Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави аналогово радио

Featured Replies

Искам да помитам как мога да си направя аналогово радио което да може да се хване от радио приемник. Е разбирасе то няма да е много силно (поне на 100-200метра дори може и по малко). Какво ми е необходимо и как да го направя.

Кажете ако някой разбира. Преди се мъчих но не се получи. Казваите кво да праа че ще испуша

Редактирано от Djery-x (преглед на промените)

Трябва да регистрираш радиостанция, след което да ти дадат честота, на която да излъчваш...

Какво друго - микрофон, няква музикална джаджа - CD, РС или даже касетофон, един смеситтел, един модулатор, един високочестотен усилвател и антена... Звъчи добре :angry:Тва ще да беше... И щях да забравя - не какъв да е високочестотен усилвател - резонансен високочестотен...

Т.Е. (ще го кажа на английски;) You never gona make it...

Това е много добра идея.

Ако може някои да ми каже с тези материали на какво растояние (горе - долу) ще се лови радиото.

• Автор
Трябва да регистрираш радиостанция, след което да ти дадат честота, на която да излъчваш...

Какво друго - микрофон, няква музикална джаджа - CD, РС или даже касетофон, един смеситтел, един модулатор, един високочестотен усилвател и антена... Звъчи добре ;)Тва ще да беше... И щях да забравя - не какъв да е високочестотен усилвател - резонансен високочестотен...

Т.Е. (ще го кажа на английски:) You never gona make it...

Глеи са първо аз не сам решил да я правя за цяла българия. Второ не мисла да е на много голямо растояние например до кам 200м . трето за кво треа да ми дават чистота по зокон трябва но нали ти каам ако си купа честота на която да предавам то не си заслужава за някакви си 200-600м Аз искам да си направа любителско радио.

Нали се сещаш, че ти го казвам това, щото май иначе е леко незаконно?

Emil Georgiev, далечината на предаване зависи почти изцяло от мощността на антената и крайния високочестотен усилвател... Освен това тея неща не се продават ей така по магазините... Забрайх да кажа, че ще ви трябва и един генератор на високочестотен сигнал, за предпочитане кварцов, че хем е по-стабилна честотата, хем има по-малко изкривявания...

Колко ще струват всичките тези материали и техники?

И от къде могат да се купят.

Ако е някое забутано място никой няма да направи нищо нито да му забрани.Така че може да си направи ако има средства и доста пари.

Ако е някое забутано място никой няма да направи нищо нито да му забрани.

и за какво ти е да вкараш сума кинти и да направиш радио в планината?

и за какво ти е да вкараш сума кинти и да направиш радио в планината?

Умен въпрос но не аз трябва да отговоря.

В планината не, но в някое малко градче където да има кой да го слуша може да се направи.

Умен въпрос но не аз трябва да отговоря.

В планината не, но в някое малко градче където да има кой да го слуша може да се направи.

а да си чувал, че ако нямаш честотен лиценз военните могат да те набутат на военен съд за нерегламентирано замърсяване на спектъра?

а да си чувал, че ако нямаш честотен лиценз военните могат да те набутат на военен съд за нерегламентирано замърсяване на спектъра?

Да имаше една тема която доста се дублира с тази и се пишат почти същите неща затова не исках да повтарям такива факти.

• Автор

А за текъв спектар не мисля че ще правя някакъв проблем. Ще избера някаква честота която е по близко до тези на др радио честоти но да не се заглушават по между си и да става объркване.

Казваите кво да праа че ще испуша

Отиваш в училище да си учиш уроците. В това изречение колкото думи толкова грешки.

Към останалите - не пишете как се правят незаконни неща, още повече че детенцето въобще си няма понятие от каквото и да е.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.