Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да изберем "професията" freelancer?

Featured Replies

Фрийлансингът е независима професия. Колко примамливо и лесно звучи Независимостта и свободата на работа са основен аргумент, когато говорим за работа на свободна практика.....Фрийланс работникът работи от вкъщи, има абсолютен избор над това какви задачи да избере, с кого да работи, няма шеф и отговаря изцяло за действията си по изпълнението на проектите си Едно от най-големите предимства на тази работа е, че работиш от вкъщи, на спокойствие и избягваш целия онзи забързан трафик от хора и събития, когато си в офиса – най-често това е основното , което примамва да започнеш като фрийлансър.Работният ти ден започва и свършва, когато си поискаш, необходимо е само да планираш времето си за работа правилно, като същевременно можеш да съчетаваш това с личните си задължения и семейството, нещо което трудно се постига , когато си средно по 8-10 часа в офиса. Това че се работи от вкъщи съвсем не е белег за несериозност...добрият професионалист, осигурявайки си постоянна заетост с проекти и изпълнявайки ги качествено, трупа опит, осъществява контакти с множество хора от неговата компетентност, обменят се идеаи, знания, умения... Нещо с което си се захванал просто за да припечелиш малко допълнителни пари, нещо което е просто за през „свободното ти време”, може да е твоето бъдеще и да сложи началото на професионалната ти кариера. Професията фрийлансър освен начин да печелиш допълнително е и начин да се развиваш професионално в областта, в която си най-добър.

Редактирано от i-lance (преглед на промените)

всички одърпани и бедни студентчета тук (Берлин) се наричат "фрийленсъри" - другата дума за нископлатен, неспособен, неуважаван и несериозен човек, който не може да си намери работа на договор. пишеш се веднъж freelancer и всички врати магически се затварят пред теб. не зарибявай хората с фирмицата си за надомна работа.

Никъде в статията на се описа каква точно върши фрийлансера като работа.Мисля че е някакво програмирене или нещо подобно но не сън сигурен.

• Автор

всички одърпани и бедни студентчета тук (Берлин) се наричат "фрийленсъри" - другата дума за нископлатен, неспособен, неуважаван и несериозен човек, който не може да си намери работа на договор. пишеш се веднъж freelancer и всички врати магически се затварят пред теб. не зарибявай хората с фирмицата си за надомна работа.

Със сигурност има много кадърни и талантливи студенти, които заработват като фрийлансъри освен че учат, съжалявам че разбиранията Ви са толкова погрешни, защото не виждам как един фрийлансър може да е непрофесионалист или "несериозен". За щастие живеем в страна, където има свобода на словото...никого не "зарибявам", информирам!!!!!!

• Автор

Никъде в статията на се описа каква точно върши фрийлансера като работа.Мисля че е някакво програмирене или нещо подобно но не сън сигурен.

Благодарим ви за интереса! Фрийлансърите работят на свободна практика в областта, в която са най-добри! Освен програмиране, сферите на дейност са много- - от уеб, лого, банер и принт дизайн до PHP програмиране и писане. Ако имате въпроси или просто искате информация, свържете се с нас на:

[email protected] или [email protected].

та, ice_lion, става дума за тоя пиниз - вместо ти да си намериш работа за 4000 евро в някоя хубава фирма като графичен дизайнер, взимаш за същата работа 500 лв от посредници като тези, разликата остава за тях, а ти бачкаш като луд. сега вече можеш гордо да си сложиш шапка, значка или фланелка с надпис: "freelancer"

Горе се казват умни неща. Freelancer-ството е безумица. И да не ми казват, че там има много талантливи хора. Талантливи хора има навсякъде, само че freelancer-ите често са безидейни и най-вече неорганизирани хорица. Какво може да свърши сам човек, ако трябва да сме точни. Да говорим за дизайн е абсурд. Добри проекти - може, но само ако работят 3-4 човека и имам поне 5 години опит. Абе нещо като битака и специализирания магазин се получава.

Имате много грешна представа какво е да работиш на свободна практика. На свободна практика работт не само дизайнери и програмисти. Самата ниша е отворена за всякакви специалисти - юристи, преводачи, учители и др. Да работиш като фрилансър не значи, че си некадърен, нито значи, че получаваш по-малко. Така ви се струва, защото сте попадали на сайтове като getfreelancer.com (ако е се лъжа е така). За да работиш като фрилансър трябва да имаш много повече качества, отколкото към някоя фирмичка - трябва сам да организираш, ръководиш, намираш клиенти. Ако не успееш за 6 месеца - трябва да се замислиш дали подходът ти е верен. Работя като фрилансър вече 4 години, мога да кажа, че дори и в тази криза не се оплаквам от работа. Средната ми заплата до момента е била над тази, която получавах като работех на договор, като най-голямото ми заплащане за месец е над 13000 след платени данъци и осигуровки. Работя за елитни компании, които няма да споменавам, работя и за много чужди фирми. Мога да кажа, че ненавистта от колегите, стремежът да се издигнат на всяка цена, дори ако трябва да те стъпчат, гадните клюки и шепнене като минаваш - не ми липсва изобщо. Запознах се с много чужди колеги - много по-разбрани, интелигентни и прочие. Не съжалявам, че работя на свободна практика. Аз бих се изразила така: само некадърните работят за някой друг, кадърните работят за себе си.

• Автор

Имате много грешна представа какво е да работиш на свободна практика. На свободна практика работт не само дизайнери и програмисти. Самата ниша е отворена за всякакви специалисти - юристи, преводачи, учители и др. Да работиш като фрилансър не значи, че си некадърен, нито значи, че получаваш по-малко. Така ви се струва, защото сте попадали на сайтове като getfreelancer.com (ако е се лъжа е така). За да работиш като фрилансър трябва да имаш много повече качества, отколкото към някоя фирмичка - трябва сам да организираш, ръководиш, намираш клиенти. Ако не успееш за 6 месеца - трябва да се замислиш дали подходът ти е верен. Работя като фрилансър вече 4 години, мога да кажа, че дори и в тази криза не се оплаквам от работа. Средната ми заплата до момента е била над тази, която получавах като работех на договор, като най-голямото ми заплащане за месец е над 13000 след платени данъци и осигуровки. Работя за елитни компании, които няма да споменавам, работя и за много чужди фирми. Мога да кажа, че ненавистта от колегите, стремежът да се издигнат на всяка цена, дори ако трябва да те стъпчат, гадните клюки и шепнене като минаваш - не ми липсва изобщо. Запознах се с много чужди колеги - много по-разбрани, интелигентни и прочие. Не съжалявам, че работя на свободна практика.

Аз бих се изразила така: само некадърните работят за някой друг, кадърните работят за себе си.

Здравейте!

Може би програмирането и дизайна се посочват , заради това, че са най-търсената услуга, но запознатите са наясно, че фрийлансингът се разпростира много по-на широко. Погрешно се тълкува понятието фрийлансър според мен...за някои непросветени това е все едно да си безработен..Вие сте доказателство , че упоритостта и трудът ви са се отплатили и са Ви превърналаи в професионалист и търсено име на фрийланс пазара.Пожелавам ви още много успехи!

• Автор

Ето какво бях писал миналата година аз по въпроса->51 стъпки/съвета за да станете Freelancer/Уеб дизайнер/Програмист (60+ източника)

....или наръчник за фрийлансъри :angry: браво ;) респект !!! Успехи!

• 3 седмици по-късно...

Смятам, че темата е интересна и за тези, които се интересуват би била от полза. Колкото до негативните коментари по-горе, няма нищо лошо в това да изказвате мнение, но чак пък толкова негативизъм!!! На мен идеята за работа от вкъщи не ми звучи никак зле, а ако си кадърен едва ли мястото откъдето работиш има значение. Вярно е, че българските компании все още трудно се доверяват на външни изпълнители, но при тази криза ми се струва, че все повече от тях ще започнат да аутсорсват, за да спестяват от разходите на фирмата.На запад това е вече е утвърден метод на работа и не виждам защо и тук да не се развие!!! Мога само да пожелая успех в начинанието!!!

• 3 седмици по-късно...

Съгласен съм до известна степен с v2.0 за това, че в България работодателите са доста резервирани към freelancer-ите. На запад е популярна тази практика, защото това са нови, практически безплатни идеи... Лично на мен ми харесва да се занимавам с това, въпреки, че досега съм правил проекти само за чуждестранни фирми. Наддавам за цена и време на изработка, след което, в случай, че ме изберат, правя нещо, което ми е кеф да правя, и в срок, който сам съм си избрал. :huh: Така, съвсем между другото, без някой да ти стои на главата, идват някой и друг лев за нещо по-стойностно и практично. :) И специално, ако си добър в нещо, можеш да си изкараш доста добри доходи като цяло.

• 1 година по-късно...

Основното което ме мотивира да бъда freelancer е това че не желая някой да ме копува като роб и аз да съм зависим от него.

Не желая да съм част от някаква йерархична стълбица, където да бъда унижаван и да съм принуден да унижавам други хора.

Не желая да получавам фиксиран доход, който вечно да не достига а в замяна да дам свободата си.

Аз съм свободен човек и желая да продавам своите умения и способности, а не себе си.

http://www.bizneskrg.com

http://www.optimistbg.wordpress.com

Редактирано от Optimist (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Въпреки че работя за някой, в свободното си време работя по външни проекти. Аз мисля че когато човек работи за развитието на собствен бизнес или идея го прави най-добре с най-много хъс и усилия, ние фрийлансерите развиващи организации (фирми) за уеб дизайн или каквото и друго да било работим много по КАЧЕСТВЕНО отколкото когато работим за някой друг наш прекрасен шеф който ни вгорчава всекидневно живота и супер готини колеги който се чудят как да ни прецакат и злословят зад гърба ни. Ако има хора който са достатъчно сериозни и готини и интелигентни хора бих напуснал работа и бих работил с тях, но в това положение е невъзможно. Минуса на freelance е че не са сигурни месечните доходи на даденото лице, и може да настане моментна криза с много труден изход, което разбирасе няма да се хареса на никой. Това бе моето мнение, не искам някой от вас да се засегне не го написах с цел поучаване или обида, целта бе да изразя личното си мнение по темата ! с уважение Милен успехи на всички

Основното което ме мотивира да бъда freelancer е това че не желая някой да ме копува като роб и аз да съм зависим от него.

Не желая да съм част от някаква йерархична стълбица, където да бъда унижаван и да съм принуден да унижавам други хора.

Не желая да получавам фиксиран доход, който вечно да не достига а в замяна да дам свободата си.

Аз съм свободен човек и желая да продавам своите умения и способности, а не себе си.

http://www.bizneskrg.com

http://www.optimistbg.wordpress.com

Само една дума ще ти кажа. ЕВАЛА.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.