Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

добавяне на рам

Featured Replies

Колеги, моля за помощ относно добавяне на рам защото не съм много наясно със ситуацията имам дъно Gigabyte GA-K8N Ultra-9 с 4 слота за рам ддр1 на двата съм сложил 2 платки PQI DDR400 512g. които работят прекрасно в дуал ченъл /простете невежеството ми ако не го изписвам правилно/ предлагат ми на много добра цена 1 плчка V-DATA DDR400 1gb. cl3.Въпроса ми е дали ако я взема и я сложа на третия слот ще работи нормално заедно с PQI и дали може да стане някъкъв проблем,възможно ли е да не се разпознае или да се изгуби дуал ченълът.И по принцип дали вариянта е сносен.Ако ви рябва допълнителна информация по компа кажете каква и къде да я търся в евереста.

Колеги, моля за помощ относно добавяне на рам защото не съм много наясно със ситуацията имам дъно Gigabyte GA-K8N Ultra-9 с 4 слота за рам ддр1 на двата съм сложил 2 платки PQI DDR400 512g. които работят прекрасно в дуал ченъл /простете невежеството ми ако не го изписвам правилно/ предлагат ми на много добра цена 1 плчка V-DATA DDR400 1gb. cl3.Въпроса ми е дали ако я взема и я сложа на третия слот ще работи нормално заедно с PQI и дали може да стане някъкъв проблем,възможно ли е да не се разпознае или да се изгуби дуал ченълът.И по принцип дали вариянта е сносен.Ако ви рябва допълнителна информация по компа кажете каква и къде да я търся в евереста.

Според спецификациите на дъното, то подържа на всеки слот по 1Gb RAM, т.е. не е проблем да добавиш и тази, която ти предлагат. Сумарно ще имаш 2GB, единствено няма да работят в дуал режим, предвид това, че не са заети съответните чифт слотове. Но това не е същесвено. Според мен ще усетиш значителна разлика в бързодействието на компа си.

Значително бързодействие biggrin.gif Идеми се да се посмея! Ако имаш 2х512Мб Рам и го караш на ХР не ми се вярва да има "Значително бързодействие", просто защото ХР не ползва толкова рам, но ако си с Виста може би ще е малко по-добре. Според мен не си заслужава да даваш още 40-50 лева за рам.

Но ако е 20 лева вземи я!

На стария комп имам 2х512 играя Крайсиса и пак ми остават 100-150МБ свободни.

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Значително бързодействие biggrin.gif Идеми се да се посмея! Ако имаш 2х512Мб Рам и го караш на ХР не ми се вярва да има "Значително бързодействие", просто защото ХР не ползва толкова рам, но ако си с Виста може би ще е малко по-добре. Според мен не си заслужава да даваш още 40-50 лева за рам.

Но ако е 20 лева вземи я!

На стария комп имам 2х512 играя Крайсиса и пак ми остават 100-150МБ свободни.

Сега пък на мен ми идва да се посмея.Едва ли на човека му е важно как му върви XP-то,по вероятно е да става дума за някое и друго приложение или игра.И там определено ще има "Значително бързодействие".От опит знам че принципа в уиндоуса е "колкото повече-толкова повече".И ако имаш избор между 1 гб дуал или 2 гб без дуал ченъл,определено второто печели.

Много би ме интересувало в твоя случай как точно го постигаш това с Крайсиса.По проста сметка на XP-то му трябват около 280 МБ (ако не е затлачен с боклук и е почистен от излишни процеси),на теб ти остават 100 до 150 значи имаш около 500-600 МБ за играта.А това е малко малко за такава игра.Или поне дефинирай думата "играя",да не би да си имал предвид "подкарвам след около 2 часа зареждане на ниво". cool.gif

2GB определено са по-добрия вариант :wors: Не се притеснявай за това, дали дъното ще се оправи с трите модула RAM памет. Просто няма да старира модулите по 512МВ в dual режим, но дреме ти на ... :)

ХР има нужда от рам, Виста има нужда от още повече. За пример ще ти посоча, че ако ти се наложи да пуснеш 2 тежки приложения под ХР или Виста, като Фотошоп и Аутокад 2010 - от 2та GB RAM ще са ти останали не повече от 200МВ свободни, а ако се пробваш докато си с 1GB може да имаш и да връщаш biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.