Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Старата щайга нещо взе да ми омръзва и се замислям за нещо ново,но може би ще се наложи да купувам едно по едно нещата или пък направо да отложа покупката за средата или края на лятото като посъбера пари. Въпреки това пускам темата от сега че ми е влязла тази муха в главата и не ме оставя намира.

Бюджета е да кажем около 1200-1300лв като е важен всеки спестен лев.Горе долу съм решил какво да взема, но и вашето мнение няма да ми е излишно.

Кутия - ASUS TA-M11 на живо не съм я виждал но на снимките които намерих изглежда доста добре.

Захранване - Real Power M520 това ми хареса защото е модулно пък и е с 5 години гаранция.Захранването го сменям с Silent Pro M 500W

Дъно - LANPARTY DK 790FXB-M2RSH Първоначално си бях харесал Sapphire PURE CrossFireX 790FX после реших че ще е Asus M4A79 Deluxe, AMD 790FX, накрая случайно намерих ревю на DFI LP DK 790FXB-M2RSH Обаче се чудя дали е подходящо и май ми идва малко скъпо,не че другите са евтини пък и дъното на Sapphire никъде го няма вече.

Процесор - Phenom II X3 720 Black Edition мисля че ще е достатъчен може да взема Phenom II X3 710.

процесора мисля до го охлаждам с Freezer 64 Pro в комбинация с 3-4 такива вентилатора за кутията.Може и някакъв минимален клок да има поне в началото докато си начеша крастата,нищо екстремно колкото да не е без хич.

Рам - CORSAIR 2 x 2GB DDR II 1066 XMS2 CL5

Хард - WD 640GB SATAII Caviar Black 7200rpm 32MB cache за харда твърдо съм решил да е WD.Но сигурно ще взема Green или Blue заради по ниската цена.

DVD-RW- DRW-2014S1T

Видео - SAPPHIRE HD 4770 Докато се наканя да купувам ще излезе и обещания от SAPPHIRE "Special Edition" и драйвери може да направят че за сега май няма.

Еми горе долу така я виждам конфигурацията, определено ще е изцяло AMD ориентирана всякакви мнения и препоръки в тази посока са добре дошли.Съвсем се омотах толкова ревюта изчетох че вече съвсем незнам какво искам :) Трябваше да спомена за какво ще се ползва компютъра, ами само за глупости,гледане на филми, ровичкане в нета и отвреме наврема по някоя игра.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

А бе мятай се направо на ддр3, та дори разлика в цените няма. http://sky.bg/Details.aspx?ID=11181 + http://sky.bg/Details.aspx?ID=13136

А захранването, което си посочил не е много добро. Надеждно си е нали, но е доста посредствено, освен това е пропизводство на акпел политех или нещо подобно. Насочи се към SILENT PRO M серията също модулни и доста по-качествани, а и производство на енчанс.

Дънни платки за INTEL GIGABYTE EX58-UD3R, X58, DDR III 200+/1333/1066, SATA II, 1394, GLAN, LGA1366 1 198.60 198.60 $

Процесори INTEL INTEL CORE i7-920 2.66GHz, 8MB, 1066, BOX, LGA1366 1 303.00 303.00 $

Памети RAM CORSAIR 3 x 1GB DDR III 1333 XMS3 CL9, TR3X3G1333C9 1 41.80 41.80 $

Твърди дискове & Флопи WD 640GB 7200 16MB SATA II 1 60.60 60.60 $

Видео карти SAPPHIRE 512М HD4770 DDR5 PCI-E Lite 1 100.80 100.80 $

Кутии и Захранвания POINT OF VIEW Turbine AluLite w/o PSU 1 56.30 56.30 $

Кутии и Захранвания FORTRON FSP550-80GLC/EPS12, 550W 1 117.00 117.00 лв.

1500лв с ддс. Ти докато се наканиш вече ще е 1300-1400лв.

• Автор

Благодаря за отговорите, но се надявах да коментирате частите които съм си избрал и евентуално ако предлагате нещо по-добро да е в горе долу същия ценови клас.

Примерно някой има ли такава кутия?Как са и ламарините има ли достатъчно място,защото мислех да сложа още два харда вътре и евентуално след някои и друг месец още една карта да пробвам CrossFire.Такива неща ме интересуваха.Двете захранвания които съм посочил тихили са?Заслужават ли си парите?500W мисля че ще са ми достатъчни.Някои който има такова захранване да изрази мнение.

За видеото мисля че HD 4770 ще ми е достатъчно пък и повече от 200лв за видео не ми се дават.В момента имам HD3850 и ми върши идеална работа и планирах видеото последно да го купя.

В понеделник мислех да поръчам:

PHENOM II X3 720 BLACK EDN/Bох 260лв

DFI LP DK 790FXB-M2RSH Socket AM2+ 280лв

да използвам старите чаркалаци и да карам така няколко седмици докато събера пари за останалите неща.

Сега взех да се замислям за дъно с DDR3 и плана ми отива на кино.Обаче немога да си харесам дъно с DDR3 за около 300-350лв което да го има на Българския пазар.Не ми пука каква марка ще е дъното стига да има възможности за умерен клок,достатъчно USBта,SATA и тем подобни.Рама да се слага през слот.Възможност да се включат още поне 3-4 вентилатора на които скороста на въртене да може да се управлява софтуерно(да се закачат към дъното а не към захранването).И ми се искаше нещо по различно от Гигабайт и Асус.Все пак според мен дъното,кутията и захранването са най-важните части в една конфигурация.Останалия хардуер го сменям сравнително често.Докато дъното ще се ползва минимум 2-3 години.

Интел за момента не искам, ако имах примерно 2000-2300лв бе да се замислям щях да си взема INTEL CORE i7.Но бюджета е максимум 1200-1300лв като се надявам и с по малко да мина.Така че ще е AMD.Пък и AMD май ме кефят повече.

Интел за момента не искам, ако имах примерно 2000-2300лв бе да се замислям щях да си взема INTEL CORE i7.Но бюджета е максимум 1200-1300лв като се надявам и с по малко да мина.Така че ще е AMD.Пък и AMD май ме кефят повече.

При 1300лв. бюджет, да дадеш 350лв. за дъно е неразумно. Ще се изгуби цялостният баланс на конфигурацията. Eто ти и една алтернатива в лицето на Intel

EP45-UD3R - 195лв.

E8400BOX - 287лв.

KIT 2x2GB DDR2 A-DATA 1066 -120лв.

Samsung SpinPoint F1 750GB 7200rpm 32MB cache SATAII - 126лв.

GIGABYTE GTX260 N26OC-896H-B 896MB DDR3 - 340лв.

DVDRW - 45лв.

Silent Pro M 500W - 150лв.

CM Elite 330 - 70лв.

Всичко 1333лв.

• Автор

Lyudmil твоята конфигурация е наистина добра ще помисля сериозно по въпроса и евентуално ще взема нещо такова или пък ще скоча направо на i7.

Но пък и от AMD варианта още не съм се отказал напълно мисля че за около 1200лв имат какво да предложат, ще взема да отложа покупките за средата или края на Юни.За сега да си начеша крастата щи си поръчам захранването,един два вентилатора и може би кутията пък останалите неща ще ги мисля по нататък. Благодаря за мненията, след около месец ще подновя темата.

Lyudmil твоята конфигурация е наистина добра ще помисля сериозно по въпроса и евентуално ще взема нещо такова или пък ще скоча направо на i7.

Но пък и от AMD варианта още не съм се отказал напълно мисля че за около 1200лв имат какво да предложат, ще взема да отложа покупките за средата или края на Юни.За сега да си начеша крастата щи си поръчам захранването,един два вентилатора и може би кутията пък останалите неща ще ги мисля по нататък. Благодаря за мненията, след около месец ще подновя темата.

Този ASUS, който си харесал не е много добър вариант, а и ако си решил да слагаш вентове, направо си купи Cooler Master CM690, която си идва с 3 вента и бие във всичко гореспоменатата кутия на ASUS. Тя е лека, малка, не идва с вентове(пък и няма много места за поставянето им), захранването е отгоре и е скъпа за качеството си. Препочъчвам ти тази.

Редактирано от borko_and (преглед на промените)

720 не пддържа ДДР3... Айде успех... Скачай на 810 или 820... Ма те мноо скъпи... ако може тях може и 920... Ма и той не поддържа ДДР3...

Сапфир дъна има, ма са 330 мъки докат намериш... И са май по-скъпи от едно свястно гигабит...

Кат за 1300лв -

MB MSI K9N2 Diamond, nForce 780a

CPU AMD Phenom II x3 720

VC SAPPHIRE 1024M HD4890 DDR5 PCI-E LITE

RAM SUPER TALENT 2 x 2GB DDR 2 800 CL4/1066 CL5

HDD WD 640GB 7200 32MB SATA II

CASE CoolerMaster Elite 331 Black Case

PSU Chieftec APS-550S PSU (550W)

DVD-RW LG GH22NS30 DVD RW SATA BLACK

PS: Ако имаш още 70лв земи 920 феном... Ако имаш още 300-тина лв скачай направо на core i7 със GTX 2**

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

720 не пддържа ДДР3...

Моля :rolleyes:

Цинирам:" Процесорът който ще тестваме е по-старшият от двата модела в триядрената продуктова линия на AMD – Phenom II X3 720 BE Socket AM3 с фабрична тактова честота 2,8 GHz и обем на L3 кеша 6 МВ. Той ни беше предоставен за тестване от АМD и е съвместим както със Socket AM2+, така и със Socket AM3 и DDR3 памет. За тестовете на процесора ще използваме две дънни платки, предлагащи съответно Socket AM2+/DDR2 и Socket AM3/DDR3."

А цитата е от тук.В нета има стотици ревюта на този процесор в комбиняция с DDR3 памет.Вярно е че няма повишаване на производителноста, но както писах и преди целта ми е да си взема най-доброто дъно за около 300лв, останалите чаркове ще ги сменям сравнително често.Но дъното ще се ползва минимум 2-3 години.В понеделник ще си взема захранването Silent Pro M 500W и ще търся предложената от borko_and кутия CM 690.

Колкото до дъната на Sapphire в момента на нашия пазар могат да се намерят SAPPHIRE PE-AM2RS740G/ DVI за 95лв, SAPPHIRE PI-AM2RS780V /DVI за 125лв и SAPPHIRE PC-AM2RS790G /HDMI за 195лв.Само последното дъно си заслужава но като цяло не е нещо особено.

А кутия CM HAF 922 170лв в моста вече я има. По-добра вентилация, по-просторна и тихи перки. И аз точа лиги за нея сега ohmy.gif

Според ревютата няма разлика, щото тестовете са всичките на тайминги 9-ки, а знаем от какво значение са таймингите за АМД.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Цинирам:" Процесорът който ще тестваме е по-старшият от двата модела в триядрената продуктова линия на AMD – Phenom II X3 720 BE Socket AM3 с фабрична тактова честота 2,8 GHz и обем на L3 кеша 6 МВ. Той ни беше предоставен за тестване от АМD и е съвместим както със Socket AM2+, така и със Socket AM3 и DDR3 памет. За тестовете на процесора ще използваме две дънни платки, предлагащи съответно Socket AM2+/DDR2 и Socket AM3/DDR3."

А цитата е от тук.В нета има стотици ревюта на този процесор в комбинация с DDR3 памет.Вярно е че няма повишаване на производителноста, но както писах и преди целта ми е да си взема най-доброто дъно за около 300лв, останалите чаркове ще ги сменям сравнително често.Но дъното ще се ползва минимум 2-3 години.В понеделник ще си взема захранването Silent Pro M 500W и ще търся предложената от borko_and кутия CM 690.

Колкото до дъната на Sapphire в момента на нашия пазар могат да се намерят SAPPHIRE PE-AM2RS740G/ DVI за 95лв, SAPPHIRE PI-AM2RS780V /DVI за 125лв и SAPPHIRE PC-AM2RS790G /HDMI за 195лв.Само последното дъно си заслужава но като цяло не е нещо особено.

Намерих още една статия,цитата е от ТУК: Phenom II AM3 процесорите не се разбират добре с DDR3-1333

Процесорите на AMD със сокет AM3 официално поддържат DDR3 памет, но изглежда че има лек проблем съпровождащ това изказване. Проблемът възниква при използване на повече от една платка DDR3-1333 памет на даден канал. Според AMD това може да доведе до грешка в паметта и непредвидима реакция на системата. Съветват ни да намалим ръчно от биоса честотата на паметта от 1333 на 1066 MHz.

Това е доста лоша новина за феновете на AMD. След тази издънка на AMD ще е още по трудно да настигнат конкурентите си от INTEL. Да им пожелаем успех, все пак конкуренцията е в наш интерес.

Както и да е ще купувам чак след около месец.До тогава нещата ще се променят.

OOOPS, i did it again... Кифладжия... Whatever... Моя грешка...

• Автор
Моля :)

А кутия CM HAF 922 170лв в моста вече я има. По-добра вентилация, по-просторна и тихи перки. И аз точа лиги за нея сега ohmy.gif

Според ревютата няма разлика, щото тестовете са всичките на тайминги 9-ки, а знаем от какво значение са таймингите за АМД.

vidimiq HAF 922 е страхотна кутия и при положение че ще я ползвам минимум 3 години си заслужава цената.Обаче съм я виждал на живо и малко ми идва в повече на външен вид.Аз исках нещо съвсем изчистено без светлинки.

Както и да кутията ще я мисля още няколко дена, днес минах през магазина и поръчах захранването PSU CM Silent Pro, RS-500-AMBA-D3, 500W и ме изненадаха приятно "само" 125лв biggrin.gif(пазаря от друго място този линк ми попадна с цената та сложих него) .

Поразпитах продавача за това което мисля да купувам и се оказа че според ASRock моето дъртичко вярно дъно дето ме ядосва от време навреме подържа Phenom II X3 720. Та сега се чудя дали да не рискувам и да му бодна един Phenom II X3 720 докато реша какво дъно да взема.Луди работи опитвам се с трици маймуни да ловя, хем искам нещо по-така, пък неми се дават пари. :)

Извинявам се, че пиша в темата на човека, но да попитам къде е наличен въпросния CM HAF922, понеже попитах в два от дилърите на мост в Сливен, за да го поръчам, но ми казаха, че кутията не е налична в момента. Та, ако някой знае къде я има кутията в момента или ако все още ме е налично къде и кога ще се появи, ако някой знае, че съм и много навит.

Извинявам се, че пиша в темата на човека, но да попитам къде е наличен въпросния CM HAF922, понеже попитах в два от дилърите на мост в Сливен, за да го поръчам, но ми казаха, че кутията не е налична в момента. Та, ако някой знае къде я има кутията в момента или ако все още ме е налично къде и кога ще се появи, ако някой знае, че съм и много навит.

Ето тука я има. Добра е кутията, но ме дразни това, че идва без странична 200мм перка, която в момента не можа да се намери в БГ. :)

• Автор

Няма проблем пиши :blow out candles: В едно магазинче обещаха да я доставят до края на седмицата (май са дилар на Мост),още се чудя дали да я взема.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
А бе мятай се направо на ддр3, та дори разлика в цените няма. http://sky.bg/Details.aspx?ID=11181 + http://sky.bg/Details.aspx?ID=13136

А захранването, което си посочил не е много добро. Надеждно си е нали, но е доста посредствено, освен това е пропизводство на акпел политех или нещо подобно. Насочи се към SILENT PRO M серията също модулни и доста по-качествани, а и производство на енчанс.

Доиде ред да купувам дъно и си подновявам темата.

Понеже бюджета ми замина на кино и се отказах от дъна за по над 300лв и взех да се оглеждам зе нещо по-евтинко.Какво мислите за предложеното от Vidimiq дъно в комбинация с тази рам памет?

Осъзнавам че за ДДР3 още е рано обаче пък това дъно ако излезе читаво ще се ползва поне 2-3 години.Ще има и някакъв клок естествено но в разумни граници,а останалите компоненти са.

кутия - CM HAF-922 BLACK още не съм я взел.Ако купя скъпо дъно сигурно няма и да я взема........

CPU - PHENOM II X3 720 BLACK EDN/BOX от една седмица го имам и си седи в шкафа......

Freezer 64 PRO PWM- 4pin и той споделя съдбата на процесора, седи в шкафа.

PSU - CM Silent Pro M500 и то седи до процесора и охлаждането.

HDD - имам 320gb WD,160gb samsung и преди около седмица по неволя станах собственик на 500GB Seagate.

видео - ще се ползва старата карта HD 3850 512мв 256bit DDR3 която естествено ще се смени след време, но за момента ми е напълно достатъчна.

DWDто ще го измисля и него по нататък, имам едно LG ще го сложа колкото да инсталирам ОС.

Търся дъно около 200лв и рам 2х2gb (DDR2 или DDR3 според дъното)за около 100лв.

п.п Давайте някакви предложения че горкия процесор хвана паяжина .

ЕДИТ. :P Съвсем я бях забравибл темата,редно е да напиша какво стана.Компа го събрах към 15-16юни. Получи се следната конфигурация.

кутия - CM HAF-922 BLACK

CPU - PHENOM II X3 720 BLACK EDN/BOX

PSU - CM Silent Pro M500

HDD - 500GB Seagate.

видео - Sapphir HD4770 (първоначално си бях сложил старата 3850, но като се видя ще ще го продавам пък и човека искаше по ново видео сложих HD4770.)

DWD-rw някакво на LG

дъно - Gigabyte MA790X-UD4

2x2GB DDR2 800MHz Corsair

Компютъра го събрах радвах му се 10-15дена и реших че искам лаптоп.Продадох го с 40-50лв печалба даже.Работи идеално човека много му се кефи.

Ами това дъно се вписва в бюджета и лично на мен ми се струва доста добро Gigabyte MA790X-UD4, AMD 790X, AM2+/AM3, DDR1066 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536579 182лв пестим някой лев и рам 2x2GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533012 130лв с тайминги 4-4-4-12.И става супер поне според мен. cool.gif

Ами това дъно се вписва в бюджета и лично на мен ми се струва доста добро Gigabyte MA790X-UD4, AMD 790X, AM2+/AM3, DDR1066 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536579 182лв пестим някой лев и рам 2x2GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533012 130лв с тайминги 4-4-4-12.И става супер поне според мен. cool.gif

Всъщност двете дъна са почти еднакви, едното е аналога с ддр3 памет...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.