Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за клок на ATHLON 64 X2 6000+

Featured Replies

процесора е http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=534907

дъното е http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=535700

рамта е KINGMAX 2X 1 GB DDR 2 1066Mhz 5-5-5-18 за да тръгне на 1066 се клоква шината й на 533

проблема ми е че не мога да клокна процесора,фабричните параметри са

FSB 200

множител на процесора Х 15.5

честота 3100

хипер транспортна 1000

значи максимално мога да клоквам процесора само с 150Mhz (3250MHz) маскимално шината я вдигам до 210 над това не изгрява,пробвах да намаля множителя на процесора и да вдигна повечко шината и така да го излажа да тръгне на над 3250 но не става,намалявах шината на рамна на 400 (рамта тогава работи на 800Mhz) и пак не изгря,незнам какво става искам да го докарам до 3300-3400 при скорост на рамта 1066 ама явно нещо бъркам,помагайте

процесора е http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=534907

дъното е http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=535700

рамта е KINGMAX 2X 1 GB DDR 2 1066Mhz 5-5-5-18 за да тръгне на 1066 се клоква шината й на 533

проблема ми е че не мога да клокна процесора,фабричните параметри са

FSB 200

множител на процесора Х 15.5

честота 3100

хипер транспортна 1000

значи максимално мога да клоквам процесора само с 150Mhz (3250MHz) маскимално шината я вдигам до 210 над това не изгрява,пробвах да намаля множителя на процесора и да вдигна повечко шината и така да го излажа да тръгне на над 3250 но не става,намалявах шината на рамна на 400 (рамта тогава работи на 800Mhz) и пак не изгря,незнам какво става искам да го докарам до 3300-3400 при скорост на рамта 1066 ама явно нещо бъркам,помагайте

Чети темите за клок... cool.gif

абе занам че ще има някаква ''игра'' с рамта за да сe клокне ама ми трябва помощ

Прочети темите за КЛОК! cool.gif

послепис: Надявам се някой "модератор" да забележи тая тема и да я затрие...

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

• Автор

защо пък да се трие темата,кажете просто къде бъркам и това е,не всички сме "хакери" като теб и затова питаме,а и до колкото знам форумите по принцип са точно за задавенате но въпроси към по запознати с даден проблем и съответно разрешаването на проблема,потребители помагат на потребители,или тук нещата стоят друго яче?

защо пък да се трие темата,кажете просто къде бъркам и това е,не всички сме "хакери" като теб и затова питаме,а и до колкото знам форумите по принцип са точно за задавенате но въпроси към по запознати с даден проблем и съответно разрешаването на проблема,потребители помагат на потребители,или тук нещата стоят друго яче?

Има няколко възможности - не си намалил честотата на рамта, не си намалил честотата на хипер транспорта, не си заключил PCIe/PCI шините, трябва повече ток...

SUN_CITY искаше да ти каже просто да погледнеш упътването, което е сред важните теми (има го и в подписа ми) и ако и тогава нещо не е ясно, да питаш.

• Автор

ами четох го и затова пуснах темата значи шината на рамта я намалих на 200 и пак не иска а и съм клокнал вградената видео карта ,това че е клокната оказва ли влиание?

Редактирано от PETRAKOV (преглед на промените)

А охлаждане имаш ли, че процесора на дефоут си грее доста, инъче пробвай с подаване на малко повече ток към процесора и евентуално към мостеца и провери за останалите настройки, които е посочил iovi ( ХТ, ПСИ шина)

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Разрових се из нета и не видях голям потенцял на този процесор за клок, до колкото видях на въздух го качват на 3.3-3.4Гхз, на водно до 3.7-3.8.

Чесно казано не виждам смисъл от клокване освен като занимавка, ако няма какво да правиш.

Прочети темите за КЛОК! cool.gif

послепис: Надявам се някой "модератор" да забележи тая тема и да я затрие...

ЕЕЕЕ,не мислиш ли,че си малко груб,малко по-меко се изразявай,така или иначе няма кой знае колко много нови теми напоследък в калдата.

• Автор
Разрових се из нета и не видях голям потенцял на този процесор за клок, до колкото видях на въздух го качват на 3.3-3.4Гхз, на водно до 3.7-3.8.

Чесно казано не виждам смисъл от клокване освен като занимавка, ако няма какво да правиш.

ако го докарам до 3400 с сток охлаждането щи съм много доволен ама някой трябва да каже кое колко да направя за да тръгне без да зговнясъм нещо,кажете приблизителни стойности на множител на просесора,ФСБ,шина на рамта,хипертранспорт честота,напрежения,някой знаели дали това че съм клокнал видео картата има значение защото тя нали използва рамта ми та... сток е 500Mhz CPU /shader 1200а сега е 600Mhz CPU/1600Mhz shader,а и прочетох нещо за застопоряване на шината на PCI слота.Aз нямам карта още но ще е добре да kажете какво означава това фабрично е на ауто ,така ли трябва да остане или да стои на 100 (100 - 150макс може)дая застопаря означава да не е на ауто а на 100 ли?

Като е на 100 означава ли че при промяна на други параметри по дъното ще си стои на 100 и може ли от тая шина да се клоква видео картата (когато си взема) или е опасно?

поздрави

• Автор

AMD Overdrive cannon detect AMD 7-series chipset on thes computer

не разпознава чипсета свалих версия 2.0.17 за която си пише че е за чипсет 78Г ама не иска а фикса в линка който си дал не работи,а с версия 3.0.2 ми изписва същото

мерси все пак за инфото програмата ми се вижда интересна и ще пробвам да я падкарам

• Автор

кажете някой модел евтина плочка за АМ2 сокет за водно охлаждане иначе аз пробвах следния вариант за клок FSB 215 x 15.5,HT 800,ram 400 шина,CPU + 0.1v chipset +0.05v,направо изключи заранватето и изгасна напълно biggrin.gif в предишните опити само се ресетва май съм попаднал на най-куцата бройка на 6000+ sad.gif повече от 150 херца от горе не иска да докара и тва си е,кажете някакви примерни параментри за настройка пане на 3300 да тръне ся е на 3250 и от цялата работа печеля 1 гигабайт в секунда повече на рамта защото с шина 210 рамта ми бачка на 1085 херца biggrin.gif

ето един елементарен и евтин начин за водно охлаждане само плочка трябва че на правена доверие нямам

http://kvartirata.hit.bg/pc/watercooler.htm

кажете някой модел евтина плочка за АМ2 сокет за водно охлаждане иначе аз пробвах следния вариант за клок FSB 215 x 15.5,HT 800,ram 400 шина,CPU + 0.1v chipset +0.05v,направо изключи заранватето и изгасна напълно biggrin.gif в предишните опити само се ресетва май съм попаднал на най-куцата бройка на 6000+ sad.gif повече от 150 херца от горе не иска да докара и тва си е,кажете някакви примерни параментри за настройка пане на 3300 да тръне ся е на 3250 и от цялата работа печеля 1 гигабайт в секунда повече на рамта защото с шина 210 рамта ми бачка на 1085 херца biggrin.gif

ето един елементарен и евтин начин за водно охлаждане само плочка трябва че на правена доверие нямам

Зарежи...според мен от към клок 6000+ е най-куция от към клок процесор.Един вид лимита на сокета АМ2 е към 3ГХз и затова не мърда много нагоре.Водно-модно не си заслужава.По добре продай този и вместо пари за плочка ги дай за 7850 .

първо - това охлаждане е измислено от някакъв идиот и е неефективно - идеята е водата да не миназа на зигзаг ми да тече паралелно - бързо да минава през плочката и да отнася бързо топлината...

ако махнеш капачката на процесора http://comexgroup.com/cpu/_amd/a64ihs.htm ще можеш да клокнеш доста по добре, лично аз препоръчван да си вземеш http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-p...4pin-p-195.html или http://www.dekada.com/catalog/cpu-cooler-k...92mm-p-571.html първия е по добър според снимките и теглото си (аз го ползвам в интелския вариант) - отдолу е с медна плочка и тръбите са запоени. да знаеш обаче че ако махаш капачката на процесора това се прави доста внимателно и процесора става доста нисък - с около 3мм по нисък за това трябва радиатора отдолу да е с плочка с площта на процесора и да не ляга върху бракета, и понеже процесора става и по нисък трябва под пружината(скобата) която закопчава охлаждането да подложиш нещо да компенсира натягането... колкото за водно охлаждане - не си струва главоболията, добро въздушно излиза по ефтино и в доста случаи е по ефективно (като това от твоя линк)... също така за клока трябва да имаш кораво захранване дето да си държи стабилни напреженията, много от захранванията имат една мощност според лепенката, ама друга според това как си държат напреженията...

амд имат доста голям брак с капачките на процесорите - според мене поне 20% (имат лошо топлоотдаване към капачките) (интел въобще нямат такива проблеми - там кристала е запоен за капачката) - но повечето потребили не забелязват щото малко програми могат да накарат процесора да дигне 120 градуса на ядрата - s&m и core damage (като първата качва по високи темп при амд, втората при интел) дали имаш лош контакт много лесно се разбира - като натовариш само 1 то ядро и гледаш температурата на другото - ако разликата е повече от 4-5 градуса и не се изравни почти сигурно е, освен това радиатора не грее силно, а процесора изключва (температурата гледай с coretemp - последната бета версия мери вярно)

п.с. и според мен си объркал процесора за клок - низшите модели са за предпочитане - 5200+ и 6000+ не стават, но 4200+ 4400+ да. освен това гледай честотата на рама с cpu-z ако не ти се смята - при 3100мхз тя е на 386 (775) по мои сметки, а на 210 шина трябва да е 813,75 а не 1085 което не е много ама може и тя да се издъни, както и HTT, затова пусни паметта на 667 или 533 и при множител 15 имаш по голям шанс за клок...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

паметта е клокната шината и е 533 на 2 волта рамта е от тия дето всъщност са 800 мегахерцови ма ги продават за 1066 но за да бачкат на толкова се вдига шината както и да е мерси за инфото това с капачката е полезна маниполоция и ще видя може и да я направя а иначе тези охладители не виждам с какво са по добри от фабричния боkсов?

поздрави

мда бокса на амд е хубав за разлика от интелските (а 6000+ бях забравил че е с хийтпайпове). по принцип махането на капачката и смяна на пастата също върши отлична работа... но първо трябва да се разбере има ли смисъл от процедурата има 6000+ дето са с перфектна топлопроводност между кристала и капачката...

има 6000+ дето са с перфектна топлопроводност между кристала и капачката...

И пак са си дърво... (относно клок) cool.gif

мда дърва са - все пак са 89 вата - не е като да са 65... и като дигнеш напрежението от стандартните 1,4 волта нагоре...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ок мерси на всички за отговорите били те полезни и безполезни,оставям процесора на 3250 и това е така ше кара,а по нататък ше земем някой 4 ядрен като паднат цените,дъното може да бачка и с АМ2+ до 140 вата :sobbing:

поздрави на всички и още веднъж благодарности :whist:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.