Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за компютърна конфигурация

Featured Replies

Ох майко, аз ли съм зле, или за офис приложения се дават 945 чипсет дъно и 4770 видео?

Добре, ето я моята идея:

Не те карам да купуваш от тея фирма, просто от тях пускам линк...

1. Много добро дъно, което след време да се очаква че ще поддържа дори и по-нови процесори, като това, например...

2. Процесор, достатъчен за всички офис приложения, като този например..

3. Памет, за предпочитане повечко... Или тази 2х1ГБ или повечко - тая 2х2ГБ... Например...

4. Видеото е вградено в дъното, има собствена памет, така че не взема от рамта... Освен това мисля, че тва е най-доброто вградено видео до момента - Радеон 3300... При нужда от по-мощно видео има възможност да вземеш една слаба видеокарта и да ги свържеш кросфайър - хем евтино, хем производително...

5. Порядъчно голям хард диск, моят личен любимец 640 уестърн..

6. Порядъчно захранване, което ще издържи (ако оцелее) евентуалния ъпгрейд фортрон 500 вата...

7. Едно приятно добро ДВД - асус 2014L1T например...

И всичко това го прибираш в някаква кутия, след като ще я забиеш в офиса не знам дали ще я избираш по красота...

Всичко идва.... Ех че ме мързи да смятам... 780лв без кутията с 2х2 гиги рампамет, с 2х1 излиза 755лв...

ПП: тва машина няма я махнеш от офиса още поне 5 години...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

:P

Един съвет към автора-Aleksandars,прочети това.Нормално е всеки да си има свои желания и разбирания кое е офис машина и кое машина за игри, но мисля,че ще се ориентираш по-добре след като прочетеш материала който ти предлагам.

А за тази конфигурация която бях споменал, какво ще кажете? Благодаря на всички отзовали се в темата...

Ни дей съ излагъ на сланце моля ти съ. (Ако някой не е разбрал мога да преведе на лично ;) )

1.За интел не ти е толкова нужна рам памет с ниска латентност по-добре да е 1066 ЦЛ5, от ЦЛ4 800/при АМД машина обратното/

2.За процесора можеш да вземеш е5200, 60лв по-малко минимална разлика.

3.Г31 чипсетите не са добър избор-бъгави и остарели.

4.Хард спокойно можеш да си вземеш по-голям и по-бърз, но може би по-голямото пространство не ти е нужно.

5.Видео картата е много зян.

6.Кутията и захранването са много лош избор и подобно захранване винаги може да те предаде образно казано :ph34r:

И едно лично мнение-в офис машини няма смисъл да се наливат пари.Ето как би изглеждала една офис машина според мен:

Дънна платка:MB INTEL i945GC

Процесор:iAtom 330 DualCore 1.6MHz (Mini-ITX,533 MHz,1 DDR2 SDR,SB,SVGA,1GbitLAN,SATA,U100,4xUSB2.0,support Vista Basic)bulk

Памет KINGSTON 2GB DDR2 667MHZ

HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint S166 80GB 7200rpm 2MB cache Serial ATA II-300

DVD-RW LITE ON IHAS122

PRESTIGIO MD 3102 Midi Tower ATX Mainboard Supported, 7 slots, 2xUSB2.0, audio, PSU installed internal 350W-Fortron, Black/Silver

370,00 лв. с ДДС

Пу-пу-пу ае де не се повтарям, ама "Ни дей съ излагъ на сланце моля ти съ." Тея атомни централи хич не ми харесват на мене.

1. Много добро дъно, което след време да се очаква че ще поддържа дори и по-нови процесори, като това, например...

За мен много неподходящо дъно в случая. Не вярвам на подобна машина да има клок(а ако имаше дъното също не би било най-удачния избор) че да се търси високия клас чипсет-790. Особено при положение,че процесорите които ще поддържа дъното ще се поддържат и от по-евтините 770/780. A и човечеца си е казал, че предпочита външен видео ускорител.

:)

Един съвет към автора-Aleksandars,прочети това.Нормално е всеки да си има свои желания и разбирания кое е офис машина и кое машина за игри, но мисля,че ще се ориентираш по-добре след като прочетеш материала който ти предлагам.

Ако на тази бюджетна машина и се вика гейм пс, то за кой дявол ATi/nVidia/Intel/AMD/OCZ/CORSAIR/SEAGATE/WD и много други се мъчат да изтискат още нещо и още нещо от технологиите си, вместо да наблягат само и единствено, на по-евтиния производствен процес с все по-малък и по-малък брак. Такава "гейм машина" е продиктувана от факта, че е криза и хората нямат пари за ЛЕБ(за феновете на книжовния език- хляб). А се нарича "гейм" защото уж е наблегнато повече на видео картата за по-добър пърформанс в игрите. Човек иска да си даде парите, но да знае че ще има ефект, а не да чака по 10 минути да зареди фотошоп или нещо от рода. Вярно, че може да мине за около 600кинта без проблем, но вероятно машината ще си я ползва той и иска да работи комфортно!

Редактирано от РазваленоЗеле (преглед на промените)

То човека може през почивката да играе Call of Duty WAW NFSU Crysis warhead и др.Така че най добре тава

Дънни платки за INTEL GIGABYTE EP43-S3L, P43, DDR II 1200+/1066/800, SATA II, GLAN, LGA775 1 73.70 73.70 $

Процесори INTEL INTEL PIV CORE 2 DUO 2.40GHz QUAD Q6600, 8M, 1066, BOX, Dual Core 1 198.60 198.60 $

Памети RAM ADATA 2 x 2GB DDR II 800+ 1 49.00 49.00 $

Твърди дискове & Флопи SEAGATE 320GB 7200 16MB SATA II 1 47.50 47.50 $

Видео карти GIGABYTE 512M HD4670 R467D3-512I DDR III PCI-E 1 75.20 75.20 $

Кутии и Захранвания JNC RJA-304D, ATX-350PNF Fortron 1 35.50 35.50 $

874лв с ддс

Аиде да дам една конфигурация и аз.Значи какво разбирам аз под офис машина да може комфортно за се работи с няколко програми едновременно,освен изброените от автора които не са с кои знае какви изисквания евентуално скаип,някакъв плеар все пак и музика трябва да се слуша и какво още? За игри и филми това все пак е офис там се работи играе се вкъщи.Търсим стабилност и качество с наложени на пазара продукти.

Трябва някоя кутия която да е с добра вентилация,защото в 99% от офисите компютрите са в едни такива преградки на бюрото и ....... абе кутията трябва да е качествена но не много скъпа все пак е офис компютър.Задължително да има поне един вентилатор отпред под харда и още един отзаде по възможност 120мм с автоматични фан контролери.Все пак и тишиината е от значение,това е офис не летище.Автора може да си я избере и сам да кажем 100лв.

Захранването трябва да е качествено примерно-FORTRON ATX-400PNF 68.58 лв.

дъното-GIGABYTE MA770-UD3, AMD 770, AM2+ 140.08 лв.

процесор-AMD ATHLON X2 7750 BLACK EDN/BOX122.94 лв. предлагам този процесор не заради възможностите за клок, а защото е добър процесор на нормална цена и е повече от достатъчен даже е прекален за офис машина.

рам- ADATA 2 x 2GB DDR II 800+ 89.38 лв. В един офис нормално се работи с много приложения на веднъж които макар и леки.......с думи прости рама никога не стига а този кит за цената си е просто идеален.

Хард-WD 320GB 7200 16MB SATA II 85.36 лв.

видео карта-ASUS 512M EAH4670 /DI DDR III PCI-E 148.66 лв. Картата мисля че е идеално точно посредата е.Нито е прекалено геймърска нито пък е слаба и точно това изпълнение на ASUS ми харесва заради охладителя и различните "входове" за монитор.

и май остана само оптичното устроиство- LG GH20NS DVD RW SATA /BLACK 38.52 лв.

точно 757.52лв и остават пари за една флашка.

Дънни платки за INTEL GIGABYTE EP35-DS3L, P35, DDR II 1200/1066/800/667, SATA II, GLAN, LGA775

Процесори INTEL INTEL PIV CORE 2 DUO 2.20GHz CONROE E2200, 1M, 800, BOX, Dual Core

Памети RAM ADATA 2 x 1GB DDR II 1066

Твърди дискове & Флопи WD 750GB 16MB SATA II GP

Видео карти GALAXY 512M GF9500GT DDR III PCI-E

Кутии и Захранвания FORTRON ATX-350PNR, 350W

CD / DVD / RW LG DVD-RW GH22NP20

До тук 660 лева, харесваш си една кутия и си готов!

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.