Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Vista или Windows 7

Featured Replies

ей тъй за спорта довечера мога да си поиграя с 3дмарк vantage но нямам хр за сравнение .... благодаря за отговора

• Отговори 52
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

off-topic:

бхаихаиахиахаи

1. тестовата система е просто върха.....и7 920+6 ддр3 1333 +9800ГТ......без коментар

ей за тва не ги обичам подобни сравнения.....нищо в тях не е реално достижимо за масовия потребител.....

хмм, в доста държави то§но с това разполага масовият потребител...а има и нещо много важно, което доста хора не вземат под внимание - новите операционни системи вървят най-добре на сравнително нови (до 3 години назад максимум) машини. Няма как да сложиш Виста/7 на Атлон ХР и да о§акваш §удеса !!!

за момента - Vista...мисля,че е доказано в момента,че повечето драйвери за много периферия имат добра подръжка,както и самата ОС. аз съм от много време с 64битовата и макар да бях много скептично настроен,си обърнах мнението на 180 градуса :)

Забелязох, че при Windows Vista има повече FPS в игрите, отколкото Windows 7. Според мен това разминаване е заради драйверите. Така, че ако компютъра ще се използва за игри, препоръчвам Windows Vista

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Windows 7 е по-добър от виста.По-лек е и има малък прираст в фпс в игрите.Има някои малки но много дразнещи проблеми,но дано ги оправят с ъпдейти или с СП1.Тези проблеми ги нямаше на Виста.Като цяло с 200мб РАМ по-малко ми хаби от Виста.Също така джам 7 е по-красив от виста

Не мога да разбера... По-какво сърдите, че е по-добър, защото заема по-малко рам? Това не е критерия за "добър" windows. Ако трябва да бъдем точни, windows 7 ми заема точно толкова рам, колкото и windows vista sp2... 1ГБ

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Не мога да разбера... По-какво сърдите, че е по-добър, защото заема по-малко рам? Това не е критерия за "добър" windows. Ако трябва да бъдем точни, windows 7 ми заема точно толкова рам, колкото и windows vista sp2... 1ГБ

Само дето се усеща че е по-пъргава.Също забива по-рядко от вистата,т.е. зависва с белия екран.

То всичко допира и до какъв релийз е изтеглен. Ако е от замунда някоя "олекотена" версия, нищо чудно и да прави повече проблеми. Факторите са много за проблемите на една ОС. Най-вече задклавиатурното у-во.

То всичко допира и до какъв релийз е изтеглен. Ако е от замунда някоя "олекотена" версия, нищо чудно и да прави повече проблеми. Факторите са много за проблемите на една ОС. Най-вече задклавиатурното у-во.

При мен е първият финал от замунда.И след това не слагах друг защото са същите.Даже БГ му сложих и си се ъпдейтва.Почти всеки ден някакви ъпдейти за MediaCentar-а

Днес тествах последната версийка на Уин-7 х64 и го сравнявах с ХП х64. Две инсталации на една машинка, с еднакъв софтуер и игри. Щайгата е i7-920 с 30% клок, 3x2 DDR3 1600 с 10% клок.. ими как иначе без клок Публикувано изображение РАИД 0 с два дискчета последен модел на Сийгейт, 4890 с 1 ГБ ДДР5, захранване кулър мастър от ония смотаните Публикувано изображение , хубава кутия, вънщно охлаждане 800 грама за проца с ултра тиха перчица, леко клокерско гигабайт дъно, последен модел монитор Ейсус 24 инча.

Видимо е по-бърз и по-добре изглеждащ новия Уин спрямо вистичката. Съвсем преднамерено но успешно успях да го докарам до син екран няколко пъти. Понеже не е крайна версия а и аз бях леко нахъсан да го търмозя не се брои. Теста с игричките беше с последния крайзис и ГТА4 по разбираеми причини - исках да е от най-тежките игрички към момента, нямах време и възможност за повече. На 1920 с включени всички товарещи визуални глезотийки, лесно избираеми с ниво ентусиаст на кризата например.

С една идея по-леко и няколко кадъра повече като факт но под добрият стар ХП игрите вървяха по-добре. Особено в сцените с мъгла, много пушеци и яки меллета. Нарочно играх в стил камикадце и атакувах директно лошите за да предизвикам максимална динамика и натоварване. То пък взе, че се оказа полезна тактика - минах първите 4-5 нива от раз Публикувано изображение Та така, като цяло няма разлика, може би при други игри ще има но вероятно ще е малка. Очаквам а и очаквах по-добро представяне от седмицата. За приложения като аутокад (х64 битов) и фотошопачета положението е същото. Явно и Уин-ните и игрите не са се налучили да използват всички ядра и ресурси на хардуера. По принцип и двете вървяха перфектно, без никакво захълцване или дори леко сечене.

Специално подобно говедо като тестваното днес е подходящо разбира се за по-различни неща от игрите, но и за тях ствва :) Вистичката и е време да се пенсионира и да приеме съдбата на Милениума, това е моето мнение. Разбира, че тамата е за виста срещу седмицата но аз просто я пропускам като ОС... А всеки, който има специфичен софтуер, несъвместим със седмицата спокойно може да си остане и на ХП. Аз поне си оставам на ХП. Засега, след няколко месеца и нови тестове ще видим как са нещата. Успех на всички ;)

Днес тествах последната версийка на Уин-7 х64 и го сравнявах с ХП х64. Две инсталации на една машинка, с еднакъв софтуер и игри. Щайгата е i7-920 с 30% клок, 3x2 DDR3 1600 с 10% клок.. ими как иначе без клок Публикувано изображение РАИД 0 с два дискчета последен модел на Сийгейт, 4890 с 1 ГБ ДДР5, захранване кулър мастър от ония смотаните Публикувано изображение , хубава кутия, вънщно охлаждане 800 грама за проца с ултра тиха перчица, леко клокерско гигабайт дъно, последен модел монитор Ейсус 24 инча.

Видимо е по-бърз и по-добре изглеждащ новия Уин спрямо вистичката. Съвсем преднамерено но успешно успях да го докарам до син екран няколко пъти. Понеже не е крайна версия а и аз бях леко нахъсан да го търмозя не се брои. Теста с игричките беше с последния крайзис и ГТА4 по разбираеми причини - исках да е от най-тежките игрички към момента, нямах време и възможност за повече. На 1920 с включени всички товарещи визуални глезотийки, лесно избираеми с ниво ентусиаст на кризата например.

С една идея по-леко и няколко кадъра повече като факт но под добрият стар ХП игрите вървяха по-добре. Особено в сцените с мъгла, много пушеци и яки меллета. Нарочно играх в стил камикадце и атакувах директно лошите за да предизвикам максимална динамика и натоварване. То пък взе, че се оказа полезна тактика - минах първите 4-5 нива от раз Публикувано изображение Та така, като цяло няма разлика, може би при други игри ще има но вероятно ще е малка. Очаквам а и очаквах по-добро представяне от седмицата. За приложения като аутокад (х64 битов) и фотошопачета положението е същото. Явно и Уин-ните и игрите не са се налучили да използват всички ядра и ресурси на хардуера. По принцип и двете вървяха перфектно, без никакво захълцване или дори леко сечене.

Специално подобно говедо като тестваното днес е подходящо разбира се за по-различни неща от игрите, но и за тях ствва :) Вистичката и е време да се пенсионира и да приеме съдбата на Милениума, това е моето мнение. Разбира, че тамата е за виста срещу седмицата но аз просто я пропускам като ОС... А всеки, който има специфичен софтуер, несъвместим със седмицата спокойно може да си остане и на ХП. Аз поне си оставам на ХП. Засега, след няколко месеца и нови тестове ще видим как са нещата. Успех на всички ;)

Случайно да си играл кризата под windows xp и windows 7 под dx9 само,защото както знаем DX10 може да отнеме от фпс-то.Пък и производителността ще му се увеличи като излезнат DX11 игри и карти.Може и за виста да има DX11.За мен лично XP е най-смотаната OC.Пък как може с такъв комп да стоиш на XP.

За мен лично XP е най-смотаната OC.Пък как може с такъв комп да стоиш на XP.

Компът е на клиент. А и случайно някои хора дават по няколко хиляди лева за легален софт, който не върви на виста/седмица или създава проблеми, които са недопостими за работата. Не всичко е игри на тоя свят. Затова и съм му сложил и хп и 7 - да тества и да си прави сам изводите. А на личния си и на служебния си съм с ХП и ако през следващите месеци не покрият изискванията и очакванията ми ще пропусна и седмицата. И последно, не прави "ре" на цели постова, особено по-длъжки и спамеркски като моя, препълваме страницата само ;)

Добре няма да цитирам.Винаги съм се озадачавал защо хората купуват нещо което може да се открадне(типично българско мислене)

А и случайно някои хора дават по няколко хиляди лева за легален софт, който не върви на виста/седмица или създава проблеми

Има решения (софтуер) струващи и много повече от "няколко хиляди лева", който прави проблеми с висти и 7ци, но трудно би обяснил това на хора при които ползването на компютър се ограничава до изтеглени от замунда няколко пиратски игри с вируси и тонове кракнат софтуер вкл и ОС-ма. ;)

Добре няма да цитирам.Винаги съм се озадачавал защо хората купуват нещо което може да се открадне(типично българско мислене)

А аз винаги съм се чудил защо хората крадат, когато нещо може да се купи, но с по-малко средства. На фона на цифрите за хардуер още не излязлият Windows 7 не е особен фактор, ако става дума за щайгата на kmvasilev с процесор i7-920. Платеният софтуер (ако имаш точно това предвид) понякога може да ти поднесе понякога куп неприятни изненади, ако е "лекуван". Ако става дума за сериозни неща, например операционна система и трябва да разчиташ на нея - изскача ту Genuine Advantage, ту нещо от сорта (Windows 7 - картинката е предоставена благодарение на любезното съдействие на MSDN форума):

Публикувано изображение

Aко Windows 7 влезе посредством доста ограничения OEM (Original equipment manufacturer) в компа понякога няма сериозна разлика в цената на компютъра без и със ОС. Или тази разлика в цените въобще не е като Retail + хардуер. OEM означава версия на продукта, когато производителят му не работи с крайни клиенти и не обезпечава пълна поддръжка. С допълнението до пълна поддръжка се занимава търговеца, който продава крайния продукт. Обикновено OEM (не говорим за софтуер, а по принцип) би трябвало да излезе с около 40% по-тънко от Retail. Но има прецеденти, които превишават тези 40% за PC, благодарение на някои търговски трикове.

Наистина не мога да разбера защо толкова се бърза и защо е тази истерия по Windows 7, след като има-няма седмица от "рилийза" и айде на гювеча. Да не говорим, че има ъпгрейд през Vista.

Накратко: доста съм против нови PC конфигурации с вариант Windows 7 в момента.

На мен Windows Vista x86 Service Pack 2 от MSDN ми е много по бърз от Windows 7 x86 7600.

Tака ти се струва! 7 е значително по-оптимизиран от виста. Едни и същи операции се извършват за значително по-кратко време. ;)

/edit

Пропуснах да отбележа че ако си с някакво i7 или core2quad наистина няма да усетиш разлика.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Автор

Искам да ви питам за съвет решил съм да си инсталирам 7-цата обаче от толкова много напоследък в замунда немога да реща кой...смисъл кой е финала кой е добър...и се бъркам ако може да ми дадете точно линк към ФИНАЛНАТА ВЕРСИЯ НА WINDOWS 7 и ако може да е на РОДЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК...БЛАГОДАРЯ!!! ;)

Искам да ви питам за съвет решил съм да си инсталирам 7-цата обаче от толкова много напоследък в замунда немога да реща кой...смисъл кой е финала кой е добър...и се бъркам ако може да ми дадете точно линк към ФИНАЛНАТА ВЕРСИЯ НА WINDOWS 7 и ако може да е на РОДЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК...БЛАГОДАРЯ!!! :nono:

ако не се лъжа има точно два там на български - нормален и олекотен, Вероятно и двата са бърникани, та затова сложи си английски и след тоева инсталирай българския...

Пропуснах да отбележа че ако си с някакво i7 или core2quad наистина няма да усетиш разлика.

Здравей Progres,

Усеща се разликата. Всички входно-изходни операции, които толкова мъчеха вистата са оправени. И това не зависи толкова от проца. Виста примерно на корава машина с куад проц, раид и интелско дъно за една шапка пари ( Публикувано изображение ) , маркова машина както се казва се мотаеше цяла вечност докато прочете една флашка или копира 100 мб през мрежата. Не дай си да направиш и двете неща едновременно.... След СП-аковете позамазаха малко нещата но си личи от птичи поглед че е недодялана работа.

Усеща се с всеки клик и стартиране на програмка или някакво действие, че е пипната. На мен лично много ми прилича на новите Мак-ове с леопардчета/тигърчета. Наскоро преинсталирах един МАК и ми е останало това усещане в тиквата за много сходно поведение. Както като се кача в хубава кола и веднага подушвам, че това е мерцедес така и сега Публикувано изображение

Вероятно от маркетингова гледна точка както и от гледна точка на запазване авторитета на М$ е изглеждало по-добре да се пусне не поредният сървиз пак а уж напълно нова ОС. Сигурен съм, че юнаците са оправили нещата с вистата в периода около и след пърия СП но поради споменатите причини са предпочели да си замажат многобройните излагации с нова ОС. Така си мисля и е трудно да ме разколебае някой. Което няма никакво значение де Публикувано изображение

Наисрина много се изпонаписа по темата на вятъра. Поне да изчакаме до 7-8 август и тогава да я почваме, на чисто и с нови сили Публикувано изображение Ейде да се спирам и аз със спама.

• Автор

ако не се лъжа има точно два там на български - нормален и олекотен, Вероятно и двата са бърникани, та затова сложи си английски и след тоева инсталирай българския...

Някакъв линк към него може ли?И българиския пакет през update-ли ще се интсталира?

ти ЛС не си ли четеш бе човек искаше го на български, дадох ти го или го качвай и се оправяй или (препоръчително) изчакай до 6-7 август "бързата работа - срам за майстора"

• 2 години по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.