Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появи се билборд на Хитлер в София

Featured Replies

Всички си продаваме задниците за пари, въпросът е да е за повече пари. И к'во е това "УЖ не защитават виновните по закон"? Напротив - адвокатитезащитават НАЙ-ВЕЧЕ И ПРЕДИМНО виновните по закон, от тях се правят най-много пари. Останалите немат нужда от адвокати. Да нарушаваш закона е кеф, който се плаща.

Т.е. разбираш ли? Който е направил тая реклама я е направил с ясното съзнание, че ще се появи някой вдебилен защитник на "закона и моралните ценности" като тоя Яне /к'ъв там беше?/, който ще сезира съд, прокуратура и арменския поп. Но не му пука, щото си плаща. Плаща си да му направят готина реклама, дето ще я дискутират по форумите, после понеже продукта му е добре рекламиран и се харчи, ще си плаща на адвокатите за да се оправят с Яне ...и така. Секо чудо за три дни.

Е biggrin.gif и не само, не само ......

В рекламата ( тук Бианка може да ни каже повече работи) има няколко неща, които са водещи.

Първо - всяка една реклама може да бъде позитивна или негативна.

1.)целите на една реклама и какво всъщност се рекламира ?

В случая на става дума за производство, за нов продукт, ами за вид услуга - сайт с анкети, изследващ общественото мнение.

Каква е целта ? - Ами тъй като става дума за уеб-сайт, който се рекламира не в интернет , ами чрез билбордове - трябва да се съчатаят доста неща - визуално въздейстиве и основно посление (текст) , които трябва да бъдат запомнени и да възбудят интерес.

Целта е доста трудна, а средствата за въздейстиве са ограничени.

В днешния свят, претъпкан със всякакви реклами , е много трудно налагането на нов продукт и заради това фирмите прибягват много често до подобни ходове, тъй като най-лесният начин за популяризиране на една такава услуга е скандалът ( а това може да бъде постигнато и с позитивна и с негативна реклама) .

Примери колкото искате - дори и клипчетата на Парис Хилтън , и снимките на Бритни без гащички в колата, и голата цица на Джанет Джексън са си реклама от този вид.

Лично според мен - рекламната кампания е перфектно замислена и изпълнена.Целта е постигната и то, предполагам с по-малко средства, от колкото са били в бюджета (заради бързината) .

Ако бях шеф на фирма - на момента бих наел PR -специалистът, който е измислил стратегията и самата реклама.

• Отговори 59
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

...тъй като най-лесният начин за популяризиране на една такава услуга е скандалът...

Зависи много каква група потребители искат да привлекат с рекламата. Чрез скандал могат да привлекат най-вече нискоинтелигентните хора, със сиво и еднообразно ежедневие. Щом търсят мнението на тези хора в анкетите на сайта, ОК. Аз лично няма да им обърна и грам внимание. Просто си чеша пръстите biggrin.gif

Мисълта за адвокатите ми беше, че и те уж спазват някакъв неписан морален закон за защита на онеправданите. То е ясно, че правят точно обратното.

Не става въпрос само за привличане, а и за популяризиране без значение знака на последното. Високо интелигентните хора не се влияят от подобен род реклами, така че ако си струва нещо и човек разполага с нужния капацитет, дори и провокацията да излиза извън общоприетото, пак би отдал заслуженото, в конкретния случай своя глас. "Ако" обаче.

Зависи много каква група потребители искат да привлекат с рекламата. Чрез скандал могат да привлекат най-вече нискоинтелигентните хора, със сиво и еднообразно ежедневие. Щом търсят мнението на тези хора в анкетите на сайта, ОК. Аз лично няма да им обърна и грам внимание. Просто си чеша пръстите biggrin.gif

Мисълта за адвокатите ми беше, че и те уж спазват някакъв неписан морален закон за защита на онеправданите. То е ясно, че правят точно обратното.

Да, прав си, но помисли ли за следното :

Самият начин за подбор на изразните средства - билборд говори, че рекламата е насочена към таргетната група :

-хора, които пътуват с кола или с градски транспорт тоест -не са пред компютрите си в момента.

А далеч по-важен е следният факт при избора на таргетна група : фактът че е избран скандалът като иницииращо интереса средство ни навежда на мисълта, че се търсят хора с консервативно мислене, както и такива с радикално такова.Тоест -двете полярности в обществото.

Хора, които имат мнение по всяка една тема и бранят устоите на обществото.Възмущават се от всяка несправедливост, роптят срещу подриването на морала, подписват петиции, пишат по форумите за изсечениете дървета по улиците, борят за правата на папагалите в Антрактида, ако приемаш такава аналогия....

Тоест -хора, които след като разберат за кой сайт става дума, най-малкото от любопитство ще отидат там.След това ще се регистрират (първоначално може би за да напишат възмущението си от рекламата) , но няма да издържат на изкушението да гласуват в анкетите, които са там, защото всички тези проблеми ги вълнуват постоянно.

Един "нормален" човек е пасивен,на него не му пука какво има изложено на билбордовете - и съответно никога няма да си губи времето да гласува в онлайн - анкети.Той ще си се занимава със собствената си работа, бизнес и семейство.

Тоест - ето ти и целевата група, която е трябвало да бъде обхваната с тази реклама, и смятам, че всичко е направено перфектно.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

И аз обикалям постоянно по улиците с кола, но досега много малко билбордове са ми привлекли интереса. В случая, ако бях забелязъл и този, въобще нямаше да му обърна внимание - Хитлер на пощенска марка, к'во толкова необичайно? Ако не бяха олигофрени, като Яне Янев, едва ли щеше да се получи и скандал. Всъщност и на него може да са му платили, за да привлече внимание, или просто са разчитали на факта, че си бута носа навсякъде където не му е работа.

Петициите се подписват с някаква цел. Гласуването в онлайн анкети е безсмислено. Едва ли борещите се за/срещу нещо ще се заинтересуват от тях, освен ако не са предразположени към губене на време, чрез гласуване в анкети :yanim: А и като цяло не виждам какъв е смисълът от популяризирането на някакъв безсмислен сайт?

И аз обикалям постоянно по улиците с кола, но досега много малко билбордове са ми привлекли интереса. В случая, ако бях забелязъл и този, въобще нямаше да му обърна внимание - Хитлер на пощенска марка, к'во толкова необичайно? Ако не бяха олигофрени, като Яне Янев, едва ли щеше да се получи и скандал. Всъщност и на него може да са му платили, за да привлече внимание, или просто са разчитали на факта, че си бута носа навсякъде където не му е работа.

Петициите се подписват с някаква цел. Гласуването в онлайн анкети е безсмислено. Едва ли борещите се за/срещу нещо ще се заинтересуват от тях, освен ако не са предразположени към губене на време, чрез гласуване в анкети :rolleyes: А и като цяло не виждам какъв е смисълът от популяризирането на някакъв безсмислен сайт?

:yanim:

Ето - виждаш ли ? Сам си казваш, че не си в таргетната група, която се цели да бъде привлечена от BuzzDash :rolleyes:

А в това кое има смисъл или няма - не сме нито аз, нито ти, които трябва да казваме.Щом нещо се прави - значи има смисъл за някого или за нещо.

;)

Ето - виждаш ли ? Сам си казваш, че не си в таргетната група, която се цели да бъде привлечена от BuzzDash :)

А в това кое има смисъл или няма - не сме нито аз, нито ти, които трябва да казваме.Щом нещо се прави - значи има смисъл за някого или за нещо.

Е да де, не споря, че съм извън целта на рекламата. Просто казвам, че за глупави хора, трябва глупава реклама.

За смисълът е ясно, само споделих, че аз не го виждам.

Ще кажа само, че явно и рекламния бизнес яко го е закъсал. Ясна е и целта. Опитват се вече по какви ли не "нестандартни" начини да предизвикат някаква реакция в хората, каквато и да е. В случая, явно се набляга на отрицателната реакция, с цел по-голям интерес към това, което предстои. Така да се каже, реклама на рекламата.

В мен лично, не предизвика никакъв интерес. Само се запитах, кой глупак дава толкова пари да сложи грозната мутра на Хитлер по билбордове... laugh.gif

Това ли бе начинът, който ще привлече интерес ? ... нямам думи.

• 1 месец по-късно...

Нещо май кампанията преживя пълен крах, а? Така е не видях обещаните биобордове с лика на Сталин, Мао, Хо Ши Мин и прочие...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.