Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 5

Featured Replies

Не вярвам да няма начин човек да се отърве от подобен Много интелигентен троянец. Който го е създал сигурно притежава и решението. Нали все пак като себедоказване е стигнал донякъде.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 102,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://virscan.org/report/9a69280751a6614b821e81f2ed38f1e5.html Появи се първият с класифициране. Вариантните защити IDS + HIPS са с безпроблемно справяне и също блокират. ESET и останалите уж лид

• File setup_build8_173.exe received on 2009.09.19 18:33:47 (UTC) Result: 7/41 (17.08%) Antivirus Version Last Update Result a-squared 4.5.0.24 2009.09.19 Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad!IK DrWe

• hxxp://search.4shared.com/network/search.jsp?searchmode=2&searchName=teracopy Защитата ми блокира изтеглянето на всички файлове от тип "teracopy". Били тествани с KAV. Вярно ли е това? И наист

Публикувани изображения

Не вярвам да няма начин човек да се отърве от подобен Много интелигентен троянец. Който го е създал сигурно притежава и решението. Нали все пак като себедоказване е стигнал донякъде.

Тнн така както си дал линка няма да може да го изтеглят за проверка.

http://forum.setcom.bg/index.php?PHPSESSID...topic=26337.200

най доло.

Тълкуването на правилата никога не ми е било лесно като материя - нищо, че пак не съм разбрал с какво не съм се съобразил. Уж се опитвам да не ги нарушавам. Ето друго творение hxxp://en.pudn.com/downloads174/sourcecode/game/detail809526_en.html Виждате отново най-добрите ловци https://www.virustotal.com/analisis/d6efd6b...b790-1248533962 Най-добрите блокатори не мога да Ви ги покажа - особено азиатските мълчат като риби. Поздрави

Тълкуването на правилата никога не ми е било лесно като материя - нищо, че пак не съм разбрал с какво не съм се съобразил. Уж се опитвам да не ги нарушавам. Ето друго творение hxxp://en.pudn.com/downloads174/sourcecode/game/detail809526_en.html Виждате отново най-добрите ловци https://www.virustotal.com/analisis/d6efd6b...b790-1248533962 Най-добрите блокатори не мога да Ви ги покажа - особено азиатските мълчат като риби. Поздрави

Ако обичаш, разясни по какво се различават ловец и блокатор.

Ако обичаш, разясни по какво се различават ловец и блокатор.

Ловецът парадира със съобщения какво е установил. Блокаторите обикновено не реагират така и рядко уведомяват. Във втората група са програмите с истински добра проактивна защита. ESET и Kaspersky също ги разработват - обаче изглежда са в някаква степен изпреварени от Symantec и някои азиатски продукти. Защо мисля така - защото проверявам с едни и същи спомагателни програми. Не е чак толкова трудно да разбера кога програмки примерно като MBAM и SAS просто не са ми нужни. Или Process Hacker, RootRepeal,RootkitRevealer,SysProt. Липсата на техни констатации при проверките им е доказателство за качествена работа на основния защитен продукт. Сега съм доволен и от Avast Pro - но ми е нужно още време конкретно за този продукт. Поздрави

Ловецът парадира със съобщения какво е установил. Блокаторите обикновено не реагират така и рядко уведомяват. Във втората група са програмите с истински добра проактивна защита. ESET и Kaspersky също ги разработват - обаче изглежда са в някаква степен изпреварени от Symantec и някои азиатски продукти. Защо мисля така - защото проверявам с едни и същи спомагателни програми. Не е чак толкова трудно да разбера кога програмки примерно като MBAM и SAS просто не са ми нужни. Или Process Hacker, RootRepeal,RootkitRevealer,SysProt. Липсата на техни констатации при проверките им е доказателство за качествена работа на основния защитен продукт. Сега съм доволен и от Avast Pro - но ми е нужно още време конкретно за този продукт. Поздрави

Значи, когато Avira ми блокира достъпа до някой съмнителен сайт, и извежда съобщение за това, е ловец. Така ли ?

Значи, когато Avira ми блокира достъпа до някой съмнителен сайт, и извежда съобщение за това, е ловец. Така ли ?

Бих желал програмата ми да ме защити без да си превишава правомощията - нямам нищо напротив и никакви съобщения да не получавам.Дразнят ме програми ограничаващи достъп до определен сайт. При мен Авира е с червен картон от няколко месеца и отиде при ESET- нищо, че те са различни. Да се чуди човек кое е по-зле - да пропуска много или много фалшиви аларми да дава!? Каква полза, че Авира била при топ-ловците... Поздрави

Бих желал програмата ми да ме защити без да си превишава правомощията - нямам нищо напротив и никакви съобщения да не получавам.Дразнят ме програми ограничаващи достъп до определен сайт. При мен Авира е с червен картон от няколко месеца и отиде при ESET- нищо, че те са различни. Да се чуди човек кое е по-зле - да пропуска много или много фалшиви аларми да дава!? Каква полза, че Авира била при топ-ловците... Поздрави

Тя откъде да знае, че когато те защитава, може би си превишава правомощията ?

Каквито права си и дал, така и се държи.

Нали сам повтаряш, че творците са много изобретателни и не спират да измислят нови трикове. Не смяташ ли, че е по-добре да те предупредят, преди да си направил някоя глупост ?

Така и не успя да разграничиш ловец от блокатор.

И се хващам на бас, че скоро ще извадиш или Avira или ESET от коша ;)

Те не са в кошчето, а са малко на по заден план временно. Вероятно и двете пак ще ги инсталирам - нали развитието продължава и всички някакси следва да реагират. Пред мен по топмълчаливост спорят Rising и Kingsoft - щях да съм с тях много време, ако не възникват въпросителни в странни тишина и безмълвие... Добри им са програмите - не бих желал да изопачавам реалности. Поздрави

Те не са в кошчето, а са малко на по заден план временно. Вероятно и двете пак ще ги инсталирам - нали развитието продължава и всички някакси следва да реагират. Пред мен по топмълчаливост спорят Rising и Kingsoft - щях да съм с тях много време, ако не възникват въпросителни в странни тишина и безмълвие... Добри им са програмите - не бих желал да изопачавам реалности. Поздрави

Ако можеше сам да се разбереш какво искаш ...

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Nikssi това вирус ли е,щото аз не разбирам много?а?:)

Вторият линк се засича и от Панда:

Ii545148.jpg

Ако можеше сам да се разбереш какво искаш ...

Нямам колебания - фен съм им на всичките. Искам още повече да стават като брой и качество. Удоволствие е да се сменят. Само да не вземат да отменят сегашната практика с промоции и триали -защото пак ще трябва да се харчи време за търсене на ключ-крак-патч-фикс и разни дезинфекционни способи. Е - може и изцяло с безплатни програми също да се пробва - но тогава малко повече трябва да се внимава. Поздрави

Вторият линк се засича и от Панда:

Ii545148.jpg

Що за двусмислено съобщение е това ? Отстранен ли е вируса или само е блокиран достъпа до файла ?

Нямам колебания - фен съм им на всичките. Искам още повече да стават като брой и качество. Удоволствие е да се сменят. Само да не вземат да отменят сегашната практика с промоции и триали....

cool.gif Мисля, че скоро не само, че няма да ги отменят, ами ще стават и все повече в борбата за пазарен дял, влияние и популярност. Тези, които не го правят, ще изостанат назад. Пример: до преди 3 години, статистиката показва, че Авира е била доста посредствена програма. Горе-долу от 2 години датират и началото на промоциите им, което дава бурен възход в развитиено на програмата, за да стигне до сегашното си ниво! Допълнителен имулс дава и наличието на безплатна версия, чрез която също се подпомага развитието на основната програма. Друг пример е Аваст, чиято безплатна версия, почти няма съществена разлика в качествата с платената. Виждаме и резултата- бурно развитие и трайно нареждане в челните редици на всички класации. Каспрески нямат безплатна версия, но пък имат също доста често промоции от по 3 или 6 мес. Виждаш, че се появяват все повече безплатни и то доста добри програми- и Комодо извадиха антивирус, който скоро сащо ще бъде в челото, и чичо Бил и той сега пуска безплатен антивирус към операционната си системка. Нортон също често вадят промоции. Изобщо, лично аз предвиждам, че тези които залагат само и единствено на печалбата на всяка цена, в дългосрочен план ще загубят!

JS:ScriptPE-inf [Trj] установява Аваст при търсене с Nigma на Super_Video_Joiner___Splitter_5.8_downarchive.rar - още при отваряне на страницата с намерените резултати от търсачката. Защо го търся - защото според китайския сканер http://virscan.org/report/13d2a47c2881787f...a82f4b8048.html липсва реакция на Аваст. Да, но не липсва. Касперски дали реагира? За Симантек не питам - вероятно тихомълком ще блокира заплахата - по-късно може и да пробвам. Поздрави

JS:ScriptPE-inf [Trj] установява Аваст при търсене с Nigma на Super_Video_Joiner___Splitter_5.8_downarchive.rar - още при отваряне на страницата с намерените резултати от търсачката. Защо го търся - защото според китайския сканер http://virscan.org/report/13d2a47c2881787f...a82f4b8048.html липсва реакция на Аваст. Да, но не липсва.

Мисля, че това е така, защото Virscan.org ползват линукс версията на avast! или ползват стара версия на програмата, не съм сигурен кое от двете беше, но определено имаше разлика с текущата версия. Можеби от там идва и разликата в засичането. :rolleyes:

Злосторниците няма да престанат да пишат вреден код.

Дефинициите постоянно ще се увеличават. Не е възможно, която и да е антивирусна програма да има дефиниции за всички вируси, колкото и бързо да се обновяват базите им. Чисто теоритично, има граници на капацитета.

За мен, тази инициатива за изпращане на новите открити вируси към лабораториите, изглежда обречена на провал.

Много по-голяма полза ще има, ако потребителите се заемат с повишаване на знанията си, за ползване на компютри и интернет.

Ако самите те не си помогнат - няма кой друг да го направи.

hxxp://rapidshare.com/files/81639815/air-xlnaadkgn.rar https://www.virustotal.com/analisis/4d3d34d...7957-1248639982 Аваст тук мълчи. A-squared free си е топ-ловец като Авира http://www.emsisoft.com/en/malware/?Virus....2.Trojan!IK Затова безплатната австрийска програма все си е налице при мен - заради дефинициите на двата си сканиращи енджина. Някой с Касперски ще пробва ли?

hxxp://www.artmoney.ru/ http://www.virustotal.com/ru/analisis/59f8...d8f9-1248625503 Вчера в друг форум се спореше дали не е фалшива тревога - днес е ясно - неловящите имат и трябва да догонват. Учудва ме синхрона между Аваст и Касперски - заедно се дънят, а понякога и заедно са отличници. Не желая погрешно да съм разбран - те са в групата на най-добрите! Единичните несправяния са относителни неща - мисля, че и двата продукта са в Топ 10 в света. Поздрави

hxxp://www.artmoney.ru/ http://www.virustotal.com/ru/analisis/59f8...d8f9-1248625503 Вчера в друг форум се спореше дали не е фалшива тревога - днес е ясно - неловящите имат и трябва да догонват. Учудва ме синхрона между Аваст и Касперски - заедно се дънят, а понякога и заедно са отличници. Не желая погрешно да съм разбран - те са в групата на най-добрите! Единичните несправяния са относителни неща - мисля, че и двата продукта са в Топ 10 в света. Поздрави

A-squared мълчи, Zillya antivirus мълчи.....Някой наистина има да догонва кое е фалшива аларма и кое не е.

Всъщност файлът при мен е artmoney731eng.exe, друг ли имаш предвид? При мен инсталационният файл е два пъти по-голям, 1,35 Mb е,от този, който посочваш.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.