Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за бас говорител!

Featured Replies

Да минем към темата.Искам да си закупя бас говорител.Имам си усилвател 200W и към него искам да вържа така наречената туба за кола.ще го ползвам за апартамента към колонките които имам към компютъра.Те са 5+1 и съм доволен от тях но само от към средни и високи честоти.Тубата ще бъде осмоъгълна за 12 инчов бас.Но се двуомя кой от двата говорителя да взема този пайнер http://www.######/product_info.php?products_id=3106 или този JBL http://www.jbl.com/car/products/product_de...SUB&ser=GTS И на двата цената е около 150лв.В бъдеще вероятно тубата ще се пренесе към кола.Моля ако някой има наблюдения към тези говорители да ги сподели или предложи подобни с цена до и около 150лв.Благодаря предварително. :)

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

JBL e по добър по характеристики, но бих ти препоръчл да не си вземаш говорител за кола и да си го ползваш в къщи - качеството не съответства на цената, по добре си вземи нещо дето е 200 вата ама да е повече децибели... и домашния ти усливател едва ли е правен за 2 и 4 ома...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Усилвателят е на 4 ома.Имах в предвид сега да го взема и да си го ползвам с усилвателя , който имам , а примерно след някой друг месец да го преместя в колата.10х за мнението :sobbing:

Привет , колега !

PIONEER TS-W308D2 е по-мощен (по ватове) , с честота : 20 - 180 Hz , 91 dB . JBL e 20-450 Hz , 93dB .

По принцип басовия говорителя трябва да е в диапазон 7 - 200 Hz. Според мен PIONEER-а ще ''кове'' повече ( даже ще й дойде в повече на 5+1 с-мата biggrin.gif ) . Инче с този 200w (4ома) усилвател който и да решиш да вземеш не можеш да го натовариш на мах. :sobbing:

.... и да тубата за авт. си е за авт. (като я ползваш вкъщи имаш повече ''джангър'', отколкото качествен звук biggrin.gif , но с добър усилвател , подходящи : софтуерни настр. , активни или пасивни филтри и място в апартамента , резултата хич не е лош (знаеш за какво говоря).

Аз лично съм с 100w (4ома) усилвател и туба с говорител BM 10' ....

П.П. желателно е да имаш говорители за вс. честоти - примерно : за ниски от 20Hz -180Hz , за среди и високи - 180Hz - 20KHz laugh.gif

Успех с избора !

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Пайнера е с леко по-добри характеристики. Всъщност са (почти) еднакви. Качеството на бъдещата музика и звучене силно и определящо зависи от кутията или монтажа на този говорител. Дадени са препоръчителни обеми на бъдещото му тяло. Добре е да се съобразиш с тях. Важно е и съгласуването с другите говорители като честотен обхват, омове и филтри. Това са задачки за напреднали в материята, премисли добре риска. А иначе за самото свързване няма проблем, в къщи ще го вържеш на 4 ома а в колата на 1. Добре е усилвателят ти да поддържа подобна схема и мощност. Успех ;)

• Автор

В къщи колонките са на Unitec.Колкото и да не е известна марката се оказаха страшни кучета и вече 5 години свирят безпроблемно.С леки доработки от мен по усилвателя със смяна на интегралите и някои кондензатори облепяне с вата на буфера определено започна да има по-добар бас.Реалната им мощност е буферче 44 вата и 5х14 вата.Дават че честотният им диапазаон е от 20херца до 20 килохерца но силно ме съмняват.Буферчето свири добре но на по-ниските честоти просто няма никой.Малките колонки са добри двулентови са предните и задните а центара е трилентов.Към моя усилвател вързахме на колегата holler_pz тубата която е 100-150Вата и просто свиреше супер яко.Всичко си пасна идеално и всички честоти се обхващаха без да криви.Та мисля че ще стане добре само дано нацеля говорителя.Кутията е осмоъгълна туба ще я взема от викиват или кузмов Пловдив.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Дават че честотният им диапазаон е от 20херца до 20 килохерца но силно ме съмняват.

Мда, забрави 20 херца за тая цена. ето нещо приблизително до тях на каква цена е - цък и до 30 херца - цък :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.