Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вграждане на субтитри без ре-енкодинг

Featured Replies

• Автор

Благодаря, свалих новата версия, със програмата за изтриване ще се запозная по-късно.

С новата версия успях да вградя субс, но файла беше един такъв, който се отваря автоматично с медиа плеър класик, после сложих отметка на use .avi for output.... и не стана. Тогава забелязах, че ако новото видео се записва в директорията на ADDDSUS.. няма субтитри, ако се записва там където си е ориг. видео ИМА. Дотук супер, обаче като прехвърля файловете на флашка и пак няма субтитри :down: , така че моята работа не стана. Но... благодарение на вас, се научих да вграждам субс. Тенкс :wors:

Пробвай да сложиш флашката в компютъра и на мястото където е за изходящия фаил посочи флашката.Програмата направо да запише новия фаил там.Просто не мога да разбера защо не се получава при теб.Направил съм стотина филма без никакъв проблем.Ако искаш пиши ми лично съобщение да се разберем да ти пратя версията на програмата с която аз работя.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Да се включа и аз. Дълго време ползвам въпросната програмка - отлична работа върши. Вчера обаче ме изнерви, днес продължавам да си губя времето с нея. Изтеглих няколко филма /понеже тъпото ми домашно DVD Toshiba има проблем със субтитри в отделен файл винаги ги вграждам/, минавам първия през програмката, пускам и.... няма субтитри. До сега около 20-30 опита с различни настройки, ново теглене на програмата и опит в друга папка - все същото. Интересното е, че друг филм няма проблем. Не мога изобщо да открия някаква логика. Т.е. филмите са 2 до момента с които не успях. На менюто на DVD-то излиза информация, че ги има, но не ги показва. Гадория! Така - изтеглих VLC Player, субтитрите са си вградени,но просто дървената Тошиба не ги чете! Това, което ми направи впечатление е, че филма го намира като DivX 3.11, а до сега всички са били 4.12 . Това е единствената разлика, която забелязах.

Редактирано от dyulgeroff (преглед на промените)

Да се включа и аз. Дълго време ползвам въпросната програмка - отлична работа върши. Вчера обаче ме изнерви, днес продължавам да си губя времето с нея.

Изтеглих няколко филма /понеже тъпото ми домашно DVD Toshiba има проблем със субтитри в отделен файл винаги ги вграждам/, минавам първия през програмката, пускам и.... няма субтитри. До сега около 20-30 опита с различни настройки, ново теглене на програмата и опит в друга папка - все същото. Интересното е, че друг филм няма проблем. Не мога изобщо да открия някаква логика. Т.е. филмите са 2 до момента с които не успях. На менюто на DVD-то излиза информация, че ги има, но не ги показва. Гадория!

Така - изтеглих VLC Player, субтитрите са си вградени,но просто дървената Тошиба не ги чете! Това, което ми направи впечатление е, че филма го намира като DivX 3.11, а до сега всички са били 4.12 . Това е единствената разлика, която забелязах.

За Тошиба сбутитрите не трябва ли да са в UTF-8 формат, а?

Аз си взех наскоро телевизор Тошиба ЛСД с флашка и също не ми тръгваха субтитрите, а какво ли не ги правех,докато едни момчета в един друг форум ми казаха, че субтитрите трябва да са във форматUTF-8.Обърнах ги от SRT в UTF-8 формат и ми вървят без проблем.

Та да не би и за домашното ти кино да трябва да са в UTF-8?

Доскоро бях доволен от програмата обаче си купих телевизор LG и се оказа че медия плеъра му не се спогажда с филмите прекодирани с нея - вървят накъсано с влачене и премахването на субтитрите не помага. По късно взех и блу-рей плеър LG и при него същата работа.Та се отказах от програмата обаче кофтито е че много от филмите ми трябва да свалям и записвам на ново.За старото ми dvd санг вършеше работа но явно не става при всички модели модели и марки.

• 6 месеца по-късно...

Проблемът идва от предварителните условия Най-важното е - това не е софтуер за вграждане на субтитри, а за добавяне - разликата е кардинална Ави както и Мкв са контейнери и търпят добавяне на аудио файлове и субтитри Тази програма е замислена да добавя субтитри в Ави контейнер , които да са видими когато са записани на диск и възпроизведени от домашен ДВД плеър - не случайно огромна част от плеърите не ги виждат и не показват субтитрите когато се опитате да ги възпроизведете на вашия компютър От тук произлиза и другия проблем - не е редно да се очаква, че когато едно устройство не вижда субтитрите когато са отделен файл - че ще ги види когато са добавени в контейнера

• 7 месеца по-късно...

Много се зарадвах на тази програма, но след 10-тина безуспешни опита съм отчаяна. 100 пъти проверих - правя всичко както е по снимките, файловете са .avi субтитрите са .srt . дори ги местих в една отделна папка, пробвах и с по-малки файлове като сериите на д-р Хаус и пак не става. Единствената разлика, която намирам в новата версия на програмата, която свалих е на снимка 2(configuration1,SUB1) . Там под настройката за ляво, дясно, център нямам опция ADD Subs. Моля за помощ и мнение. В краен случай друга такава лека програма, единственото, което ми трябва е да вградя субс.

да добавя, че новия файл е малко по-голям от оригиналния, значи се случва нещо :(

При мен е същата картинка!

Всички настройки както са описани но без резултат.

Трябва ми единствено програма която бързо да вгражда субтитрите

• 5 месеца по-късно...

Програма е страхотна и работи перфектно...дълбок поклон пред създателят/създателите и както и сърдечни благодарности на GrishaD за това ръководство...без тях щях да се кьорам да гледам малките субтитри на LCD-то...

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

аз за първи път работя с тази програма :) и всичко е наред само, че не съм ползвал тези настройки.

За тези които не им се е получило изтеглете си последната версия. v9,13

http://aviaddxsubs.blogspot.com

след това до четвърта точка спазвайте ги точно

т. 5. Character Set го оставяте на RUSSIAN; на  Language Code го правите да е  Bulgarian (bg)

на Font го настройвате да е Tahoma

а за размера на буквите вече по избор

цвета също кой както му харесва. Аз ги правя жълти :)

т.6. на моята програма само на първата отметка ми е и предпоследната  YUV values at idx/sub color palette

и на Mark Divx as ми стои XVID

т.7. след като добавите видео файла показан на т.4 и сте задали къде ще се записва преработения файл

давате START

програмата автоматично си намира субтитрите.

надявам се да съм помогнал.

Аз само не успях да сваля суба по на долу.

незнам защо не ми се получи.

стоят ми малко високи

ако някой се е справил с тоя проблем нека да помогне

Аз нещо не успявам да се справя да добавя subtitle stream в *.mkv *.mp4

Редактирано от zorg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.