Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Омръзна ми да се редя на опашки!

Featured Replies

Изтече и този месец и наближи до болка известната дата- червената лампа светна и аз се отправих отново към касата, за да платя месечните си задължения. Едва ли ще учудя някого, за това няма да губя време да разказвам колко хора се бяха наредили и какъв „ред” имаше.Всеки те блъска, онзи бил дошъл преди теб, не получаваш нищо, освен няколко лакътя в гърба и всичко това, за да се лишиш от спечелените с труд пари? Трябва ли плащането на сметки да се превръща в борба за оцеляване? Нали сме европейска държава – нека и плащането ни стане такова – бързо и без да се протака, една сметка е все пак :doh:

Изтече и този месец и наближи до болка известната дата- червената лампа светна и аз се отправих отново към касата, за да платя месечните си задължения. Едва ли ще учудя някого, за това няма да губя време да разказвам колко хора се бяха наредили и какъв „ред” имаше.Всеки те блъска, онзи бил дошъл преди теб, не получаваш нищо, освен няколко лакътя в гърба и всичко това, за да се лишиш от спечелените с труд пари? Трябва ли плащането на сметки да се превръща в борба за оцеляване? Нали сме европейска държава – нека и плащането ни стане такова – бързо и без да се протака, една сметка е все пак :doh:

Едно решение е да не се ходи на дати, когато има повече хора.

Друго - да се плаща през интернет.

Едно решение е да не се ходи на дати, когато има повече хора.

Друго - да се плаща през интернет.

Третото е - друг да свърши тази работа вместо теб biggrin.gif

Много е хубаво да плащаш сметки докато седиш вкъщи и си пиеш :doh: !

че то си има разплащателни сметки за тая работа. Като не ти се обикаля от опашка на опашка..........

че то си има разплащателни сметки за тая работа. Като не ти се обикаля от опашка на опашка..........

Изпревари ме biggrin.gif

Според мен не е само проблема в редилите се на опашка и в служителите... ако е нова,стара ... има да си чакаш - но и те си пазят хляба, да не объркат нешо biggrin.gif Най-удобно е плащането чрез интернет, в България поне в момента не е опасно :help:

И аз съм за електронните разплащания. Така чакаш само на една опашка - в банката - най-много.

аз пък с кеф ходя да си плащам сметките в момента след последния biggrin.gif

Лелеее, ама още ли по опашки се реди българинът който не се е изнесъл навън???

У по-назапад ни мързи да си плащаме тока и даваме нареждане на банката да се грижи за тая работа. За интернета същото съм направил. Иначе в банката са сложили една кутия и само си пускаш едно платежно нареждане или им го пращаш по пощата и те се оправят сами с него без да ти виждат вкисналата мутра. Може и през интернет ама има яки рискове. Това съм го правил само с българска банка щото ме няма там.

мда ама ако има грешки се оказва че 3 години не си плащал данъци за апартамента - така се случи на баща ми и той си мисли че теглят от сметката и плащат...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Да, де, много е лесно да ти върши друг работата, но когато няма кого да накараш?

Пък и много се говори за интернет плащания, но и аз, както предполагам и много други, не желая да си давам никакви лични данни в обществена мрежа. Кое ми гарантира поверителност?

Да, де, много е лесно да ти върши друг работата, но когато няма кого да накараш?

Пък и много се говори за интернет плащания, но и аз, както предполагам и много други, не желая да си давам никакви лични данни в обществена мрежа. Кое ми гарантира поверителност?

Ми нищо не ти е гарантирано и на всичкото от горе банката те кара да се подпишеш че тя не носи никаква отговорност ако ти източи някой сметката.

Аз им се подписах и после държах малко пари в сметката. Инсталарах на един друг твърд диск един нов уиндоуз и го ползвах това само за интернет банкиране. Компютъра зад рутер разбира се и АДСЛ абонамент а не ЛАШ шаматация.

Електронните плащания спестяват разкарване, време и нерви... cool.gif

И са предпоставка за измами cool.gif

• 1 месец по-късно...
  • Автор
Ми нищо не ти е гарантирано и на всичкото от горе банката те кара да се подпишеш че тя не носи никаква отговорност ако ти източи някой сметката.

Аз им се подписах и после държах малко пари в сметката. Инсталарах на един друг твърд диск един нов уиндоуз и го ползвах това само за интернет банкиране. Компютъра зад рутер разбира се и АДСЛ абонамент а не ЛАШ шаматация.

ohmy.gifлелеееее ако трябва да направя всичко това за електронно банкиране :P , но аз открох по-добър начин. вече не знам колко време ровя по форуми и форумчета и намерих това www.megapay.bg до колкото разбрах още не работи, ама се очаква скоро да заработи. Добре ми звучи като начин за плащане и по-сигурно от Интернет. Да видим! ohmy.gif

Има си epay и елементарни правила за безопасност. Ако се спазват вероятността да стане измама е много по-малка от вероятността да те ограбят на улицата докато отиваш към касата. А за това, че не искаш да си оставяш лични данни в Интернет - първо ти ги оставяш не в публичен списък, а в базата данни на съответната фирма и можеш да ги съдиш, ако ги разпространяват и второ - на улицата знаеш ли колко хора могат да те видят къде живееш, да те снимат, да ти гепят портфейла с всякаква лична информация и т.н.

точно така - улицата е много по-опасна от електронните разплащания. Разбира се, и при двете има риск. Особено ако си идиот. Аз например веднъж си бях забравила паролата за ДСК на автоматично запоняне на компютъра в офиса. Ето това се нарича малоумие, добре, че се усетих какви ги върша преди да ме усети някой друг :-)

аз редовно плащам в интернет но проблема в epay.bg е че не са възможни транзакции ако се движеш с месец назад т.е. фактурите се заплащат по цялата стойност до момента.

Много хора се възползват от възможността за разплащане по Интернет на сметки за вода, ток, парно, газ, телефон, кабелна, Интернет и др. За да го правиш ти е необходима дебитна или кредитна карта, която да активираш чрез банкомат за разплащания по Интернет. Създаваш си акаунт в E-pay.bg и активираш всеки търговец, с когото искаш да се разплащаш. E-pay.bg ти осигурява сигурност чрез инсталиране на сертификат и използване на https протокол. Разумно би било разплащането да става вкъщи от съображения за сигурност. Чак отделен компютър не е необходимо да отделяш за тази цел, по-скоро трябва да си подсигуриш потр.име/парола към E-pay.bg.

Не съм чел/чувал някой да се е оплакал от сериозни проблеми с E-pay.bg. Въпреки това на два пъти ми се е случвало след плащане сметката да ми се появява като неплатена, но след контакт с администраторите на E-pay.bg проблемите са били коригирани.

Най-удобно е да се ползва карта, по която има постоянни постъпления от банка по трудов договор. В противен случай се налага да се виси в банката, за да се захранва картата, което си е загуба на време, но много по-малко отколкото, ако трябва да висиш поотделно на опашки за всяка сметка.

• Автор

На онези, които се досетиха първи, ние, екипът на Identity дължим извинение- най-малкото за това, че подценихме вашите умения и вашата адаптираност към новите медии :help wanted3: Признаваме се за разкрити и за победени sad.gif

На онези, които не са се досетили все още дължим обяснение – Identity се опита да получи вашето мнение за начините за плащане на сметки, които вие използвате, да посочите защо ги определяте като такива и как вие виждате бъдещето им. Благодарим на всички, които дадоха своите препоръки безкористно и искрено споделиха своите виждания.

На онези, които ни отхвърлиха и за онези, които прецениха нашето поведение като нескопосан опит за безплатна реклама не дължим нищо – но въпреки това – причината да се „маскираме” зад други имена беше една единствена – да получим мнението на хората, без то да бъде предварително повлияно или обременено.

Ще бъдем благодарни, ако продължите да следите темата със същия интерес, както и ако споделите вашето мнение за новата разплащателна услуга

Много хора се възползват от възможността за разплащане по Интернет на сметки за вода, ток, парно, газ, телефон, кабелна, Интернет и др. За да го правиш ти е необходима дебитна или кредитна карта, която да активираш чрез банкомат за разплащания по Интернет. Създаваш си акаунт в E-pay.bg и активираш всеки търговец, с когото искаш да се разплащаш. E-pay.bg ти осигурява сигурност чрез инсталиране на сертификат и използване на https протокол. Разумно би било разплащането да става вкъщи от съображения за сигурност. Чак отделен компютър не е необходимо да отделяш за тази цел, по-скоро трябва да си подсигуриш потр.име/парола към E-pay.bg.

Не съм чел/чувал някой да се е оплакал от сериозни проблеми с E-pay.bg. Въпреки това на два пъти ми се е случвало след плащане сметката да ми се появява като неплатена, но след контакт с администраторите на E-pay.bg проблемите са били коригирани.

Най-удобно е да се ползва карта, по която има постоянни постъпления от банка по трудов договор. В противен случай се налага да се виси в банката, за да се захранва картата, което си е загуба на време, но много по-малко отколкото, ако трябва да висиш поотделно на опашки за всяка сметка.

Сертификата не му го препоръчвам за вход в системата им освен ако не е тяхния и няма нужда от електронен подпис с годишна такса от 60 лв нагоре - скоро не съм проверявал колко се движат. Като оставя на страна това евтината подръжка на сайтовете и бледата им иновация по отношение на този род услуги в България горе доло стигат малко под средното ниво за таксите, които искат. Иначе от към сигурност epay.bg казват че е имало само една измама през сайта им и тя е била предовратена...

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.