Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 5

Featured Replies

Има програми, които успешно блокират подобни творения и без да разчитат основно на дефиниции.

Да има,евристично,но това не означава 100% да се приема за чиста монета.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 102,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://virscan.org/report/9a69280751a6614b821e81f2ed38f1e5.html Появи се първият с класифициране. Вариантните защити IDS + HIPS са с безпроблемно справяне и също блокират. ESET и останалите уж лид

• File setup_build8_173.exe received on 2009.09.19 18:33:47 (UTC) Result: 7/41 (17.08%) Antivirus Version Last Update Result a-squared 4.5.0.24 2009.09.19 Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad!IK DrWe

• hxxp://search.4shared.com/network/search.jsp?searchmode=2&searchName=teracopy Защитата ми блокира изтеглянето на всички файлове от тип "teracopy". Били тествани с KAV. Вярно ли е това? И наист

Публикувани изображения

Да има,евристично,но това не означава 100% да се приема за чиста монета.

Да, съгласен съм. Защо обаче кралският китаец функционира така мълчаливо - все едно го няма. Донякъде ми напомня поведението на събрата си по произход Rising. Пробвам разни файлове - нищо не лови, но и допуснати инфекции не установявам. Омръзва - защото не иска да пуска "занимавки". Ако така продължава ще взема да го сменя от скука. Поздрави

• Автор
hxxp://www.turboupload.com/h4mzh4aoql13/QvodSetup3.rar.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/9d90...0535-1248073195 http://virscan.org/report/0465afc746197515...cac8261270.html Безопасно ли е тук ? Според мен не е. С IE 8 няколкократно ми прекъсва сесията - но аз упорито го изтеглих файла. Поздрави

Дали е безопасно е спорен въпрос. За съжаление, упорито отказваш да разбереш:

Dear Ladies and Gentlemen,

Sehr geehrte Damen und Herren,

Many thanks for the delivered file.

***** false-positive *****

The false positive was removed and should not occur any more after our next database update.

This is an automatic generated e-mail, please do not reply.

Vielen Dank fьr die von Ihnen eingesandte Datei.

***** Fehlalarm *****

Bei dieser Datei handelt es sich um einen Fehlalarm. Dieser wurde ausgebaut und wird mit dem nдchsten Update nicht mehr auftreten.

Dies ist eine automatisch generierte Nachricht, bitte antworten Sie nicht auf diese Nachricht.

Kind Regards,

Mit freundlichen GrьЯen

----------------------------------

IKARUS Security Software GmbH

Fillgradergasse 7, A-1060 Wien

Web: http://www.ikarus.at

----------------------------------

Редактирано от mihnev_sz
Непрепоръчителни обръщения към потребител (преглед на промените)

Fixer, в какво си уверен в случая? Днес това "нещо" китайците го "нищят", при тях го намерих. Открий форумите им - надявам се да знаеш и можеш.Няма да навреди на развитието ти и дано скоро престанеш с обидните оценки или намеци. Поздрави

Fixer, в какво си уверен в случая? Днес това "нещо" китайците го "нищят", при тях го намерих. Открий форумите им - надявам се да знаеш и можеш.Няма да навреди на развитието ти и дано скоро престанеш с обидните оценки или намеци. Поздрави

Потребителите на вирусните лаборатории ли ще вярват или на мен на теб или на който и да е било като нас?

Все пак прочети цитата,който Fixer е дал по-горе.

От IKARUS Security Software казват че е false-positive,но не наш @TNN установява,че е заплаха biggrin.gif

Мисля че прекалено много се вманиачаваш!

P.s. Нищо лично ;) ,весело да става!

Няма вманиачване - не бих се изненадал от още промени в преценки. Там китайците коментираха динамично променлив вредоносен код. Няма как да се отгатне тези творци кога какво точно ще сътворят http://virscan.org/report/44a84baf67244580...500626241b.html Тук да не би да е друга серия фалшиви тревоги? Стремежът им е да блокират всички вариантности. Доколко се справят те си знаят. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Няма вманиачване - не бих се изненадал от още промени в преценки. Там китайците коментираха динамично променлив вредоносен код. Няма как да се отгатне тези творци кога какво точно ще сътворят http://virscan.org/report/44a84baf67244580...500626241b.html Тук да не би да е друга серия фалшиви тревоги? Стремежът им е да блокират всички вариантности. Доколко се справят те си знаят. Поздрави

Ставаше въпрос точно за определена лаборатория,съобразено със заглавието на темата!Отново размиваш нещата,естествено!

P.s. Така и не стана ясно, какво лови антивирусната програма,която ползваш?

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Има програми, които успешно блокират подобни творения и без да разчитат основно на дефиниции. Обаче блокирането да се счита ли за успешно ловене и как да го отчетем, когато нищо нагледно не се случва? Ако още някой се реши да инсталира непредубедено Kingsoft IS 9 Plus и го ползва над седмица - и той ще започне да си задава тези въпроси. Уж почти нищо не лови кралският китаец, а системата лети и е чиста според всякакви контролни сканирания. Няма почти никакви уведомителни предупреждения като при Авира и Касперски, няма ги и сериите с въпроси като с Comodo IS Free.Много рядко защитната стена спира нещо и напомня, че е налице. Този пакет функционира странно - но е необичайно добър, поне според мен. Nikssi, дай идея да го "пробием с нещо", че пред мен продължава да води с 1:0 на KIS 2010. Предполагам, че това е временно или случайно. Иначе Sandbox Techniques са разработени от китайци дори и при Jiangmin Antivirus! Поздрави

Излезе нов вариант на вируса Virut който първо заразява Sandbox а после оплита цялата машина,какво ще кажеш за това?

Излезе нов вариант на вируса Virut който първо заразява Sandbox а после оплита цялата машина,какво ще кажеш за това?

Къде да го намеря за да пробвам? Ако трябва после ще форматирам. "Пробвам разни файлове - нищо не лови, но и допуснати инфекции не установявам." Михнев, това съм го написал за Kingsoft IS 9 Plus - дай също и ти нещо за пробване. Поздрави

Къде да го намеря за да пробвам? Ако трябва после ще форматирам. "Пробвам разни файлове - нищо не лови, но и допуснати инфекции не установявам." Михнев, това съм го написал за Kingsoft IS 9 Plus - дай също и ти нещо за пробване. Поздрави

Не се мъчи да го търсиш,той сам ще те намери.Все още не му е дошло времето.

А тук това е сайт на белите хора за който думи като крак пач,сериал Не са мръсни

Калдата трябва да преусмисли комунистическите си подходи към накои юзери и като цяло,в което дълбоко се съмнявам че,ще стане ченгета.

Saludos !!

"www.intercambiosvirtuales.org.­iso torrent download locations - software, descargas, download, warez, programas...." Там при тях ли да си търся занимавки ? Форумът им е абсолютно скучен спрямо този тук. Де го този нов вариант на вируса Virut - предполагам при среща с него ще последва автоматично-предопределен рестарт и нищо.......С кралския китаец това очаквам да се случи - вече съм пробвал със сродни творения. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Абе с тоя Kaspersky пет пъти го слагам и махам, добър е - добре, не ви ли писна - то не бяха черни листи, то не бяха бели листи, този, файл read only оня не read only -ебати тъпотията карам 4 години с дефендера, вече съм с 2010 бета, олекотена е доста от предишната, ефикасна регистрирана за 40 год. адски съм търпелив на компа, обаче егати ващето волско търпение..., че и и Zone Security Suite 2009 си сложих - никакви проблеми, Касперски повече няма да сложа дори да ми го подарят до края на живота ми...че и Zone Alarm Security Suite - откакто е създадена най-добрата защитна стена в света, вече и с антивирусния енджин на Касперски...лека интелигентна...стига с тоя Касперски...

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

Абе с тоя Kaspersky пет пъти го слагам и махам, добър е - добре, не ви ли писна - то не бяха черни листи, то не бяха бели листи, този, файл read only оня не read only -ебати тъпотията карам 4 години с дефендера, вече съм с 2010 бета, олекотена е доста от предишната, ефикасна регистрирана за 40 год. адски съм търпелив на компа, обаче егати ващето волско търпение..., че и и Zone Security Suite 2009 си сложих - никакви проблеми, Касперски повече няма да сложа дори да ми го подарят до края на живота ми...

Обикновено проблемите с Касперски и с почти всички програми за сигурност идват, когато се използва нелицензирана версия - кракната, пачната, с нелегален ключ и т.н. Като те гледам, ти нямаш нито една лицензирана програма за сигурност, вероятно не си използвал легална. Това говори доста зле за системата ти и за информираността ти по отношение на сигурността на операционната система. Това, че нямаш проблеми с твоите нелицензирани антивируси са само думи. Да беше попрочел в темите, където се отстраняват зарази в този форум. Доста често става дума за проблеми със защита тип "плеър" - нелицензирана програма за сигурност.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

lenylucky, кефиш ме , ама обясни пак за белите листи ;)

важното е че аз не познавам вирусен проблем вече повече от пет години.., нали не си забравил, че има и програми за бекъп, ама кой ти мисли, кой го бърка всяка седмица да си прави по един бекъп на ОС за 50 мин. и да си съхранява информацията на диск на който няма оперативна система...за какво са всички тези състезания по-най добрата антивирусна програма - такава все още няма доколкото знам...

важното е че аз не познавам вирусен проблем вече повече от пет години.., нали не си забравил, че има и програми за бекъп, ама кой ти мисли, кой го бърка всяка седмица да си прави по един бекъп на ОС за 50 мин. и да си съхранява информацията на диск на който няма оперативна система...за какво са всички тези състезания по-най добрата антивирусна програма - такава все още няма доколкото знам...

Забеляза ли в коя тема се намираш? Винаги може да пробваш (не те насилвам, разбира се) участие по темата. Тук се обсъждат и се пускат разни тестове, има по-различен тип дискусия. Абе виж все пак. ;)

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules

И току виж по тези три критерия да вземе да спечели примерно Kingsoft IS 9 Plus...Познайте дали се шегувам... С удоволствие ги ползвам и пробвам всичките с години - никога с крак, фикс, патч! Винаги изтеглени от официалните сайтове на производителите им. Това са основни правила - потребител, който не ги знае не виждам какво би могъл да сподели с нас в тази тема. Дано ме опровергае. Поздрави

lenylucky, в тази тема и в петте и продължения (сега темата се казва "На кого колко му лови антивирусната програма - част 5") през изминалите три-четири години си правим разни тестове и пускаме линкове към реални заплахи за сигурността на Windows. И гледаме сеира на антивирусните и прочее програми за сигурност.

Даже имаше няколко наши (форумни) тестове, които отразяваха доколко се справят програмите за сигурност с реалните заплахи. В резултатите от тези тестове, за съжаление много прехвалени и скъпо платени програми за сигурност показаха доста посредствени резултати и се издъниха яко. Естествено, тези резултати и досега не се приемат от върлите фенове на разни програми за сигурност. За съжаление не мога да дам в момента тези резултати, защото са разхвърляни на повече от 400 страници и има проблем на форума с отварянето на стари теми (някаква сървърна грешка ми изписва)...

А този форум аз се наслушах на празни приказки и хвалби как нямало проблеми с някаква си антивирусна програма за X години. Мога да дам още един тест с нови зарази скоро, да видим кой къде е.:speak:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules

Я,да Ви върна в коритото biggrin.gif

http://scanyourcomputeronlinev1.com/download/Setup-d8a_2009-1.exe
Мирър
http://4storing.com/gz124e/57f4637a9a166aca8b13c0bc52ca1274.html
Вирус Тотал Результат: 1/41 (2.44%)
http://scanyourcomputeronlinev1.com/download/Setup-1408e3a_2009-1939.exe
Мирър
http://4storing.com/fpfsuk/38208f7bc70090d1b64b79180e6d9ac0.html
Вирус Тотал Результат: 1/41 (2.44%)
http://overallstuff.cn/go.php?id=2009-01&key=cd19f5036&p=1
http://scanyourcomputeronlinev1.com/1/?id=2009-1&query=ef6b4b802&q=%3DjQ4xzDxOEQNMI%3DN
http://scanyourcomputeronlinev1.com/download/Setup-75ff0_2009-1.exe
Мирър
http://4storing.com/3w2bb7/f9f8d8eb7fce6329695eb0d93b4967bd.html

Вирус Тотал Результат: 1/40 (2.5%)

.... Мога да дам още един тест с нови зарази скоро, да видим кой къде е.:)

Според мене е време за екшън :speak: но имам едно предложение:

Нека са по малко,но по гадни и тези които не са засечени да бъдат стартирани ;) Естествено на виртуална машина.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Я,да Ви върна в коритото biggrin.gif

...........................

Според мене е време за екшън :speak: но имам едно предложение:

Нека са по малко,но по гадни и тези които не са засечени да бъдат стартирани ;) Естествено на виртуална машина.

nikssi, мерси за тези линкчета, обаче има проблем. Microsoft Security Essentials лепва всичките с едно и също:

2z59382.jpg

За останалото съм съгласен. :)

nikssi, мерси за тези линкчета, обаче има проблем. Microsoft Security Essentials лепва всичките с едно и също:

Ами не е проблем. Така и трябва - те май са клонинги ;) Като нашите тука biggrin.gif Ти ги триеш,те се клонират biggrin.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не се мъчи да го търсиш,той сам ще те намери.Все още не му е дошло времето.

А тук това е сайт на белите хора за който думи като крак пач,сериал Не са мръсни

Калдата трябва да преусмисли комунистическите си подходи към накои юзери и като цяло,в което дълбоко се съмнявам че,ще стане ченгета.

Saludos !!

Не виждам нищо "комунистическо" в забраната не нелегални средства като генератори, пачове и серийни номера. Темата е дискутирана многократно и не е нужно да споменавам отново, че идеята е Калдата да не се свързва с пиратски или хакерски прояви. Това е така и няма да бъде променено.

Искам да помоля и няколкото колеги с модерирани постове поради офтопик или спам да четат заглавията на темите преди да пишат и да им напомня, че тук потребителите не се оценяват по брой, а по качество на постовете ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.