Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DMT - молекулата на духа

Featured Replies

Чели ли сте книгата? Аз не съм, но знам за какво става въпрос. Сега си я свалих и ще я чета на английски. Не знам дали я има в Интернет на български. В книжарниците я имаше преди време, сега не знам дали все още я имат.

Какво мислите за това? Аз мисля, че това е просто поредното доказателство, при това истинско, страхотно доказателство за това, че хората се манипулират изключително лесно. Който държи ключът към освобождаването на голямо количество ДМТ в организма на човека, той може да го манипулира лесно. Това е като въздействието с психотронно оръжие, само че без машина.

Ето какво е ДМТ за тези, които не знаят:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%9C%D0%A2

ДМТ се съдържа в храната, която ядем, както и в нашето тяло. Съдържа се в растенията, в организма на животнтие, в нашето тяло.

Спри много силен стрес се произвежда голямо количество ДМТ. Стресът трябва да е наистина голям - като стресът при раждането, при смъртта, при преживявания, при които човек е на границата между живота и смъртта. Не е чудно че хората, които са се отървали на косъм от смъртта разказват за необикновени срещи с други същества, за пътуването през тунела и т. н.

Това дава обяснение и на срещите с извънземни.

Колко лесно се манипулират хората!

Ако знаете английски и имате време, непременно изслушайте това около едночасово интервю на Whitley Strieber с автора на книгата "ДМТ - молекулата на духа" - Рик Страсман. Много е интересно. И водещият разказва за своите срещи с извънземни - от втората част на интервюто започва разказа си. Непременно изслушайте интервюто, защото мисля, че е доста интересно.

http://www.youtube.com/watch?v=jc8TpV4rAbM...feature=related

Има много да си говорим по тази тема.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Има много да си говорим по тази тема.

хайде да говорим за реални неща. тия тунели и срещи с извъмземни в тая категория ли са .

• Автор
хайде да говорим за реални неща. тия тунели и срещи с извъмземни в тая категория ли са .

Да, защото това са реални преживявания на хиляди хора. Надявай се да не ти се случи и на теб, защото на всеки може да се случи. Ако утре ти се случи нещо, не дай Боже, и си на границата на живота и смъртта, ти също може да преживееш тези неща. Всъщност, не е задължително да преживееш силен стрес, за да преживееш някои от тези неща. Аз лично не съм, но много хора са и това не означава, че са луди. И ти можеш да преживееш всичко това.

Да, защото това са реални преживявания на хиляди хора. Надявай се да не ти се случи и на теб, защото на всеки може да се случи. Ако утре ти се случи нещо, не дай Боже, и си на границата на живота и смъртта, ти също може да преживееш тези неща. Всъщност, не е задължително да преживееш силен стрес, за да преживееш някои от тези неща. Аз лично не съм, но много хора са и това не означава, че са луди. И ти можеш да преживееш всичко това.

има много добро медицинско обяснение на разните му там тунели и ... ама кой да чете. нали е по лесно да се чете трудовете на разни шарлатани.

-----------

Тук разглеждаме в религиозно - езотеричен аспект, не в научно - медицински /въпреки че помагат :rolleyes: , често/

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Автор
има много добро медицинско обяснение на разните му там тунели и ... ама кой да чете. нали е по лесно да се чете трудовете на разни шарлатани.

Този учен е лекар-хирург. Той е правил експерименти с мозъка на хората. При пускане на ток в точно определена област от мозъка, хората имат усещането, че излизат от тялото си и се наблюдават отстрани. Ето ти още едно научно обяснение на някои духовни преживявания. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wilder_Penfield

Wilder_Penfield.jpg

В тази връзка искам да попитам, някой от вас има ли някаква книга на Уайдлдър Пенфийлд, в която той разказва за своите експерименти с човешкият мозък и по-специялно, за тези "странни" преживявания на хората?

За себе си отдавна открих отговора в този коментар...http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1158045

Така си е.

Но само довякъде, само донякъде...

Защото въпреки влиянието на химията върху психиката, психиката не е /само/ химия.

И защото въпреки приликата на психичната дейност със софтуера на един комп, не се свежда до информатика /само/

...ма нали и затова пишем тук, а не в научните форуми ;)

от някъде ми е инфото, че по повърхността на пинеалиса има множество миниатюрни кристали, чиито брой е пряко зависим /или обратното/ от възраст и интелектуален потенциал /грубо казано/. Дали тези кристали имат нещо общо с темата могат да ни кажат тук нашите доктори :wors:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

....

от някъде ми е инфото, че по повърхността на пинеалиса има множество миниатюрни кристали, чиито брой е пряко зависим /или обратното/ от възраст и интелектуален потенциал /грубо казано/. Дали тези кристали имат нещо общо с темата могат да ни кажат тук нашите доктори ;)

Дали пък не е от златния ? :P (шегичка, приятелю, не се заяждам)

Директно към въпроса - glandula pinealis , или шишарковидното тяло, или още по-доброто и наименование : "епифиза" , малка жлеза в междинния мозък, която се нараства до към 7-мата година, след което се подлага на бавно обратно развитие.Съдържа два вида клетки - паренхимни и глия. Съдържа и калциеви зърна (точно това, което ти наричаш "кристали" ), наречени още "мозъчен пясък и се смята, че са резултат от дегенерацията и.

Всичките и функции не са изяснени достатъчно засега, но няколко от тях са категорични - При епифизарна хипофункция в детска възраст настъпва преждевременно полово узряване (преждевременен пубертет) .

Епифизата изработва серотонин, който се превръща в мелатонин, а мелатонинът освен да оцветява кожата в тъмно има и други функции :

-антигонадотропен хормон -потиска половото развитие

-секрецията му е ниска през деня и увеличена през нощта, поради което се предполага, че участва в контрола на състоянията на бодърстване и сън. Тоест - "биологическия ни часовник".

А колкото до това, за което намекваш - още в древността , в Индия на нея са и приписвали, че е център на окултните способности на човека - третото око.

Декарт, по чието време са я преоткрили е смятал същото.

В "Oeconomia Regni Animalis" Сведенборг се е опитвал да намести епифизата в търсенето на душата.....

Неуспешно са според мен всички тези "опити". Нищо мистично не виждам в тези 2-3 грама секреторна плът.

• Автор
При епифизарна хипофункция в детска възраст настъпва преждевременно полово узряване (преждевременен пубертет).

А при хиперфункция какво става?

И има ли сличаи, при които епифизата не претърпява обратно развитие след 7-годишна възраст?

С отстранена епифиза или отстранена част от нея живее ли се?

Дали пък не е от златния ? :rolleyes: (шегичка, приятелю, не се заяждам)

Директно към въпроса - glandula pinealis , или шишарковидното тяло, или още по-доброто и наименование : "епифиза" , малка жлеза в междинния мозък, която се нараства до към 7-мата година, след което се подлага на бавно обратно развитие.Съдържа два вида клетки - паренхимни и глия. Съдържа и калциеви зърна (точно това, което ти наричаш "кристали" ), наречени още "мозъчен пясък и се смята, че са резултат от дегенерацията и.

Всичките и функции не са изяснени достатъчно засега, но няколко от тях са категорични - При епифизарна хипофункция в детска възраст настъпва преждевременно полово узряване (преждевременен пубертет) .

Епифизата изработва серотонин, който се превръща в мелатонин, а мелатонинът освен да оцветява кожата в тъмно има и други функции :

-антигонадотропен хормон -потиска половото развитие

-секрецията му е ниска през деня и увеличена през нощта, поради което се предполага, че участва в контрола на състоянията на бодърстване и сън. Тоест - "биологическия ни часовник".

А колкото до това, за което намекваш - още в древността , в Индия на нея са и приписвали, че е център на окултните способности на човека - третото око.

Декарт, по чието време са я преоткрили е смятал същото.

В "Oeconomia Regni Animalis" Сведенборг се е опитвал да намести епифизата в търсенето на душата.....

Неуспешно са според мен всички тези "опити". Нищо мистично не виждам в тези 2-3 грама секреторна плът.

Е, направих свободна асоциация - нали при употреба на ДМТ /кристалчета, понякога оцветени/ се получава нещо подобно на разширено съзнание, някои го наричат и космическо съзнание, други състояние будда и т. н / всяка школа влага собствена интерпретация/. Ма явно песъчинките по шишарката са нещо друго, нали?

• Автор
Е, направих свободна асоциация - нали при употреба на ДМТ /кристалчета, понякога оцветени/

ДМТ може да се инжектира и да се пуши. Обикновено се пуши.

Е, направих свободна асоциация - нали при употреба на ДМТ /кристалчета, понякога оцветени/ се получава нещо подобно на разширено съзнание, някои го наричат и космическо съзнание, други състояние будда и т. н / всяка школа влага собствена интерпретация/. Ма явно песъчинките по шишарката са нещо друго, нали?

biggrin.gif явно.....

В епифизата има открити светлочувствителни клетки. Това е третото око. В периода на късна Лемурия хората са имали три очи - две на лицето и едно на тила. При инволюцията на духа и постепенното образуване на твърдото тяло, това око, което е на тила, потъва в мозъка навътре и се скрива в междинния мозък. Остатък от него е епифизата или glandula pinealis.

Тя неслучайно е фотосензитивна жлеза, т.е. активира се от светлината и контролира различните биоритми на тялото.

При липсата на светлина през нощта епифизата произвежда мелатонин - невротрансмитер с важна роля за имунната система. Той се синтезира от друг невротрансмитер, наречен серотонин, който е основният виновник да се усещаме депресирани или щастливи. Едно изследване на американски учени показва, че епифизата съдържа най-голямата концентрация на серотонин от всички части на мозъка. Или казано с други думи, третото око е основен център за една от най-важните съставки в рецептата за щастие.

А знаете ли, че епифизата е особено чувствителна към биохимическия състав на кръвта. Тя е на второ място след бъбреците по количеството кръв, което преминава през нея. По един или друг начин нашето трето око се влияе директно от чистотата на кръвта и съответно от нивото на замърсяване на нашата вътрешна среда.

Друго интересно, освен многобройноте й функции, е местоположението й - тя се намира точно в геометричния център на мозъка.

Ето една кратка и по-различна инфо за пинеалиса, освен известните на медицината факти за нея, които между другото, са верни.

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-0...4-17-06-50.html

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Е, астроцити има навсякъде из мозъка все пак , нали се сещаш ?

А за Лемурия и лемурийците така и не вярвам да ги е имало.

lemur.evil1.jpg

ей такова шкембе съм почнал да си пускам, а зъбите ми растат , защото прекалявам със шкембе-чорбата, както ще каже, U.ra , ако чете това :help:

Е, астроцити има навсякъде из мозъка все пак , нали се сещаш ?

А за Лемурия и лемурийците така и не вярвам да ги е имало.

lemur.evil1.jpg

ей такова шкембе съм почнал да си пускам, а зъбите ми растат , защото прекалявам със шкембе-чорбата, както ще каже, U.ra , ако чете това :help:

А за красивите очи защо нищо не казваш... снощни ли са? biggrin.gif

А за епифизата Рене Декарт казва, че това е седалището на душата. Значи ти може да се смееш, но още Гален е търсил нещо там. А тези микрокристалчета, които се намират там и които медицината нарича калциноза или още мозъчен пясък и за тях погрешно се смята, че са продукт на дегенерацията на жлезата, понеже са калциеви отлагания, именно тези кристалчета служат да формират образ-изображение и чрез структурите на мозъка да го транслират върху ретината във вид на нервни импулси.

Йогите затова наричат чакрата на нивото на пинеалиса звездата - аджна-чакра. Това е връзката ни с други светове.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

:help:

:clap: Шшшшт ! Не издавай професионалните тайни, наследничко на древната Лемурия...... уж се пооправих аз, ама все още имам вкус в устата, все едно съм изял два-три скункса....

Има ли хиперфункция при епифизната жлеза?

не - след седмата година тя закърнява и спира да произвежда серотонин в такива количества .....

А за епифизата Рене Декарт казва, че това е седалището на душата.

Декарт го е писал през 18 век.

По негово време е била "открита" самата жлеза.Дали сам си го е измислил, или е чел индийска литература не знам, ама наистина така е смятал......

А за красивите очи защо нищо не казваш... снощни ли са? biggrin.gif

А за епифизата Рене Декарт казва, че това е седалището на душата.

Това диване Риване Де Карт само да не каже, че 'седалището на душата' са седалищните части, biggrin.gifbiggrin.gif , и Трихо да ги показва... biggrin.gifbiggrin.gif

НБ: според ВЕДА-седалището на душата е сърДцето /с кардиограмата, -7 инча под брадичката... cool.gif

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Автор
не - след седмата година тя закърнява и спира да произвежда серотонин в такива количества .....

А известни ли са случаи, при които епифизната жлеза не закърнява след седмата година?

А известни ли са случаи, при които епифизната жлеза не закърнява след седмата година?

Да. Хира Ратам Манек, който се храни със слънчева светлина. При скениране на мозъка му е открита епифиза с размери 8 на 11 мм, а нормалните при възрастен човек след обратното развитие на жлезата в пубертета са 6 на 8 мм.

;)

:hush: Шшшшт ! Не издавай професионалните тайни, наследничко на древната Лемурия...... уж се пооправих аз, ама все още имам вкус в устата, все едно съм изял два-три скункса....

Декарт го е писал през 18 век.

По негово време е била "открита" самата жлеза.Дали сам си го е измислил, или е чел индийска литература не знам, ама наистина така е смятал......

Трихич, препоръчвам ти варено червено цвекло. Съз зехтин и лимон. :):wow:

След месец-два- червени доматки, а към есента-червени чушки. Но не съвсем пикантни. Овен обича на люто. Люцката и тя, ма се крие... :wub:

ПС: "лют" пак иде от 'луксус', ма тука има значение температурата на лукса. ;) на английски лют е hot. Трябва да харесваш Red Hot Chilli Peppers?.. biggrin.gif

Редактирано от aeu (преглед на промените)

обичам :P И ред хот обичам, и червено цвекло обичам - правя си го на салата с майонеза, ако искаш пък да знаеш :P

А за лютивото със жена и водим войни в къщи -аз предпочитем пикантни манджи, а тя и дъщерята -не.Заради това аз си подправям гозбите допълнително, защото съм малцинство.

обичам :P И ред хот обичам, и червено цвекло обичам - правя си го на салата с майонеза, ако искаш пък да знаеш :P

А за лютивото със жена и водим войни в къщи -аз предпочитем пикантни манджи, а тя и дъщерята -не.Заради това аз си подправям гозбите допълнително, защото съм малцинство.

ахахаха, горкият! biggrin.gif И сам-войнът е войн! biggrin.gif

какви зодии са женската ти притурка?.. cool.gif

Люцката и тя слага люта чушка на лютеницата, че и е недостаъчно 'пита'(пикантно) biggrin.gif

• Автор
ЦИТАТ(Lucia_free @ 8.04.2009г. в 19:16ч.)

Да. Хира Ратам Манек, който се храни със слънчева светлина. При скениране на мозъка му е открита епифиза с размери 8 на 11 мм, а нормалните при възрастен човек след обратното развитие на жлезата в пубертета са 6 на 8 мм.

Значи той е просто едно изключение, а по принцип няма такива хора, известни на медицината?

А възможно ли е човек да живее с отстранена епифизна жлеза? Знаем, че не е проблем хората да живеят с частично отстранен мозък.

Ето и едно интересно видео на момче с половин мозък. По-късно пластичен хирург му имплантира силикон в главата, за да не изглежда толкова зле момчето:

http://www.youtube.com/watch?v=AVNjiA8dl_0

А този бивш войник от Ирак е с отстранена 1/3 от мозъка:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.