Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на Windows и опасни ли са Adware.Flash Tracking cookie ?

Featured Replies

Виж аз как съм си настройл Мозилата -при затваряне всичко се изчиства

Не оставят бисквитки и каквото и да е било след затваряне !

- :rolleyes: ще пробвам и аз така-дано да свършат мъките....по принцип аз сканирам преди изключване,но доколкото разбрах,Flash Cockie са проследяващи бисквитки,което ме дразни и възмущава,и се появяват по време на работа с PC-то-не искам някой да ме гледа зад гърба и да чете какво пиша и в какво се ровя,при все,че някой е издал закон,разрешаващ това-ще се боря против това с всякакви възможни средства и бих приел всякаква помощ и съвет....

Ако се ползва IE, може да се направи следното: трие се Cookies, но се маркира preserve favourites website data, което ще рече, че няма да трие кукитата на сайтовете във favourites, в които влиза редовно (примерно калдата, ако не са добавени да си ги добави) Лично за мен е кофти в 10 сайта да се логвам наново, затова го пиша.

- :rolleyes: ще пробвам и аз така-дано да свършат мъките....по принцип аз сканирам преди изключване,но доколкото разбрах,Flash Cockie са проследяващи бисквитки,което ме дразни и възмущава,и се появяват по време на работа с PC-то-не искам някой да ме гледа зад гърба и да чете какво пиша и в какво се ровя,при все,че някой е издал закон,разрешаващ това-ще се боря против това с всякакви възможни средства и бих приел всякаква помощ и съвет....

Няма да ги има вече а можеш и да пускаш по един CCleaner от време на време !

CCleaner може да поеме изцяло функциите за браузъри като Opera, Mozilla Firefox, IE.За Chrome нямам идея.

Ето как е нагласен при мен, за Firefox>> 3ddef3b0c758bc66.png

Не си трията "бисквитките" на браузъра, който използвам най-често, защото това означава да пиша всеки път пароли(или хайде, не пароли, а username, но пак толкова досадно), ако искам да се логна някъде.Tracking cookies са такива, които биха послужили за информация, с какъв браузър си посетил даден сайт, каква ти е операционната система, както и такива, използвани от google(google analytics) и т.н. глупости, които аз не считам за каквато и да е заплаха.

http://code.google.com/apis/analytics/docs/concepts/gaConceptsCookies.html

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Що пък трябва да пишеш пароли всеки път има secure login за Мозилата :rolleyes:

Що пък трябва да пишеш пароли всеки път има secure login за Мозилата :rolleyes:

Все тая, пак ми е бавно.Не обичам да се моткам.:handshake:Ако толкова ми притрябва, лесно ще си изтрия кукитата, като просто сложа една отметка и за тях.Иначе, AVG(дори безплатната) има функция да ги лови, ако щеш и в реално време, но ще ти се разгони фамилията да отговаряш непрекъснато на аларми.:laughing5:)

Все пак кукитата дори и към хиляда, не се усеща нито забавяне, нито има реален проблем. (общ размер не повече от 5 мегабайта) Или казано иначе, всяко действие от страна на потребителя към тях е перфекционизъм.

Аха, ти говориш за add-on-а, който можеха просто да вградят във firefox, както си е в opera.Проблемът е, че пак, както в opera, тук също се бъгва понякога и забравя паролите.

edit:Както и да е, кукитата са по-скоро полезни, отколкото вредни, според мен.И аз бях на обратното мнение, преди време, но сега съм на това.Утре не се знае.:handshake:

edit2:Пък и винаги можеш да нагласиш от кои сайтове да не се пазят "бисквитки", но отново голяма занимавка за нищо.:rolleyes:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Аха, ти говориш за add-on-а, който можеха просто да вградят във firefox, както си е в opera.Проблемът е, че пак, както в opera, тук също се бъгва понякога и забравя паролите.

Да за него на мен за сега не ми се е случвало да се бъгне да чукна на дърво иначе жезъла при Операта е тарикатски измислен и както казваш ти е вграден което си е плюс за мен но вече всичко опира до личен избор !

Все пак кукитата дори и към хиляда, не се усеща нито забавяне, нито има реален проблем. (общ размер не повече от 5 мегабайта) Или казано иначе, всяко действие от страна на потребителя към тях е перфекционизъм.

-усеща се-гарантирам,при мен е така-така и разбирам кога им и се е увеличил броя и при последвалото сканиране излизат на "кутии"-когато са няколко:до 5-6 няма проблем,но преди два дни-почва да отваря трудно страниците;забавя осезателно-сканирах-7,и винаги по няколко от двата вида:Flash Tracking Cockie и Tracking Cockie....

-усеща се-гарантирам,при мен е така-така и разбирам кога им и се е увеличил броя и при последвалото сканиране излизат на "кутии"-когато са няколко:до 5-6 няма проблем,но преди два дни-почва да отваря трудно страниците;забавя осезателно-сканирах-7,и винаги по няколко от двата вида:Flash Tracking Cockie и Tracking Cockie....

Възможно е да ти бави заради препълнен кеш (временни файлове, не кукита) Бавенето с отварянето на страниците идва оттам. Забелязал съм го под ФФ и Хром на Windows 7, докато Опера и ИЕ нямат такива проблеми под тази операционна система; под Vista/XP с нито един браузер не съм забелязвал този проблем. В момента ако пусна един Панда онлайн скенер, ще изкара над 400 "tracking cookies" или казано иначе "проследяващи бисквити", които се записват на диска ми при отваряне на страници и е абсолютно невъзможно да създават каквито и да е проблеми, било то със сигурността или с бързодействието.

Привет.При все че изпълних вчерашните ви съвети и моделирах настройките на браузърите;снощи преди да го изключа сканирах с Malwarebytes и не бе открита заплаха,преди малко започнатото сканиране с SUPERAntiSpyware откри отново това,което го намира всеки път:Adware.Flash Tracking Cookie(1 items) Files C:Users/TEXHIKA/AppData/Roaming/MACROMEDIA/FLASH PLAYER/#SHAREDOBJECTS/3AG4AVR4/SECURE-IT.IMRWORLDWIDE.COM и Adware.Tracking Cookie(1 items) Files secure-it.imrworldwide.com(C:/Users/TEXHIKA/AppData/Roaming/Macromedia/Flash Player/#SharedObjects/3AG4AVR4 ....-някой ще ми обясни ли точно какво е това и на какво се дължи?Благодаря предварително...

Редактирано от TEXNIKAT (преглед на промените)

Привет.При все че изпълних вчерашните ви съвети и моделирах настройките на браузърите;снощи преди да го изключа сканирах с Malwarebytes и не бе открита заплаха,преди малко започнатото сканиране с SUPERAntiSpyware откри отново това,което го намира всеки път:Adware.Flash Tracking Cookie(1 items) Files C:Users/TEXHIKA/AppData/Roaming/MACROMEDIA/FLASH PLAYER/#SHAREDOBJECTS/3AG4AVR4/SECURE-IT.IMRWORLDWIDE.COM и Adware.Tracking Cookie(1 items) Files secure-it.imrworldwide.com(C:/Users/TEXHIKA/AppData/Roaming/Macromedia/Flash Player/#SharedObjects/3AG4AVR4 ....-някой ще ми обясни ли точно какво е това и на какво се дължи?Благодаря предварително...

Цъкнете на "Обяснение за обектите " и ще ви стане ясно,то си го пише!

Бисквитките от 3-лица (Adware.Tracking Cookie) не представляват потенциална опасност.Това са следящи бисквитки, които се прикачват,когато посещавате сайтове!

Всеки предполагам се е сблъсвал с флаш бисквитките. В повечето случаи, те са безвредни като тези, които приемаш от youtube, но не винаги е така. Между другото, ако някой има разрешение на проблема ще ми е интересно да го сподели. Ето едно временно решение: на сайта: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html (това е официалния сайт на Адоуб)може да видите и изтриете флаш бисквитките, които не може да ги намерите в папка на компа и да ги търнете. Лично на мен ми е малко смешно, понеже като се замисля, то, за да ти покаже бискитите предполагам, че трябва да приемеш бисквита на сайта, но както и да е. На мен Суперантиспайуеър ми открива флашбискити, които казва, че са вредни на всяко сканиране. Другия начин е да си изключите флаша , разбира се на браузъра, но не се знае какво ще пропуснеш като инфорация.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

аз съм настроил браузъра да приема бизквитки само от оригиналния сайт и валидността им да е до края на сесията (тоест до затварянето на браузъра...) кеша също се чисти при затваряне на браузъра... за съжаления при браузърите на МайкроПро$т това не е възможно автоматично - там може да изчисти само кеша (и то не винаги работи), а бисквитките само ръчно от браузъра...

едит: оказа се че това са друг тип бизквитки, явно в тях се помни примерно силата на звука за съответния сайт, както и да е... на горния линк може да се настрои въобше да не се свалят бисквитки...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

аз съм настроил браузъра да приема бизквитки само от оригиналния сайт и валидността им да е до края на сесията (тоест до затварянето на браузъра...) кеша също се чисти при затваряне на браузъра... за съжаления при браузърите на МайкроПро$т това не е възможно автоматично - там може да изчисти само кеша (и то не винаги работи), а бисквитките само ръчно от браузъра...

При IE8 същия ефект се постига с InPrivate Browsing.

[spam]Един от случаите на "заразяване" от безплатни бисквитки - усмивки и безплатни рекламки по страницата. Значи на як комп не е толкова от значение, но на един слаботелесен комп, зареждането на страница с всякакъв непотребен флаш и лаещи човечета може да се превърне в мъчение. Друг случай за зараза е мацка, която ти казва, че е до теб. На пиратите на страницата им, когато бисквитеното чудовище ме е хванало има едни сластни мацки, които ми казват, че са я от Лясковец, я от Горна - места до Търново - tracking cookie! Разбира се това е безобидно, но какво може да е злонамереното действие, не ми се мисли. Но, общо взето "лошите" бисквити са толкова вредни колкото и спама в пощата - досада са, но са безопасни стига да не цъкаш по тях. Лично аз не страня от ад оните, но всеки си знае, де. Използвах известно време ад мънчър и мога да кажа, че тази програмка е много добра, но траяла ми изтече и... имаше някаква досада в нея, ама не помня каква. Препоръчвам я не като оптимално, а като приемливо решение. Опенсубтитлес.орг е пълен с флашове, машове, непотребни рекламки, страницата се опитва да си се нагажда сама в прозореца и... ужас. С включен и настроен коректно ад мънчър, страницата излиза за секуънда, без флаш, без попъпи и т.н., ма ... ми свиди да си я купя да си призная.[/spam]

А за това какво мислите - http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html. Някой да го е ползвал?

Prevent the installation of ActiveX-based spyware and other potentially unwanted programs.

Block spying / tracking via cookies.

Restrict the actions of potentially unwanted or dangerous web sites.

А за това какво мислите - http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html. Някой да го е ползвал?

Бисквитките попадат в комютъра ти с твоето разрешение. Щом ти искаш да направиш нещо, как ще те спре програма?! Пробвай ако те кефи, но аз лично съм скептичен към сканиране на зловредни кукита в реално време, а в края на деня, пускаам цклийнър и това е. Ако искаш да се предпазиш горе-долу добре спри приемането на бисквити от трети страни, забрани автопопълването на формуляри, забрани Java и я включвай, когато ти е нужно (в много случаи не е)... Има и други неща, но общо взето няма начин да се предпазиш, но можеш да ограничиш възможността от попадането им при теб... на вредните куки. Те се изразяват най-вече в появата на досадни рекламки най-вече ...

Виж пост 40 на the professor .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.