Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fujifilm FinePix F100fd(Променена тема)

Featured Replies

Абе хора, кажете нещо за апаратите дето съм писал! Или за нещо подобно от техния клас.

Аз не съм фотоманяк.Търсяа съпунерка дето да прави що-годе прилични снимки.

Не съм пробвал друг от серията F XX fd на Fujifilm .Но F50fd ми направи много добро впечатление.Фокусира много бързо и го няма това изчакване като при другите съпунерки.Супер снимки при слаба светлина,метален корпус за цена от 105 евро.Единственото нещо което ме дразни,че е с 3 опт.зоом. но за тая цена мисля,че е добър избор.Може да си помисля и за Ф-100 но незнам разликата в цената от 100евро дали си заслучава?

Разликата между двата е в оптиката. Бих казал, че F50 е по-скоро за снимане на закрито, а F100 - навън. Не съм снимал с нито един от двата модела, правя заключения по техническите им данни - оттук. F50 има и режими "Приоритет на бленда" и "Приоритет на затвор", които също са предимство.

Дали си заслужава разликата в парите - мисля, че само ти можеш да си решиш.

А ако знаех друг подобен апарат в този ценови клас, повярвай ми, щях да ти го предложа.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор

Сега,приятели!Аз от трън та на глог,обаче планът се промени тотално.

Със любезното съдействие на жената,минавам в по-горен клас(план Б) ohmy.gif

Canon Powershot SX200 IS

Panasonic limux DMC TZ7

Fujifilm finepix F200EXR

Чакам бързи реакцйи,щото жената може да се отметне нещо :whist:

Може да ми предложите и други модели от този клас.

За Canon- Fujifilm : ТУК ....... -Limux- Тук

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

Между тези трите аз лично бих избрал Фуджито.Само като видя толкова много пиксели на толкова малка матрица и направо ми става лошо. Просто за сравнение: Pixel density 43 MP/cmІ 0.28 cm (Канон и Панасoник) и Pixel density 25 MP/cm 0.45 cmІ. С канона съм снимал малко и за през деня е много добре а и зума е страшен :whist: За съжаление заради големия зуум не са могли да му сложат някоя по голяма матрица. С фуджито само съм си играл малко, но като гледам по тестовете доста го хвалят, при него имаше някакъв режим за по-качествени снимки през нощта, при който ефективните мегапикселите са 6, но не съм се интересувал от подробности и не съм го тествал дали действа. И да ти каза ,че все още няма(и едва ли ще има) сапунерка с голям зуум, голяма матрица,с широкоъгълен обектив и така нататък. Просто трябва да направиш някакъв компромис и да решиш дали ти трябва апарат с голям зуум (Nikon Coolpix S630,Canon SX200 IS и Limux TZ7 и др.) или апарат който прави наистина добри снимки при различни условия (Fujifilm F200ЕXR,Canon PowerShot G7(8,9,10),Nikon Coolpix S700 и др.)

Редактирано от redplane (преглед на промените)

Само мога да добавя, че в момента Canon SX200IS и Panasonic TZ7 са сравнително нови модели на българския пазар, и по традиция цените им са доста завишени. Затова по-изгодна покупка са съответно Canon SX110 (или още по-добре SX100, ако може да се намери някъде) , и Panasonic TZ5 .

Колегата redplane е прав, че трудно ще намериш фотоапарат на такава цена, който да прави добри снимки при всякакви условия. Има причина хората да си купуват DSLR-и с по няколко обектива :hush: , нали? За около 600 лв бих ти предложил нещо от рода на Panasonic FZ18 . Има по-добра оптика от Fuji-то , и много повече възможности. Вярно, че е с по-малка матрица, но на слабо осветление можеш да снимаш в RAW формат, и после с малко софтуерна обработка да постигнеш много добри резултати.

• Автор

Знам,че правя грешка.Но държа да е компактен.

Иначе Фуджито според мен е най-добре за снимки

,но ми се иска и да прави добро видео,за което от фуджи не са наблегнали много.

Чакам бързи реакцйи,щото жената може да се отметне нещо :speak:

Виж какво направи човека и последвай неговия пример - цък ;)

• Автор

Сега,пиша не случайно тези модели.Щото ми ги предлагат на доста изгодна цена.Продават само компактни апарати.

Виж какво направи човека и последвай неговия пример - цък ;)

Ако имаш предвид Panasonic FX150, човекът, който си го купи, публикува в същата тема и снимки от него. Качеството им, особено в JPEG формат, не отговаря на очакваното, дори и за тази цена. А и според даденото тук сравнение , с което съм съгласен, Fujifilm F100fd e по-добър избор.

Сега,пиша не случайно тези модели.Щото ми ги предлагат на доста изгодна цена.Продават само компактни апарати.

Ако става дума само за тези трите модела, реши си кое е по-важно за теб - видеоклиповете, или снимките на слаба светлина? В първия случай избери Panasonic TZ7 , а във втория - Fuji F200EXR.

Моите лични предпочитания са за Panasonic-а.

Ако имаш предвид Panasonic FX150, човекът, който си го купи, публикува в същата тема и снимки от него. Качеството им, особено в JPEG формат, не отговаря на очакваното, дори и за тази цена. А и според даденото тук сравнение , с което съм съгласен, Fujifilm F100fd e по-добър избор.

Става дума да си го закупи отвън защото ще е близо два пъти по-евтино и за новия финансов лимит (семеен laugh.gif ) може да си вземе един хубав Никон и да спрем да говорим за Панасоници и останалите. Това имах в предвид ;)

... един хубав Никон ...

Защо пък не? Нямам нищо против марката Nikon. Можеш ли да предложиш конкретен модел, който да отговаря на изискванията - да е компактен, с голяма матрица, оптично увеличение поне 6х , и да снима качествени видеоклипове? Защото нещо не се сещам за такъв cool.gif .

stan.s го е написал: "Пиша не случайно тези модели.Щото ми ги предлагат на доста изгодна цена".

• Автор

И така колеги съфорумци,реших!

Незнайно защо ,но Fujifilm F200exr ми легна на сърцето и това ще е моят избор.Макар ,че има доста минуси като прим:

Стар дизайн ,слаба батерия,няма HD-video,само 5хZoom и т.н. Мисля,че квалитетните снимки ще препокрият тези негативи.

Бях решил да взема Панасоника,понеже има доста ехстри които блазнят( зоом, видео).Но после като се замислих колко важни моменти съм пропуснал ,заради апаратчета които снимат само при идеални условия реших,че качеството на снимките са по-важни от другите неща.Все пак голяма част от снимките се правят при малко или много екстремни условия.И според мен,това е единствения компактен апарат който има добър резултат при такива условия.

Благодаря на всички,помогнахте ми много с вашите мнения да се осъзная какво търся точно.

Темата остава активна,смятам да споделя първи впечатления когато го получа.

А ако има някой който е ползвал такъв,ще се радвам да помогне ако има нещо по-специфично при работа с него.

Fujifilm F200exr ми легна на сърцето ...

Е това е най-важното :yanim: . Няма апарат без минуси, така че гледай плюсовете.

Да си снимаш с кеф с него, и да покажеш някоя и друга снимка.

• Автор
Е това е най-важното :yanim: . Няма апарат без минуси, така че гледай плюсовете.

Да си снимаш с кеф с него, и да покажеш някоя и друга снимка.

С удоволствие ще кача снимки,само да ми го донесът ;)

Намерих и един онлаин магазин от където ще си поръчам евтино екстра батерия(по-10 евро са) и съм готов за поход.

С удоволствие ще кача снимки,само да ми го донесът :)

Намерих и един онлаин магазин от където ще си поръчам евтино екстра батерия(по-10 евро са) и съм готов за поход.

Преди похода да почерпиш да не забравиш,че да не стане някоя беля cool.gif Вече да смятаме ли че го купи апарата или се чудиш още. ;)

Няколко снимки ТУК и ТУК за сравниние. Снимките не са мои

Колега,ти се гъбаркаш.Това не са снимки за сравнение-това са смешки някакви.При такъв кроп и компресия,за кво сравнение говорим.Тия снимки може и с телефон да са правени,после си пишеш каквото си искаш.Добре че не са твои.... cool.gif

Няколко снимки ТУК и ТУК за сравниние. Снимките не са мои

Вижте моя снимка правена с един непретенциозен апарат.Даите коментари ;)

post-229519-1244577211_thumb.jpg

Вижте моя снимка правена с един непретенциозен апарат.Даите коментари :angry:

Много интересен апарат си имаш.С този апарат могат да се направят много добри снимки.Жалко че вече няма къде да се намери нов.Все пак е модел от 2005.Това че може да снима в некомпресиран формат ти позволява да направиш снимки при лоши условия и да изкараш използваем кадър.

Само бих ти препоръчал да не слагаш дата на снимката-винаги можеш да я добавиш после,докато махането и е много по труден процес. cool.gif

• Автор
Колега,ти се гъбаркаш.Това не са снимки за сравнение-това са смешки някакви.При такъв кроп и компресия,за кво сравнение говорим.Тия снимки може и с телефон да са правени,после си пишеш каквото си искаш.Добре че не са твои.... cool.gif

Хайде сега гъбаркал съм се :P просто тия ми попаднаха. ТУК ТУК

Вижте моя снимка правена с един непретенциозен апарат.Даите коментари

Еиии gushev супер квалитет.Даже акарите се виждат по листата :clap:

Хайде сега гъбаркал съм се :P просто тия ми попаднаха. ТУК ТУК

Еиии gushev супер квалитет.Даже акарите се вуждат по листата ;)

Ами може да се спазарим някоя вечер ако си му мераклия cool.gif Ако знаеш какви други имама :zipper:

Не става да връзвам тоя ник с другия който е различен, колкото е по-анонимно толкова е по-добре.

С всичко което знаеш за мен от тук ако се разтърсиш ще намериш на кой форум се бъзикам с фотографите.

Къде изчезна бе човек?Май открих темата.Щото ако е тази темата резултата по скоро е спорен. cool.gif Но явно са те признали . :P:down::wors:

П.П.Все пак ми се искаше и снимки да видя,тоя форум е походящ за сверяване на часовника.Ако не ти е добра снимката ,не получаваш гласове.

П.П.П.Намерих темата!Гизмото ,Велик ТИТАН си приятелю!Един съвет,като за приятел: Не се регистрирай в другия форум с същия ник!Колегата с който си спорил е модератор там и едва ли ще е много благосклонен към теб.Пък и там трият снимки без предупреждение и обяснения. cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Къде изчезна бе човек?Май открих темата.Щото ако е тази темата резултата по скоро е спорен. cool.gif Но явно са те признали . :rolleyes::P:wors:

П.П.Все пак ми се искаше и снимки да видя,тоя форум е походящ за сверяване на часовника.Ако не ти е добра снимката ,не получаваш гласове.

П.П.П.Намерих темата!Гизмото ,Велик ТИТАН си приятелю!Един съвет,като за приятел: Не се регистрирай в другия форум с същия ник!Колегата с който си спорил е модератор там и едва ли ще е много благосклонен към теб.Пък и там трият снимки без предупреждение и обяснения. cool.gif

Кажете кои е форума и аз да дойда :P

• Автор

Колеги,,,,болен съм.Нищо не ми донесоха тия ууууш приятели. ;)

За това,отидох в първия магазин и си купих това http://www.fujifilm.com/products/digital_c...specifications/

не е като (Ф) серията но какво да се прави.

Ако има някой който е ползвал подобен, моля да сподели.

Колеги,,,,болен съм.Нищо не ми донесоха тия ууууш приятели. :help wanted3:

За това,отидох в първия магазин и си купих това http://www.fujifilm.com/products/digital_c...specifications/

не е като (Ф) серията но какво да се прави.

Ако има някой който е ползвал подобен, моля да сподели.

Честито cool.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Апаратчето си го бива! Макар,че това ми е временно решение на проблема с ваканцията.Иначе казано аз продължавам да си търся нещо по-качествено на разумна цена разбира се.

Моите първи впечатления са,че аз до сега съм нямъл по добър :cant believe:

Апаратчето снима почти на тъмно без светкавица на 3,2мп. до 3200-ISO .И стават страхотни снимки меж-то ,но тябва да се ползва статив или да се държи така ,че да няма никъкви вибрацйи.Друго което мога да кажа,че снимките са натурални, не са така пренаситени на цветове както предните ми апарати.Прави доста качествени клипчета макар и 640.

Аматьор съм и за това ако може да ми кажите как да го пробвам.Така ще мога да кача снимки за сравнение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.