Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ?

Featured Replies

Ти нали знаеш - защо на курсантите от ВУ пагоните им едно време бяха винаги кални ? :blink:

ахам :blink:

:baby:laugh.gif:blink: Е аз не съм позволявал да ми цапат пагоните :P Все пак, държавен символ.. после трябва да се наказваме мнооого .....с тях...

За вас двамата с Дарки .... http://www.youtube.com/watch?v=CCwFtjGCKFM...re=channel_page

:lol6::)

Редактирано от Diin (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 94,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че от кога започнаха да дублират филмите и в България? Повечето си ги дават със субтитри. Така и трябва според мен. Аии...много мразя дублаж.

• Има ли разлика между рак и цироза?

• мисля си,че някои постове не се отнасят за някои хора (и някои мои мисли,нали това си мисля все пак) гузен негонен бяга

:blink: Благодаря...и за теб нещо от региона на Кавказ.....

Хоп хоп :lol6:

Желязко Желязов - отива му на човека...

ахам :)

Аууу - клизма с вилица - горките пациенти! Аз съм в потрес...

:baby:laugh.gif:blink: Е аз не съм позволявал да ми цапат пагоните :P Все пак, държавен символ.. после трябва да се наказваме мнооого .....с тях...

За вас двамата с Дарки .... http://www.youtube.com/watch?v=CCwFtjGCKFM...re=channel_page

:lol6::)

ти може да не си -ама едни приятел тъй го ожениха тогава.....

мда.

мерси - песничката наистина си струва :P

Аууу - клизма с вилица - горките пациенти! Аз съм в потрес...

Не бъди в потрес де - това бее цитат от медицински трактат от 12 век.

Имало е ефект - със сигурност :blink:

Сетга само ви глезем вас, пациентите - салън да не ви заболи малко.....

Ааааа

Да си ги нямаме такива. :blink:

Имало е ефект - със сигурност :lol6:

Ааааа

Да си ги нямаме такива. :)

Хихихи - знаеш ли как ходя на зъболекЪр - гледам да е мъж - хващам гу за тaшaцитe и кротко го питам - Докторе, няма да ни боли... Нали?

ти може да не си -ама едни приятел тъй го ожениха тогава.....

мда.

мерси - песничката наистина си струва :blink:

Имало е ефект - със сигурност :lol6:

Ааааа

Да си ги нямаме такива. :)

Нас ни предупреждаваха още от първи курс за ..цитирам " Внимавайте господа курсанти, вие ще бъдете подложени на всякакви провокации от местни и други учащи тука жителки, които имайки впредвид че все пак сте сред елита на нацията и това все още доста добре заплатени, ще се опитат със всякакви долни и задни средства да ви вържат.... Змиите ще пропълзят през този капан, лъвовете ще го прескочат, но овцете ще паднат "

А в същото време, генерала ни сватосваше за студентките... вечна дружба м/у ВВОВУ и Търновсския универсум .... хихихи

biggrin.gifbiggrin.gif

П.С Явно градския ти е бил УфЦъ laugh.gif:blink:

А леченията, още с потреса се сещам за единия ни зъболекар в лечебницата.. викаха му "миньора" .. представям си какво е било в 12 век, при това хирурзи ....бррррррр

Хихихи - знаеш ли как ходя на зъболекЪр - гледам да е мъж - хващам гу за тaшaцитe и кротко го питам - Докторе, няма да ни боли... Нали?

Мене няма да можеш да ме хванеш - аз ще съм винаги отзаде ти laugh.gif

Нас ни предупреждаваха още от първи курс за ..цитирам " Внимавайте господа курсанти, вие ще бъдете подложение на всякакви провокации от местни и други учащи тука жителки, които имайки впредвид че все пак сте сред елита на нацията и това все още доста добре заплатени, ще се опитат със всякакви долни и задни средства да ви вържат.... Змиите ще пропълзят през този капан, лъвовете ще го прескочат, но овцете ще паднат "

biggrin.gifbiggrin.gif

П.С Явно градския ти е бил УфЦъ laugh.gif:blink:

мани-мани....

като знам какви за сестричките, дето излизаха от търновския колеж...... :) И то до мене стигаха само тези, които не си бяха хванали някой кур-сант laugh.gif

То не, че опък тия, дето бяха вързали курсанта пък си поплюваха де....

Баси.

Още като се сетя за една ме присвиват слабините :lol6:

А леченията, още с потреса се сещам за единия ни зъболекар в лечебницата.. викаха му "миньора" .. представям си какво е било в 12 век, при това хирурзи ....бррррррр

Е, имай предвид, че после са се пооправили :

a392_Clysters.jpg

Средновековната версия на клизма е известен като клъстер, което представлява в действителност инструмент за инжектиране на течности в тялото през ануса.Представлявал е дълга метална тръба.От едната страна със разширена цев с бутало, в която лекарствената течност се излива. Другата цев, е тъпа точка, която са пробити с няколко малки дупки - тя се пъха в ануса Течността се изсипва и се действа с буталото за инжектиране на течности в дебелото черво област, като се използва помпени действие (напред-назад)

Най-често използваната течност е хладка вода, макарче от време на време са използвали и медидикаменти - например жлъчка на глиган или оцет.

В 16-ия и 17 век, средновековният клъстер е заменен от по-меката "крушка спринцовка". Във Франция, лечението става много модерно. Крал Луи XIV имал над 2000 слизми по време на царуването си, понякога си е носел съда и си е извъшвал клизми по време на церемонии в двореца.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

мани-мани....

като знам какви за сестричките, дето излизаха от търновския колеж...... :blink: И то до мене стигаха само тези, които не си бяха хванали някой кур-сант laugh.gif

То не, че опък тия, дето бяха вързали курсанта пък си поплюваха де....

Баси.

Още като се сетя за една ме присвиват слабините :lol6:

a392_Clysters.jpg

Знам че не си поплюваха... имал съм подобни запознанства ....

:blink: А относно това че сте подбирали "огризките" от курсанти.. сори laugh.gif:).. аз не съм виновен.... :blink:

Мдам.....

П.С Не ща никога ти да ми правиш клизма, дори да умирам да знаеш laugh.gif

Хихихи - ти не си зъболекър - не се надявай :lol6:

a392_Clysters.jpg

Хъм - чувал съм и аз за благотворният ефект от клизми с правилно темперирани оцетни разтвори. Водят до парализа на флагелите носители генетичен полунабор, като и на тези забили телце в екскрементите ги тикат с опашчиците навън. Явно Луи е изпитвал удоволствие на усеща как нещо с размерите на колец за домати не му позволява да седне. Горкия - какви ли страсти и неволи еизпитвал...

:blink: А относно това че сте подбирали "огризките" от курсанти.. сори laugh.gif:lol6:.. аз не съм виновен.... :blink:

Мдам.....

П.С Не ща никога ти да ми правиш клизма, дори да умирам да знаеш laugh.gif

"Огризки" можещш да викаш на сливите по Шуменско :baby:

Аз съм скромен човек - и имам най-прости вкусове. Задоволявам се само с най-доброто..... :blink:

p.s. а клизмите няма да ги избегнеш -рано или късно - все до иригатора ще опреш :) няма мъж или жена на този свят , който да се отървал от това......

Хихихи - ти не си зъболекър - не се надявай :blink:

Хъм - чувал съм и аз за благотворният ефект от клизми с правилно темперирани оцетни разтвори. Водят до парализа на флагелите носители генетичен полунабор, като и на тези забили телце в екскрементите ги тикат с опашчиците навън. Явно Луи е изпитвал удоволствие на усеща как нещо с размерите на колец за домати не му позволява да седне. Горкия - какви ли страсти и неволи еизпитвал...

Да, добре че не е зъболекар, а ти не си му пациент... описанието на стиснати топки и въпрос с меден гласец ми напомня на една книга laugh.gif

А за Луи.. незнам, може и да му е харесвало... кой може да каже със сигурност....

"Огризки" можещш да викаш на сливите по Шуменско :blink:

Аз съм скромен човек - и имам най-прости вкусове. Задоволявам се само с най-доброто..... :)

p.s. а клизмите няма да ги избегнеш -рано или късно - все до иригатора ще опреш :lol6: няма мъж или жена на този свят , който да се отървал от това......

Ххихихихихи... добре, нека са "оризки " и костилки :baby:

За твоите вкусове знаем всички laugh.gif

П.С Недей споменава клизма, защото съм изживявал и ириография ...бррррррр... Илеус механикус имах , и бях с илеостома 3 месеца.. май съм ти казвал..

Наздраве за Шопската салата :blink: хехе

Да, добре че не е зъболекар, а ти не си му пациент... описанието на стиснати топки и въпрос с меден гласец ми напомня на една книга laugh.gif

Хахаха, гласеца ми не е меден - при това никак - всички казват боботещ... Но зъболекарите определено не са щастливи с мен...

Хихихи - ти не си зъболекър - не се надявай :blink:

Да бе - мислиш, че товано това са ми мечтите -да съм за д косматия ти задник ? :)

Ей -компасът ми винаги сочи север - запомни го, каквото и да се майтапя тука cool.gif

Колкото до клизмите с оцет си горе долу прав.

П.С Недей споменава клизма, защото съм изживявал и ириография ...бррррррр... Илеус механикус имах , и бях с илеостома 3 месеца.. май съм ти казвал..

Ето - веднъж илеус - втори път -пак илеус :lol6:

Ех....

Кога ли ще ти преместя дивизията в Плевен се чудя аз сега.И без това мисля да се прехвърлям във Военна болница :blink:

p.s. Не си.

Сега сериозно - механичен илеус се получава от доста причини, някои от които са сериозни.Тази диагноза кой и къде ти я постави ?

Ей -компасът ми винаги сочи север - запомни го, каквото и да се майтапя тука cool.gif

Това мисля съм го чел нейде :)

Стане ли дума за щуротии - винаги съм прав :lol6:

Да бе - мислиш, че товано това са ми мечтите -да съм за д косматия ти задник ? :)

Ето - веднъж илеус - втори път -пак илеус :lol6:

Ех....

Кога ли ще ти преместя дивизията в Плевен се чудя аз сега.И без това мисля да се прехвърлям във Военна болница :blink:

p.s. Не си.

Сега сериозно - механичен илеус се получава от доста причини, някои от които са сериозни.Тази диагноза кой и къде ти я постави ?

Командването и основната част на бригадата са отдавна в Плевен Док, не си ли чувал biggrin.gif

Но част от батальоните и дивизионите сме разконцентрирани в двата края на северна Бг ....

А Илеуса, получи сле след некадърна опреация на апендицит, с перитонит.... Тъпите хирурзи в 3-та поликлиника Велико търново ме зашиха и почистиха като конски доктори... Имал съм 2 илеуса, при първия резекция на метър некрофирало тънко.. при втория подреждане по Нобел.. При втората , хирурзите от военна болница в Сливен ми казаха, че организма ми е податлив на илеуси.... и псуваха тия от Търново хахахаха

А после в София - Военна академия ми правиха и разни изследвания...Мисля че за Крон се съмняваха..

Но се оказа че не е, аз съм от малкото податливи на вътрешни връзки - сраствания организми laugh.gif , особено ако ме бърникат отвътре....

Но ето 7 години, съм си ОК

та така

П.С А софиянци ме показваха на стажантките, като пример, как не трябва да се прави разрез за апендицит biggrin.gif.. страшно любопитни м/у другото стажантки... а доктора беше страшно нагъл, да ме кара да си събуя пижамата до коленете ... а познай какво видяха и гледаха главно :blink:

Аз на командването няма да правя на клизми spiteful.gif а ама на тебе ....... spiteful.gif

В Търново са си такива - не им се сърди. Даже се радвай, че все още пишеш из форума.На твое място курбан е правя - напълно съм сериозен. След перитонит срастванията и брид-илеусите са гарантирани в 90 % от всички слушаи.Едно време се е умирало след все перитонит.няма мърдане, човече. Радвай се, че си жив a045.gif

аз си изпих винцето и отивам да положа морка тиква lazy2.gif, че днес капясах от този латекс и пътуване от Търново до Плевен..... Категоричен съм ,че следващата ми кола задължително ще е с климатик. Следобед да пътуваш в жегата на запад си е убийствено.

П.С А софиянци ме показваха на стажантките, като пример, как не трябва да се прави разрез за апендицит biggrin.gif.. страшно любопитни м/у другото стажантки... а доктора беше страшно нагъл, да ме кара да си събуя пижамата до коленете ... а познай какво видяха и гледаха главно :sobbing:

Долни гащи...

Лека нощ Космоглавий и сладки сънища...

Аз на командването няма да правя на клизми spiteful.gif а ама на тебе ....... spiteful.gif

В Търново са си такива - не им се сърди. Даже се радвай, че все още пишеш из форума.На твое място курбан е правя - напълно съм сериозен. След перитонит срастванията и брид-илеусите са гарантирани в 90 % от всички слушаи.Едно време се е умирало след все перитонит.няма мърдане, човече. Радвай се, че си жив a045.gif

аз си изпих винцето и отивам да положа морка тиква lazy2.gif, че днес капясах от този латекс и пътуване от Търново до Плевен..... Категоричен съм ,че следващата ми кола задължително ще е с климатик. Следобед да пътуваш в жегата на запад си е убийствено.

Аз на търновлии не им се сърдя, защото бях приет по спешност...от плаца, и раз, до два часа в операционното..... 3 часа операция ми казаха че са правили....

Не се сърдя, защото имаха и страшна сестра в превързочното..а и една пациентка която лежа заедно с мен :sobbing: ......

А за курбан, мисля че доста обети дадох на оня горе ....... ако ме спаси.... и ги спазвам... :sobbing:

П.С За клизми, вземи войничките от батальона и командането в Плевен... cool.gif ... няма да съжаляваш хихихи

Лека нощ и от мен....

Долни гащи...

Лека нощ Космоглавий и сладки сънища...

Явно не си бил в нашенска болница.. какви долни гащи сънуваш незнам... гол член номер 8 има само laugh.gif

Хайде опса ....

Явно не си бил в нашенска болница.. какви долни гащи сънуваш незнам... гол член номер 8 има само laugh.gif

Какие брат ты штаны бредеш? Один обрез только и он смирно стоит - честь бабам отдавает...

Какие брат ты штаны бредеш? Один обрез только и он смирно стоит - честь бабам отдавает...

Отдаваше,на 10-тина стажантки, чиито прашки прозираха под мантиите бели, а аз се чудех какво да гледам по тавана ....... смущение голямо biggrin.gif

Отдаваше,на 10-тина стажантки, чиито прашки прозираха под мантиите бели, а аз се чудех какво да гледам по тавана ....... смущение голямо biggrin.gif

И ти си един късметлия Сънотворецо... Викаш публика бол, ама представленията забранени... Горките артисти начи :sobbing:

И ти си един късметлия Сънотворецо... Викаш публика бол, ама представленията забранени... Горките артисти начи :sobbing:

Да, за съжаление беше така в София, публика бол, но аз бях за кратко там, пък и бях лекуващ се , с превръзки и още незараснали шевове .... лош късмет...искаха дори да ме ползват за опитно зайче, за инжекции.. но решително отказах да ме боцкат след първия опит 20-тина годишни стажантки.... То търпение на болка, но те бяха направо за касапи biggrin.gif

Да, за съжаление беше така в София, публика бол, но аз бях за кратко там, пък и бях лекуващ се , с превръзки и още незараснали шевове .... лош късмет...искаха дори да ме ползват за опитно зайче, за инжекции.. но решително отказах да ме боцкат след първия опит 20-тина годишни стажантки.... То търпение на болка, но те бяха направо за касапи biggrin.gif

Приеми го от веселата страна. Все пак е по-добре отколкото Доктура да ти застане отзад с вилица и да те моли за клизма...

Приеми го от веселата страна. Все пак е по-добре отколкото Доктура да ти застане отзад с вилица и да те моли за клизма...

Приемам го... поне го преживях, видях какво е... и знам какво е, не го препоръчвам никому.... стомашни сонди, ифиографии, рязания, илеостоми....мъки, събуждания посреднощ от болки.... все едно те изкормят.... инжекции с морфин за да се заспива ...

Важното е че всичко е минало, и аз съм си напълно ОК ..... ;)

Остават спомените, и лоши, и хубави и комични.... и опита..

Пожелавам ти лека нощ Дарки.. време е Морфей да поеме към страната на сънищата....

П.С А Доктура, той само си балтае...

Мисля си, че всички от 6-те абоната в скайпа ми специално за близки хора по 1 или друг начин, които чувствам, има само 1 на линия. Липсват ми като присъствие и ми липсва 1 от тях малко повече. Мисля си, кога ли ще са на линия отново. Това е.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.