Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fujifilm FinePix F100fd(Променена тема)

Featured Replies

Аматьор съм и за това ако може да ми кажите как да го пробвам.Така ще мога да кача снимки за сравнение.

Ако искаш да го видиш какво може да направи, се опитай да снимаш гълъби от по-малко от метър.

Ако успееш да му изкараш на снимка перата да ти изглеждат като на живо, тогава си станал майстор.

Ще трябва яко слънце за да е голяма скоростта, щото тези гадинки постоянно са в процес на МЪРДАНЕ.

п.п. гълъбите трябва да са свикнали да ги хранят непознати хора с трохи.

• Отговори 67
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор
Ако искаш да го видиш какво може да направи, се опитай да снимаш гълъби от по-малко от метър.

Ако успееш да му изкараш на снимка перата да ти изглеждат като на живо, тогава си станал майстор.

Ще трябва яко слънце за да е голяма скоростта, щото тези гадинки постоянно са в процес на МЪРДАНЕ.

п.п. гълъбите трябва да са свикнали да ги хранят непознати хора с трохи.

Ооо имаме два диви гълъба дето са свикнали да ги храним.Още утре ще им направя една фото-сесия ;)

Gizmo- да не ме пържиш нещо с тия гълъби ohmy.gif

Ооо имаме два диви гълъба дето са свикнали да ги храним.Още утре ще им направя една фото-сесия :headphones:

Gizmo- да не ме пържиш нещо с тия гълъби ohmy.gif

Ето ти една снимка орязана

http://img265.imageshack.us/img265/6640/galab207.jpg

да видиш как трябва да ги изкара перата твоят фотоапарат ( ако може разбира се).

П.П. не се отчайвай ако не стане такъв резултата тази година, снимай, снимай гълъбите до като стане.

• Автор

Тия гълъби всеки ден ги храня,днес никви ги няма.Цял ден обикалям с една филия хляб във джоба biggrin.gif Чак към осем ги набарах,но вече нямаше слънце.Все-пак се опитах да ги щракна тия спринтьори,ама нищо не стана.Баси,ама те наистина не спират за секунда ;)

post-154230-1246487444_thumb.jpg

Тия гълъби всеки ден ги храня,днес никви ги няма.Цял ден обикалям с една филия хляб във джоба biggrin.gif Чак към осем ги набарах,но вече нямаше слънце.Все-пак се опитах да ги щракна тия спринтьори,ама нищо не стана.Баси,ама те наистина не спират за секунда :)

Ми за по-лесно можеш да събереш няколко пера паднали от гълъбите, да ги набучиш на една дебела филия хляб сложена долу на същите плочки. И ги снимаш когато има слънце.

За по-добър резултат нагласи отвора на диафрагмата/блендата на Ф5,6 и остави апарата да определи скоростта на затвора.

Важно е да е долу на плочките филията за да се вижда дали апарата фокусира правилно върху нея, или някъде преди или зад нея. Ако нямаш статив/триножник, от клекнало положение можеш да заемеш стабилна позиция да не мърдаш до като снимаш.

Няма значение дали перата са хубави, важното е да излязат на снимката както са в действителност. Ако фотоапаратът го може, разбира се.

• Автор

Ами аз не снимам с проф.апарат.Върнах J150w във магазина,сега имам fujifilm F50fd и F100fd.

Върнах J150w във магазина,сега имам fujifilm F50fd и F100fd.

Брей тия пусти гълъбета бе, заради тях човека си върнал "готиното" апаратче в магазина :jumping11:

• Автор

:) ами то така се почва,,,,,гълъби ,хлебарки.После махаме съпунерките,и минаваме на по горен клас. :)

За сега съм все още в аматьорския клас.

П.П и що да не го върна като хората си ги вземат обратно.Даже ми благодариха ,че съм го пробвал.Взех си парите иии айде адиос.

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

Ама ти хубаво си го върнал, но сега като прочетат тука съфорумците за тази работа и ще бягат далече от този модел. Което пък е лошо за бизнеса на продавачите на сапунерки.

• Автор

Сега и за бизнеса ли да мислим.Някой пита ли ме мене :)

Иначе,чесно казано не е лош този модел за парите си.Но след като намерих Ф-100 !!!!!!!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Колеги,

на колко мпиксела да снимам с ф100, има (12N,12F) какво означават тези букви?Защото когато е на(Ф).Един колега беше писал за Ф200,че трябва да се снима на 6-мп.

Колеги,

на колко мпиксела да снимам с ф100, има (12N,12F) какво означават тези букви?Защото когато е на(Ф).Един колега беше писал за Ф200,че трябва да се снима на 6-мп.

N=Normal - по-лошо качество, по-малък размер (в MB) на снимката.

F=Fine - по-добро качество, по-голям размер на файла.

Недей гледа F200EXR, там е друга работата. Направи си снимки на едно и също нещо на 12 и на 6 MP , после сравни двете снимки, като ги увеличиш на 100%. При която качеството е по-добро, снимай на толкова мегапиксела.

• Автор
Недей гледа F200EXR, там е друга работата. Направи си снимки на едно и също нещо на 12 и на 6 MP , после сравни двете снимки, като ги увеличиш на 100%. При която качеството е по-добро, снимай на толкова мегапиксела.

Мерси колега.

Бъдещ проект

Понеже ги имам и двата модела(Ф50-Ф100)Смятам да продам F50,и да си потърся друг по професионален 2-ра употреба.

Можете ли да ми предложите някой по-стар модел,който става за начинаещи.И как да го тествам,понеже смятам да е 2-ра употреба.

Бъдещ проект

Понеже ги имам и двата модела(Ф50-Ф100)Смятам да продам F50,и да си потърся друг по професионален 2-ра употреба.

Можете ли да ми предложите някой по-стар модел,който става за начинаещи.И как да го тествам,понеже смятам да е 2-ра употреба.

Втора употреба, демек на старо е рискована работа, освен ако не познаваш лично човека който го е ползвал. На колко кадъра е апарата можеш да разбереш с програмата:

http://www.opanda.com/en/iexif/index.html

като отвориш една нова снимка в JPEG с него. В общата тема за избор го писах наскоро как става.

Моят Никон Д40 го купих минаата година нов за 300 евро = 585 лв. Сега гледам Д60 за по 400 евро и Сонита на същата цена нови. Преди два дена гледах (учуден) във витрината на един от тези магазини:

http://www.hifi.lu/catalogue.php?id_cat=46237c9162fb2

и Канон за 399 евро, да този същия дето на страницата по-горе е за 499 евро.

Значи цените на новите се сгромолясват яко, не знам що така, но е факт.

Та ако ще купуваш нещо на старо, имай предвид че има и ново за 399 евро, до като се пазариш с човека който иска да се отърве от стар апарат.

Не се заплесвай по стабилизацията в тялото, щото може и да не ти върши почти никаква работа до като не си закачил един дълъг обектив 200мм да речеме.

Не се заплесвай и по повече от 6 мегапиксела ( за на старо, новите почват от 10 МП) щото нямаш такъв екран от повече от 3000 на 2000 пискела да ги гледаш после снимките. А само ще са ти по-тежки/по-обемисти/по-големи файловете на снимките в мегабайти.

На старо май ще намираш най-много Канони и Пентакси, заради желанието на притежателите им да се отървават по-скоро от тях.

Човек, почвам да си мисля, че не знаеш какво искаш. Образно казано, шофьор си от два месеца, още питаш как се сменят скоростите, а искаш да караш камион ...

Твоя си работа. Във фотофорума са ти предложили Pentax K100D и Nikon D40. И двата стават. Във втория случай мисля, че Gizmoto с удоволствие ще ти дава съвети :speak: .

А при покупка на техника втора ръка винаги има някакъв риск от скрити дефекти. Или поемаш риска, или даваш повече пари за ново. Гледай евентуално за отзиви за продавача.

• Автор
Втора употреба, демек на старо е рискована работа, освен ако не познаваш лично човека който го е ползвал. На колко кадъра е апарата можеш да разбереш

Дори да разбера.От къде да знам това много ли е или малко.И влияели това на качеството на снимките?

Човек, почвам да си мисля, че не знаеш какво искаш.

Темата стана много шантава (така е)но на мен специално ми беше много полезна.Фуджитата ми ги дадоха на супер промоция,за това ги купих и двата. Сега като продам единия,ще си купя друг по професионален да се уча на него,че нещо се запалих по фотографията покрай тая тема.

Броят на кадрите е важен, за да се подсигуриш, че няма да ти се налага да сменяш затвор скоро след като си го закупил.

Според мен ако търсиш Никон на старо е добре да е под 10-12000 кадъра. Ако е някоя от другите марки максимум 5-6000.

• Автор

Колеги,

вида на картата влияели на качеството на снимките?

Примерно: Фуджито го дават с XD но стават и SD.Aз ползвам (SD).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.