Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно за PHENOM II X4 810 /BOX ?!

Featured Replies

Здравейте , за този процесор " PHENOM II X4 810 /BOX " съм си избрал дъно " ASUS M4N78 SE /NF720D/AM2+ " , бих искал да знам дали са съвместими ( дали биха се съчетали добре ) , ако не да ми препоръчате някое друго дъно което да не надхвърля 160 лева .

Благодаря предварително .

Редактирано от Wizard_k (преглед на промените)

Здравей,

Според мен това е най-добрият избор за тези парички :clap:

а защо се хвърляш на скъп процесор и евтино дъно? И все пак това е ам3 процесор, по-добре и такова дъно?

Здравейте , за този процесор " PHENOM II X4 810 /BOX " съм си избрал дъно " ASUS M4N78 SE /NF720D/AM2+ " , бих искал да знам дали са съвместими ( дали биха се съчетали добре ) , ако не да ми препоръчате някое друго дъно което да не надхвърля 160 лева .

Благодаря предварително .

Дъното от подписа ми, след ъпдейт на БИОС-а, седма или осма версия. Мисля, че е по-добро и е 165 лв в Стантек.

а защо се хвърляш на скъп процесор и евтино дъно? И все пак това е ам3 процесор, по-добре и такова дъно?

Не е ам3 има версии в AM2+.

• Автор

По параметри и аз видях че са съвместими ( незнам друг начин по който може да се види дали елементите в конфигурацият са съвместими освен по техните параметри angry.gif ) , но консултантът във фирмата в която си ги поръчвах искаше да ги " ПРОУЧИ " дали са съвместими .

PHENOM QUAD 9950 BLCK AM2+125W или PHENOM II X4 810 /BOX е по-добото пък и единият идва в " комплект с охлаждането" ????

По параметри и аз видях че са съвместими ( незнам друг начин по който може да се види дали елементите в конфигурацият са съвместими освен по техните параметри angry.gif ) , но консултантът във фирмата в която си ги поръчвах искаше да ги " ПРОУЧИ " дали са съвместими .

PHENOM QUAD 9950 BLCK AM2+125W или PHENOM II X4 810 /BOX е по-добото пък и единият идва в " комплект с охлаждането" ????

Според мен PHENOM II, независимо дали и триядрен или четириядрен е по-добре от PHENOM! В Априлския брой на едно списание (в момента не се сещам кое), има точно сравнение между горните два процесора - може да го видиш! Мисля че PHENOM II 720 - е най-добрият избор от всички Феноми втора серия, дори и да не се отключи четвъртото ядро (т.е. да е повредено де), пак си е много добър за парите си де! Всичко хубаво!

ПП Между другото би трябвало всички Феноми 2 да тръгват на дъна със Сокет АМ2+, така че не знам какво трябва да му се проучва на това ?!?! :whist:

Така, за да убия спора ви - Феном 2 имат едно красиво свойство - вграден контролер ма ДДР2 и ДДР3 памети... Пасдва на сокет АМ2+ (работещ с ддр2) и на АМ3 (работещ с ДДР3)... Феном 2 са много по-бързи от феном (едно)... Феном 2 720 е малко по-бърз от всички на конкурентна цена, че и от половината 4-ядрени феном2 и core quad 9xxx...

Давам 2 причини, поради които не съм съгласен с избора ти:

1. Асус имат зверски лоша звукова карта... Всеки друг производител (почти) има по-добра аудиокарта от асуса...

2. Изключитолно много не ми харесва момента Енвидиа чипсет...

Не намерих никакви тестове на тоя въпросния чипсет... Не знам на какво е способен, но и не вярвам да е на нещо повече от АМД 770...

Ако аз трябваше да купувам за себе си бих взел ей това...

Ако греша - моля да ме поправят...

PS: единственото, което искат АМ2+ дънните платки за работа с АМ3 процесори, като феном 2 е Ъпдейт на БИОС...

PS2: Phenom II X4 810 e по-скъп и по-слабопроизводителен от Phenom II X3 720...

погледни тук... Има тестове с ДДР2 и с ДДР3... 720 бие с ДДР2 със много... И това е само един тест на работа с паметите... Погледни и другите тестове...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за инфото psycho_666 , видях , че ми препоръчваш дъно на Gygabite , така като прегледах тестовете май си прав за " PHENOM II X3 720 BLACK EDN/BOX " и ще шзема него ! kакво мислиш за за AsRock и по-точно ASRock A770CrossFire (не е лоша както я гледам ) ?!

ASS rock, в превод значи каменен... айде няма да превеждам... Виж ся приятелю... За АМД на пазара има 3 добри производители на дъна - Gigabyte, ASUS, MSI. Вече SAPPHIRE и т.н. дъна, които не се внасят у нас няма да говоря... Всеки един си има предимства и недостатъци, като най-добър баланс има GIGABYTE според мене... Вече всеки модел си е различен... Например, мога да ти кажа, че това дъно е много зверски добро, макар и вече навършило годинка... Ако държиш на кросфайъра трудно ще намериш добро евтино дъно... Дори това поддържа втората видеокарта на 8х, а първата на 16х... Ако не държиш на кросфайъра предложения гигабайт е може би най-доброто решение за 140лв... Сам се сещаш, че за повече пари вече 790 чипсет идва, с поддръжка на АМ3 процесори, с ДДР3 памети и т,н.

Моя съвет - Не спестявай от дъното, като си купуваш асрок или елитгруп...Гигабайт, асус или МСИ... Това са...

• 1 месец по-късно...

Според мен този K9N2 Diamond e без конкуренция относно цена/окомплектовка/възможности за овърклок(само забележи звуковата карта).

Темата е от преди месец и половина. Но звуковата карта никак не е зле, учудва ме наличието и на дъно с такава цена, охлаждането на пръв поглед също впечатлява.

:speak: Напоследък съм доста разсеян...

Ами скоро ще сглабяме конфигурация за един приятел с Phenom II и двамата от две седмици четем ревюта и гледаме разни модели в тоя ценови клас, та последно се спряхме на това дъно. Предпочетохме го пред GB 790X-UD4 което е на същата цена именно заради хубавата звукова карта. Лошото е само, че няма информация от първа ръка за nForce 780A. Ти като AMD фeн да кажеш нещо повече за nForce 780A?

За 780а немога да кажа нищо, но от 720а не останах с добро впечатление, но все пак разликата е огромна- едното е лоу-енд, а другото хай-енд чипсет.

Става въпрос за гб ма720-ус3 доста грееше дъното(специално чипсета) и за клок също беше много куцо. За шината също помня бях казал някъде някаква цифра, но не се сещам точно нещо от рода на 240-260 повече не можа да мине. С моето дъно с същия процесор, с който беше въпросното дъно направи 300 шина без проблем е с по-нисък множител(по 10 май беше, но може и да се лъжа, процесора беше 710, нямаше достатъчно добро охлаждане за 13*300 ;) ), но гледах шината biggrin.gif (дъното вече е GB ma770-ud3 старото беше дс3, но си замина ohmy.gif ) Дъното уж можело да отключва ядрата, но при нас не стана sad.gif Доколкото знам уж всичките дъна с нови чипсети на нвидиа го можели, ако имаш късмет разбира се.

А към кой процесор сте се насочили Калисто/Рагор или някой от хай-енд, ако е някой от скоро излизащите да ви изчакам да дадете малко доверени реултати, да не се мятам на сляпо, въпреки че на хартия за тея пари ще са добра покупка.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Темата е от преди месец и половина. Но звуковата карта никак не е зле, учудва ме наличието и на дъно с такава цена, охлаждането на пръв поглед също впечатлява.
;) Напоследък съм доста разсеян...

Ами скоро ще сглабяме конфигурация за един приятел с Phenom II и двамата от две седмици четем ревюта и гледаме разни модели в тоя ценови клас, та последно се спряхме на това дъно. Предпочетохме го пред GB 790X-UD4 което е на същата цена именно заради хубавата звукова карта. Лошото е само, че няма информация от първа ръка за nForce 780A. Ти като AMD фeн да кажеш нещо повече за nForce 780A?

Аз да попитам - защо nFarce чипсет вместо ATi?

K9N2 Diamond доста добре изглежда дънцето.Намерих няколко ревюта (навярно платени) където надълго и широко го хвалят.Сега и някои ако сподели впечатления от първа ръка.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.