Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ни прецакат, ако не се намесим...

Featured Replies

* 123 от 273 секции от чужбина ще са в Турция (Анкара, Истанбул, Одрин, Бурса). В САЩ има над 300 хил. българи - колкото и в Турция, но секциите са едва 12.

* Изборното законодателство бе променено с голямо желание в последния възможен момент. А с голямо нежелание бе прието искането да присъстват 17 межународни наблюдатели от ОССЕ.

* На евроизборите ДПС преля гласове на БСП. На сегашните буквално не излъчиха мажоритарни кандидати в повечето областни градове, пак "не е ясно" кой ще подкрепят...

* Някои партии имат В ПЪТИ повече реклами от други. Освен това някои са и с обидни и агресивни кампании. Странно...

* Над 16% (над 400 000 гласа от общо 2,5 млн.) - евроизбори, контролиран/купен вот (Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор). 500 000 ще са на националните (60 купени депутата при ниска активност)!!!

* Над 40 000 заявки за гласуване в друго населено място.

* Във видеозапис Доган (ДПС) се определя като инструментът, който разпределя проциите на финансирането в държавата. Заявява и: "Не сме обичани, но по-важно е да се съобразяват с нас."

Да, всеки мислещ човек ще се съобрази и ще гласува, за да обесцени всички тези покупко-продажби на вот! Не е жалкото, че има 500 хил. гласа под натиск. Жалкото е, че ги оставяме да имат голямо процентно изражение.

Най-доброто е да се съобразим с актуалната избирателна система, каквато и да е тя, и да направим най-рационалното - да гласуваме и да прецакаме купения вот! Иначе гласът ни НЕ Е празен, а се "изяжда" за ~30 лв. Според актуалната система, ако гласуваме с невалидна бюлетина или за малка партия, която не влиза в парламента, колкото и неефективно да звучи... вотът ни на практика пак е празен!

Веднъж на 4 години ще отделим 30 мин. от разходката ни за гъби, за да гласуваме, и то РАЦИОНАЛНО спрямо наличния закон. Противното е... да отидем за гъби. Но утре или след година... няма (най-вероятно) да има избори. Само високата активност ще развали сметките на някои хора! :)

Ако и ти мислиш така, гласувай, помогни, разпространи...

• Отговори 81
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Боже,искам България българска и свободна,Боже

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

iovi

• Автор
Смешници.

500 000 гласа под натиск...ха ха ха

Аре бегай у лево, че и без това ще пуснеш бюлетина с номер 6.

Тоест ще откъснеш гъбката исках да кажа... 526ce5321ea5fc16fded3477e7a26fa4.gif

Явно не си запознат със ситуацията в страната последните седмици. За съжаление, може дори и да е повече контролираният вот. Да не говорим за този "по навик", най-вече за цитираната от теб партия с номер 6, както и дружките им от ДПС. Явно не си прочел мнението ми, щом мислиш, че съм за тези 2 партии. Но не е лошо, че се гласува за тях. Лошото е, че много "интелигентни" хора са над това да отделят 30 мин. и да направят един рационален за всички ни избор, а на вотът под натиск да има голямо процентно изражение.

Конкретно на тези избори е по-важно да се гласува, отколкото на предишните парламентарни преди 4 г., защото купеният вот е повече! Всичко друго вече е въпрос на мнения, но това не е - това е факт, който се елиминира само с висока избирателна активност.

Колкото и да е несправедливо, вот за партия, която няма да влезе в парламента, също е безсмислен (такъв е настоящият закон).

Рационално е да се съобразим със ситуацията и да гласуваме, не е ли така?! :sobbing:

ДРУГОТО Е ВОТ ПОД НАТИСК НАД НЯКОИ БЕДНИ ПРОСЛОЙКИ ОТ ОБЩЕСТВОТО ДА ОПРЕДЕЛЯ НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ...

Да оставим лидерите настрана, би било добре да е и за партии, които наистина имат експертен ресурс за управление. От там насетне е вече въпрос на предпочитания дали тези хора да са стари пушки (комунисти), етнически партии, по-млади и съвременни експерти и т.н.

Явно не си запознат със ситуацията в страната последните седмици. За съжаление, може дори и да е повече контролираният вот. Да не говорим за този "по навик", най-вече за цитираната от теб партия с номер 6, както и дружките им от ДПС. Явно не си прочел мнението ми, щом мислиш, че съм за тези 2 партии. Но не е лошо, че се гласува за тях. Лошото е, че много "интелигентни" хора са над това да отделят 30 мин. и да направят един рационален за всички ни избор, а на вотът под натиск да има голямо процентно изражение.

Конкретно на тези избори е по-важно да се гласува, отколкото на предишните парламентарни преди 4 г., защото купеният вот е повече! Всичко друго вече е въпрос на мнения, но това не е - това е факт, който се елиминира само с висока избирателна активност.

Колкото и да е несправедливо, вот за партия, която няма да влезе в парламента, също е безсмислен (такъв е настоящият закон).

Рационално е да се съобразим със ситуацията и да гласуваме, не е ли така?! :P

ДРУГОТО Е ВОТ ПОД НАТИСК НАД НЯКОИ БЕДНИ ПРОСЛОЙКИ ОТ ОБЩЕСТВОТО ДА ОПРЕДЕЛЯ НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ...

Да оставим лидерите настрана, би било добре да е и за партии, които наистина имат експертен ресурс за управление. От там насетне е вече въпрос на предпочитания дали тези хора да са стари пушки (комунисти), етнически партии, по-млади и съвременни експерти и т.н.

Прав си и затова ще гласувам с бюлетина номер 14, която е изписана на гърдите на едни смугли хора, чиито снимки се напляскаха на 20 места из форума.

Някак си запечата ми се тоя номер и утре ще гласувам за тях.

пп. Иначе пишеш точно като надъхан комунист - много изписваш, ама нищо не казваш.

Смешници.

500 000 гласа под натиск...ха ха ха

Повече са, пальо! Натиска си е същия като миналите години - икономически. Ако такива като теб не гласуват за ДПС ще си загубите тютюневата нива, защото ще ви спрат субсидиите или няма да ви платят сметките за тока...

Повече са, пальо! Натиска си е същия като миналите години - икономически. Ако такива като теб не гласуват за ДПС ще си загубите тютюневата нива, защото ще ви спрат субсидиите или няма да ви платят сметките за тока...

Надявах се никой да не познае защо гласувам за ДПС, но...

Така е, да. Единствен поминък ми е тютюна, ама пусто ако ми го вземат и интернета няма да мога да си платя. Затова и чинно припкам до урната в 7.02 минути и пускам заветната бюлетина.

пп. А ако такива като теб не сеят омраза и разруха из форумите, просто интернет ще е едно по-чисто място с по-малко омраза и по-малко хитлеристки призиви.

Но ти няма как да разбереш какво е за мен тютюна, защото още те хранят и ти дават парички за да ходиш по митинги и да провокираш насилие и напрежение.

Всъщност ти за друго и не ставаш, като гледам.

ппп. В качеството си на какъв говориш за миналите години, при положение, че преди 7 си ходил прав под масата и си питал защо няма ток в твойта стая?!?!

А, да...явно в клуба по интереси докато сте имали литературно четене на "Моята борба" са ви написали на дъската и статистика за годините 1989-2009.

• Автор
Прав си и затова ще гласувам с бюлетина номер 14, която е изписана на гърдите на едни смугли хора, чиито снимки се напляскаха на 20 места из форума.

Някак си запечата ми се тоя номер и утре ще гласувам за тях.

пп. Иначе пишеш точно като надъхан комунист - много изписваш, ама нищо не казваш.

Съжалявам, ако не ти е харесало написаното, но всеки има начин на писане, извинявам се.

От написаното е ясно, че не съм комунист, надявам се. :P

Що се отнася до 14, http://www.cik2009.bg/?page=6 . Но за това изобщо не съм запознат, така че проучи нещата.

Censored нямам нищо против да гласуваш за който си искаш, не агитирам никой да гласува за определена партия, или против определена партия, просто не ми харесва това:

източник нетинфо

Турска ТВ агитира за ДПС и двойно гласуване

04.07.2009 20:41

В Истанбул се провежда масова агитация за парламентарните избори у нас

Частният турският канал "Румели-ТВ" провежда масирана агитационна кампания за ДПС, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Истанбул.

През час по телевизията се повтарят адресите на онези 123 избирателни секции, които са базирани в градовете с най-голяма концентрация на български изселници, като 14 са в Истанбул, а девет в Бурса.

Секциите бяха открити за утрешните парламентарни избори в българия.

След тази информация следва предупреждението за онези двойни граждани, които ще гласуват по родните си места в България: "Задължително носете българската лична карта и задграничния си паспорт."

Веднага след това се излъчва агинационнен филм с документални кадри от "Голямата екскурзия" към Турция през 1989 г. и снимки на лидера на ДПС Ахмед Доган, както и на обикновени турци.

По време на филма върви песен в която се призовава: "Нека бъдем единни, нека бъдем силни, искаме винаги права и свободи....".

"Ние сме равноправни граждани на България, там сме родени, дадохме си живота...имаме правото и ние да се наречем европейци", гласи едно от посланията на филма.

В дискусионно студио от рубриката "Балкански истини" с четирима гости, сред които координаторът на ДПС за Турция, отговарят на запитванията по обявения телефон за зрители 0212 418 13 13.

Зрителите от България звънят и призовават в ефир:

"Който може да гласува още в 6.00 часа сутринта в Турция и да побърза да пристигне в България за да гласува пак" и "ДПС този път трябва да има 70 депутати".

Изселникът Мустафа Сезгин обяви по телефона, че "един глас за ДПС е равен на една златна лира" и призова "всеки, който има български документи, непременно да използва правото си на глас".

И в края на краищата подкрепям идеята за премахване на двойното гражданство, макар че имам роднини в испания от 8 години, също с двойно гражданство - испанско и българско, но не виждам защо братовчеда дето си е устроил семейството там, миналата година август взе и майка си, а преди това двете си дъщери със зетьовете и внуците трябва да определя кой ще ме управлява в България. Да си избира испанци, той там си живее.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Censored нямам нищо против да гласуваш за който си искаш, не агитирам никой да гласува за определена партия, или против определена партия, просто не ми харесва това:

източник нетинфо

И в края на краищата подкрепям идеята за премахване на двойното гражданство, макар че имам роднини в испания от 8 години, също с двойно гражданство - испанско и българско, но не виждам защо братовчеда дето си е устроил семейството там, миналата година август взе и майка си, а преди това двете си дъщери със зетьовете и внуците трябва да определя кой ще ме управлява в България. Да си избира испанци, той там си живее.

Аз пък съм против премахването на двойното гражданство, но не заради гласуващите за ДПС, а по купища други причини. Другаря Борисов също няма как да го направи това и самия той е наясно, но е нормално всеки да използва различни методи за агитация по време на избори.

Да, аз също не агитирам никой за нищо, защото всеки си има съвест и предпочитания. Просто се опълчвам леко на простащината и на отявлената простотия, както и се противопоставям на арогантните идиоти, свързани с Атака и производните им.

Аз пък съм против премахването на двойното гражданство, но не заради гласуващите за ДПС, а по купища други причини. Другаря Борисов също няма как да го направи това и самия той е наясно, но е нормално всеки да използва различни методи за агитация по време на избори.

Да, аз също не агитирам никой за нищо, защото всеки си има съвест и предпочитания. Просто се опълчвам леко на простащината и на отявлената простотия, както и се противопоставям на арогантните идиоти, свързани с Атака и производните им.

Другаря Борисов ли е казал това за премахването на двойното гражданство, или Сидеров ?

Другаря Борисов ли е казал това за премахването на двойното гражданство, или Сидеров ?

Борисов.

http://dnes.dir.bg/2009/07/03/news4710008.html

Редактирано от Censored (преглед на промените)

Генерала, кмета или там, какъвто ще е след утре...

Според dnevnik.bg - 04.07.2009 (и не само там) има официално становище от ГЕРБ по въпроса с премахването на двойното гражданство: ГЕРБ: Думите на Борисов за двойното гражданство са извадени от контекста, по повод на публикуваното на 03.07.2009 на Dir.bg* съобщение: Борисов отменя двойното гражданство. А за Сидеров - не намирам данни, възможно е...

Edit*: и БТА

Редактирано от nologo (преглед на промените)

ЕХ ЕХ ЕХ

чета и невярвам на очите си.

някой изкарват пари от тютюн, други - като си дава г*з* под наем ..за рекалма

на краднишевци и други такива турски мекерета.

а двойното гражданство , не знам дали трябва да се премахне,обаче много е просто

да се забрани за такива с двойно гражданство да гласуват на БГ избори.

така де - те да не са граждани на българия.

или са???

преди малко ги гледах по БТВ- с безплатни автобуси идват от анадола.дадоха 2 млади туркини, дошли да гласуват обаче не знаеха български и ... общуваха с репортерката на... АНГЛЙСКИ

без коментар!!!

гледайте и вие

да не пропусна да кажа че безплатните автобуси сме ги платили ние и естествено ние сме платили

интернет кампанията на глупака станишев- това са нашите откраднати от БСП и ДПС парички.

Редактирано от сер_ГЕЙ (преглед на промените)

да се забрани за такива с двойно гражданство да гласуват на БГ избори.

така де - те да не са граждани на българия.

или са???

Това може ли да го напише грамотен и желаещ нормален диалог човек?!?!

gaffer, ето такива изказвания визирах по-горе.

Кажи ми това нормално ли е?

Също ми кажи нормално ли е неформалния лидер на една партия през ден да казва разни неща, а два дни по-късно пресцентъра му да обяснява, че думите са извадени от контекста и филма не бил шведски, а съветски и не се казвал "Баба дава на войника", а "балада за войника"...?!?!

Та нека всеки си гласува за който иска, но никой няма нужда от псувни, ярост, подклаждане на вражди, расизъм и етническа непоносимост.

Също ми кажи нормално ли е неформалния лидер на една партия през ден да казва разни неща, а два дни по-късно пресцентъра му да обяснява, че думите са извадени от контекста и филма не бил шведски, а съветски и не се казвал "Баба дава на войника", а "балада за войника"...?!?!

Та нека всеки си гласува за който иска, но никой няма нужда от псувни, ярост, подклаждане на вражди, расизъм и етническа непоносимост.

Абе пич, ние според теб в нормална държава ли живеем ?

а нормално ли е да си съсипал една държава и да си се провалил във всяка една област на управлението, да си откраднал еврофондовете, да те командва доган и да напираш за власт отново???А?

Редактирано от сер_ГЕЙ (преглед на промените)

Абе пич, ние според теб в нормална държава ли живеем ?

Не.

Що?

пп. Нормално е всичко, що се отнася до това каква част от пътя към нормално общество сме изминали. Тоест след около 30-40 години според мен ще сме там, където ни се иска.

Редактирано от Censored (преглед на промените)

Според мен колкото повече гласуват - толкова по-добре. Иначе тези, които не гласуват са изпуснали годините от мандата на управляващите и не ги интересува бъдещето. Ясно е - всички държавници са серсеми. Ясно е - всички сме мравки. Но имаме един-едничък демократичен ден - изборите. Надяваме се...

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Не.

Що?

пп. Нормално е всичко, що се отнася до това каква част от пътя към нормално общество сме изминали. Тоест след около 30-40 години според мен ще сме там, където ни се иска.

Значи е нормално, това за което не беше сигурен.

Не знам, за какво се борите в момента, ама със сигурност не е за мир и разбирателство biggrin.gif

Преглътнете си политическата злоба и ненавист и не пълнете форума с глупости, че ставате за посмещище.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.