. Nikssi, твоят SEP 12 ще реагира ли така? Истинският Симантек не ме пуска до линка откъдето си го изтеглил и ти знаеш какво означава това. Поздрави

hxxp://pegast.ru/ Google също предупреждава. В друг форум руски ползватели на Касперски споделят, че не се справя със заплахата. Със SEP 11 и Comodo IS Free нищо не установих като го разглеждах - влязох чрез НИГМА - може вече и да е отстранен вредоносния код.Може и да не е така. Още някой ще провери ли? Поздрави

hxxp://pegast.ru/ Google също предупреждава. В друг форум руски ползватели на Касперски споделят, че не се справя със заплахата. Със SEP 11 и Comodo IS Free нищо не установих като го разглеждах - влязох чрез НИГМА - може вече и да е отстранен вредоносния код.Може и да не е така. Още някой ще провери ли? Поздрави

Свободен достъп с КИС 2009 ,превъртях някоя друга страница,няма реакция.

"""Internet Explorer затвори тази уеб страница, за да предпази компютъра ви

Повредена или злонамерена добавка накара Internet Explorer да затвори тази уеб страница.

Какво можете да направите:

Към началната ви страница

Опитайте да се върнете към kaldata.com """ Защо ли понякога така се получава? Тествам си и имунизациите. Поздрави

Повредена или злонамерена добавка накара Internet Explorer да затвори тази уеб страница.

Опитайте да се върнете към kaldata.com """ Защо ли понякога така се получава? Тествам си и имунизациите. Поздрави

Направи едно сканиране на C/Documents and Settings

1246282389-480.png

Направи едно сканиране на C/Documents and Settings

С какво според теб? Чисто е според SEP 11 и Dr.WEB CureIt! Наистина колко е чисто един господ знае. Това е валидно за всички компютри с ползване на Интернет. Няма никакви симптоми за инфектираност, а за всеки случай изтрих и всичко, което бе под карантина. Любопитни кукита са причина за подобни неща.

С какво според теб? Чисто е според SEP 11 и Dr.WEB CureIt! Наистина колко е чисто един господ знае. Това е валидно за всички компютри с ползване на Интернет. Няма никакви симптоми за инфектираност, а за всеки случай изтрих и всичко, което бе под карантина. Любопитни кукита са причина за подобни неща.

:speak:

Направи системните папки видими и посочи папка Temp : C/Documents and Settings/User/Local Settings/Temp,посочи пътя и сканирай с допълнителните програми, които имаш на заден фон.Например с a-squared Free,нали ти е любимка,няма начин да липсва при теб.

Много обичат да се лепкат там:

c:\documents and settings\Asus\local settings\Temp\L7FNouyY.exe.part (Adware.Relevant) -> Quarantined and deleted successfully.

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md...2abd31bf8da195b

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

http://liesbethmilan.be/1/captcha6.exe
Trojan Horse
http://iesbethmilan.be/1/ms.19.exe
Sus.MX690 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Най бързо достигащия антивирус до зловредния код Нод32---> http://www.virustotal.com/analisis/8cd38ef...30b2-1246295156 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://216.155.154.4/~bebeimn/webcam.exe

Редактирано от Dogydog7 (преглед на промените)

http://liesbethmilan.be/1/captcha6.exe
Trojan Horse
http://iesbethmilan.be/1/ms.19.exe
http://216.155.154.4/~bebeimn/webcam.exe
1. rET04426.jpg2.
Адресът не е намерен-Firefox не може да намери сървъра iesbethmilan.be.
3.jYH04434.jpg
Как сте тук
http://db-keyz.com/windows_xp_professional_sp3.exe

http://www.virustotal.com/analisis/4767e82...06ce-1246190284

Днес към обед го добавиха.

LCN05005.jpg

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

:rolleyes:

Направи системните папки видими и посочи папка Temp : C/Documents and Settings/User/Local Settings/Temp,посочи пътя и сканирай с допълнителните програми, които имаш на заден фон.Например с a-squared Free,нали ти е любимка,няма начин да липсва при теб.

Много обичат да се лепкат там:

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md...2abd31bf8da195b

Този компютър е добре - но на другия с Comodo IS си имам занимавка. Провери и при себе си. Виж за какво става въпрос от цитата:

"""Сайт крупнейшего туроператора pegast.ru пробивает касперского 2009

уже сутки мучаюсь с самостоятельным удалением руткитов .. к своему позору только сейчас понял что вирус ко мне попадает с сайта туроператора pegast.ru... но от него я отказаться не могу т.к. там путевки в турцию очень дешевые... на треть дешевле чем в coral.ru

Пожалуйста, помогите!!! Научите касперского 2009 удалять гадости с этого сайта полностью!!"""

Не знам дали става въпрос за същото нещо, но пр имунизация със Spybot , при влизане в Калдата с IE7 ми изписва това:

889a60e46cc9c38e.JPG

Мисля, че е безобидно и досега не обръщах внимание, по принцип рядко изплзвам ИЕ, но сега се сетих......- дабълклик......хм....

Този компютър е добре - но на другия с Comodo IS си имам занимавка. Провери и при себе си. Виж за какво става въпрос от цитата:

"""Сайт крупнейшего туроператора pegast.ru пробивает касперского 2009

уже сутки мучаюсь с самостоятельным удалением руткитов .. к своему позору только сейчас понял что вирус ко мне попадает с сайта туроператора pegast.ru... но от него я отказаться не могу т.к. там путевки в турцию очень дешевые... на треть дешевле чем в coral.ru

Пожалуйста, помогите!!! Научите касперского 2009 удалять гадости с этого сайта полностью!!"""

Нямам подобни констатации,след посещението ми там с КИС 2009.Подложих системата на последователно сканиране с препоръчителни програми,заплахи не са открити,имам и логове в случай на необходимост,мога да ги представя.

Може-би при KIS 2010 нещата са по-добре. Аз отчетох първи пробив след почти 2 седмици с параноично настроен Comodo IS Free - май само в мечтите и тази защита изглежда непреодолима. Но за безплатна възможност програмата е повече от прилична. Поздрави

Не знам дали става въпрос за същото нещо, но пр имунизация със Spybot , при влизане в Калдата с IE7 ми изписва това:

889a60e46cc9c38e.JPG

Мисля, че е безобидно и досега не обръщах внимание, по принцип рядко изплзвам ИЕ, но сега се сетих......- дабълклик......хм....

Актуалната версия на IE е 8 в момента,

От майкрософт са вградили специален филтър който

блокира автоматично.Пуска се ръчно при отваряне на браузъра.

1246370876-070.png

Може-би при KIS 2010 нещата са по-добре. Аз отчетох първи пробив след почти 2 седмици с параноично настроен Comodo IS Free - май само в мечтите и тази защита изглежда непреодолима. Но за безплатна възможност програмата е повече от прилична. Поздрави

Би ли се аргументирал?!

Щото така нахвърляно всеки може. :)

Ако може в детайлност да се запозная с пробива при Комодо, тъй като искам да докладвам на разработчиците! :P

Би ли се аргументирал?!

Щото така нахвърляно всеки може. :headphones:

Ако може в детайлност да се запозная с пробива при Комодо, тъй като искам да докладвам на разработчиците! :P

В моя случай се оказа, че съм сгрешил в преценката. KIS 2010 нищо не откри след Comodo IS Free. Отстраних клавиатурата и "симптомите" изчезнаха. Явно и е дошло време за смяна - тя си е от 2005 г. Поздрави

В моя случай се оказа, че съм сгрешил в преценката. KIS 2010 нищо не откри след Comodo IS Free. Отстраних клавиатурата и "симптомите" изчезнаха. Явно и е дошло време за смяна - тя си е от 2005 г. Поздрави

Какви бяха симптомите, за да сме подготвени и ние ?

Компютърът издаваше странни тититкания през 2-3 секунди и нищо не можех да пиша- ако примерно напиша t се получава ttttttttttttttttttttttttttt Сториха ми се като симптоми от инфектиране.Всичко това изчезна като извадих кабела на клавиатурата от компютъра. А преди това си смених антивирусната и изчаках пълно сканиране. Сега ми изглежда смешно - но снощи не бе така. Можеше да тръгна и Win да преинсталирам, ако не бях се сетил. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.