Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми стана много бавен. Защо ?

Featured Replies

Cveteelina ще ни кажеш ли, докъде си стигнала с описаните стъпки по-горе, за да знаем какво можем още да ти предложим?

• Отговори 52
  • Прегледи 28,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Първо сканираш за Spyware с Ad-Aware SE Personal Edition 1.06

После сканираш с Panda Antivirus Online

И накрая чистиш регистрите и други полезни настройки , които подобряват работата на систимата с

WinASO Registry Optimizer 2.0.5

<{POST_SNAPBACK}>

искам само да вметна без да съм груб и с цел да не обидя накого

пробвах с тез програмки да си оптимизирам компа но ефекта е нулев, лично на моята машина нямаха никакъв ефект

това е което исках да спомена

поздрави на всички

• Автор
Cveteelina ще ни кажеш ли, докъде си стигнала с описаните стъпки по-горе, за да знаем какво можем още да ти предложим?

<{POST_SNAPBACK}>

Почти до никаде.Проверих за вируси, дефрагмирах компютъра и до тук.Пак е бавен но не толкова а колкото до СД-то още неработи.

Искам да попитам дали мога да го преинсталирам сама и откаде/ако не е много сложно/.

Девойче, тука не виждам да имаш записвачка? Програмата, която си инсталирала е за записване на най-различни дискове. Ако нещо бъркам ми кажи. Ако заради нея казваш, че не ти работи CD-ROM-а там е проблема.

<{POST_SNAPBACK}>

Извинявай,но и аз не виждам записвачка.Влез в Control Panel,след това в Add/remove programs/ и деинсталирай програмата за запис на CD.Най-вероятно след това всичко ще се оправи.

Ако обаче и след деинсталирането на този софтуер CD-то ти не работи-"FORMAT C:"след това нов Windows

Толкова от мен!

:bye:

Хайде и аз да се вмъкна темата :clap: . Предполагам, че се опитваш да запишеш диск. Няма да успееш, защото нямаш записвачка ( CD-RW) а имаш СД-ром (CD-R). Обаче ако поставиш диск със някаква информация на него - СД-то чете ли го? Ако оговора е не -

Влез в Control Panel,след това в Add/remove programs/ и деинсталирай програмата за запис на CD.Най-вероятно след това всичко ще се оправи.

Ако обаче и след деинсталирането на този софтуер CD-то ти не работи-"FORMAT C:"след това нов Windows

А ако е да - нямаш проблем със СД-то :bye:

Редактирано от liubo11 (преглед на промените)

Според мен нямаш записвачка или поне не се вижда такава.Дисковете чете ли ги като ги сложиш вътре?Записвала ли си дискове друг път на тая "записвачка"?

Почти до никаде.Проверих за вируси, дефрагмирах компютъра и до тук.Пак е бавен но не толкова а колкото до СД-то още неработи.

Искам да попитам дали мога да го преинсталирам сама и откаде/ако не е много сложно/.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако искаш помощ относно това дали ти е инсталирано правилно CD-то ще ти направя "снимки" и ще ги сложа тука, но ще трябва да ми кажеш преди това, за да не товариме излишно темата. Но все пак ще те помоля преди това да деинсталираш последната програма за записи на дискове, защото до колкото виждам нямаш записвачка.

• Автор

Ако искаш помощ относно това дали ти е инсталирано правилно CD-то ще ти направя "снимки" и ще ги сложа тука, но ще трябва да ми кажеш преди това, за да не товариме излишно темата. Но все пак ще те помоля преди това да деинсталираш последната програма за записи на дискове, защото до колкото виждам нямаш записвачка.

<{POST_SNAPBACK}>

Деинсталирах си програмата.

Ако и сега не работи CD-то ти, значи трябва да го преинсталираш. Ако не знаеш как питай. Преди обаче да питаш ще те помоля да си намериш дисковете с драйверите, в противен случай ще трябва да кажеш точния модел на CD-то за да ги намерим в интернет.

Успех!

Дано не съм прав но все пак това СD (CD-ROM -Teac 32x) е доста старо и нищо чудно да е дошъл краят му. sad.gif

искам само да вметна без да съм груб и с цел да не обидя накого

пробвах с тез програмки да си оптимизирам компа но ефекта е нулев, лично на моята машина нямаха никакъв ефект

това е което исках да спомена

поздрави на всички

<{POST_SNAPBACK}>

Аз мога да добавя, че в твоя случай, може да не се е налагало да има ефект от тези програми. Първо сканират вируси, второ премахват Adware и трето оправят регистри. Ако в първите два случая не си имал нищо заразено, а регистрире са ти ОК, то не виждам наистина каква промяна ще имаш. :)

• Автор
Ако и сега не работи CD-то ти, значи трябва да го преинсталираш. Ако не знаеш как питай. Преди обаче да питаш ще те помоля да си намериш дисковете с драйверите, в противен случай ще трябва да кажеш точния модел на CD-то за да ги намерим в интернет.

Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

И сега не работи, даже е изчезнала и иконата в "моят компютър", но неискам вече да ви занимавам, защото ми става неудобно.И по-добре да помагате на други, които ще могат да се справят по добре на дадените от вас указания, а не само да си правите труда и аз да гледам като дете в лампа. Благодаря на всички коита се опитаха да ми помогнат, бяхте много учтиви.

P.S. Но не всичко беше безпредметно някои неща ми бяха от полза.

:bye: :bye: :bye:

да прав си аз си преинсталирах win-a и всичко се оправи и все пак не мога все още да разбера на какво се дължеше тази промяна в зареждането, но тези програмки откираха някакви проблеми и по регистрите и ги отстраниха но пак нямаше ефект, явно проблема си е бил другаде :)

и все пак съм си ги запазил тез програмки :)

поздрави

И сега не работи, даже е изчезнала и иконата в "моят компютър", но неискам вече да ви занимавам, защото ми става неудобно.И по-добре да помагате на други, които ще могат да се справят по добре на дадените от вас указания, а не само да си правите труда и аз да гледам като дете в лампа. Благодаря на всички коита се опитаха да ми помогнат, бяхте много учтиви.

P.S. Но не всичко беше безпредметно някои неща ми бяха от полза.

:bye: :bye: :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Не се притеснявай да питаш,тия които сега ти показват и те са питали преди това.Човек трябва да препати с нещо за да се справи следващия път и да помогне на някой.Едва ли досаждаш на някой тук.Все пак форума е с такава насоченост.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Автор
да прав си аз си преинсталирах win-a и всичко се оправи и все пак не мога все още да разбера на какво се дължеше тази промяна в зареждането, но тези програмки откираха някакви проблеми и по регистрите и ги отстраниха но пак нямаше ефект, явно проблема си е бил другаде :eek:

и все пак съм си ги запазил тез програмки :wors:

поздрави

<{POST_SNAPBACK}>

А как да си преинсталирам Windows-а. sad.gif

Извинявам се, но защо трябва да се преинсталира цял Windows заради проблем който е елементарен. Ще бъде бърз докато не сложи същите програми, а CD-то ако работи, така или иначе още сега ще го разпознава като New Hardware. Още повече, че няма да може да го инсталира ако няма инсталационен диск на CD-то, т.е. проблема ще си остане. Инсталационния диск на Windows няма нищо общо с инсталациония диск на CD-то. Впрочем това всички го знаят. Преинсталация според мен по-скоро вместо да и помогне би и навредило, защото всеки проблем си има решение, но само ако не преинсталираш, а го търсиш и го решиш, а форума е просто "златна мина" за това.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе човек, момичето не знае кво е регистър, а ти искаш да оправя компа! Хубаво, ами кажи тогава как да стане! Ами нека първо се научи да преинсталира Win, а след това да си оправя компа. Логично, аз го преинсталирах на втората седмица :) . Де да знам аз кво е това дефрагментация, регистри и т.н.!! Ми като научих, взех да го преинсталирам по нарядко :P Всичко по реда си!!!

• Автор

В краен случай може да си въстанови системата до точка в която е било всичко наред, System Restore.

<{POST_SNAPBACK}>

Има възтановяване към по-ранен етап, и създаване на точка за възтановяване. Но при създаване пише описание на точка за възтановяване. Какво точно трябва да опиша ?

По-добре е да избереш да възстановиш до по-ранен етап - няма смисъл да правиш нова точка за възстановяване. Иначе няма смисъл какво ще напишеш - просто така ще се казва точката за възстановяване.

Пълен  :bighat:

Към модераторите : Помислете дали да не преместите тази тема в раздел Други -> Веселба

<{POST_SNAPBACK}>

Е, не всички сме се родили умни :baby: И за кво е тогава тоя форум, като не можеш да кажеш нищо? :hush:

Пълен  :)

Към модераторите : Помислете дали да не преместите тази тема в раздел Други -> Веселба

<{POST_SNAPBACK}>

Извинявай, но не ми става ясно... как е възможно при толкова много постове на юзър като твоя да поставяш подобен пост в момента. Нима не си разбрал за толкова време, че подобно действие ще изнерви половината хора, които следят темата и само ще я отклони.

Моето мнение е, че ако се опитваш да се харесаш на някой от модераторите не е това начина. (Разбира се това е лично мое мнение)

Айде със здраве!

Цвете, пробвай със System Restore от Start-> Help and Support. Избери по-задна дата, когато се сещаш, че пц-то е бачкало добре. на първо време това ще помогне, но ще трябва да се позаинтересуваш за напред от всичко, което са ти дали като съвет до сега.

• Автор

Искам да ви кажа какво направих и да ми кажете дали е възможно. Имам атнивирусни Панда и Нод 32, но от известно време Пандата не се ъпдеитва, и реших да я деинсталирам, и след рестартирането на компа всичко се отваря с предишната си скорост, а немисли толково дълго. Дали е възможно това забавяне да се е дължало на Пандата. Само си остана проблема със СД-то.

Искам да ви кажа какво направих и да ми кажете дали е възможно. Имам атнивирусни Панда и Нод 32, но от известно време Пандата не се ъпдеитва, и реших да я деинсталирам, и след рестартирането на компа всичко се отваря с предишната си скорост, а немисли толково дълго. Дали е възможно това забавяне да се е дължало на Пандата. Само си остана проблема със СД-то.

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно възможно е, Panda е доста тежка антивирусна програма, която натоварва системните ресурси.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.