Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БТК - Никога повече !

Featured Replies

Ще ми се да споделя горчивия си опит с БТК, за да предпазя всички, които са все още техни абонати или обмислят да станат такива. "Велика" компания е БТК! От години използвам услугите им, ADSL имам от както са го пуснали. В началото всичко беше наред, но след време проблемите започнаха да се появяват един по един, най вече със скоростта. Не може дори да не ми зарежда обикновени HTTP страници, а да ми се обяснява, че всъщност при тях всичко си било ОК и че в договора скоростта за достъп била посочена като "ДО 12Кб", което разбира се не било същото като 12/9Кб. От месеци се опитвам да обясня на служителите от техническия им отдел, че аз всъщност наистина имам проблем с интернет, а не им звъня, просто защото си ми е кеф да си приказвам с тях и ми трябва така наречената им "техническа помощ" (умишлено е с кавички). Практически ми се налага да ги убеждавам, че имам проблем с предоставяната от тях услуга, като насреща получавам само и единствено горепосочените отговори. И това месеци наред! Разкачих си телефонхите апарати(имах два тел. поста), свалих си модема, опаковах го и отидох да им го върна. Поредният абсурд, естствено! Обяснявам защо не им желая услугите и им връщам ADSL модема (разбира се си заплащам направените до този момент сметки), а отговорът насреща (забалажете): " ...ми няма да взема модема, ще си плащате". Не особено любезният служител на БТК дори отказа да ми даде приемо-предавателния протокол за върнатия модем! Дори опита да "забрави" да ми даде и касовите бележки за заплатените сметки. Беше ми пробутан за подпис един договор, който в общи линии гласи, че отказвам-не отказвам, пак трябва да си плащам до изтичане срока на договора за доставка на интернет, който разбира се просто му върнах. Желанието им всъщност беше да се подпиша, че съм съгласен, че трябва да им плащам, независимо дали искам или ползвам услугите им. След като уведомих въпросния служител, че желая да запиша този разговор (което и направих) тона му бе смекчен, но не и поведението, разликата обаче беше, че все пак протокола за модема най-накрая ми бе даден, както и касовите бележки. Явно принудата е единственият начин за БТК да задържат клиентите си, които един по един бягат от нея "доволни" от услугите им. "Велика" компания е БТК! НИКОГА ПОВЕЧЕ!

От кога казваш си абонат?

Нещо ми се струва криминален филм - ще ти предлагат договор, сега ??

Че ти си подписал такъв още в началото, иначе как да станеш абонат!

И там са такива условията, както например с всеки мобилен оператор, с който подписваш за 1,2 години и дължиш неустойки, ако ги напуснеш.

Факт.

[за друг път да знаеш вълщебната дума,а тя е "отивам да се оплача в СЪЮЗА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" -действа безотказно и то не само при БТК! успех cool.gif

Нищо ножо под слънцето, а? БТК е най-омразната ми компания. И аз като тебе исках да се откажа от услугите им, уви всеки път щом звъннах в централата ми или ми затваряха (и измислят смешна причина) или даваша заето с часове. Цяла седмица баща ми им звъня на тия мошеници и нищо! Беше отишъл веднъж до офиса им, обаче пак му бяха вързали тенекия! И така... Не можем нито да спрем скапаниш телефонен план, нито още по-скапания интернет, който е точно 6 пъти по-бавен от обещаната скорост и се дискънектва, когато си поиска.

И така ние си плащаме високата такса всеки месец, а ония ******** се правят на ударени.

Само едно мога да кажа - НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ КЪМ БТК - ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО!!!

Само едно мога да кажа - НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ КЪМ БТК - ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО!!!

Честно казано, изобщо не съжалявам, че съм към БТК. Дори напротив - много съм доволен.

И скорост като скорост, и когато се е налагало да искам техническа подръжка (което е било изключително рядко) съм я получавал.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Честно казано, изобщо не съжалявам, че съм към БТК. Дори напротив - много съм доволен.

И скорост като скорост, и когато се е налагало да искам техническа подръжка (което е било изключително рядко) съм в получавал.

:) Глас за. И аз така. Каквото пише това получавам. Доволен съм от услугата и съм напълно наясно с недостатъците й.

Причини за проблема скорост - повече и от звездите на небето има. ЗКУ на първо място :-)

не знам какъв ти е точно проблема , но аз също ползвам АДСЛ от както има такъв и въпреки някой технически неуредици съм доволен от услугата, както и всичките ми познати и клиенти чиито техника поддържам

Да спрем дискусията, много е писано, едно може да се каже - 400 хил. потребители (колкото и маркетингов трик да е, но според мрежите, отделени за ADSL клиенти са не по-малко от 320 хил) все ще има недоволни :jumping11: Няма такава компания на света, която 100% да отговаря на изискванията на потребители. Да не обсъждаме пък що за изисквания имат потребители....

Факт е, ADSL е стара технология, за нашата държава е точно на местото си, а дори е по-добра финансово и технически от много европейски държави. Но стар български навик, не сме доволни и от слънцето...

Здравейте всички !

Аз също съм потребител на БТК.Мога да кажа че при мен не е толкоз зле.Понякога обаче смея да кажа,че Нет-а става ДОСТА бавен !!!По минута и кусур чакам да ми се отвори даден сайт !И това не е от сайта !!!Това ставаше понякога сега обаче каточели отшумя.Въпреки всичко видях темата и изках да си изкажа болката!Въпреки всичко като цяло съм си доволен от предоставената услуга!

С уважение,al4niq.

Редактирано от al4niq (преглед на промените)

Аз предлагам темата да се заключи, тъй като не предлага нищо интересно, нито пък се разрешава някакъв проблем. Или да я прекръстим на " За и Против БТК", защото тя в такова се обърна! cool.gif

Аз предлагам темата да се заключи, тъй като не предлага нищо интересно, нито пък се разрешава някакъв проблем. Или да я прекръстим на " За и Против БТК", защото тя в такова се обърна! cool.gif

Не се е обръщала.

Такава си беше още отначало.

Да спрем дискусията, много е писано, едно може да се каже - 400 хил. потребители (колкото и маркетингов трик да е, но според мрежите, отделени за ADSL клиенти са не по-малко от 320 хил) все ще има недоволни ;) Няма такава компания на света, която 100% да отговаря на изискванията на потребители. Да не обсъждаме пък що за изисквания имат потребители....

Но стар български навик, не сме доволни и от слънцето

Не съм съгласен.Просто българина започна лека по лека и той да си търси правата,а всички знаем,че що за компания е бТК - особено последните години - евтини цени , но амортизирани технологии , неграмотни служители (двете крайности - доста стари *лелки тип баби* и доста млади момиченца и момченца,които нищо не разбират) и нагла политика на тези отгоре , които създават правилата . бТК имат някаква конкуренция по отношение на Интернет достъпа в големите градове , а основната им конкуренция са другите 2 мобилни оператора.Аз имам опит и с интернет доставчици, и с Глобул , и с Мтел ...и повярвай,другаде такова отношение каквото е служителите на БТК АД и от техните скапани правила НЯМА. Не вярвам и да има. Абсолютно всичко е реклама и лъскава фасада без покритие. Ползвам им Интернета само защото в моя квартал няма по-добро,имам и тяхна SIM карта (груба грешка),но с ръка на сърцето ако ДНЕС трябва да решавам дали да им ползвам услугите , НИКОГА не бих го направил , дори и да ми плащат стотици хиляди за това.

Потърси в Нета колко много оплаквания от потребители има от БТК (спрямо други фирми) , разгледай и bgrabotodatel.com

Редактирано от ugoout (преглед на промените)

Потърси в Нета колко много оплаквания от потребители има от БТК (спрямо други фирми) , разгледай и bgrabotodatel.com

А ти потърси е нета колко абоната имат БТК и колко имат коя и да е друга компания в тази сфера. Както бе казал Topper нормално е от БТК да има най-много недоволни, тъй като има и най-много абонати. От всяка компания им недоволни - просто нещата са пропорционални - колкото повече, толкова повече!

А ти потърси е нета колко абоната имат БТК

Няма нужда да търся-знам го . Общо в страната - над 95-96 % от хората , ползващи фиксирани телефонни услуги са техно абонати - предимно бизнес абонати . Но в София и големите градове , където бТК имат някаква конкуренция нещата са по-различни . И не мисли , че като имат толкова абонати това са доволни абонати . Ситуацията е проста - фирмите просто не могат да се откъснат от тях . Давам ти пример - фирма създала контакти с други фирми и физ. лица , раздала си телефона навсякъде (на много хора , по реклами , по визитки) . Почти невъзможно е отказа от бТК . Физическите лица са обвързани със срочни договори . Фирмата , дори и да иска да се махне заради мизерно обслужване , не може , защото бТК прави всичко възможно да попречи . Нашата фирма искаше да се махне от тях и да ползва фиксираните услуги на друг оператор , не можахме именно по тази причина , защото бТК отказаха да ни активират услугата им (дори чрез заплащане) на автоматично информационно съобщение , което да се активира всеки път когато някой набере номера , и да гласи , че фирмата еди-коя-си вече има нов номер , който е ... Те предлагат тази услуга , но акаунт мениджъра им и регионалната им ни отрязаха с глупави измислени извинения.

И пак - независимо колко абоната имат - погледни големите фирми услугите на кой мобилен оператор ползват - на vivatel , или на някой друг ?

Интересно коя пък фирма ще ви изпрати с цветя като си разтрогвате договора :)

А че не можете да го разтрогнете, явно имате слаби юристи. Жокер - не си плащайте 2 месеца сметките :) Обърнете се към комисята за защита на потребителя тогава ? Тук се наслушах на такива "легенди" но винаги истината излиза някаква друга. Нямаш си напредстава аз колко съм се разправял с разни акаунт мениджъри и регионални, но винаги крайната цел е постигната, дори в случаите "техническа невъзможност".

Не съм съгласен.Просто българина започна лека по лека и той да си търси правата,а всички знаем,че що за компания е бТК - особено последните години - евтини цени , но амортизирани технологии , неграмотни служители (двете крайности - доста стари *лелки тип баби* и доста млади момиченца и момченца,които нищо не разбират) и нагла политика на тези отгоре , които създават правилата . бТК имат някаква конкуренция по отношение на Интернет достъпа в големите градове , а основната им конкуренция са другите 2 мобилни оператора.Аз имам опит и с интернет доставчици, и с Глобул , и с Мтел ...и повярвай,другаде такова отношение каквото е служителите на БТК АД и от техните скапани правила НЯМА. Не вярвам и да има. Абсолютно всичко е реклама и лъскава фасада без покритие. Ползвам им Интернета само защото в моя квартал няма по-добро,имам и тяхна SIM карта (груба грешка),но с ръка на сърцето ако ДНЕС трябва да решавам дали да им ползвам услугите , НИКОГА не бих го направил , дори и да ми плащат стотици хиляди за това.

Абе не мога да ви разбера, това сме интересно племе българите - хем не ни харесва, хем са скапани, хем им ползваме интернета, телефона и GSM-a? Айде обясни ми логиката, ама логично, не ти си наясно с цялата конспирация, а другите сме глупави, ако обичаш ?

А че не можете да го разтрогнете, явно имате слаби юристи. Жокер - не си плащайте 2 месеца сметките ;)

Жокер - Спирам да плащам . Хубаво . БТК едностранно прекратява достъпа ми до услугата . Но :

1. Това не ми е целта , защото една фирма директно губи контакти и остава без телефон и 2. При подписан срочен договор за услуги дължиш неустойка (= или на някаква еднократна сума , или на броя на мес.такси , оставащи до края на договора) . И понеже дължиш неустойка , БТК ще ти изпрати и фактура за това . А после ще те подкани да си ги платиш или ще заведе дело срещу теб за неплатени сметки .

Тук се наслушах на такива "легенди" но винаги истината излиза някаква друга.

Ако смяташ , че говоря глупости ("легенди") , проблема си е твой , приятел . Но е неуспорим факт , че БТК имат само около 400 хил. ADSL клиент , а оплакванията от техния интернет се точат като хоро . Vivatel - 1 мил. абоната , оплаквания , свързани с обслужване - хиляди . Почти няма форум , в който да няма тема/теми с оплаквания от потребители относно качеството на услугите и обслужването на вивател/бтк cool.gif Разгледай и сайтовете на КЗП и други потребителските организации - най-много има от БТК . С пъти по-малко са оплакванията от други подобни фирми.

Абе не мога да ви разбера, това сме интересно племе българите - хем не ни харесва, хем са скапани, хем им ползваме интернета, телефона и GSM-a? Айде обясни ми логиката, ама логично, не ти си наясно с цялата конспирация, а другите сме глупави, ако обичаш ?

Не съм казал , че си глупав . Просто подкрепям човека , започнал темата и ти отговорих . Аз лично ще ти обясня защо не мога да ги гледам от БТК и въпреки това им ползвам услугите . Вкъщи им ползвам интернета , защото те са най-доброто , което има в района/квартала . Имам следните възможности за кабелен нет - или ADSL , или две малки фирми с LAN интернет и кабели по улиците) . Фирмата ни им ползваме телефоните и поради това , че много клиенти и бизнес партньори знаят номера , не можем да го сменим просто ей така (отнема много време) . От скоро освен БТК ползваме фиксирани услуги и на още един оператор като целта е постепенно новия номер на другия оператор да замени този на БТК . Аз ползвам сим карта на vivatel , 'щото направих грешка и си купих от тях карта и телефон и имам срочен договор. Чакам да ми изтече договора и се махам :eek:

Логика ?

P.S. Даже в момента не пиша от ADSL-а , защото нямам интернет (днес прекъсна по вина на БТК) и трябваше да чакам на телефона повече от 30 мин. техническия им отдел да ми вдигне и да ми каже , че имат технически проблем. Но както и да е ... На никого не пожелавам да падне в капана им ...

Редактирано от ugoout (преглед на промените)

Отново същите думи, само че мултиплицирани. Пак нищо не чух. Та викаш те изпращят с хляб и сол от МТел? Аз пък имам точно обратните впечатления, след като съм им бил 7 години абонат.

И се опитах да кажа, че няма доволни на 100% клиенти, нормално е с 320-330 хил. АДСЛ абонати да има и много недоволни (това 400 хил са не знам от къде слухове).

Бих могъл да дам трагикомични, будещи недумоение и потрес случай с поне 3-ма локални ISP-та, включително да ги моля да направят RDNS, а те да ми обясняват, как това трябвало да ми го направи поддръжката на домейна ми. Много смешно, даже трагично, но се наложи да им обяснявам чии са IP-тата и кой има право да ги описва. Това е доставчик в 3 града, включително и в София! В БТК никога не ми се е налагало, може би защото знам какво искам, пиша го с 2 реда с "Моля, колеги" и нещата приключват ?

За това казах, легендите на абонатите са милиони, никога никой абонат не е виновен, дори да си е правил сам "инсталация" с "некви джици" и това, че имал 2 телефона "паралелка" преди сплитера било "мое право, аз в къщи ш'си слагам каквото си искам".

И предлагам модераторите да затворят темата, въпроса се изчерпи докрай.

И аз по същия начин имах проблем с услугата ADSL. След множество разговори и опити от тяхна страна да подобрят интернет връзката, нищо не се промени. Тогава им написах едно писмо, че не желая да ползвам услугата им повече, след като не могат да я осигурят качествено, не желая повече да ме убеждават, че ще оправят нещата, няма да плащам за нещо, което не мога да използвам и т. н. в този дух. Писмото ми беше доста остро. След около три седмици получих отговор, в който ми се извиняват и бланка за прекратяване на договора. Това се случи през месец февруари, а договора ми беше до декември 2009. Прекратихме договора взаимно и даже още не са дошли да си приберат техниката.

Явно зависи на кого ще попаднеш и как ще се обосновеш, или пък колко ще настоятелен. Аз лично останах много доволна, че успях да постигна своето с тази институция, защото не бях чувала някой да успее. Плащаш си до края на договора и това е. Да, ама айде стига вече.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.