Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пусни своя глас! Бъди пич! Бъди Българин!

Featured Replies

Определено ще гласувам. Първо, защото гласуването показва, че човек поне малко го интересува какво става около него. Второ, защото сегашните управляващи са силно срастнали се с мафията и няма как да се очаква нещо добро от тях. Лошото е, че поне на две от трите партии електоратът им е твърд и за да ги разкараме, трябва сериозно да се вдигне изборната активност. И трето, за да не се окаже, че някой друг гласувал вместо мен.

п.п. "честни политици" едва ли има в България. По-скоро може да ги разделим на "крадящи само за себе си" и "крадящи, но и действащи в полза на дъжавата".

Всичко това е един маскарад за пред олигофрени!

Може ли една партия да излиза с лозунги против друга!

Партиите се избират,заради това,което те ще направят,а не заради това,което казват,че друг нямало да направи!

Две неща:

1. Откровено отвратен съм от всички партии в България и всичките им такива медийни циркове.

2. Удивителна е способността на обикновения гражданин да обърне гръб на собственото си логично,трезво,критично мислене,за да се хване в такъв прост тип манипулация!

Всичко се прави,за да се объркват и разделят хората!За да не знаеш ти за кого да гласуваш!

А някога задавали ли сте си въпроса:а не е ли възможно цялата система да е грешна?Не е ли възможно всички регистрирани партии да не заслужават гласа ми?

Какво би станало ако избирателната активност на изборите е 10%!?!

Питате ли се?

Не,защото сте се превърнали в биологични роботи,вкопчени в своята ограниченост и търсещи група,към която да се причислят,за да започнат да плюят по някоя друга!

Изроди!

Удивително е как политиците, които спечелят и пак оставят разруха след себе си после ще кажат: "Невинни сме, народът сам си ни избра!" и всичко ще отшуми...

Единственото право,

което можеш да упражниш

в България е да гласуваш! :ph34r:

А Ние и това не правим...

Като се замисля и това право

трябва да ни бъде отнето

и да се превърне в задължение... angry.gif

Някой сеща ли се каква ще е разликата? :rolleyes:

Предлагам тема с малко по-различно заглавие:

" Пусни своя глас!"Стани съучастник в ограбването на собствения си държава без да получиш нищо в замяна! :clap:

Ако някой си мисли,че следващото правителство

ще е по-различно.... :blink:

АЗ ще гласувам, а Вие...? :go ahead:

всичко това е вярно !!! :speak: но турците ще си гласуват пак , а аз не искам да живея в новата република турция... :nono::angry:

Редактирано от kike (преглед на промените)

• Отговори 102
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Няма да гласувам,защото си мисля че ако има честни политици,никога няма да бъдат допуснати от настоящите мафиоти да ни управляват,защото ще им развалят далаверките.А вие дето се чувствате българи си гласувайте ,и си мислете че избирате...
Противоречиш си! точно ако не гласуваш улесняеаш "настоящите мафиоти " да останат на власт! Впрочем затова те масово промиват мозъците - "Няма смисъл да гласувате" това им е начина "да не бъдат допуснати от настоящите мафиоти " по добри политици!!! чв "ще им развалят далаверките"

казват че не гласуват или хора - част от кампанията на "настоящите мафиоти ", (което е по вероятно!!) или наивници, защото са се подвели от тази манипулация!, случайни ли е че и тук има толкова много призиви да не се гласува! не това е основната тактика на сегашните мафиоти!

щото единствения шанс да останат "настоящите мафиоти " - на власт е хората да не гласуват, а пък те си имат гарантиран твърд електорат и с 24-5% да получат болшинство !!!!! (и да продължават да ни крадат и да загробват родината ни)

знам и други такива - навсякъде тръбят "аз отдавна не гласувам, няма за кого!?" ама се оказва че редовно са си гласували. познайте за кого?!

само че тази прозрачна манипулация все повече хора я разбират!!!!

част от номера им е и и другата манипулация "всички са маскари" но и тя се изтърка - хората разбраха, че ако не са доволни и искат промяна трябва да гласуват

дори и другите да са маскари те явно са по-малко маскари! не Ви ли е ясно че някои са по-добри - един окраде България у я доведе я до празни магазини ; друг ни докара до 1000% инфлация -, а при други България тръгна напред!!, ама къса памет!!!! Идеални политици няма - Има "големи маскари" и "малки маскари", да изберем по-малкото зло. иначе ще ни мачка по- голямото!!, после ще се появят и още по-малки маскари....

Редактирано от martab (преглед на промените)

Бих гласувал. Влизаш в стайчката, драскаш на всички хубавата българска думичка к*р и си излизаш доволен. Хем си гласувал, хем не си избрал никой.

Лошото е, че дори и никой да не отиде да гласува (теоритично невъзможно) те пак ще направят така че да има някакъв вот, да се минат определени проценци и пак да има редовни избори. Чудно ми е до кога ще продължаваме да сме си такива българите-не за друго, ами за дето все сме покорничави. Като прочетох, че Иран имат ракета, която може да удари и България се позачудих-защо пък тая пасмина, този народ, който ще си продаде утре гласа за кебабче и бира, защо пък да не бъде малко поизчистен-някоя ракетка така? Все някой ден трябва да ни дойде акъла в главата :lol6: .

...............

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

:hush:

Станишев и Доган са в сауна. Мазна циганка върти свирки на Доган. По някое време Станишев пита :

- Абе Догане, може ли да се сменим?

На което получава щедрия отговор :

- Сменяйте се бе, Станишев, сменяйте се!

много вярно ;) !!! всички се сменят, само доган не :angry: ... има ли по продажен от него angry.gif ?!?

^ разбирам те... но хайде като имаме право, неко поне то да е пълно и да има и един презен ред или колонка с написано:

гласувам за нито един от посочените!

Защото това не е същото като изобщо идеш и не гласуваш. Но хората продължават да си мислят, че като не идат и все едно са казали: Не искам нито един от вас!

Но това не е така... Защото видиш ли... ако било така, би могло да се получи над 50% нежелание който и да е от посочените в листата да бъде избран за Парламента и така, ако спазваме "демократичния" принцип на определяща роля от мнозинството... да, няма управление. А това е патова ситуация... защото в такъв случай... трябват други кандидати и партии и порчее.

Затова сегашната псевдо-демкрация (навсякъде по света) е една измама... по-скоро ограничен избор, уж заради доброто на народа... все някой трябва да управлява и да се елиминира възможността за мнозинство от нежелаещи посочените партии да влязат в парламент.

Защото е казано: прост народ - слаба държава!

матриала брат, матриала... и чипа в главата! (едни от циничните неща, които дори псевдо-държавници са успели да видят)

но пък искат да бъдат ухажвани от такъв матриал и такива роботи със сбъркан чип!

Шантава работа!

Защо трябва на всяка цена да гласувате?!

България е в това положение, защото години наред е на принципа "да изберем по-малкото зло".Хайде помислете малко, разбунтувайте се.Правото ви на избор се състои не в ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да гласувате винаги.

Откакто народът има право на избор откъм партии, на политическата сцена няма партия, която да е алтруистки настроена, няма партия, която да е забравила меркантилността.Не гласувайте, за да не чувствате вина пред бъдещите поколения!

Не знам какво става по време на предизборните кампании.Сякаш народът бива облъчен с радиация или хипнотизиран.Не може 4 години насам по форумите да чета яростни слова, по улиците да виждам сиви и унили хора, недоволни от стандарта на живот, и изведнъж "ефектът WoW" - болката на народа е аналгезирана с някакви такива немедикаментозни средства.И повечето тръгват екзалтирано, с надежда да гласуват.Даже нахъсано, това е правилната дума.Кое ви дава такъв оптимизъм, такава бодра нагласа?Аз и преди съм писала - моят прадядо на доста предизборни циркове се е нагледал,на доста опияняващи обещания се е наслушал.И сега к'во...случаят same shit, but different toilet.

Филогенеза - архаични намерения са загнездени във всеки политик.Защо почти всички политици да са некачествени ли?Защото такива са ни ширините, такъв е балканският синдром(да изшулерстваш, да краднеш малко, да се облажиш).Хайде, не е нужно да давам примери с чужди житейски опити.Достатъчно зрели хора сте(над 18), били сте свидетели.Време е да дадете уроци, време е да поставите една бариера, едно сито.Време е да изчистите лъжите и продавачите на мечти.Засега няма достойни, поне според мен!

Няма да гласувам!

Regards,

wertyusa

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

^ разбирам те... но хайде като имаме право, неко поне то да е пълно и да има и един презен ред или колонка с написано:

гласувам за нито един от посочените!

Пускането на празна бюлетина означава точно това, че не желаеш ясно да посочиш някоя от партиите или мажоритарния кандидат, толкова ли е трудно за разбиране.

.....а пропо отговор и на един друг пост - Няяяяяяяма алтруистки настроена партия!!!.

Самата същност на тези организации не е с такава насоченост. Алтруистки по презумпция могат да бъдат настроени само и единствено към своите членове.

Пускането на празна бюлетина означава точно това, че не желаеш ясно да посочиш някоя от партиите или мажоритарния кандидат, толкова ли е трудно за разбиране.

За мен и за нормалните хора е точно така... но прочети закона за изборите и виж как стоят нещата след като си направил това и ще разбереш, че дори и 99% да отидат и да пуснат празна бюлетина (тя не се зачита), останалите 1% гласували ще съставят правителство. Няма такъв избор в закона, който да заяви, че ако 50%+1% (което също е условно щото трябва да е с точност до човек, но карай... подробностите са за дявола) гласуват празно, то се счита за представително и изискващо преизбиране или друго последствие и "им е през оная работа" на хрантутниците от 20 години вече, а на другите от 5 пъти по толкова, кво си направил с бюлетината си.

И сега "матриала" ще си избере "майстора", щото да го маже и използва както си иска. Пък фира... бе да има там...

-----------------

Който не е гласувал, няма право да се оплаква, нито пък да хвали властта. Друг е въпорсът, че гласуването е тайно (което е глупост и е рожба на страх, както от едната така и от другата страна, но пък е и повод за нагласяне на резултати... и изобщо - безценно) и всеки може да каже... бе аз (май) гласувах, ма тия са ебати маскарите Спд, Брег... сипи още по едно и да чуем Славито как ше ги подиграва (квато му е и ролята, някъв отдушник за народа... или поне беше).

Мажоритарните избори имат смисъл, само ако са ЯВНИ. Останалото е търговия... във всякакъв смисъл. Дали още при избиратели или при броячите или пък в ЦИК... всичко си има цена.

Редактирано от Monolith (преглед на промените)

.....а пропо отговор и на един друг пост - Няяяяяяяма алтруистки настроена партия!!!.

Самата същност на тези организации не е с такава насоченост. Алтруистки по презумпция могат да бъдат настроени само и единствено към своите членове.

:P

Със сигурност не биваше да употребявам социологически термин от сорта" алтруизъм".Щом е обаче социология, ще сметна за уместно да сондирам тази тема.

По мои критерии фундамент в политиката е алтруизмът.А като гледам предизборните клипчета, ще се разплача.Такава всеотдайност, такъв аскетизъм надушвам.Една политическа партия твърди, че защитава интересете ми...ами тези алтруисти са готови да се лишат от заплатите си, готови са да получават минимално възнаграждение, за да спасят икономиката.Готови са да намалят чиновниците, само и само да защитят работните места за "плебеите" както се казва.Способни са заради мен и глобалното затопляне стоически да заминат в Брюксел и да преживяват с някакво си зеле там.Но те са силни!Хора на каузата, готови да се жертват!

Не са ли алтруисти?!

Или поне се правят на такива.

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

@wertyusa, точно заради негласуващите положението ни е такова. Комунистите и турците си знаят, че техният електорат е твърд и правят каквото си искат. Затова и печелят от ниската активност и правят каквото си искат без да се притесняват. Да не гласуваме, означава да се примирим с този факт. Гласуването показва, че търсим някаква алтернатива, че се борим за нещо по-добро. Ако не ни интересува, по-добре да напускаме България.

@wertyusa, точно заради негласуващите положението ни е такова. Комунистите и турците си знаят, че техният електорат е твърд и правят каквото си искат. Затова и печелят от ниската активност и правят каквото си искат без да се притесняват. Да не гласуваме, означава да се примирим с този факт. Гласуването показва, че търсим някаква алтернатива, че се борим за нещо по-добро. Ако не ни интересува, по-добре да напускаме България.
добре де аз като не гласуващ ако реша да гласувам кой ти гарантира че няма да гласувам за някоя партия която да е срещу твоита, аз например бих гласувал за една партия която обеща да разреши полигамните семейства, друг вариант е че не вярваме в партиите на които симпатизираш и за да ги премахнем ще гласуваме за тези партии които ненавиждаме докато твоите партии изчезнат за да се образува на тяхно място партия която да защитава мислещите хора

cool.gif

Абе наистина ли си мислите, че ако глясувмате ще промените нещо?!

НЕ!

Абе наистина ли си мислите, че ако глясувмате ще промените нещо?!

А вие защо не разберете, че дори и да не успеят хората, поне ще са опитали?

Разликата между това да си пасивен и това да опиташ, но да не успееш е от тук до небето.

По-добре се спи, по-добре се чувства човек, повече оптимизъм има дори в неуспешния опит, отколкото в липсата на опит.

А вие защо не разберете, че дори и да не успеят хората, поне ще са опитали?

Разликата между това да си пасивен и това да опиташ, но да не успееш е от тук до небето.

По-добре се спи, по-добре се чувства човек, повече оптимизъм има дори в неуспешния опит, отколкото в липсата на опит.

ако си привърженик на Берое и те накарат да избереш за кого да гласуваш от следните отбори Левски, ЦСКА, ЛОКОМОТИВ, СЛАВИЯ. виждаш ли смисъл да гласуваш

Аз като фен на Берое, ще гласувам против Лески и Цецка. Никой друг отбор не е съсипа толкова родното футболно първенство, колкото тези двата с техните покупко-продажби на мачове. И двата други изброени могат да получат гласа ми, поне да се опитат да достигнат заветните 20 гласа, че с тия по 10 фена на отбор biggrin.gif

п.п. не гласувам за партията, която най-много ми допада като идеи. Гласувам за партията, която има най-голям шанс да управлява и ще разкара турците и комунистите.

Аз като фен на Берое, ще гласувам против Лески и Цецка. Никой друг отбор не е съсипа толкова родното футболно първенство, колкото тези двата с техните покупко-продажби на мачове. И двата други изброени могат да получат гласа ми, поне да се опитат да достигнат заветните 20 гласа, че с тия по 10 фена на отбор biggrin.gif

п.п. не гласувам за партията, която най-много ми допада като идеи. Гласувам за партията, която има най-голям шанс да управлява и ще разкара турците и комунистите.

за който и да гласуваш все за съюза на държавна сигурност ще си гласувал , който и да спечели изборите ще направи коалиция с ДПС независимо дали е изкарал над 51 % или не от друга страна те всички партии са си комунисти , дори Царя ни е комунист cool.gif

А Батков май е на път да купи ЦСКА

Ако има още колебаещи се по каквито и да е въпроси относно изборите - цък малко е претоварен сайта на датата и хълца видеото, добре е да се дръпне локално за да е по-пълно удоволстие при гледането laugh.gif

Преосмислих мнението си-има смисъл да се гласува. Съвсем бях забравил, че когато не гласуваш, твоята бюлетина влиза в сметката на определена партия. Например 70 процента не гласуват, то тези гласове се разпределят по равно между всички партий. Има смисъл да се гласува, защото ако същия процент хора гласуват за всички, то партийте не биха минали определения процент за вкарване на депутати и остават в задънена улица. Следва, че в миналия ми пост съм бил в грешка, за което се извинявам.

...който и да спечели изборите ще направи коалиция с ДПС независимо дали е изкарал над 51 % или не...

А Батков май е на път да купи ЦСКА

Последната ми вътрешна информация от миналата седмица е, че ако ББ и другите демократи не съберат достатъчно за мнозинство, няма да се коалират с никой и ще останат в опозиция. За съжаление и това е най-вероятно да се случи поради слаба изборна активност.

То така, или иначе в родното първенство от много време се играе за Левски, така че не бих се учудил, ако стане явно - Батков да купи първенството и съвсем да останем без футбол. Все пак се надявам Берое да не се продадат :top secret:

Още ли храните илюзии.

След изборите ГЕРБ + ДПС. Това е.

Така иска САЩ. Така очакват от Пингвиностан.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.