Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появи се билборд на Хитлер в София

Featured Replies

Всички си продаваме задниците за пари, въпросът е да е за повече пари. И к'во е това "УЖ не защитават виновните по закон"? Напротив - адвокатитезащитават НАЙ-ВЕЧЕ И ПРЕДИМНО виновните по закон, от тях се правят най-много пари. Останалите немат нужда от адвокати. Да нарушаваш закона е кеф, който се плаща.

Т.е. разбираш ли? Който е направил тая реклама я е направил с ясното съзнание, че ще се появи някой вдебилен защитник на "закона и моралните ценности" като тоя Яне /к'ъв там беше?/, който ще сезира съд, прокуратура и арменския поп. Но не му пука, щото си плаща. Плаща си да му направят готина реклама, дето ще я дискутират по форумите, после понеже продукта му е добре рекламиран и се харчи, ще си плаща на адвокатите за да се оправят с Яне ...и така. Секо чудо за три дни.

Е biggrin.gif и не само, не само ......

В рекламата ( тук Бианка може да ни каже повече работи) има няколко неща, които са водещи.

Първо - всяка една реклама може да бъде позитивна или негативна.

1.)целите на една реклама и какво всъщност се рекламира ?

В случая на става дума за производство, за нов продукт, ами за вид услуга - сайт с анкети, изследващ общественото мнение.

Каква е целта ? - Ами тъй като става дума за уеб-сайт, който се рекламира не в интернет , ами чрез билбордове - трябва да се съчатаят доста неща - визуално въздейстиве и основно посление (текст) , които трябва да бъдат запомнени и да възбудят интерес.

Целта е доста трудна, а средствата за въздейстиве са ограничени.

В днешния свят, претъпкан със всякакви реклами , е много трудно налагането на нов продукт и заради това фирмите прибягват много често до подобни ходове, тъй като най-лесният начин за популяризиране на една такава услуга е скандалът ( а това може да бъде постигнато и с позитивна и с негативна реклама) .

Примери колкото искате - дори и клипчетата на Парис Хилтън , и снимките на Бритни без гащички в колата, и голата цица на Джанет Джексън са си реклама от този вид.

Лично според мен - рекламната кампания е перфектно замислена и изпълнена.Целта е постигната и то, предполагам с по-малко средства, от колкото са били в бюджета (заради бързината) .

Ако бях шеф на фирма - на момента бих наел PR -специалистът, който е измислил стратегията и самата реклама.

• Отговори 59
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

...тъй като най-лесният начин за популяризиране на една такава услуга е скандалът...

Зависи много каква група потребители искат да привлекат с рекламата. Чрез скандал могат да привлекат най-вече нискоинтелигентните хора, със сиво и еднообразно ежедневие. Щом търсят мнението на тези хора в анкетите на сайта, ОК. Аз лично няма да им обърна и грам внимание. Просто си чеша пръстите biggrin.gif

Мисълта за адвокатите ми беше, че и те уж спазват някакъв неписан морален закон за защита на онеправданите. То е ясно, че правят точно обратното.

Не става въпрос само за привличане, а и за популяризиране без значение знака на последното. Високо интелигентните хора не се влияят от подобен род реклами, така че ако си струва нещо и човек разполага с нужния капацитет, дори и провокацията да излиза извън общоприетото, пак би отдал заслуженото, в конкретния случай своя глас. "Ако" обаче.

Зависи много каква група потребители искат да привлекат с рекламата. Чрез скандал могат да привлекат най-вече нискоинтелигентните хора, със сиво и еднообразно ежедневие. Щом търсят мнението на тези хора в анкетите на сайта, ОК. Аз лично няма да им обърна и грам внимание. Просто си чеша пръстите biggrin.gif

Мисълта за адвокатите ми беше, че и те уж спазват някакъв неписан морален закон за защита на онеправданите. То е ясно, че правят точно обратното.

Да, прав си, но помисли ли за следното :

Самият начин за подбор на изразните средства - билборд говори, че рекламата е насочена към таргетната група :

-хора, които пътуват с кола или с градски транспорт тоест -не са пред компютрите си в момента.

А далеч по-важен е следният факт при избора на таргетна група : фактът че е избран скандалът като иницииращо интереса средство ни навежда на мисълта, че се търсят хора с консервативно мислене, както и такива с радикално такова.Тоест -двете полярности в обществото.

Хора, които имат мнение по всяка една тема и бранят устоите на обществото.Възмущават се от всяка несправедливост, роптят срещу подриването на морала, подписват петиции, пишат по форумите за изсечениете дървета по улиците, борят за правата на папагалите в Антрактида, ако приемаш такава аналогия....

Тоест -хора, които след като разберат за кой сайт става дума, най-малкото от любопитство ще отидат там.След това ще се регистрират (първоначално може би за да напишат възмущението си от рекламата) , но няма да издържат на изкушението да гласуват в анкетите, които са там, защото всички тези проблеми ги вълнуват постоянно.

Един "нормален" човек е пасивен,на него не му пука какво има изложено на билбордовете - и съответно никога няма да си губи времето да гласува в онлайн - анкети.Той ще си се занимава със собствената си работа, бизнес и семейство.

Тоест - ето ти и целевата група, която е трябвало да бъде обхваната с тази реклама, и смятам, че всичко е направено перфектно.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

И аз обикалям постоянно по улиците с кола, но досега много малко билбордове са ми привлекли интереса. В случая, ако бях забелязъл и този, въобще нямаше да му обърна внимание - Хитлер на пощенска марка, к'во толкова необичайно? Ако не бяха олигофрени, като Яне Янев, едва ли щеше да се получи и скандал. Всъщност и на него може да са му платили, за да привлече внимание, или просто са разчитали на факта, че си бута носа навсякъде където не му е работа.

Петициите се подписват с някаква цел. Гласуването в онлайн анкети е безсмислено. Едва ли борещите се за/срещу нещо ще се заинтересуват от тях, освен ако не са предразположени към губене на време, чрез гласуване в анкети :yanim: А и като цяло не виждам какъв е смисълът от популяризирането на някакъв безсмислен сайт?

И аз обикалям постоянно по улиците с кола, но досега много малко билбордове са ми привлекли интереса. В случая, ако бях забелязъл и този, въобще нямаше да му обърна внимание - Хитлер на пощенска марка, к'во толкова необичайно? Ако не бяха олигофрени, като Яне Янев, едва ли щеше да се получи и скандал. Всъщност и на него може да са му платили, за да привлече внимание, или просто са разчитали на факта, че си бута носа навсякъде където не му е работа.

Петициите се подписват с някаква цел. Гласуването в онлайн анкети е безсмислено. Едва ли борещите се за/срещу нещо ще се заинтересуват от тях, освен ако не са предразположени към губене на време, чрез гласуване в анкети :rolleyes: А и като цяло не виждам какъв е смисълът от популяризирането на някакъв безсмислен сайт?

:yanim:

Ето - виждаш ли ? Сам си казваш, че не си в таргетната група, която се цели да бъде привлечена от BuzzDash :rolleyes:

А в това кое има смисъл или няма - не сме нито аз, нито ти, които трябва да казваме.Щом нещо се прави - значи има смисъл за някого или за нещо.

;)

Ето - виждаш ли ? Сам си казваш, че не си в таргетната група, която се цели да бъде привлечена от BuzzDash :)

А в това кое има смисъл или няма - не сме нито аз, нито ти, които трябва да казваме.Щом нещо се прави - значи има смисъл за някого или за нещо.

Е да де, не споря, че съм извън целта на рекламата. Просто казвам, че за глупави хора, трябва глупава реклама.

За смисълът е ясно, само споделих, че аз не го виждам.

Ще кажа само, че явно и рекламния бизнес яко го е закъсал. Ясна е и целта. Опитват се вече по какви ли не "нестандартни" начини да предизвикат някаква реакция в хората, каквато и да е. В случая, явно се набляга на отрицателната реакция, с цел по-голям интерес към това, което предстои. Така да се каже, реклама на рекламата.

В мен лично, не предизвика никакъв интерес. Само се запитах, кой глупак дава толкова пари да сложи грозната мутра на Хитлер по билбордове... laugh.gif

• 1 месец по-късно...

Нещо май кампанията преживя пълен крах, а? Така е не видях обещаните биобордове с лика на Сталин, Мао, Хо Ши Мин и прочие...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.