Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

малко помощ относно ъпгрейд до 500лв

Featured Replies

• Автор
целта беше да се вместим в 500лв нали, и да е от ПИК?

http://pic.bg/item.php?itemid=38864&id=50 дъното е скромно бюджетно но мисля че идеално се вписва в конфигурация до 500лв

http://pic.bg/item.php?itemid=35850&id=294

http://pic.bg/item.php?itemid=38712&id=558

SAMSUNG HDD 320GB SATAII , SpinPoint F1 Series, 7200rpm 16MB cache 88 лв

2GB DDR2 800 KINGSTON 40 лв

http://pic.bg/item.php?itemid=33344&id=765

505лв.

благодаря,най-накрая един който да не ми опява как HD 3650не ставала за игра и т.н.

Виж ако за теб 15-20 кадъра са нормална игра за 3D шутър, ОК. Плюс това на колкото по-висока резолюция играеш, толкова повече падат кадрите. Също така и от слабия процесор с малкото кеш ще губиш кадри. За ДДР2 вече ти казаха.

хаха,чувал ли си за МИНИМАЛНИ системни изисквания? ми аз горе-долу 10-20FPS изкарвам на CoD4:MW с моята вградена GF6100,спрете се с тея бисери моля ви,е ето ви и ярък пример че HD3650 става за комфортна игра:

моят приятел,който съм споменал по-горе без проблем си играе абсолютно всички нови игри с неговата 8500GT,която впоред повечето е абсолютно дърво,голяма работа че няма да мога да подкарам абсолютно всички игри на very high,освен ако намираш CoD4:MW и Crysis за 2d,то тогава смятам този спор за напълно безсмислен

а за DDR2 съм напълно съгласен

Редактирано от gogo velev (преглед на промените)

хаха,чувал ли си за МИНИМАЛНИ системни изисквания? ми аз горе-долу 10-20FPS изкарвам на CoD4:MW с моята вградена GF6100,спрете се с тея бисери моля ви,е ето ви и ярък пример че HD3650 става за комфортна игра:

моят приятел,който съм споменал по-горе без проблем си играе абсолютно всички нови игри с неговата 8500GT,която впоред повечето е абсолютно дърво,голяма работа че няма да мога да подкарам абсолютно всички игри на very high,освен ако намираш CoD4:MW и Crysis за 2d,то тогава смятам този спор за напълно безсмислен

Ако играеш на 800х600, или 1024х768, без AA и AF, може и да направиш ~25 кадъра на Кризата, което, според мен не е достатъчно за комфортна игра. 3650 e горе долу равна на 8600gt. И аз мислех едно време като теб, че със стари карти се играят комфортно новите игри на минимални/средни детайли, но като взех GTX260-тицата, разбрах какво е игра да ти върви "мазно".

п.п. След като разбираш повече от хората тук, защо изобщо питаш за съвет?

• Автор

нещо малко не разбирам от дъната и за това :clap: :clap: :clap: :clap:

пич,знам че монетата има две страни,но нещо не те разбирам,

нали знаеш че в сайтове като youtube е пълно с видеота как по-стари и слаби подкарват най-новите игри,а за най-добрите за момента-сравнения да видят кое дава повече FPS,чудно що ли?

ако имах повече средста дори и не бих писал тук а направо бих си взел 2x a ATI HD4870X2,но тва е друга тема,

почти всички игри все още вървят на 7ХХХ серията на енвидия,та какво остава за8/9 серия

ако искаш да продължим спора си давай на ЛС,с удоволствие ще ти отговарям :clap: но поне да не спамим темата

ето ти и линк към профила на xfire на лидера на клана ми,видео картата му е 8500GT,цялата му конфигурация може да видиш най-отдолу на страницата,ето ти ярък пример как една игра под 100лв подкарва абсолютно всички нови игри и то стават за игра:http://www.xfire.com

Благодаря на тези които поне ми отговориха точно,лека нощ

поздрави,гого

С 7300x игрите от тази и миналата година и на абсолютен минимум биха те дразнили как вървят. Имах такава видео карта преди година и половина и останах супер разочарован. Смених я с доплащане за GeForce 7600GT (забележи, останах на седма серия) и бях възхитен от разликата - CoD4, CoD5 на високи настройки и под голяма резолюция вървяха прилично, както и още доста игри. Малко преди последните коледни и новогодишни празници си смених 7600gt с GeForce 9600GT (струваше около 200лв. тогава). Сега, с 9600ГТ не съм срещнал игра, която да ми насече, мисля, че направих правилен избор с тази карта, и ще се задържи при мен поне още година.

Не е и ресурсоемка(от към захранване) - моя Fortron 350W PNF се справя повече от добре (храни и 2 SATA HDD, записвачка, звукова карта,всички усб портове са заети и те си смучат energy).

Един съвет от мен - ако ти се играят игри - не се стискай за видеокартата, най-изгодно излизат x600 картите от серии 7,8,9 на Нвидиа, за Ати не съм много наясно, но мисля, че нещата са аналогични.

• Автор
С 7300x игрите от тази и миналата година и на абсолютен минимум биха те дразнили как вървят. Имах такава видео карта преди година и половина и останах супер разочарован. Смених я с доплащане за GeForce 7600GT (забележи, останах на седма серия) и бях възхитен от разликата - CoD4, CoD5 на високи настройки и под голяма резолюция вървяха прилично, както и още доста игри. Малко преди последните коледни и новогодишни празници си смених 7600gt с GeForce 9600GT (струваше около 200лв. тогава). Сега, с 9600ГТ не съм срещнал игра, която да ми насече, мисля, че направих правилен избор с тази карта, и ще се задържи при мен поне още година.

Не е и ресурсоемка(от към захранване) - моя Fortron 350W PNF се справя повече от добре (храни и 2 SATA HDD, записвачка, звукова карта,всички усб портове са заети и те си смучат energy).

Един съвет от мен - ако ти се играят игри - не се стискай за видеокартата, най-изгодно излизат x600 картите от серии 7,8,9 на Нвидиа, за Ати не съм много наясно, но мисля, че нещата са аналогични.

ами аз вече се спрях на ето тази конфигурация:

http://pic.bg/item.php?itemid=38864&id=50 дъното е скромно бюджетно но мисля че идеално се вписва в конфигурация до 500лв

http://pic.bg/item.php?itemid=35850&id=294

http://pic.bg/item.php?itemid=38712&id=558

SAMSUNG HDD 320GB SATAII , SpinPoint F1 Series, 7200rpm 16MB cache 88 лв

2GB DDR2 800 KINGSTON 40 лв

http://pic.bg/item.php?itemid=33344&id=765

505лв.

с единствената разлика че харда ще е WD 320GB Caviar Blue 7200RPM 16MB Cache за 92лв,мисля че захранването ще се справи добре,а видео картата според клипчетата от youtube е достатъчна за всички CoD на макс,и крайзис на medium/high настройки,така че 116лв за Galaxy 9500GT 512MB DDR3(която е с една идея по-слаба от 9600GT) си струва всяка стотинка cool.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

9500GT се представя доста по-зле от 9600GT и ако не можеш да си позволиш тези ~60лв. разлика в цената по-добре си вземи нещо на АТИ, но не и 9500GT.

Можеш да спестиш покупката на HDD ако стария ти е с прилична големина. И да си вземеш по-добра видео карта или процесор. Понеже това, което си си избрал ще те спъва и то... както и при мен почна да се чувства как Intel C2D E4500 вече за позадъхва на някои игри при максимална резолюция и детайли, но за щастие едва се усеща и ще карам така. Все пак идва лято, на почивка трябва да се ходи, а не да се заривам в ценови листи на процесори и друг хардуер :ph34r:

• Автор

ами тук вече идва проблема защото почти никой от старите ми компоненти не може да се използва,

харда ми е 40ГБ(се се смейте,на 5-6 години е)

видеото ми е GF6100 вградено в дъното което е ASROCK

процесора ми е AMD Sempron 3000+

а захранването така и не успях да разбера какво е,пише само 420W...

а новият няма да се използва само за игри а повече за сърфиране из интернета,игрите са само за когато съм във ваканция и седя по цял ден и не знам какво да правя :P, и преди съм го казвал и сега ще го кажа компютъра не ми трябва да ми подкарва крайзиз на enthusiasist,трябва ми само да мога да докарам стабилен фрейм рейт за мулти плеър а резолюцията едва ли ще надвиши 1024х768 така че за мен това е най-добрата конфигурация за момента...

• Автор

http://pic.bg/item.php?itemid=39297&id=646 по-добро ли е от 9500ГТ? :question:

игрите като цяло ще са на не по висока резолюция от 1024х768(монитора и той ми е старичък-като цяло не съм правил много ъпгрейди по компа sad.gif )

P.S.Да,все още не съм го взел.Мисля че ще трябва да изчакам седмица-две

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

днес го дадох в фирмата за ъпгрейд :rolleyes::clap: общо 540лв с инсталация на оригинален уиндолс и програми,само смених видео картата сапфайър 4650 512мб ДДР3 biggrin.gif

днес го дадох в фирмата за ъпгрейд :speak::clap: общо 540лв с инсталация на оригинален уиндолс и програми,само смених видео картата сапфайър 4650 512мб ДДР3 biggrin.gif

Браво а останалите части? Какво поръча в крайна сметка? Колкото до "оригиналния" Уиндолс.

Това тук е оригинален

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

днес го дадох в фирмата за ъпгрейд :speak::clap: общо 540лв с инсталация на оригинален уиндолс и програми,само смених видео картата сапфайър 4650 512мб ДДР3 biggrin.gif

Да беше взел 4670...

днес го дадох в фирмата за ъпгрейд :clap::clap: общо 540лв с инсталация на оригинален уиндолс и програми,само смених видео картата сапфайър 4650 512мб ДДР3 biggrin.gif

Мога да си представя колко е оригинален тоя Windows... :clap::speak: Добре че все пак си взел карта с ДДР3 памет, че ако беше ДДР2 :huh:

Оригинален друг път,той щеше да струва 300-500 лв. само той.Леко са те излъгали.

• Автор

300лв за да ми инсталират уиндолс в севиза им(инсталират а не ми дават диск)?!уоу,накъде отива тоя свят

@petiostoianov останалите части са:

GB MA74GM-S2 /AMD740G/AM2+

ATHLON64 5200+ X2 /AM2 /BOX

SAPPHIRE HD 4650 512mb DDR3

WD HDD 320GB

2GB DDR2 800 KINGSTON

PSU FORTRON ATX-350PNF /350W

@s7r1k3 4670 излизаше от бюджета ми :P

300лв за да ми инсталират уиндолс в севиза им(инсталират а не ми дават диск)?!уоу,накъде отива тоя свят

@petiostoianov останалите части са:

GB MA74GM-S2 /AMD740G/AM2+

ATHLON64 5200+ X2 /AM2 /BOX

SAPPHIRE HD 4650 512mb DDR3

WD HDD 320GB

2GB DDR2 800 KINGSTON

PSU FORTRON ATX-350PNF /350W

@s7r1k3 4670 излизаше от бюджета ми :)

Още веднъж честито.

Колкото до уиндолса и в тракерите има "оригинални" тоес без да са пипани.СД кея прави уиндолса оригинален.Ти купуваш не толкова диска колкото кода, като си го закупиш ти гарантира че ще имаш подръжка и ъпдейти за няколко години напред.

хах това доста ме обърква защото съм виждал на доста по-стари карти как вървят по-новите игри така че това за мен не е критерий,имам приятел който с неговата си 8500ГТ си играе Crysis,всичките Call of Duty,Mass effect,Far cry 2 а един друг проятел с 7300LЕ също без проблеми си играе CoD4,Crysis,Assassin's creed. мисля си че 9400ГТ би ми стигнала да подкарам CoD6 когато излезе със стабилен фреймрейт,било то и на дефалт

сам не мога да я сглобя защото до сега не съм се занимавал с такива работи,иначе пичовете са много точни и коректни(не за пръв път си давам компютъра при тях) пък и за 20 лева ми инсталват оригинален уиндолс + антивирусни и други...

Не си прав,защото ако беше поне малко разбиращ щеше да знаеш,че 8500 гт е с pixel sch. 3.0 ,а новите видео карти са с 4.0,тоест нищо,че пише в настройките,че е медиум то всъщност си е лол дори под лол,защото съм пускал на 7 серия играта crysis на МАКС и на 9 серия,примерно 9600 гт и дори на мин.настройки при по-новата видео карта е съвсем друго.

Въпреки многото простотии, които автора е изговорил по време на темата е направил добър ъпгрейд за тези пари, за мнения от рода на "да беше взел 4670" не им обръщай внимание, ти да беше взел 4890 направо, ще се излагаме тука за карти по 100лв като има карти за по 500 пффф...

Това за Уин-а разбира се, че не е оригинален никоя фирма не съм чул или видял да слага току-така оригинални ОС(освен ако не са фрий :) да кажем Убунту )

• Автор

благдаря на всички

Въпреки многото простотии, които автора е изговорил по време на темата..

когато си мисля че съм прав съм много твърдоглав....добре че са бенчмарковете :)

за мнения от рода на "да беше взел 4670" не им обръщай внимание, ти да беше взел 4890 направо, ще се излагаме тука за карти по 100лв като има карти за по 500лв

тук съм напълно съгласен :), направо да си бях взел GTX295 biggrin.gif

Това за Уин-а разбира се, че не е оригинален никоя фирма не съм чул или видял да слага току-така оригинални ОС(освен ако не са фрий :) да кажем Убунту )

има такива фирми biggrin.gif дори на един приятел си забравиха(друга фирма) диска в DVD-RW устройството му след смяна на компонент,а и на пик съм им виждал лиценза за парньорство с майкрософт,интел и ейсър

:speak: Оригинален Windows имаш...или по-скоро доказваш че имаш само ако имаш лепенка на кутията със CD key-a (става въпрос лепенка на Microsoft, а не да си я напечаташ на принтера biggrin.gif ).
  • Автор

не съм казал че аз имам оригинален уиндолс...казах само че на един приятел са забравили диска си в ДВД устройството,а в момента мисля че мога да си намеря няколко CD-key-а оригинални (на такава лепенка :) ) biggrin.gifbiggrin.gif

• Автор

взех го предо около 30 мин,пичовече са оставили старата ми рам и хард и сега фактически имам 2.5GB RAM и 320GB+40GB=360GB HDD

фар край 2 всичко на хай(само 3 неща са на медиум) и ми залепи 30 кадъра в секунда на 1024х768 :angry:

Въпреки многото простотии, които автора е изговорил по време на темата е направил добър ъпгрейд за тези пари, за мнения от рода на "да беше взел 4670" не им обръщай внимание, ти да беше взел 4890 направо, ще се излагаме тука за карти по 100лв като има карти за по 500 пффф...

Това за Уин-а разбира се, че не е оригинален никоя фирма не съм чул или видял да слага току-така оригинални ОС(освен ако не са фрий :P да кажем Убунту )

взех го предо около 30 мин,пичовече са оставили старата ми рам и хард и сега фактически имам 2.5GB RAM и 320GB+40GB=360GB HDD

фар край 2 всичко на хай(само 3 неща са на медиум) и ми залепи 30 кадъра в секунда на 1024х768 :)

картата ти не е кой знае какво,но по моя преценка е перфектният избор за тези пари и не сбърка че я купи ,щом няма да отделиш повече пари за компютъра си.

• Автор

доста добре се справя според мен,утре ще направя повече тестове на повече игри :) но наистина разликата от стария ми е огромна cool.gif като цяло доста добра конфигурация за доста малко пари biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.