Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на windows xp ?

Featured Replies

Здравейте знам че тази тема е пускана отново и отново ...но не ми помагат особено много темите които има ....Значи имам следния проблем на лаптопа .... той е с windows 2000 опитвам да се да пусна winamp но ми дава някакви грешки и не само на уинампа ами и на другите програми и се чудя дали да си инсталирам XP или просто някой да ми помогне да каже някакви драйвъри за звука .... от къде могат да се изтеглят .... или освен някой да ми инсталира XP случайно дали някъде мога да го намеря в интернет....? Ще съм много благодарна ако някой ми помогне ? sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

Здравейте знам че тази тема е пускана отново и отново ...но не ми помагат особено много темите които има ....Значи имам следния проблем на лаптопа .... той е с windows 2000 опитвам да се да пусна winamp но ми дава някакви грешки и не само на уинампа ами и на другите програми и се чудя дали да си инсталирам XP или просто някой да ми помогне да каже някакви драйвъри за звука .... от къде могат да се изтеглят .... или освен някой да ми инсталира XP случайно дали някъде мога да го намеря в интернет....? Ще съм много благодарна ако някой ми помогне ? sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

Изтегли си янкой добър кодек пакет

Четейки поста ти,с най-добри чувства ти казвам да го дадеш на някой да ти оправи(преинсталира) компютъра (софтуеъра)...Иначе драйвъри се теглят от сайта на прозводителя (на дадения хардуеър).

Редактирано от visentii (преглед на промените)

Къв' лаптоп к'ви пет ле'а? Тука мисля врачки няма! Как да ти измътя драйвери като не знам за какво са, а?

Айде сега темата ще ти я изтрият. Но преди това. ако случайно погледнеш - в което се съмнявам, защото хаховците обикновенно не поглеждат за отговори, ще ти дам планченце:

1) Отговори си на върпоса какво питаш?

2) Отговори си на въпроса дали за 1) съществува смислен отговор.

3) Отговори си на въпроса дали за 1) не е нужна допълнителна информация.

То това е като някакъв форум за хумор,сатира и забава :) Много ми е смешно да влизам тук!

П.П. Ако си чужденец пробвай да ти обяснят на майчиния език - ще ти е по лесно да разбереш. Ако си българин - човече от къде взе пари за компютър, а не може да си платиш образованието? Не говоря за правопис, пунктуация и некви дреболий, който случайно пропускаме. Твоето е направо морзовата азбука...

И как кодека решава проблема със звука ?

Редактирано от shoshon (преглед на промените)

• Автор

да ама от къде sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif ако може линк да дадеш шапка ти свалям cool.gif

Къв' лаптоп к'ви пет ле'а? Тука мисля врачки няма! Как да ти измътя драйвери като не знам за какво са, а?

Айде сега темата ще ти я изтрият. Но преди това. ако случайно погледнеш - в което се съмнявам, защото хаховците обикновенно не поглеждат за отговори, ще ти дам планченце:

1) Отговори си на върпоса какво питаш?

2) Отговори си на въпроса дали за 1) съществува смислен отговор.

3) Отговори си на въпроса дали за 1) не е нужна допълнителна информация.

То това е като някакъв форум за хумор,сатира и забава :) Много ми е смешно да влизам тук!

П.П. Ако си чужденец пробвай да ти обяснят на майчиния език - ще ти е по лесно да разбереш. Ако си българин - човече от къде взе пари за компютър, а не може да си платиш образованието? Не говоря за правопис, пунктуация и некви дреболий, който случайно пропускаме. Твоето е направо морзовата азбука...

И как кодека решава проблема със звука ?

Ами мисля че въпроса е правилно зададен !!!!Когато се пуска winamp иска драйвъри и не може да пуснат никакви други програми със звук !Та питам от къде мога да изтегля !!!

• Автор

благодаря много cool.gif за тях и за това че не се заяждаше като другите.

благодаря много cool.gif за тях и за това че не се заяждаше като другите.

За нищо!

Само ми кажи дали ти работят както трябва.Имаш ли проблеми?

Ако не стане с единия код пакет,пробвай с друг като махнеш предишния.

Ако не става ще ти намеря драйвери...

Все пак ъсм редкатор във софтуерен сайт,разнирам от софтуер,как няма да помогна ;)

и все пак не е лошо да му сложиш XP,ще върви по-добре тъй като подозирам,че тази win2000 инсталация е доста стара...

и все пак не е лошо да му сложиш XP,ще върви по-добре тъй като подозирам,че тази win2000 инсталация е доста стара...

Зависи от конфигурацията.

Пък и 2000 е много добър.

Лично го имам като 2-ра ОС.

Та исках да допълня-виж си системата за грешки в регистера,оптимзирай с IObit Advanced SystemCare FREE EDITION И виж имаш ли SP4 на уина

• Автор

вече го направих току що свърших с инсталацията благодаря нс всички,които помогнаха с нещо колко и малко да било ! cool.gif

Виждам, че за пръв път съм цитират. Е другарко, аз не се заяждам, но не обичам да си губя времето. Един от двамата ( тримата, защото гледам be_with_me_274 се опитва да помогне ) греши! Winamp няма нищо общо с драйверите - не трябва и да има. Ако ти казва ТОЧНО че иска драйвер - тежко ни. Ако говорим за музика или нещо свързано като цяло с mpeg нивото - не би трябвало да иска и кодеци, защото Win използва тези технологий.

Драйвера е комуникатор на ниско ниво м-у операционната система и хардуера. Къде е WinAmp в цялата игра.

Сега провери има ли звук с медиа плейър и кажи дали кодеците помогнаха. Кажи номер на грешка, дай ми screenshot и ти гарантирам оправен проблем за 5 мин.

Отиди на Preferences (Ctrl - P) на WinAmp и дай Output. какво виждаш. Имали Wave-out и DerectSound? Кое е избрано ?

П,П Аз нямам изгода да се заяждам. Стоя тук по собствено усмотрение, опитвам се да помогна, а на теб по-специално да придам малко комуникативна култура.

Съвет - НЕ иснталирай кодеци! XviD са със сзлобен adware, klite биват - но дават проблеми при определени формати ( особено divx). Използвай плеъри с вградени такива - mplayer, kmplayer, vlc -всички безплатни и с бърза инсталация/деинсталация. Така не увреждаш самата система с състемни файлове.

П.П 2 Имам опит от 11 години с компютрите с иснталиран всевъзможен софтуер. Аз кодек досега НЕ съм инсталирал! ( освен на Windows 95, който няма да коментирам )

Сега видях, всичко е наред. Все пак добре е да прочетеш какво съм написал - за добро компютърно образование поне.

Редактирано от shoshon (преглед на промените)

вече го направих току що свърших с инсталацията благодаря нс всички,които помогнаха с нещо колко и малко да било ! cool.gif

добре си направил.

сега само му сложи най-нужните програми и направи задължително windows update :P

• Автор
Виждам, че за пръв път съм цитират. Е другарко, аз не се заяждам, но не обичам да си губя времето. Един от двамата ( тримата, защото гледам be_with_me_274 се опитва да помогне ) греши! Winamp няма нищо общо с драйверите - не трябва и да има. Ако ти казва ТОЧНО че иска драйвер - тежко ни. Ако говорим за музика или нещо свързано като цяло с mpeg нивото - не би трябвало да иска и кодеци, защото Win използва тези технологий.

Драйвера е комуникатор на ниско ниво м-у операционната система и хардуера. Къде е WinAmp в цялата игра.

Сега провери има ли звук с медиа плейър и кажи дали кодеците помогнаха. Кажи номер на грешка, дай ми screenshot и ти гарантирам оправен проблем за 5 мин.

Отиди на Preferences (Ctrl - P) на WinAmp и дай Output. какво виждаш. Имали Wave-out и DerectSound? Кое е избрано ?

П,П Аз нямам изгода да се заяждам. Стоя тук по собствено усмотрение, опитвам се да помогна, а на теб по-специално да придам малко комуникативна култура.

Съвет - НЕ иснталирай кодеци! XviD са със сзлобен adware, klite биват - но дават проблеми при определени формати ( особено divx). Използвай плеъри с вградени такива - mplayer, kmplayer, vlc -всички безплатни и с бърза инсталация/деинсталация. Така не увреждаш самата система с състемни файлове.

П.П 2 Имам опит от 11 години с компютрите с иснталиран всевъзможен софтуер. Аз кодек досега НЕ съм инсталирал! ( освен на Windows 95, който няма да коментирам )

Сега видях, всичко е наред. Все пак добре е да прочетеш какво съм написал - за добро компютърно образование поне.

ами исталирах го уиндоуса,но пак няма звук :)

ами исталирах го уиндоуса,но пак няма звук :)

Пусни една картинка как е това при теб:

104e6db5af32107f.JPG

• Автор
Пусни една картинка как е това при теб:

104e6db5af32107f.JPG

ами не могда го пусна защото нямам нет и няма как да го направя,но ето ги

Audio Codecs

Legacy Audio Drivers

Legacy Video Capture Devices

Media Control Devices

Realtek AC'97 Audio for VIA ® Audio Controller

Video Codecs

какъв е модела на лаптопа ли ?

Simens

System:

Microsoft Windows XP

Professionla

Version 2002

Service Pack 2

Computer:

MobileIntel® Pentium ®

4-M CPU 1.80GHz

1.79GHz,240 MB of RAM

какъв е модела на лаптопа ли ?

Simens

System:

Microsoft Windows XP

Professionla

Version 2002

Service Pack 2

Computer:

MobileIntel® Pentium ®

4-M CPU 1.80GHz

1.79GHz,240 MB of RAM

ами не могда го пусна защото нямам нет и няма как да го направя,но ето ги

Audio Codecs

Legacy Audio Drivers

Legacy Video Capture Devices

Media Control Devices

Realtek AC'97 Audio for VIA ® Audio Controller

Video Codecs

Така, следващата стъпка е да имаш следната картинка:

9b00aea8fe465858.JPG

Смени и двата варианта за изход на уинампа. Виж за всеки случайи дали не си дал Муте в панела за управление в състем трея ?

Едит: В панелчето пробвай дали имаш звуци с бутончето за тест на системните звуци:

7c55178229d7e9c9.JPG

• Автор
Така, следващата стъпка е да имаш следната картинка:

9b00aea8fe465858.JPG

Смени и двата варианта за изход на уинампа. Виж за всеки случайи дали не си дал Муте в панела за управление в състем трея ?

Едит: В панелчето пробвай дали имаш звуци с бутончето за тест на системните звуци:

7c55178229d7e9c9.JPG

всичко намери само че това което е Volume Sounds Audio Voice Hardware //// Аudio Volume i Voice не мога да им направя нищо

post-240286-1248467880_thumb.jpg

Редактирано от pl1za (преглед на промените)

тези двете от дясно на winamp ги оправих обаче другото не мога да го намеря sad.gifsad.gifsad.gif

82def98f764faf4e.JPG

намерих ги но не мога да ги натискам ето как изглежда sad.gifohmy.gif

Преинсталирай драйверите на звуковата карта ! С драйвери от сайта на производителя. Ако ХП-то ти е някакво старо или ментеливо си инсталирай този фикс - Windows XP Service Pack 1 UAA High Definition Audio class driver (Q888111). Опитай и чрез автоматичните ъпдейти на Уин-а ?

Лека нощ за сега и успех ;)

• Автор
Преинсталирай драйверите на звуковата карта ! С драйвери от сайта на производителя. Ако ХП-то ти е някакво старо или ментеливо си инсталирай този фикс - Windows XP Service Pack 1 UAA High Definition Audio class driver (Q888111). Опитай и чрез автоматичните ъпдейти на Уин-а ?

Лека нощ за сега и успех ;)

ами намерих един диск с драйвери за лаптопа на сименс,който си е но като дам да зарежда и инсталира драйверите на Audio ми дава грешки : Invalid operating system parameter,or this Installer doesn't support Operating System. и другото е : Error extracting support files:Access is denied.

Другари, айде кварталните хакери да спрат да объркват момичето, а? Щото да му писне на човек да чете глупости.

Та..

Натискаш Start/Старт. Натискаш Run/Изпълнение. Пишеш dxdiag и натискаш ентър.

Отиваш на Sound ( увеличаваш звука,, проверяваш дали няма бутон на лаптопа "Mute", който е натиснат и т.н. ) и даваш Test. Ако чуеш звук,драйверите работят!

Не разбрах когато Winamp работи няма друг звук или просто няма звук? Проблема се решава като от опциите на Winamp избереш на Output DirectSound. Даваш Properties и там не избираш Primary Driver, а Името на звуковата карта.

Успех.

Ако сега не стане заведи компа на техник и или на приятел.

• Автор
Другари, айде кварталните хакери да спрат да объркват момичето, а? Щото да му писне на човек да чете глупости.

Та..

Натискаш Start/Старт. Натискаш Run/Изпълнение. Пишеш dxdiag и натискаш ентър.

Отиваш на Sound ( увеличаваш звука,, проверяваш дали няма бутон на лаптопа "Mute", който е натиснат и т.н. ) и даваш Test. Ако чуеш звук,драйверите работят!

Не разбрах когато Winamp работи няма друг звук или просто няма звук? Проблема се решава като от опциите на Winamp избереш на Output DirectSound. Даваш Properties и там не избираш Primary Driver, а Името на звуковата карта.

Успех.

Ако сега не стане заведи компа на техник и или на приятел.

няма да го барникам повече един приятел ще дойде да го види и да го оправи БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩТА ;)cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.