Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

1 декември - Бойкот на Мтел и Глобул

Featured Replies

На 1 декември 2005 г. се организира бойкот на мобилните оператори Мтел и Глобул

Уважаеми дами и господа

Ние, посетителите на форума на интернет сайта www.mobilebulgaria.com организираме бойкот на мобилните оператори Мтел и Глобул на 1 декември 2005 година.

Бойкотът ще се извърши чрез изключване на мобилните телефони на посочената дата от 10.00 до 17.00 часа, или за поне два часа в рамките на деня.

Мотивите ни за бойкота са:

1. Така нареченото "намаление" на тарифите на предплатените услуги на двата оператора е всъщност скрито увеличение под формата на увеличаване на първоначалното таксуване от 30 на 60 секунди. Например: Преди Мтел Прима беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 65 ст/30 сек.

Даже с намалението Прима Стар пак тарифата е 34 ст за един кратък до 30 сек разговор и то само към Мтел, иначе е грабеж - 59 ст./мин.

За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст.

За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин.

2. Не по-малко ощетени са потребителите и на договор - за 25 минути пакет потребителят плаща 86 ст/ минута.

Същото е положението с новият план на Мтел, в който "безплатните" минути всъщност се плащат повече от колкото струва предплатената услуга - по 60 ст/мин.

Затова ще бойкотираме двата мобилни оператора, които явно предприемат действия в ущърб на потребителите и клиентите си и използват заблуждаваща реклама, която представлява неистина, целяща да внуши на потребителя представа за по-изгодна оферта.

Нашите искания са:

1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин.

2. Премехване на така нареченото първоначалното таксуване на 60 секунди, а таксуването да се извършва на всяка секунда.

3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS.

4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на потребителя.

5. За потребителите на договор разговорите в мрежата на собствения оператор да бъдат напълно безплатни без ограничения, а към другите мрежи да се сведат до 5-10 ст/мин.

6. Да се премахне дискриминацията на частните клиенти за сметка на корпоративните. Практиката показва, че понастоящем частните потребители плащат средно по 40 ст/мин. разговор, докато бизнес-потребителите плащат средно по 1-3 ст/мин. Т. е. частните потребители всъщност финансират разговорите на корпоративните клиенти.

Всъщност искамe само това, което отдавна е нормална практика в Европейския съюз и цени, съобразени с българския стандарт.

От името на над 50 000 души от форумите на www.mobilebulgaria.com, www.data.bg, www.investor.bg, clubs.dir.bg, в-к "Сега" и т. н.

София, 28 ноември 2005 г.

прочетено от

http://bulgaria.indymedia.org/newswire/dis.../5861/index.php

• Отговори 60
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За съжаление тези, от които ще ги заболи най-много - корпоративните клиенти със сметки над 5000 лв. месечно, няма да се включат поради обективни причини.

Но това, което правите е добро.

Стискам палци поне мероприятието ви да стигне до медиите и от там до "потърпевшите"

Аз лично съм със служебна карта.

И аз съм в корпоративна група, където вътрешните разговори не се таксуват, но ще се присъединя, защото това, което нашите мобилни оператори правят с клиентите си, съпоставено с европейските им аналози, е пладнешки обир!

това, което нашите мобилни оператори правят с клиентите си, съпоставено с европейските им аналози, е пладнешки обир!

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Този обир, който продължава, беше със силната подкрепа на едно правителство и в частност на министър-председателя т.е. държавна п******а. /въх че я ненавиждам таз думичка/ МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ПО ОФТОПИКА МИ! :clap:

Аз съм твърдо за. Ще навия колкото се може свои приятели, защото това нещо и в Африка го няма!!! :)

Аз ще се присъединя към начинанието. Поздрави за прекрасната идея. Дано срещне разбиране и максимална подкрепа. :)

offtopic2.gifПрисъединявам се не заради моя ник, който съвпада с името на една организация, която се бори с глобализма, а защото напълно споделям и подкрепям бойкота.

Включвам се и заради Високата цена на международните разговори !

"ЗА"!!! Въпреки че ще се наложи да отговоря на някое и друго повикване на шефа! Обаче замислям пъклен план - ще си пусна един ден отпуска и ще си изключа телефона!

И аз съм за.

Ще участвам.

Време е обира да спре.

Не стига че се вдигат данъците и другите такси, ами ще поддържаме и още две фирми. :speak:

и аз съм с вас!

Лошото е,че съм скептичен по отношение на това,че скоро време цените няма да паднат толкова.Но е хубаво да им покажем,че не сме доволни от сегашното положение. :bye:

Браво за начинанието,най сетне някой да продума срещу хората ограбващи бедния народец....

Имам едни приятели от Черна Гора,които са ми на гости 1 месец и при тях цените са коренно различни от нашите. Цената на минута разговор е 18ст,sMs е 6ст. Просто тея хора им е кеф да говорят.Месечната им такса е 6лв. И при това имат само 2 оператора.

Просто Вивател трябва малко да дръпне и тези маймуни от Глобул и Мтел ще се освестят малко.

Тия дни ще си купя карта на Вивател.След 7 януари може да измислят доста изгодна оферта за абонатите,които са купили СИМ карта преди 7-ми. Сигурно ще измислят нещо пичовете.

Пак ли?

От първият бойкот- миналата година, не си споням кога беше- гледам по форумите- едва ли не всяка седмица бойкот. И к'во? Резултат- нулев. За жалост sad.gif .

Наистина тези с "големите сметки" надали ги е грижа. Изкарват си хората пари, плащат си и не ги е еня. Как ли пък ще си изключат мобилката и да пропуснат някоя оферта. От нашите "протести" мрежите на операторите само ще си отдъхнат макар и за няколко часа. Няма ли да е по-разумно да им претоварим мрежите :speak: *88 и 123, и да питаме операторите ще ли намлят цените (да ги направят достъпни), и първоначалният интервал на таксуване? Или поне да изразим гласно възмущението си.

Много ми е интересно самите оператори дали занят за предстоящият бойкот? Или ще научат от медиите?

Простете за песимизма, но невярвам начинанието да се увенчае с успех. Събудете се, живеем в Европа само географски, а в България единствено цените са европейски.

Въпреки песимизма, се опитвам да гледам оптимистично sad.gif .

Напълно съм за идеята, да покажем на тези изнудвачи че са мошенници, че не сме балъци и можем да смятаме. Според мен за българския стандарт на живот (приходи) нормалната цена за разговори трябва да е 5-10 ст на минута, отчитане на секунда - без първоначални ала-бала измишльотини, и поне 3 безплатни номера в собствената мрежа. Всеки човек ще дава същите пари които е давал досега (колкото може да си позволи), с тази разлика че GSM-ите ще могат да се използват нормално по предназначението им, да се говори с тях, а не реплики от сорта "Не се набутвай кажи каде да се видим..." Даже си мисля че приходите на операторите ще се увеличат защото хората ще се отпускат и ще говорят повече. Това е моето мнение.

Успех на начинанието.

Моята подкрепа към протеста ще се изрази в преминаване към Вивател. Ще си запася Примата, с надеждата някой ден да се върна като станат по-разумни цените, но не вярвам това да се случи, както и не вярвам въпросният "протест" да трогне тези които трябва...

Разбира се,че трябва да се включим колкото се може повече,време е да показваме когато сме недоволни и когато ни мамят,а не само да мърморим под нос.мисля че трябва да го разтръбим ,да информираме медиите,за да могат да се включат и хората които не разполагат с интернет/а те са много повече/ и най вече подкрепям идеята за блокиране на операторите на *88 и 123,мисля че ефекта ще бъде по-добър,но по-важно е да бъдем повече и единн в начинанието. :speak:

Значи аз лично не бих правил бойкот защото както каза tzwaro82,за мен едно обаждане(еее...,не всяко де)си е спечелено левче. cool.gif Но пък бих подкрепил идеята да си проверявам сметката през пет минути.Нека съм съпричастен с останалите. :bye:

И аз съм напълно ЗА! Цените на двата оператора са много високи за стандарта ни! Но за съжаление, така стоят нещата. А и докато Вивател не направят безплатен сайт за смс-и, не мисля, че ще се преместят клиентите! Дано успеем този път... надеждата умира последна все пак :speak:

Никои не ви кара да ползвате услугите на мобилните оператори на сила.Като не ви харесват цените,продаваите телефоните и готово.Ей на това му викам бойкот.Доволен съм си от Мтел и нищо няма да бойкотирам.А на наивниците които смятат че ще постигнат нещо пожелавам успех biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.