Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да постъпя със съседите си ?

Featured Replies

Казуса е следният:

Утре моят син навършва пълнолетие-18 години и за първи път ще празнува рожденият си ден с приятели в къщи.

Сравнително нови сме във блока-от по-малко от 2 години живееме в него,но наистина почти всичко е на доста високо ниво.

Всички се разбират добре,помагат си,самият блок е поддържан доста над средното ниво за квартал като "Люлин"....

Проблема е,че има хора/писах тук за проблема/,които са на възраст и високият шум,не им е присъщ.

За пример-на Коледа 2007 година-току-що нанесъл се в блока-на 25 декември в 20.00 часа ми се звънеше на вратата...

Тогава се справих,но не искам празника на тинейджърите да се разваля,още по-малко в такъв ранен час !

По Разпоредбите,разбрах,че до 22 часа,полицията няма да ме безпокои,но как мога да увелича този час,поне до 23.30 часа ?

Какво бих могъл да предприема,така че този ден да не се превърне в проблемен за мен и моето семейство ?

Поздрави !

Ами аз бях изненадан когато съседите ми преди няколко дни празнуваха РД и предварително дойдоха да предупредят и да питат дали ще бъде проблем. Изненадата ми се породи от факта че те са на 20-25 години.

Та може да опиташ този метод. Ако имаш "изроди*" наоколо нищо не може да те спаси.

Полицията като дойде първия път само отправя предупреждение. Поне преди беше така.

*изрод - едни такива неприятни човечета които само се чудят как да ти вгорчат живота. Обикновено най-интереното им занимание да слухтят какво правят съседите им.

В деня преди купона минаваш през всички съседи с кутия бонбони и предупреждаваш за партито с молба да проявят разбиране и обещание, че акцията ще е еднократна. При нашите старци-разбойници от кооперацията това работи, но пък те са си симпатяги. Успех!

Ами освен да говориш със съседите си и да се разберете нещо... иначе няма как да увеличиш 22:00 (примерно до 23:30) - закона си е закон :Pcool.gif

• Автор

Мина в крайна сметка !

Както очаквах,още в 19.30 ме предупредиха на вратата,а в 22.30. полицията беше у нас....

Младите се държаха на ниво,нямаше изцепки,и изобщо-много точни бяха.

Сега обмислям нещо в стил "Империята отвръща на удара". cool.gif

• 1 месец по-късно...

ДО:invisbl3 Ти... пубертет ли си? В блоковете има доста живеещи и е напълно нормално всеки ден някой да празнува я рожден ден, я нещо друго. Значи ли това, че всички трябва да са несъобразителни и нагли като теб към хора, които може би цял ден са чупили нерви или физически труд, за да работят и да нямат право да си починат, защото на някой ... му се купонясва? Ходете по дискотеки, като ви се вдига джабала - на едни им се празнува, на други им се реве! Не е нужно чуждото щастие или мъка да се превръщат насила и в мой проблем! Аз не преча на никого и очаквам и на мен да не ми пречат! Въпреки, че не съм "старост-нерадост".

Редактирано от ehobeho (преглед на промените)

Преди няколко месеца този олигофрен отдолу. задръстен плъх дето не излиза от апартамента си беше пуснап супер силна музика и то само някакво думкане което не е музика(хаус).Като пиша много силно имам предвид че 4 етажа около него всичко се тресеше.И това беше около 11 вечерта когато 70% от живущите в входа спят уморени от работа или друго.

Никой не беше предопредил за това никой нито с бонбони нито с думи.Мен изключително много ми пречеше и напълно в правото си се обадих в пето районно на 50 от блока.Още се чудя как може такова нахалство като знаеш че полицията е на по-малко от 50 метра ти да надуваш уредбата на макс.Изчаках малко и подслишвах на врата.Полицаите дойдоха,имаше малко разправий и обяснения но накрая за мой ужас се измъкнаха само с предупреждение.Искаше ми се да им тупнат една глоба от 1000 лева най-малко заради късния час.Малко ми оставаше да нахълтам с вратата и една щанга и да му разбия уредбата и главата едно в друго.

На следващия денкогато се прибирах от даскалогледам циганката която живееше с този дебил да говори с една друка комшийка.И точно когато се доближих да отключа вратата точно тогава мангалката мръсна спомена за ситуацията от нейната гледа точка.Тогава стана скандал и малко ми оставаше да и начупя главата в пейката.Оказа се че мухъла му имал рожден ден и поканил ла**ата наречени негови приятели да куфеят без осънават че пречат на всички други.

В такива ситуаций ако попаднете не го мислете а грабвайте някакво тежко желязо и право в главата да видите дали ще го направят отново.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ICE LION абсолютно съм съгласна с теб, но смятам че тоталната простотия поражда агресия и също простотия, каквато съм и правила понякога от безсилие, но това не е решението със сигурност. Ако на децата се обръщаше повече внимание и им се правят подходящите забележки когато трябва, когато станат към 18 г. няма да е необходимо ние с теб да коментираме такива теми, защото ще са изключения и мнозинството ще ги задуши.А в момента около всички нас бълбука от простотия, наглост, нахалство и още много подобни, за съжаление...Прост пример-погледни баловете и празнуването им - Боже... и какво като са завършили средно образование, по-всяка вероятност масово с 3-ки...

Всеки ден се моля на Господ един ден да си кyпя къща(поне да имам по-малко съседи)Злото никога не идва само.Въпроса е защо никoй не иска да бъде толерантен ,а другите да са толерантни с него?

Аз живея на приземен етаж и всеки божи ден се карам с всички.Всеки един си извежда кучето и то пикае под прозореца.На обед(от напеклото слънце, миризмата е непоносима)но на кой my пука.На всичко отгоре децата играят футбол като ползват моя прозорец за рикошети...просто се изморих от всички хора и разправии.Сега съм под наем и моля господ един ден да ми даде шанс за къща с по възможност без комшии.

...Просто минаваш и им казваш на всички,че синът ти става на 18 и независимо дали им харесва или не ти ще уважиш детето си.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Ако искаш ще ти дам пресен съвет, защото снощи ни притеснява полицаи. Кажи на сина ти (да ти е жив и здрав) първо да продупреди съседите, ако има някои неразбран да си гледа работата. Почерпи ги малко с бонбони, едно друго, да се навият по лесно и после "наборите" да си правят кефа. До 22 часа си прав за музиката, след това ако имаш съсед олигофрен или изтрещял, неспособен да понесе сравнително силна музика поне до полунощ ако иска да си вика полиция. Първият път не могат да направят нищо повече от предупреждение, особено след като всички са пълнолетни. А вече около 20-30 минутки след предупреждението може да намалят малко музиката и да продължат на C2H2OH и никотин за пушачите. Приятен празник на сина ти. Става на 18 - нека си направи кефа.

и аз имах такива проблеми,лоша работа но по закон можеш до 12 да вдигаш шум cool.gif

По кой закон, моля? Мисля, че не си особено запознат(а) с тази материя, но тъй като и аз не съм всезнаеща и може да съм пропуснала, би ли ми пояснил с конкретна препратка?!

...Просто минаваш и им казваш на всички,че синът ти става на 18 и независимо дали им харесва или не ти ще уважиш детето си.

Искам някой ден детето на комшийте които чвно мразиш да навършва 18 години и да не можеш да спиш цяла нощ да видим тогава дали ще имаш такова мнение.

Все пак това е блок и отгоре и отдолу живеят ХОРА, които искат да спят през ноща.Поне се съобразявайте с часовете иначе полицията ще ви навестява доста често.Вместо глоба трябва да извземат уредби и аудиотехника на такива дебили било те пежденници на 18 г. или пияния комшия.

Сега разбирам какво е да живееш в блок, аз живея в къща и не съм свикнал да се вдигат такива гюрултии и яки надувания на музика. По принцип може да се каже, че съм малко нервак по природа и меко казано не би ми било приятно отгореми да лашка някаква музика или пък аз да тропам на този под мен. Найстина е адски гадно, особено когато цял ден си бил на работа и след вечеря с кеф си пийнал една ракийка и дремеш пред TV-то и някой да почне да те смущава.

dimd ако аз съм на твое място щях да заведа сина и тайфата някъде на вила или ако не е възможен такъв вариант, на кръчмичка или на дискотека и то с цел да пийна с тях и същевременно да гледам да не прекаляват много с простотиите. Въпреки, че като се замисля и аз си правих 18тия си рожден ден вкащи с цялата тайфа ... biggrin.gif но вече с приятели ходим на кръчмичка, хапнем, пийнем да се поразговорим, да се видим дет се казва. cool.gif

Казуса е следният:

Утре моят син навършва пълнолетие-18 години и за първи път ще празнува рожденият си ден с приятели в къщи.

Сравнително нови сме във блока-от по-малко от 2 години живееме в него,но наистина почти всичко е на доста високо ниво.

Всички се разбират добре,помагат си,самият блок е поддържан доста над средното ниво за квартал като "Люлин"....

Проблема е,че има хора/писах тук за проблема/,които са на възраст и високият шум,не им е присъщ.

За пример-на Коледа 2007 година-току-що нанесъл се в блока-на 25 декември в 20.00 часа ми се звънеше на вратата...

Тогава се справих,но не искам празника на тинейджърите да се разваля,още по-малко в такъв ранен час !

По Разпоредбите,разбрах,че до 22 часа,полицията няма да ме безпокои,но как мога да увелича този час,поне до 23.30 часа ?

Какво бих могъл да предприема,така че този ден да не се превърне в проблемен за мен и моето семейство ?

Поздрави !

От тоя тип проблеми отърване няма.Ако си улучил свестни съседи да се отнесат с разбиране,тогава добре,но ако ако започнат проблемите да знаеш че те са в правото си,и ти си безсилен.

По-добър вариант е да направиш резервация в някое квартално заведение,там да си викат и пеят колкото искат.При тоя тип резервации може да се уговори консумация,дори евентуално ако искаш да си внесете част от алкохола или нещо друго ,всичко е въпрос на договорка.

Ако беше във Варна веднага щях да те уредя в на брат ми заведението,ама не си .. ;)

Във Варна и вила можеш да си наемеш за едно денонощие за прилични пари,незнам как седят нещата в София обаче.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Казуса е следният:

Поздрави !

През лятото по закон е до 23 часа.Поздрави!

Има си кръчми за такива събития или крайградски вили.Иначе и аз съм изпадал в подобна позиция.Купон до 10ч и после на диксо реши проблема.Веднъж щях да изхвърля съседа над нас след бурно празнуване на рожден ден.Отначало се взе за сериозен мъж,но после идеята "Здрав дух в здраво тяло" надделя над ракията и дебилизма и се кротна.Иначе съм добър човек по-душа.

Къде ги чете тези закони, моля?! Посочете и на мен да се ограмотя, защото аз чета друго! Или се бъркате с таксуването на дневна и нощна ел.енергия...

И аз знам, че лятото е до 23 часа. Иначе според мен купон вкъщи не е добра идея. Чистенето след това е много неприятно. За рожден ден по-добре е механичка няква. Или кръчмичка или пък на дискотека. Аз за моя радост нямам проблемни съседи нито в Севлиево, нито в Търново. В Търново само едни дето си изкарват кучето нощем на терасата и постонно издава звуци. Или лае и по тъмното те плаши или нещо скимти и не можеш да спиш.

Иначе кво да ти кажа, честито пълнолетие на сина ти. Но според мен вкъщи не е място да купон, защото алкохола не прощава...

Е, като нежелаете да ме ограмотите, аз се порових на моята си територия, т.е. в София и изрових "Наредба №1 за обществения ред на територията на столична община", където таблицата е следната:

ПРИЛОЖЕНИЕ № 1

към НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община

ВИДОВЕмероприятия КЛАСна изделията ВРЕМЕна провеждане

Национални празници 1-4 до 22.00 ч.

Официални празници 1-4 до 22.00 ч.

Коледа и Нова година 1-4 без ограничение

Концерти, театрални и музикални постановки на открито 1-3 до 21.00 ч. лятно времедо 20.00 ч. зимно време

Митинги и събрания 1-3 до 21.00 ч. лятно времедо 20.00 ч. зимно време

Събития, организирани от физически лица, юридически лица (семейни, сватбени и фирмени тържества) 1-3 до 21.00 ч. лятно времедо 20.00 ч. зимно време

Спортни мероприятия- международни- национални- общински 1-3 до 21.00 ч. лятно времедо 20.00 ч. зимно време

При театрални постановки, филмови и телевизионни продукции и шоу-програми на открито 1-3 до 21.00 ч. лятно времедо 20.00 ч. зимно време

Също така и ПУРНЕС, който вече е Закон за управление на етажната собственост, в който изрично е упоменато, че не се вдига шум между 14:00-16:00 часа и 22:00-08:00 за жилищни сгради.

Т.е.твърдението на двама от потребителите за 23 часа е невярно за мен, освен ако не ме оборят с конкретни цитати от наредби, правилници или закони. Като всички твърдим, че искаме правова държава, е редно да се съобразяваме с правото! Аз поне се старая!

Скоро се преместих в ново жилище.Мислих си че проблемите,които имах от този характер със съседите ще си останах там.Уви.Същите проблеми и с новите съседи почти всяка нощ. Редуват се отдолу отгоре, отстрани.Никога едновременно .Молбите ми към полицията/ 6-то районно София/ за съдействие остават безответни.Дежурните упорито отказват да изпратят патрул. Как се работи след безсънна нощ.След вой на децибели и вибрации.

Има ли някой, който да е намерил решение на този проблем?

Аз смятам, че има, Фиката! Трябва обаче да имате легитимно избран домоуправител с надлежно направен протокол от общо събрание на собствениците и регистриран в общината по местоживеене. Първо викаш полицаите, после с домоуправителя и един свидетел, ако не се лъжа (съгласно новия Закон за управление на етажната собственост, в сила от 1.5.2009 г.) правите протокол за нарушение, и ако не внесе доброволно парите по глобата, наложена с протокола, се издава със съдействието на кмета по местоживеене изпълнителен лист за принудително събиране на сумата. Като им бръкнеш в джоба няколко пъти, и ще се позамислят дали да продължават, въпреки, че познавам нагли и богати, които и това няма да ги спре, но мисля, че новия закон може и да помогне! Само се въоръжи с търпение и нерви да се бориш, за да постигнеш твоето! Аз го направих по бързата процедура, защото в моя нов блок аз водя събранията и всички знаят, че щом веднъж съм извадила изпълнителен лист, нищо няма да ме спре да го направя и с друг, който своеволничи. Аз лично отстоявам правата си, и спазвам задълженията си, колкото и да не ми харесват.

И все пак според мен не трябва да се вманиачаваме в закони и тем подобни работи... Според мен първо трябва да се поговори с човека, който е направил купона, да му се покаже, че не е приятно за всички. И след това ако не се оправят нещата, да се занимава с полиция, листове, глоби и такива неща... В крайна сметка хора сме...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.