Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната между браузърите набира инерция...

Featured Replies

Всички знаете, че отдавна съществува голяма конкуренция между различните интернет браузъри, може би още откакто има Интернет? Както и да е, сигурно се чудите, защо публикувам този пост в раздела за Уиндоус? Еми как така защо, ЗАЩОТО се появи един нов играч, който със сигурност ще спечели вашите симпатии като изключително User Friendly и вече е включен в любимият ни Уиндоус 7 !!! :ph34r:

Дами и господа, представям на вашето внимание: User Friendly Internet Explorer

Internet_Explorer.jpg

Обърнете внимание на надписа отдолу: Ние знаем, че това е единствената причина, поради която използвате Internet Explorer и ние ще дадем най-доброто от себе си за да ви асистираме. ;)

Прочетох че и Опера предлагала подобно нещо ;)

Ползвам Опера, но не съм виждал подобна екстра.

Явно това е решението за пред европейската комисия, която ги осъди за монопол.

Ползвам Опера, но не съм виждал подобна екстра.

Явно това е решението за пред европейската комисия, която ги осъди за монопол.

Пардон, грешката е моя, Опера искали такъв екран и в Убунту :ph34r:

http://www.osnews.com/story/21897/Opera_Ap...llot_Screen_Too

Ами това е решението, сега никоя комисия няма да може да ги осъди за монопол :ph34r:

През последните месеци все IE 8 ползвам. Другите май все са в резерв.

На мен ми прилича на някаква гаргара на Майкрософт с другите браузъри....защо си мислите че на Бил Гейтс му пука за комисий и монопол,всичко е прах в очите на хората...от години Майкрософт си правят каквото поискат,но поне го правят добре :hush:

На мен ми прилича на някаква гаргара на Майкрософт с другите браузъри....защо си мислите че на Бил Гейтс му пука за комисий и монопол,всичко е прах в очите на хората...от години Майкрософт си правят каквото поискат,но поне го правят добре :hush:

Много се дразня когато хората са толкова неинформирани по дадени въпроси, а да се опитват да изказват почти експертно мнение по тях.

Microsoft от няколко години насам въобще не си правят каквото си поискат. Бил Гейтс вече не работи в Microsoft. И не, другите браузъри си правят "гаргара" с Microsoft.

IE не е чак толкова лош браузър, и според мен не заслужава да бъде оплюван чак толкова. Новата осмица дори ме кара да се замисля да не би да се откажа от Firefox.

Много се дразня когато хората са толкова неинформирани по дадени въпроси, а да се опитват да изказват почти експертно мнение по тях.

Microsoft от няколко години насам въобще не си правят каквото си поискат. Бил Гейтс вече не работи в Microsoft. И не, другите браузъри си правят "гаргара" с Microsoft.

IE не е чак толкова лош браузър, и според мен не заслужава да бъде оплюван чак толкова. Новата осмица дори ме кара да се замисля да не би да се откажа от Firefox.

Раздразнителен си,мислил ли си за лечение....

Майкрософт винаги са си правили каквото искат и ще продължат да го правят,това е теорията на силните...или те не са?

Бил Гейтс никога не е работил в Майкрософт - той Е Майкрософт....

И не съм казвал че IE лош браузър....

Виж подписа ми и лека нощ :hush:

Редактирано от visentii (преглед на промените)

• Автор

Естествено че е майтап, но във всяка шега има голяма доза истинност. Това е начина по който ние бихме искали да изглежда MSIE, пък да видим Microsoft доколко ще ни уважат желанието  :)

Никой ли няма да попита защо липсва Safary  sad.gif

Раздразнителен си,мислил ли си за лечение....

Майкрософт винаги са си правили каквото искат и ще продължат да го правят,това е теорията на силните...или те не са?

Бил Гейтс никога не е работил в Майкрософт - той Е Майкрософт....

И не съм казвал че IE лош браузър....

Виж подписа ми и лека нощ :eek:

Пич, Microsoft вече въобще не са силни като едно време. Не могат да правят каквото си поескат, погледни само какво им прави ЕС.

Имат конкуренция отвсякъде, докато деветдесетте години не са имали. Това ги е откарало толкова далеч.

Бил Гейтс е работил в Microsoft, първо e бил негов президент и изпълнителен директор, после става главен софуерен архитект, а президент става Стив Балмър. После напуска Microsoft.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft#199...nd_legal_issues

Просто не говори неща, за които не разбираш, и не се опитвай по този начин да бягаш от незнанието си, защото е жалко и смешно.

Не съм казвал, че си казвал че IE е лош браузър, просто си позволих да коментирам самата тема, съжалявам, ако съм Ви обидил с това, че не се занимавах само с Вашия пост.

Пич, Microsoft вече въобще не са силни като едно време. Не могат да правят каквото си поескат, погледни само какво им прави ЕС.

Имат конкуренция отвсякъде, докато деветдесетте години не са имали. Това ги е откарало толкова далеч.

Бил Гейтс е работил в Microsoft, първо e бил негов президент и изпълнителен директор, после става главен софуерен архитект, а президент става Стив Балмър. После напуска Microsoft.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft#199...nd_legal_issues

Просто не говори неща, за които не разбираш, и не се опитвай по този начин да бягаш от незнанието си, защото е жалко и смешно.

Не съм казвал, че си казвал че IE е лош браузър, просто си позволих да коментирам самата тема, съжалявам, ако съм Ви обидил с това, че не се занимавах само с Вашия пост.

Раздразнителен,но и ироничен,харесва ми това...Не мислиш ли че влизаш в излишен спор и че пишеш пълни глупости(извинявам се за тона).Раздразнението ти е лош съветник...Цитатата от Уики и закачките на ЕС към Майкрософт са прах в очите на хората.Искаш да ме обориш,това е похвално,но го прави интелигентно,за да не мислят хората че това е поредния спам "кой е по-велик"...Понеже напълних темата с офтопик(извинявам се за което) няма да отговарям повече...Ако съм те обидил ще се извиня на лично.Поздрави.

Раздразнителен,но и ироничен,харесва ми това...Не мислиш ли че влизаш в излишен спор и че пишеш пълни глупости(извинявам се за тона).Раздразнението ти е лош съветник...Цитатата от Уики и закачките на ЕС към Майкрософт са прах в очите на хората.Искаш да ме обориш,това е похвално,но го прави интелигентно,за да не мислят хората че това е поредния спам "кой е по-велик"...Понеже напълних темата с офтопик(извинявам се за което) няма да отговарям повече...Ако съм те обидил ще се извиня на лично.Поздрави.

Честно казано, не съм си и помислял за интелигентно общуване с човек, който пише, че на

че на Бил Гейтс му пука за комисий
.

Това ако го изтрият модовете няма да се сърдя, чист офтопик е, знам че влизам в излишен спор, знам че пиша глупости/отвреме-навреме/... И к'во да се прави?

Пич, Microsoft вече въобще не са силни като едно време.....

....Имат конкуренция отвсякъде, докато деветдесетте години не са имали.

Всъщност са още по-силни и даже набират скорост в момента. Вече изместиха Гугъл и са първи като предпочитан партньор в Англия (само пример). Според мен, ще дръпнат много и от излизането на новата ОС. А конкуренция имат отвсякъде, просто защото се занимават със супер много неща. Операционните им системи са само една част от дейността им. Те даже и хардуер правят :speak:

Защо ми се струва, че FF с всяка нова версия става все по-бавен и по-калпав, а IE по-бърз и по-добър. Докато се установят нещата карам с Опера.

Редактирано от Pinto (преглед на промените)

Отдавна правят каквото искат. Проблемът с ЕС е че не се поддават на директно лечение с рушвети или изнудване. Затова възприеха по-интересна концепция. В момента опита е да обезсмислят исканията на ЕС.

Това, че Microsoft почват да подобряват IE показва само едно - че вече зачитат конкуренцията и се съревновават с нея.

Което от своя страна показва, че Microsoft не може да прави каквото си поиска.

Това, че Microsoft почват да подобряват IE показва само едно - че вече зачитат конкуренцията и се съревновават с нея.

Здравей пак biggrin.gif

Майкрософт нито зачитат конкуренцията,нито са съревновават с някой - просто са свикнали да са на върха...Което от своя страна показва,че правят каквото си искат...Колко хора да ти го кажат,за да го проумееш.

P.S. Колко време ти отне да ми откриеш една правописна грешка,maxim4o-чо?

Не знам за новите версии на IE, но IE 6 е най-бавния браузър с когото съм работил. Аз съм с FF последна версия и изобщо не виждам разлика в скоростта с предишните версии. Колкото до Майкрософт, не разбирам как така "правят каквото си искат"?

Много ми е интересно защо Европа се е заяла с Майкрософт ? Какво толкова ги глодже ?

Има едно нещо наречено монопол...

Преди да си вадите заключенията от присъдада е хубаво да се информирате за самия процес. Причината изобщо да го има е, че по времето когато Opera набираше сили, Netscape залязваше и Mozilla се виждаше на хоризонта, M$ внедриха IE3 браузъра в операционната система чрез сървиз пак. Допреди това всички браузъри бяха платени или с реклами в тях. Това накара Opera в края на 90-те да сезира европейската комисия за монопола на М$. Тъй-че това не е просто заяждане от страна на европейския съюз, а резултат от 10 годишен процес! Евала им прави, че за разлика от продажните американски комисии, европейската все-пак осъди престъплението на М$.

Замисли се за развитието на нещата. Първо бяха помолени учтиво, но сякаш не обърнаха внимание. После ги глобиха, но МС обжалваха. Стигна се дотам US правителството да съветва ЕС за преосмисляне на несправедливото решение. Всичко това се развива с години. Самия факт че можеха да изпълнят това искане отдавна, показва че компанията вярва много повече в грубата сила, отколкото в качеството на продуктите си. Ако бяха толкова готини и въобще не беше вярно че пресират пазара, защо не го махнаха ? Всъщност с реализирането на такава версия ще се премахне системната зависимост на софтуера от ИЕ, което е доста натрапчиво в редица случаи. Никой не те спира да си вземеш US версията или отрича напълно качествата на браузъра.

Всъщност , като се замисля , М$ показва какво мисли за другите още с поставянето на инсталациония диск .... всичко , сложено преди този диск на компютъра е напълно непознато и следва да се заличи , форматира ... Да се опита да се съобрази с нещо ...забрави - мигар човек се съобразява с мравките ? biggrin.gif Относно махането на IE от ОС - мисля , че част от проблема се състои в монолитния характер на Виндолс .... извадиш ли нещо не е ясно колко други неща ще се срутят , IE се е просмукал навсякъде , така че и при добро желание трябва постепено да се свикне с мислълта за махане и бавно и полека , в бъдещите реализации ...може да стане ... Освен това никой не обича да го глобяват - може и да даваш милиарди от парите си за борба с рака , но ги даваш сам , ако ти ги вземат си боли .. cool.gif И като обобщение бих казал следното - проблема с IE и избора му да се премахне се се корени 60 % от технически трудности и 40 % от ината на този , който с години се е чуствал за Господ на софтуера .... а за обикновенния потребител е все тая - които може да преценява си избира , който не може - ползва каквото му е дадено ...проблем няма biggrin.gif

Редактирано от juve (преглед на промените)

хайде, хайде, линукските буут-лоудъри все едно познават всеки уиндоус...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.