Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безопасен и стабилен оувърклок на видеокарта

Featured Replies

Още един глас за свинските опашки :wors: Това, че ядрото е на 80 градуса не значи, че радиатора е 80 градуса (особено по краищата му :down:, спокойно може да се сложи 92мм вентилатор, даже си мисля, че ще е по-добре да духа от картата навън, за да не набива прахоляк по памети и т.н.... все пак конкретното решение зависи от самата кутия, разпределението на потока вътре и разни други глупости на които често не се обръща внимание.

Не само при картите на ATi е така. 80° не е опасна температура за картата, проблем става, когато въздушният поток в кутията не е оптимален и топлият въздух не се отвежда.

Много правилно. Въздушният поток трябва добре да се премисли, защото иначе може и 10 вентилатора да сложиш, а ефектът да е минимален.

Визирах АТИ, защото за тях е по-нормално да работят при високи температури, дори и в Idle. Не че nVidia не достига същите температури под товар :rolleyes:

че защо слагането на по голям вентилатор да е крайно ;) ..Както се каза по-горе високите температури избягвай че ще съкратят живота на видеото колкото досичането при повечко обекти ..Мисля че мога да помогна малко.Значи в има една опция Geometry Instancing вярвам сигурно си чувал някъде за нея.Та нейният ефект е когато има да се заредят повечко еднакви обекти ( треви ,дървета и т.н) в паметта на видеото се зарежда само един обект който графичния процесор използва отново и отново вместо да изгражда(зарежда) нов такъв..Значи от личен опит с мн слаба видео карта това помага невеероятно много особено при някой специфични игри като The Elder Scrolls 4 значи там тревите са ужасно много и навсякъде laugh.gif преди играта ми вървеше на около 25 кадъра в секунда след като позволих Geometry Instancing кадрите скочиха до 45-50 :) тъй като видеото ми вече не се тормозеше поотделно да зарежда тревата и дърветата поотделно вече само слагаше един и същ модел наново (което мисля че отнемаше няколко цикъла на процесора но не се забелязва).Ами това е от мен надявам се да съм ти помогнал.

Пич сподели малко подробности около това нещо Geometry instancing някакъв софтуеър който се инсталира ли е какво ... защото в някой игри се оказва ползено От всички видео карти ли се поддържа ?

и, за да не отварям нова тема, искам да попитам последно нещо - закрепих картата на 650/420/1650, но започна да вдига до 80 градуса! картата е с пасивно охлаждане, което изглежда ето така:

2623b6r.jpgUntitled-21.jpg32098.jpg

фатална ли е тази температура (чувал съм, че 80 е границата за всякакъв хардуер) и има ли начин да закрепя един стандартен 80mm вентилатор за ребрата на картата, че да духа директо към нея?

80 опрезелено не е фатална,поне не за всички видеокарти,иначе мойта 8800 ГТС с Г80 ка би правила,кат при игри държи и повече. Мнооо топла карта е,а

Ми са докато писах поста прочетох за свинските опашки,другото е с винтове да го стегнеш,но не знам дали ще се получи.Е нали издържат?

Може и да обмислиш решението,примерно да си купиш ново охлаждане,ако нищо не измислиш,но не смятам,че при такъв голям радиатор има нужда.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Е вие не погледнахте ли линка към уикипедиа, който пусна момчето?

Накратко:

GI се поддържа от nvidia GeForce 6000(и нагоре) и Ati Radeon 9500 (и нагоре). Осигурена е поддръжката от DirectX9 (за 10 нищо не се споменава). Помага и при работа с Maya.

Поправка, ето какво намерих в спецификациите на GeForce 8800:

Q: What are the key difference between DirectX 9 and Direct X 10? (какви са разликите между DirectX9 и 10?)

A: DirectX 10 introduces a number of important new features including: (DirectX10 предлага редица нововъведения, сред които са:wors:

Geometry shaders

Stream output

Next-generation geometry instancing

Significantly reduced CPU overhead during CPU-to-GPU transactions

NVIDIA® Unified Architecture

Unified shader architecture

GigaThread™ technology

Full support for Microsoft® DirectX® 10

• Geometry shaders
  • Geometry instancing
  • Streamed output
  • Shader Model 4.0

Full 128-bit floating point precision through the entire rendering pipeline

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

• Автор

по темата: благодаря на всички за съветите. в крайна сметка взех едно тайванско (и малко шумно) 80 мм втулково вентилаторче от едно изгоряло FSP на приятел и го позиционирах на дъното на кутията си (да, ivanvazovv, на последен слот е картата, най-долен, голяма теснотия) с около сантиметър и половина клиренс, за да може да поема. засега от 51° в idle свалих на 44°, което напълно ме устройва, а при игра - от средно 78-80° на 70-72°, което смятам също е добре. за захващане ползвах 2 бр гумени крака от стар хладилник BOSCH, като ги нарязах на две и станаха общо четири равни парчета. лепих със силикон за корпуса на кутията, а в гумата пробих дупки и завинтих със стандартни болтове. снимки на "творението" си ще кача скоро, ако не ме досрамее. добре поне, че цялата тая грозотия е скрита в що-годе сносна кутия :D

п.п. вече и аз се чувствам overclocker хахахахах

...за захващане ползвах 2 бр гумени крака от стар хладилник BOSCH....

Kачвай снимки задължително.

п.п. вече и аз се чувствам overclocker хахахахах

Това е най-важното.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.