Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на дъно

Featured Replies

Здравейте !!

Ако може някой да ми помогне...

Мисля да си купувам нов комп обаче немога да избера дано за този процесор-- http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536092

мисля си следното дънно да сложа - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536223

какво мислите

Благодаря предварително :P

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Ако можеш да си го позволиш - това не знаем лимита на паричките sad.gif

Това, което си избрал е добро, а ако попаднеш на новата ревизия 2,0 перфектно.

KMVasilev, с какво 750 чипа е по-добър от 770 да не говорим за 790Х? Ако ставаше въпрос за 780а енфорс - да, ще подкрепя напълно... Даже предлагам тоя МСИ...

KMVasilev, с какво 750 чипа е по-добър от 770 да не говорим за 790Х? Ако ставаше въпрос за 780а енфорс - да, ще подкрепя напълно... Даже предлагам тоя МСИ...

Откакто миналата година август месец излезе поредицата 8200 на НВидиа за АМД на Ейсус съм събрал само две машини с 7хх поредицата чипсети на АМД. И още ме е яд, че послушах хората подведени по рекламите по форумите, без да имат реален опит. Освен 1.5 години разлика във времето ми е писнало от проблемчетата на 7хх поредицата. Бъгове на БИОС плюс по-ниската производителност. Особено тези на ГБ. И особено тези с вграденото видео... Което толкова здраво се рекламира все още. И ако има значение - и по-добър клок с 8200 cool.gif От няколко месеца в продажба са и дъната със 720/750 и т.н. НВидиа чипсети, които са още по-добри. Като стабилна работа и особено за клок. Съвсем умишлено ги предлагам и ако се върнеш назад ще видиш, че близо година от мен не е излязло предложение със 7хх чипсет на АМД. Вече е минала много време, споделял съм го многократно във ефира. но всеки си има право на собствен избор. В началото (преди около две години) бяха добра сделка с вграденото си видео но от 10 месеца нещата са съвсем различни. Дори предлагах доста пъти вариант, ако ще е все пак подобно дъно то да е с най-голямата мършичка като външно видео, само и само да не е вграденото. Макар и по-скъпо но да се получи стабилна машинка за по-дълъг период от време. Това е мое лично мнение, опит и виждане, моля да бъда извинен за спамчето. :P

Откакто миналата година август месец излезе поредицата 8200 на НВидиа за АМД на Ейсус съм събрал само две машини с 7хх поредицата чипсети на АМД. И още ме е яд, че послушах хората подведени по рекламите по форумите, без да имат реален опит. Освен 1.5 години разлика във времето ми е писнало от проблемчетата на 7хх поредицата. Бъгове на БИОС плюс по-ниската производителност. Особено тези на ГБ. И особено тези с вграденото видео... Което толкова здраво се рекламира все още. И ако има значение - и по-добър клок с 8200 cool.gif От няколко месеца в продажба са и дъната със 720/750 и т.н. НВидиа чипсети, които са още по-добри. Като стабилна работа и особено за клок. Съвсем умишлено ги предлагам и ако се върнеш назад ще видиш, че близо година от мен не е излязло предложение със 7хх чипсет на АМД. Вече е минала много време, споделял съм го многократно във ефира. но всеки си има право на собствен избор. В началото (преди около две години) бяха добра сделка с вграденото си видео но от 10 месеца нещата са съвсем различни. Дори предлагах доста пъти вариант, ако ще е все пак подобно дъно то да е с най-голямата мършичка като външно видео, само и само да не е вграденото. Макар и по-скъпо но да се получи стабилна машинка за по-дълъг период от време. Това е мое лично мнение, опит и виждане, моля да бъда извинен за спамчето. :)

Изобщо не съм съгласен първото, което е 720 грее адски много. Второто, което е определено по-добрия клок е с 790 чипсетите на АМД от всичките невиди. Нз какви бъгави биоси и т.н., но нито гб 770-дс3, нито ud3 имат такива проблеми. Освен това държат на клок по шина за разлика най-вече от 720 чипсета на нвидиа и не са толкова горещи, за 750а немога да кажа нищо, но е нещо като по-големия брат на 720 поне така си мисля аз.

Не е необходимо да ми отговаряш, това е само мое лично мнение. И все пак, ако имаш качени счетоводство, ТРЗ, два вида бази данни и два принтера и разни други сериозни софтуерчета ще бъде много неприятно в един момент да установиш, че примерно електронният подпис не иска да работи. А хората чакат и искат резултат. Или сертификата незнайно защо се губи и иска преинсталиране всеки път. И ще разбереш, че натрупването на повече от тези тъпи приложенйца с които хората си вадят хляба имат проблем с БИОС. Сменяш невинно версията и опсс, ново проблемче, например фронт USB-тата не захапват всеки път. Понякога за разнообразие рестартират или блокират компа. Но през няколко дни, не всеки ден... как ли се чувстват хората работещи на тях ? По-интересно става ако машините са десет и повече, подобни проблемчета могат да ти съборят бизнеса и работата. Сменяш захранвания, памети и т.н. и пак същата. Относно греенето мисля, че никога не си сравнявал подобни машини за да пишеш подобни неща. Както и за клока.

Както и да е, всеки е свободен да си купува и да си харчи парите както си иска. Форума е за споделяне на опит, мисли и идеи а не за безсмислено заяждане. Мир и любов само да има ;)

High-end машини не, но съм имал възможност да видя как се справя gb 720-us3 дори впоследствие пробвах същия процесор и на моето дъно гб ма770-уд3. Е Ф2710 на моето направи шина 300 по множител 10, а на невиделия чипсет не можа да мине 260 независимо от множителя. Освен това температурата му беше дпста висока около 50 градуса, срещу 40 на 770 чипсета. Във високия клас нз как стоят точно нещата, но повечето хора гледат към 790fx и всеобщото мнение на собствениците, че с въпросният чипсет се клокват отлично.

За проблемите, които говориш не са ми се случвали никога. Имам тука едно 3 в 1, ЮСБ-тата ги ползвам я за камерка, я да свържа телефон/мп3 никакви проблеми. Електронни подписи немога да кажа, ти си имал проблеми, аз не, на теб ти допадат невиделите, на мене дърводелите :speak:

P.S.Извинявай всъщност намесих съвсем друго дъно, но просто не съм на мнение, че чипсетите на нвидиа превъзхождат по-нещо тези на АМД, както каза Love and Piece, dude! ;)

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Изобщо не съм съгласен първото, което е 720 грее адски много. Второто, което е определено по-добрия клок е с 790 чипсетите на АМД от всичките невиди. Нз какви бъгави биоси и т.н., но нито гб 770-дс3, нито ud3 имат такива проблеми. Освен това държат на клок по шина за разлика най-вече от 720 чипсета на нвидиа и не са толкова горещи, за 750а немога да кажа нищо, но е нещо като по-големия брат на 720 поне така си мисля аз.

Не е необходимо да ми отговаряш, това е само мое лично мнение. И все пак, ако имаш качени счетоводство, ТРЗ, два вида бази данни и два принтера и разни други сериозни софтуерчета ще бъде много неприятно в един момент да установиш, че примерно електронният подпис не иска да работи. А хората чакат и искат резултат. Или сертификата незнайно защо се губи и иска преинсталиране всеки път. И ще разбереш, че натрупването на повече от тези тъпи приложенйца с които хората си вадят хляба имат проблем с БИОС. Сменяш невинно версията и опсс, ново проблемче, например фронт USB-тата не захапват всеки път. Понякога за разнообразие рестартират или блокират компа. Но през няколко дни, не всеки ден... как ли се чувстват хората работещи на тях ? По-интересно става ако машините са десет и повече, подобни проблемчета могат да ти съборят бизнеса и работата. Сменяш захранвания, памети и т.н. и пак същата. Относно греенето мисля, че никога не си сравнявал подобни машини за да пишеш подобни неща. Както и за клока.

Както и да е, всеки е свободен да си купува и да си харчи парите както си иска. Форума е за споделяне на опит, мисли и идеи а не за безсмислено заяждане. Мир и любов само да има :)

Ако трябва да съм честен предложеното дъно от мен е с Енфорс 780а чипсет... Да, клоква се по-добре и ДА, по-производителен е от 790FX, камо ли 790Х... Въпросът ми беше, приятелю специално за 750 енвидия чипа, дали е по-добър от 770 АМД, и с какво? Процент два отгоре производителност или малко клок не е най-важното, но като цяло съм съгласен, имайки предвид, че по ревютата също са доволни от 780 чипа... Освен това 770 чипа е от времето на дъртите и калпавички 4 цифрени ФЕНОМ... Сегашните... Абе честно казано сегашните и аз не съм съвсем сигурен, че имат чипсет, подходящ за тях от АМД, щото 7** и 920/940 феном 2 са без поддръжка на ДДР3 и остават за дъно АМ2+, които пък са пригодени за дъртите вече феноми...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.