Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питания за комбинацията климатик + нова дограма

Featured Replies

• Автор
Я да ти бутна столчето аз ...

Смятай, че си го бутнал! Току що се връщам от последната (надявам се) обиколка за избор на климатик и той определено се нарича Fujitsu Asya12LGS - 1610 лв с монтажа. Има го в "оня" списък, пък ако ще и на о-в Аруба да е сглобяван. Не съм го купил още, разбира се, първо ще мина през съответната банка на 7 май, дограмата също е определена - 5-камерно ПВЦ Rehau с К-стъкло и аргон.

... Не са малко случаите, когато на клиенти им отиват момчета, които тепърва се учат.На други пък уж опитни, но си "оставят ръцете" ...

Така е, адаш, но това е въпрос, чийто отговор не зависи от мен. В малкия град антимонополните действия са губене на време - откъдето и да го купя, основният сервиз за климатици е един, останалите ги разкриват и закриват по бързата процедура, а единичните им клиенти доброзорно преминават под опеката на монополиста, само дето са със статут на... как да го кажа... "леко пренебрегнати", да речем.

---

Принципите са странна догма, но не съм богат и затова обикновено си купувам скъпи предмети, т.е. техника, и досега не ми се е случвало да направя грешен избор. Ще продължа по същия начин и занапред, макар че винаги има първи път, но днес пред очите ми, докато се разправях с продавач-консултантите (много рядко е клиент да попадне на обикновен магазинер, и то ще е в някоя забутана гаражна бакалия в предградията) младо семейство влезе е попита кой е най-евтиният климатик и го купи на мига - 460 лв, а марката не бих могъл да възпроизведа сега. Не питаха нито за коефициенти на охлаждане/отопление, нито за енергиен клас, едва ли са ровили десетки сайтове за мнения и съвет. И ако утре този климатик (примерът е истински, но и произволен) се повреди необратимо, дано не им се случи, те веротно ще го захвърлят и мигом ще си купят друг на същата или на по-ниска цена. Да, и аз си помислих, че това са им финансовите възможности, но натовариха на скъп лъскав джип, паркиран непосредствено до 24-годишната ми Лада.

Адаш, човекът има групи за поддръжка в Ловеч и Русе, които са най-близо до Свищов.

Ако е съгласен да ти го монтира и сервизира занапред, на теб що ти е ?!

Ти си решаваш!

А тоя пример за евтиния климатик и лъскавия джип не е актуален в случая!

Бъди сигурен, че този климатик не е купен за дома им, а за някой от офисите им където не им пука за работника дали ще мръзне или ще се поти!

Богатите не ги взимай за прости, те затова имат пари!Прост човек не може да забогатее!

Мисля, че си направил добър избор с Фуджитсуто!

Аз искам да попитам нещо извън темата.

Какво ще рече,че някакъв си климатик е 9-ка,12-ска или 14-ска?

Някакви коефиценти ли са това?

• Автор
...А тоя пример за евтиния климатик и лъскавия джип не е актуален в случая!...

Примерът бе с друга насока, но няма значение.

Благодаря за идеята ти, но Ловеч е на 90 км от тук, приблизително на толкова е и Русе. А сервизът-монополист е на около 120 м от дома, та ще я карам на местно ниво.

invio, чети - http://www.bulclima.com/bg/faq/22-kakwo-e-btu-eer-cop.html

Вече да честитим ли новата придобивка?

младо семейство влезе е попита кой е най-евтиният климатик и го купи на мига - 460 лв, а марката не бих могъл да възпроизведа сега. Не питаха нито за коефициенти на охлаждане/отопление, нито за енергиен клас, едва ли са ровили десетки сайтове за мнения и съвет.

Първото нещо, което ми хрумна (съвсем инстинктивно) е, че климата е спонсорство за някоя детска градина за да уредят нечие гевезе!Никой не пазари така (за себе си) дори да купува ел.кана!

• Автор
Вече да честитим ли новата придобивка?...

Аааа, рано е още, ние сме в периферията на континента и хубавите работи стават бавно... ако станат изобщо. Оказа се, че от изброените в линковете 6 банки-партньори по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL, в действителност само една все още отпуска кредити*. Има и бая подробности, но за свикнал с нашенската бюрокрация човек като мен те надали ще са непреодолими.

Не смея да давам прогнози, но може би до 10-тина дни ще има резултат - одобрение или не, и тогава ще се действа.

---

* във форума е забранена рекламата и няма да напиша името на банката, но ще отговоря на всяко ЛС.

Аз искам да попитам нещо извън темата.

Какво ще рече,че някакъв си климатик е 9-ка,12-ска или 14-ска?

Някакви коефиценти ли са това?

Ами това означава, че климатика е с отдавана мощност съответно 9000, 12000 и 14000 BTU (British Thermal Unit) - Британски топлинни единици. Това е друг стандарт за определяне на отоплителната и охладителната мощност.

• Автор
...съответно 9000, 12000 и 14000 BTU...

Махаш нулите и получаваш съответния разговорен стандарт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.