Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната между браузърите набира инерция...

Featured Replies

хайде, хайде, линукските буут-лоудъри все едно познават всеки уиндоус...

Аз не знам защо се опитваш да изместиш нещата към темата линукс срещу виндолс ;) Може и да не познават всеки виндолс , но познават дяловете му , опитват се да го наместят по някакъв начин ...което не бих казал , че е характерно за М$ . И не разбирам защо се заяждаш - може би ти пречи нещо в аватара ми или подписа - значи ли че не мога да изкажа мнение по въпроса или да кажа как Аз си обяснявам процесите ? Иначе ..и ние знам за твоята борба с линукс biggrin.gif , но не това е целта на приказката ...или греша ? cool.gif

Аз не знам защо се опитваш да изместиш нещата към темата линукс срещу виндолс ;) Може и да не познават всеки виндолс , но познават дяловете му , опитват се да го наместят по някакъв начин ...което не бих казал , че е характерно за М$ . И не разбирам защо се заяждаш - може би ти пречи нещо в аватара ми или подписа - значи ли че не мога да изкажа мнение по въпроса или да кажа как Аз си обяснявам процесите ? Иначе ..и ние знам за твоята борба с линукс biggrin.gif , но не това е целта на приказката ...или греша ? cool.gif

ами не знам какво би могло да ми пречи от аватара или подписа ти, при положение, че съм dual-boot уин xp x64 и xUbuntu...? просто нека бъдем реалисти

debian-базираните дистрота са ми страст, въпреки, че съм начинаещ. просто казвам, че има игнориране и от другата страна, нека не си кривим душите

оффтопик:

debian-базираните дистрота са ми страст, въпреки, че съм начинаещ. просто казвам, че има игнориране и от другата страна, нека не си кривим душите

Аз не съм съгласен че има игнориране от страната на линуксарите cool.gif Не може да игнорираш този , който държи 90 % от масовата ОС cool.gif Виж , другия вариант е реалност .....но пак размиваме темата ...ей сега ще ни подгони Капитана със секирата ;) Спирам до тук .... :)

като говорим за домашни потребители, около 80% само са на уин (в глобален мащаб, иначе в БГ вероятно са 99%), 15% са на Mac OS X (повечето ми колеги), 3% са на Linux и 2% на OS 9 / Darwin, BSD и др. но, като заговорим за сървърни ресурси, нещата маааалко се променят, затова не ревете ;]

MAC OS X също не го еня дали има нещо друго.

Като гледам, още малко някой ще поиска щайгите да са само на BIOS и той да ни пита:

''Какво желаете уважаеми, цАй, кАфе... а може би някоя OS, каква да бъде тя, бозава или още по бозава, въведете моля IP...''
cool.gif
Аз не знам защо се опитваш да изместиш нещата към темата линукс срещу виндолс :angry: Може и да не познават всеки виндолс , но познават дяловете му , опитват се да го наместят по някакъв начин ...което не бих казал , че е характерно за М$ . И не разбирам защо се заяждаш - може би ти пречи нещо в аватара ми или подписа - значи ли че не мога да изкажа мнение по въпроса или да кажа как Аз си обяснявам процесите ? Иначе ..и ние знам за твоята борба с линукс biggrin.gif , но не това е целта на приказката ...или греша ? cool.gif

;) Не искам да звучи заядливо или нещо такова нито пък съм модератор но прдполагам че нарочно пишеш Windows като "виндолс".

Ако не е нарочно моля пойнтересуваи се за правилната дума защото ми бърка право в мозъка като го видя и предполагам не само на мен.

а мен ме сърбят пръстчетата да натисна бутончето под аватара ви, намиращо се в дясно от "Горе"

1. темата няма нито смисъл нито съдържание - война на браузърите няма....това не е бойно поле, а икономическа действителност - конкуренцията между авторите на подобен род софтуер позволява на потребителите да използват това което сметнат за необходимо

2. дори в даден момент 1 да е било грешно....вече изчерпахте всички аспекти на темата

Аз съм доволен от Майкрософт, хубава мишка и клавиатура имам biggrin.gif От Уиндоуса нямам оплаквания, само Мозила ползвам, защото съм и свикнал.Конкуренцията има още много хляб да яде докато ги стигне, а дотогава ще плачкат като малко дечица пред разни комисии laugh.gif

Аз съм доволен от Майкрософт, хубава мишка и клавиатура имам biggrin.gif От Уиндоуса нямам оплаквания, само Мозила ползвам, защото съм и свикнал.Конкуренцията има още много хляб да яде докато ги стигне, а дотогава ще плачкат като малко дечица пред разни комисии laugh.gif

Това е едно много детско изказване. Има корпоративен софтуер, който работи или иска наличието на интернет експлорер. Така че има място за поне няколко броузера на всяка машина.

И наистина, спора се превърна в мерене на .....

juve, astankov е прав, неизписването на правилното наименование на продукт или компания говори за ниска култура. Всеки умен човек уважава (не е задължително да обича) конкурентите си!

juve, astankov е прав, неизписването на правилното наименование на продукт или компания говори за ниска култура. Всеки умен човек уважава (не е задължително да обича) конкурентите си!

Не знам защо толкова ми скочихте за този "виндолс" ! В случая , ако сте чели внимателно ще разберете, че не съм дошъл в този раздел за да предизвиквам някакви дискусии кое е по хубаво или нещо от този род ! Как въобще си го помислихте ? Освен това аз не мисля , че на мен ми е конкурент M$ ! Защо да ми е конкурент и как аз мога да съм й конкурент ? Просто исках да изкажа своето мнение ! Пиша го виндолс, защото просто не ми се превключва докато ми тече мисълта на латиница и гледам да го правя възможно най рядко angry.gif

Относно дали от една дума и точно тази зависи културата ми - имате право да мислите каквото искате - аз съм широко скроен :angry: А не мислите ли Вие , г-н astankov , че ако исках преднамерено да дразня някой , можех да започна с много други думи с които е известна ОС на господин Гейтс ? Това според мен показва само едно - вместо да се опитате да схванете моята теза и да я критикувате или не , Вие сте се захванали да се задълбочавате ..... и според мен е още едно доказателство каква е толерантноста на ползвателите на WINDOWS - аз нямам нищо против Вас , но явно Вие имате ....

пф ...ама че радикален извод направих cool.gif Но понеже някой се обижда на ОС laugh.giflaugh.gif ето , извинявам се официално !

Надявам се всички са доволни ...вече. :angry:

Има корпоративен софтуер, който работи или иска наличието на интернет експлорер.

Проблемът къде , при положение, че ОС е тяхна Опера ли да слагат?

Не знам защо толкова ми скочихте за този "виндолс" ! В случая , ако сте чели внимателно ще разберете, че не съм дошъл в този раздел за да предизвиквам някакви дискусии кое е по хубаво или нещо от този род ! Как въобще си го помислихте ? Освен това аз не мисля , че на мен ми е конкурент M$ ! Защо да ми е конкурент и как аз мога да съм й конкурент ? Просто исках да изкажа своето мнение ! Пиша го виндолс, защото просто не ми се превключва докато ми тече мисълта на латиница и гледам да го правя възможно най рядко angry.gif

Относно дали от една дума и точно тази зависи културата ми - имате право да мислите каквото искате - аз съм широко скроен ;) А не мислите ли Вие , г-н astankov , че ако исках преднамерено да дразня някой , можех да започна с много други думи с които е известна ОС на господин Гейтс ? Това според мен показва само едно - вместо да се опитате да схванете моята теза и да я критикувате или не , Вие сте се захванали да се задълбочавате ..... и според мен е още едно доказателство каква е толерантноста на ползвателите на WINDOWS - аз нямам нищо против Вас , но явно Вие имате ....

пф ...ама че радикален извод направих cool.gif Но понеже някой се обижда на ОС laugh.giflaugh.gif ето , извинявам се официално !

Надявам се всички са доволни ...вече. :doh:

И Вие г-н juve май не сте ме разбрал вярно.

1.Подразни ме самата дума нищо повече. Хубаво щом така е удобно пишете го така не съм аз човека който да казвам как да го пишете но е тъпо все едно да напишете Линух.

2.НЕ защитавам нито Уиндоус нито Линукс нито Макос нито никоя ос. Винаги съм казвал че няма най добра ос - всички си имат предимства и недостатъци. Аз ползвам Уиндоус но съм и силно ЗА Линукс.

3.Не ме дразни и нямам нищо против да се критикува Уиндоус защото наистина има какво да се критикува. И другите думите с които е известна съдържат доста истина

4.Относно браузърите ИЕ никога не ми е харесвал винаги съм ползвал друг вариянт - Опера , Нетскейп , Файърфокс а това с еврокомисията вярно си е прах в очите.

Темата доста се пооспами преставам със всякакви коментари повече. Лека нощ.

Проблемът къде , при положение, че ОС е тяхна Опера ли да слагат?

Не е проблема в собствеността на ОС-а, а във много силната интеграция на Интернет Експлорер в ОС-а и възможности като ActiveX, които дават възможност да се работи с тънки клиенти без да се загуби функционалност и удобство

Абе защо всички се обърнаха срещу интернет експлорер и зщао пак обърнахме темата Linux>Windows.Тук става дума за браузери.

Интернет експлорера е вграден дълбоко в ОС-та и ако трябва,мога да дам примери.Ако ОС-та се забави,и интернет експлорер се забавя,а на мозилка и оперка нищо не им става,защото са отделен софтуер.

Вярно,това е гадно,МС наистина трябва да го направят отделен,но тоа е доста работа,а и както казаха те,това може да им създаде прпеблеми с ОС-Та.

Най-бързият за момента е сафарито,следвано от мозилка,която от свпоя страна се следва от оперка.

Най-бързият за момента е сафарито,следвано от мозилка,която от свпоя страна се следва от оперка.

да, бе... пробвай браузъра, който ползвам аз, пък после говори за скорости ;]

п.п. ако ти е сложно първоначалното конфигуриране, пиши лс

Има едно нещо наречено монопол...

Преди да си вадите заключенията от присъдада е хубаво да се информирате за самия процес. Причината изобщо да го има е, че по времето когато Opera набираше сили, Netscape залязваше и Mozilla се виждаше на хоризонта, M$ внедриха IE3 браузъра в операционната система чрез сървиз пак. Допреди това всички браузъри бяха платени или с реклами в тях. Това накара Opera в края на 90-те да сезира европейската комисия за монопола на М$. Тъй-че това не е просто заяждане от страна на европейския съюз, а резултат от 10 годишен процес! Евала им прави, че за разлика от продажните американски комисии, европейската все-пак осъди престъплението на М$.

че е заяждане, заяждане е. Поради 2 основни причини.

1. Мотива за присъдата "потребителят няма право на свободен избор" е изключително тъп. ИЕ е вграден в Уиндоус, ДА, но никой и по никакъв начин не те задължава да го ползваш. Може ли да се ползва интернет с алтернативен браузър ? ДА !!! Може ли този алтернативен браузър да се инсталира в Уиндоус ? Пак ДА !!! Е, тогава какво право на избор е нарушено ? Никакво !!!...

2. Изниква и въпроса: Защо срещу Епъл няма дело, тъй като ситуацията със Сафари е абсолютно аналогична. В Европа няма Макове ли ? Мак-потребителите нямат право на т.нар. "свободен избор" ли ? Какво ?...

Не знам, или авторите на алтернативни браузъри си плащат на Еврокомисията да взема малоумни решения, или се очертава търговска война Европа-Америка - очаквам в близко бъдеще съответната американска комисия да наложи глоба на европейска компания по подобна идиотска причина.

че е заяждане, заяждане е. Поради 2 основни причини.

1. Мотива за присъдата "потребителят няма право на свободен избор" е изключително тъп. ИЕ е вграден в Уиндоус, ДА, но никой и по никакъв начин не те задължава да го ползваш. Може ли да се ползва интернет с алтернативен браузър ? ДА !!! Може ли този алтернативен браузър да се инсталира в Уиндоус ? Пак ДА !!! Е, тогава какво право на избор е нарушено ? Никакво !!!...

Никакво право на избор не е нарушено, когато потребителя сам може да си инсталира браузъра!

ЕС като представителна организация на страните в Европа, може да наложи далеч-далеч по-големи искания и то напълно основателно. Факт е че ги агитират за нещо съвсем дребно. Почти всички приложения извикват директно ИЕ, без да се съобразяват с браузъра по подразбиране. Тоест ви натрпват ИЕ, дори когато това е абсолютно ненужно и чупи интеграцията на програмите. Най малкото не стой добре, докато си работиш Файърфокс да ти изскача ИЕ. Ако бъде направено такова издание, програмистите вече ще трябва да се съобразят.

Освен че никак не е трудно да се инсталира ИЕ, повечето хора ползват американското издание, било пиратско или закупено и свалено от MSDN. Тоест редовият потребител не изпитва никакво неудобство, но всички ще се възползват от по-качествен софтуер за в бъдеще. Психозата, която се втълпява от разни експертни сайтове е абсолютна глупост!

2. Изниква и въпроса: Защо срещу Епъл няма дело, тъй като ситуацията със Сафари е абсолютно аналогична. В Европа няма Макове ли ? Мак-потребителите нямат право на т.нар. "свободен избор" ли ? Какво ?...

Не знам, или авторите на алтернативни браузъри си плащат на Еврокомисията да взема малоумни решения, или се очертава търговска война Европа-Америка - очаквам в близко бъдеще съответната американска комисия да наложи глоба на европейска компания по подобна идиотска причина.

Едната малка разлика при Епъл/Линукс е че браузърите са равнопоставени. Никой няма "системен" приоритет. Поне доколкото съм запознат с Mac OS X. Втората е че заемат значително по-малка ниша и следователно печелят много по-малко от нелоялна фирмена политика.

Изобщо Епъл са съвсем друг случай и правят други нарушения. Ако си спомняш преди време ги грозеше глоба, заради iTunes и оттогава започнаха да продават незащитено съдържание. Винаги се радвам на подобни "корекции" в поведението. Според мен е правилно да се започва от най-крупните нарушители и най-големите фирми, а не обратното.

интерестно що всички телефони с windows mobile идват с опера по подразбиране? верно че има инсталиран и ie...

да, бе... пробвай браузъра, който ползвам аз, пък после говори за скорости ;]

п.п. ако ти е сложно първоначалното конфигуриране, пиши лс

наистина е бърз ама java скрипта му е невероятно бавен...

http://people.mozilla.com/~vladimir/mdemos...anip/image.html - само мръдни плъзгача и гледай

иначе камелеон е много по бърз от мозила... във всичко друго

Редактирано от the professor (преглед на промените)

интерестно що всички телефони с windows mobile идват с опера по подразбиране? верно че има инсталиран и ie...

...

Нямам подобни наблюдения... А ИЕ в комбинация с SPB Plus е достатъчно добро

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Ето и как изглежда истинския екран за избор на браузър:

13475-44.jpg

Този прозорец, няма да бъде част от финалната версия на Windows 7 (те онези от Редмънд не са хванати от Юпитер), а се 'очаква' да бъде разпространен като ъпдейт пуснат в неопределено време.

Ето и как изглежда истинския екран за избор на браузър:

13475-44.jpg

Този прозорец, няма да бъде част от финалната версия на Windows 7 (те онези от Редмънд не са хванати от Юпитер), а се 'очаква' да бъде разпространен като ъпдейт пуснат в неопределено време.

И за къв чеп ми е този екран ?

Нека се борят, така всички конкуренти ще се стремят да пускат все по-добри и по-добри продукти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.