Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за охлаждане на компа

Featured Replies

Не знам дали температурите са приемливи но това е на отворена кутия защото ако я затворя става като парник. Предложете някакво решение за въздушен поток (къде да пробия дупки biggrin.gif) Някакви евтини решения като входящ въздух през мястото за записвачка и изход при pci изходите на кутията.Долу при хард дисковете има място за вентилатор но предния капак няма отвор ;( може би се прави ръчно biggrin.gif а страничната преграда няма дупки за вентилатор (може би и там се правят при необходимост)

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Имах подобен проблем, но при мен температурите не бяха толкова високи, и всичко мина само с добавяне на вентилатор в задната част на кутията. Според мен кабелите ти са супер много разхвърлени (особенно тези Ide) и вероятно и те спомагат за неравномерната вентилация в кутията ти.

• Автор
Имах подобен проблем, но при мен температурите не бяха толкова високи, и всичко мина само с добавяне на вентилатор в задната част на кутията. Според мен кабелите ти са супер много разхвърлени (особенно тези Ide) и вероятно и те спомагат за неравномерната вентилация в кутията ти.

Дам вентилацията е зле ама кутията е малка, а пари за нова няма. Сам съм си аранжирал кабелите biggrin.gif Тея за ide колко ги мъдрих докато ги вързах така. То просто няма къде да се разположат, а и не съм експерт по въздушни потоци. А за отзад съм сложил ама е слаб някакъв и не знам какъв да си купя качествен.

Вентилатора който си го сложил отзад го премести отпред да вкарва въздух и да обдухва твърдия диск. Ако трябва премести въпросния така че да е в центъра на вентилатора.

Не се прави допълнителен отвор, като свалиш предния панел ще видиш. И вентилатора се закрепва от вътре на кутията btw...

Ако не духа силно си купи по-духащ вентилатор<и аз взех да ги плещя едни...>

• Автор
Вентилатора който си го сложил отзад го премести отпред да вкарва въздух и да обдухва твърдия диск. Ако трябва премести въпросния така че да е в центъра на вентилатора.

Не се прави допълнителен отвор, като свалиш предния панел ще видиш. И вентилатора се закрепва от вътре на кутията btw...

Ако не духа силно си купи по-духащ вентилатор<и аз взех да ги плещя едни...>

Аз добре някак ще го вкарам но трябва да издърпам двата харда назад а и не знам как ще дърпа въздух отпред :S http://img.######/bitbucket/sdfsdfsdg.JPG

Дам вентилацията е зле ама кутията е малка, а пари за нова няма. Сам съм си аранжирал кабелите biggrin.gif Тея за ide колко ги мъдрих докато ги вързах така. То просто няма къде да се разположат, а и не съм експерт по въздушни потоци. А за отзад съм сложил ама е слаб някакъв и не знам какъв да си купя качествен.

Въобще не си се справил с аранжировката, а тя е важна за дория въздушен поток и трябва да се направи преди да слагаш каквито и да било вентилатори. Или купи свястна кутия, или изрежи (прегледай ревюта на кутиите на Lian Li и ще видиш къде се изрязва) и подреди тази.

Това е пример за добре подредба, сравния с твоята:

http://i99.photobucket.com/albums/l305/jtc...pg?t=1248635332

Ето ти решение за ИДЕ кабелите:

dx48l_4.JPG

Няма да е лошо да купиш и охлаждане за процесора. Xigmatek предлага добри и не §ак толкова скъпи няща.

Не знам дали температурите са приемливи но това е на отворена кутия защото ако я затворя става като парник. Предложете някакво решение за въздушен поток (къде да пробия дупки biggrin.gif) Някакви евтини решения като входящ въздух през мястото за записвачка и изход при pci изходите на кутията.Долу при хард дисковете има място за вентилатор но предния капак няма отвор ;( може би се прави ръчно biggrin.gif а страничната преграда няма дупки за вентилатор (може би и там се правят при необходимост)

И аз не знам дали са приемливи,понеже не знам какви са компонентите... biggrin.gif Значи монтираш един вент отпред,пред харда.За целта разхлабваш винтчетата на харда,дърпаш го назад,монтираш вента и връщаш харда докрай,но без да опира във вента,стягаш.Не се притеснявай откъде ще дърпа въздух вента,той да му мисли. biggrin.gif После,в отсека за записвачките(да не те обърквам с инчове) можеш да монтираш вент.След като сложиш вентовете,върни страничният капак.За това какви вентове да ползваш-не им знам размерите,затова малко импровизация.80мм,92мм,120мм.

• Автор
И аз не знам дали са приемливи,понеже не знам какви са компонентите... biggrin.gif Значи монтираш един вент отпред,пред харда.За целта разхлабваш винтчетата на харда,дърпаш го назад,монтираш вента и връщаш харда докрай,но без да опира във вента,стягаш.Не се притеснявай откъде ще дърпа въздух вента,той да му мисли. biggrin.gif После,в отсека за записвачките(да не те обърквам с инчове) можеш да монтираш вент.След като сложиш вентовете,върни страничният капак.За това какви вентове да ползваш-не им знам размерите,затова малко импровизация.80мм,92мм,120мм.

Благодаря а компонентите са в подписа cool.gif А ако направя дупка на страничния капак за например 120мм как го го сложа да вади въздух може би и в долния ляв ъгъл ли е по приемливо да стои.

П.П. Ще се опитам да поскрия още от кабелите, но ще трябват дупки в страничния панел от кудето да минават за да не се виждат. Благодаря за отговорите.

Най-добре си вземи нова по-голяма и "прохладна" кутия. :angry: Това с пробиване на отвори и добавяне на вентилатори на "сляпо" ми звучи като "Напваси си сам", това не е добра идея според мен. Щом производителя не е сметнал за необходимо да има такива отвори, защо мислиш че след твоята намеса, ще вършат работа ?

• Автор
Най-добре си вземи нова по-голяма и "прохладна" кутия. :angry: Това с пробиване на отвори и добавяне на вентилатори на "сляпо" ми звучи като "Напваси си сам", това не е добра идея според мен. Щом производителя не е сметнал за необходимо да има такива отвори, защо мислиш че след твоята намеса, ще вършат работа ?

Пари за кутия нямам, а тая е на над 5 год и тогава така са ги правили sad.gif По добре да си направя сам отколкото да давам пари за ламарина като мога да събера за процесор biggrin.gif

В крайна сметка избора си остава твой, аз пак казвам това си е мое мнение. Но при всички положения с един още по-мощен процесор, проблемите няма да намалея, напротив ще се увеличат.

Да обобщя мненията казани до тук:

1.Вентилатор пред твърдите дискове ( в твоя случай мисля, че бяха 2 броя)

2.Допълнителен вентилатор на задния панел на кутирята (имай предвид, този пред hdd-тата да вкарва студен въздух, а този отзаде да изкарва)

3.Ползване на "тънки" Ide кабели. (реорганизация на всички проводници в кутията ти)

4.Евентуално, както казваш ти допълнителни отвори и поставяне на вентилатору отстрани, но този въпрос трябва да го проучиш малко по-подробно, понеже при едно лошо решение, вместо ползва може да ти навредят.

5.Успех :angry:

Пари за кутия нямам, а тая е на над 5 год и тогава така са ги правили sad.gif По добре да си направя сам отколкото да давам пари за ламарина като мога да събера за процесор biggrin.gif

Гледайки заглавието ти, мога да ти предложа следната възможност:

GepackteKistenimKuehlhaus.jpg

Моля коригирай го, в крайна сметка излиза и на главната страница сред темите, а не сме селскостопански форум :angry:

Съжалявам, че спамя но karrlito имай и още нещо в предвид. Колкото повече перки толкова повече шум.

• Автор
В крайна сметка избора си остава твой, аз пак казвам това си е мое мнение. Но при всички положения с един още по-мощен процесор, проблемите няма да намалея, напротив ще се увеличат.

Да обобщя мненията казани до тук:

1.Вентилатор пред твърдите дискове ( в твоя случай мисля, че бяха 2 броя)

2.Допълнителен вентилатор на задния панел на кутирята (имай предвид, този пред hdd-тата да вкарва студен въздух, а този отзаде да изкарва)

3.Ползване на "тънки" Ide кабели. (реорганизация на всички проводници в кутията ти)

4.Евентуално, както казваш ти допълнителни отвори и поставяне на вентилатору отстрани, но този въпрос трябва да го проучиш малко по-подробно, понеже при едно лошо решение, вместо ползва може да ти навредят.

5.Успех :angry:

Примерно казах процесор, но по принцип трябва по мощен. Благодаря за обобщението. А доп. отвори без да съм сигурен няма да правя се пак за това питам тук.

П.П. То и сега шуми ама ще го търпя нали трябва да му е добре а не да се пече.

П.п. Оправих заглавието biggrin.gif сори мн съм се разлигавил.

Благодаря а компонентите са в подписа cool.gif А ако направя дупка на страничния капак за например 120мм как го го сложа да вади въздух може би и в долния ляв ъгъл ли е по приемливо да стои.

П.П. Ще се опитам да поскрия още от кабелите, но ще трябват дупки в страничния панел от кудето да минават за да не се виждат. Благодаря за отговорите.

От вента на страничния трябва да влиза,а не да излиза въздух.

///Уф Топик

Вентилатори само отпред и отзад. Запушваш всички странични дупки и си готов. Това е най-лесния и ефективен начин. Другото хем е трудно, хем не подобрява чак толкова ситуацията. Слагаш по-вискооборотни ракети отпред и си готов. Само не забравяй да поискаш разрешително за излитане от Хюстън, че да не те свалят хамериканците като НЛО<неидентифициран ламаринен обект>.

///Уф Топик

Не знам какъв форум сме, ама първата думичка от заглавието на темата пак ми се чини че е писана по някакви странни правила.

Лека забележка,така като ти гледам температурите има само една която да оптимираш и това е харда.Другото си е добре или поне не опасно горещо.А преди да купуваш нови кабели има начин да нагънеш и плоските така че да са по компактни.Довечера като се прибера може да ти пусна някой скриин.

post-202161-1248673898_thumb.jpgвиж трябва да имаш 3 вентилатора, един който да вкарва въздух, обикновенно се поставя да духа срещо видеото, един да изкарва поставя се отзад под захранването и един "вихров", които да създава въздухооборот, поставя се в най-западната част на кутията (като гледаш дъното в дясно), но някъде в края около хардовете, почти всички кутии имат оставено място за такъв вентилатор, обикновенно 12 см.

post-202161-1248673764_thumb.jpg

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ще поставя сега каквито имам защото тея са от стари захранвания biggrin.gif и като си купя ще сложа хубави. А страничната преграда за сега няма да и правя дупка за вент.

П.п.Преди ми казаха че това дъно много загрявало да му сменя охлаждането, но нямам пари и сложих малко вентилаторче отгоре и смъкна с няколко градуса, но вярно ли е че иска по хубаво охлаждане.

П.п.Преди ми казаха че това дъно много загрявало да му сменя охлаждането, но нямам пари и сложих малко вентилаторче отгоре и смъкна с няколко градуса, но вярно ли е че иска по хубаво охлаждане.

Ами няма такова нещо за дъното ти. Главната грейка при теб е видеото. Достатъчно е да изпълниш съветите на Мики Маус и си готов. Картата отделя доста топлина, топлият въздух от нея загрява всички елементи и варианта с новата кутия стои на дневен ред. Понеже си ограничен с паричките поне сложи една хубава перка отзад. Но с кьопава кутия не можеш да постигнеш отлично обтичане или поне са нужни доста усилия за добър вариант. Успех :grimace:

Доколкото успявам да видя, имаш някаква карта то§но пред вентилатора на видеокартата. Така ли е ? Това й пре§и да дърпа въздух. Ако е с PCIe х1 интерфейс можеш да я сложиш зад видеокартата, имаш слот там. Ако е PCI я отдале§и възможно най-много от охлаждането на картата.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Така аранжировката бива ли само вентилаторите да сложа отпред и отзад и да вържа големия кабел някъде да не се вее така.

Така аранжировката бива ли само вентилаторите да сложа отпред и отзад и да вържа големия кабел някъде да не се вее така.

А, сега вече е по-прилично. Дори бих казал, че е супер с оглед на кутията и куцото разположение на 20-пиновия конектор :) ...Желателно е въобще да не се "веят" никакви кабели, така че огледай се за още варианти, скрий всичко което може и това е. :)

• Автор
А, сега вече е по-прилично. Дори бих казал, че е супер с оглед на кутията и куцото разположение на 20-пиновия конектор :yanim: ...Желателно е въобще да не се "веят" никакви кабели, така че огледай се за още варианти, скрий всичко което може и това е. :go ahead:

Благодаря с малко дупки в задния панел и всичко се покри. Само 2 noiseblockera да сложа да постегна кабелите и е готова.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.