Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да сложа още вентилатоври в тази кутия?

Featured Replies

За конектора ти обясниха,за посоката-трябва да духа отвътре навън.Обикновено затова етикета трябва да е отвътре biggrin.gif

Честно казано от време на време ти завиждам за търпението и чудесното чувство за хумор, признавам си от раз laugh.gif

iordanoff, 90% от вентилаторчетата черпят по около 0.15-0.2 ампера ток. Смешно малко. По оная кучешката сметка излизат около 2-2.5 вата. Няма да претовариш нищо, само внимавай да не изкривиш или окъсиш нещо. Какво стопяване на гнезда, какъв салам от 3.60 те гони laugh.gif Ако не те мързи, погледни в гугъла какъв ток е необходим за стопяване на 0.5 квадрат медна жица. Погледни и колко е дебела жичката на един прост бушон от 10 ампера.

Освен това... Всеки уважаващ себе си вентилатор се продава с едно малко съпротивление в комплектчето. Ако случайно нямаш такъв... Масовите са по 56 ома, 0.5 ват. Сложи си една такова за да намалиш оборотите. Вземи си няколко съпротивления и с подходящо връзване си направи един оптимален въздушен поток. Или обороти на перките. И прочети Фнимателската написаното от Мики Маус cool.gif

Не забравяй, че количествените натрупвания като брой перки не винаги водят до качествени промени като подобрено обтичане на кутията :)

Честно казано от време на време ти завиждам за търпението и чудесното чувство за хумор, признавам си от раз laugh.gif

iordanoff, 90% от вентилаторчетата черпят по около 0.15-0.2 ампера ток. Смешно малко. По оная кучешката сметка излизат около 2-2.5 вата. Няма да претовариш нищо, само внимавай да не изкривиш или окъсиш нещо. Какво стопяване на гнезда, какъв салам от 3.60 те гони laugh.gif Ако не те мързи, погледни в гугъла какъв ток е необходим за стопяване на 0.5 квадрат медна жица. Погледни и колко е дебела жичката на един прост бушон от 10 ампера.

Освен това... Всеки уважаващ себе си вентилатор се продава с едно малко съпротивление в комплектчето. Ако случайно нямаш такъв... Масовите са по 56 ома, 0.5 ват. Сложи си една такова за да намалиш оборотите. Вземи си няколко съпротивления и с подходящо връзване си направи един оптимален въздушен поток. Или обороти на перките. И прочети Фнимателската написаното от Мики Маус cool.gif

Не забравяй, че количествените натрупвания като брой перки не винаги водят до качествени промени като подобрено обтичане на кутията :rolleyes:

Говоря за управляващия транзистор на дъното, не за самите конектори или кабели или к`вото и да е cool.gif

Добавено - доколкото съм виждал стандартни вентилатори, етикета е винаги на страната към която духа вента. Т.е., ако вентилатора трябва да вади въздух етикета трябва да е навън.

Пък .... де да знам ....може и да бъркам.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Може ли да сложа още вентилатоври в тази кутия?

Реших и аз да сваля температурата на кашона.

Обаче никъде, в нито една фирма не намерих вентилатоври.

Въобще не знаеха, за какво става въпрос и даже малко ми се смяха, като ги питах, но не разбрах защо.

Дайте съвет, къде да търся !

• Автор
Реших и аз да сваля температурата на кашона.

Обаче никъде, в нито една фирма не намерих вентилатоври.

Въобще не знаеха, за какво става въпрос и даже малко ми се смяха, като ги питах, но не разбрах защо.

Дайте съвет, къде да търся !

Или тези, при които си търсил по-неразбират от мен, или не са те разбрали за какво им говориш. biggrin.gif

В най-близкия магазин за компютри не може да няма.

Или ако ще купуваш от интернет използвай Google естествено така както те разбрах ти трябва CPU FAN. cool.gif По назад в темата има няколко, който ми беше остваил 1,2 линка виж и тях.

Говоря за управляващия транзистор на дъното, не за самите конектори или кабели или к`вото и да е cool.gif

Всъщност и аз... Не съм виждал дъно, с по-малко, цитат - CPU-Fan connector (12 Volts) "supports max current up to 600 mA". Което е предостатъчно за две перки. Всички нови дъна от последните няколко години имат до 1 ампер на накрайник за системните вентилатори както и за проца. Най-слабото място откъм ток са юесбитата но там работата е друга.

Добавено - доколкото съм виждал стандартни вентилатори, етикета е винаги на страната към която духа вента. Т.е., ако вентилатора трябва да вади въздух етикета трябва да е навън.

imagemagicphpg.jpg

С удоволствие ще видя как този ще духне в посока на етикета.

Всъщност и аз... Не съм виждал дъно, с по-малко, цитат - CPU-Fan connector (12 Volts) "supports max current up to 600 mA". Което е предостатъчно за две перки. Всички нови дъна от последните няколко години имат до 1 ампер на накрайник за системните вентилатори както и за проца. Най-слабото място откъм ток са юесбитата но там работата е друга.

Хм, навъдили са се напоследък едни 120 мм вентилатори по 0.35 А, мисля че бяха някъде към 3000 RPM ( ментета естествено - единия го бях свалил от няк`ва кутия на Асус ) и вдигащи шум, съсвсем малко по-малък от този на хеликоптер.

Честно казано, такива два вентилатора, свързани към едно кабелче, не бих имал смелостта да закача към което и да е дъно.

Добавено - относно вента на Arctic ... 1. Тези ( с гумените джиджавки) никога не са ми харесвали, основно щото са шумни.

2. Точно тези не бих ги причислил към стандартните, които можеш да си ги монтираш в посока, съобразена с конкретната нужда.

"Истинския" етикет е на рамката на вентилатора, там където пише номинално напрежение, ток, производител и т.н. обикновения (не реверсивен) вент духа към рамката. Колегата може да говори за лъскавите етиткетчета с фирмени надписи които слагат на самия пропелер.

edit: @Мики Маус :P Тооочно този вентилатор на Arctic Cooling не е много стандартен :)

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

"Истинския" етикет е на рамката на вентилатора, там където пише номинално напрежение, ток, производител и т.н. обикновения (не реверсивен) вент духа към рамката. Колегата може да говори за лъскавите етиткетчета с фирмени надписи които слагат на самия пропелер.

Така, така - и посоката на въздушната струя е .... :P

"основно щото са шумни"

Ясно,"проблема е в моя телевизор",и питането по-въпроса дали са шумни захранванията на кутиите фокскон отпада.Ще си сменям ника на Бетовен.

Тук.

Ами-и, на мене

ми се струва доста. Това, естествено на пълни ( или почти) обороти, защото ако се използва PWM функцията дъното го пуска на 600-700 оборота, които са напълно безполезни.

...Ще си сменям ника на Бетовен...

Повредата не е в "нашия телевизор" :speak: 23.5 dBA си е шумно "отсекъде" :hush:

23,5 си е добре. Направо не се чува.

Посоката на духане лесно се определя при включен вентилатор чрез лист хартия, или дим от цигара.

23,5 си е добре. Направо не се чува.

...

А този ли пък този тогава какви са ?! Да не би да са само за украшение ? Явно, разбиранията ни са различни и това не е мой проблем . Както и да го погледна и чуя, 10 dBA са по-малко ( съответно по-тихо) от 23.5 dBA =

А този ли пък този тогава какви са ?! Да не би да са само за украшение ? Явно, разбиранията ни са различни и това не е мой проблем . Както и да го погледна и чуя, 10 dBA са по-малко ( съответно по-тихо) от 23.5 dBA =

на вентилатора от 2-я линк ако някой може да ми каже как се слага с тия гумички. инче има етикети и от 2-те страни и то еднакви, с цигара видях накаде духа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.