Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Махане на кокоши трън

Featured Replies

Да споделя и аз моя опит! Като малък имах около 10 кокоши тръна на двете ръце! Какво ли не правихме, но без ефект! Накрая отидох при един билкар, който ми ги намаза с някаква смола и минаха за нула време. Много е важно да запомниш кой е излязъл пръв, тъй като той се води "майката" и като се унищожи него се махат и другите. Аз знаех кой ми беше първи - намаза ми го и после всички изчезнаха! Та, ако някой в Бургас има проблеми да пише едно лично ще го свържа с човека! Успех!

• 3 седмици по-късно...

С течен азот се махат най-успешно, да. Естествено, че боли, но боли, когато станат на мехур и този мехур не падне заедно с "кокошия трън". То е малко като пришка да имаш. Може и да се появят пак - зависи от имунната система. Това е на вирусна основа. "Кокоши трън" му е народното наименование. Дано не ти се появяват пак :) .

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

То зависи какъв е единия вид , често се среща по ръцете когато го разчоплиш ива като коренчета вътре, това се гори с азат и бързо заминава... Иначе има един друг вид по краката пак са кокоши тръни, имат като бяла главичка която след къпане омеква и може да отстраниш , остава като вдлъбнатина на мясото и след няколко дни пак се полячува... Аз имах такъв на крачето беше мн мъничка бяла точица и не ме пречеше, но реших, ще го изгоря с нещо за брадавици и то стана голяма и почна да ме боли като стъпвам и така реших, че ще го махна С ЛАЗЕР отидох, бият ти упойка в крака на мем ми беше супер неприятно, и после го идълбават и боли супер много. Ама викам си приключи, край ..... ама друг път от 1-4 изгяния се правят като видях какво бяха направила една жена и се отказах. След лазера е доста по малък и не ме боли като стъпвам, а една приятела на майка ми каза,че си го е махнала с пчелен клен мисля че се казва -нещото в което пчелите запечатват нежеланите гости в кошера след като ги убият. Та киснеш крачетата, през това време едно малко топче от клена държиш в ръка да се размекне лепвашаш на образованието и после с левкопласт отгоре и така дкато падне или прецениш и сменяш. Още е в изпитателен период..................

Според мен е най-добре да се махне от лекар.Важно е не колко боли,а крайния резултат. Средства от народната медицина могат да помогнат в самото начало.

Здравейте, да споделя и аз малко инфо! В началното училище имах на няколко пъти кокоши тръни и всичките ги махнах по един и същи начин. Потапяш и задържаш мястото във вода (най-добре гореща) докато кожата омекне и се набръчка (поне 30 мин). Вземате обикновена игла за шиене, дезинфектирате за всеки случай с някакъв разтвор мястото и иглата и внимателно разчопляте самият кокоши трън. Процедурата не е болезнена и продължава докато самият трън стане на разкъсани кожни късове. Колкото повече успеете да го разкъсате - толкова по-добре. Като завършите тази процедура, вземате кристали лимонена киселина (известна още като лимонтозу)и ги набивате възможно най-навътре (дълбоко) в разчопления кокоши трън. Идеята е киселината да изгори образуванието . . . . Като завършите слагате лейкопласт за да запечатате и така няколко дена. Мястото трябва да почерней и тръна да падне или да го отскубнете. Обърнете внимание на така нареченото "коренче", което се намира в основата на тръна и което трябва да бъде изтръгнато ръчно ако не изгори само. Ако всичко е успешно, на мястото на тръна се получава дупка, с големина правопропорционална на големината на кокошият трън. Поне така беше при мен. Пожелавам на всички които имат този проблем успех!

Баща ми постоянно има кокоши тръни, и си ги маха с нокторезачка....просто си ги разчопля и ги маха. :rolleyes:

• 1 година по-късно...

Здравейте! Радвам се ,че вече има такава тема в този форум.

Аз също ще помоля за малко информация.

Моя приетелка в момента има кокоши трън или поне тя така мисли.

Кожното образувание се намира на един от пръстите й на крака.Странното обаче е че в него има малки

косъмчета,които сама се опитва да премахне.

Възможно ли е това да е кокоши трън,ако не е ,какво друго би могло да бъде?

Поразрових се из гугъл и попаднах на това :

Дермоидни кисти

Дермоидните кисти са образования с плътна капсула, покрита отвътре с многослоен плосък епител. Най-често това е вродена киста,чиято празнина е изпълнена с кашава бледожълта материя. Може да има косми, мастни жлези, кости, зъби и др. Среща се по цялото тяло, напр. в яйчниците, шията и др.

Но малко се съмнявам ,че може да е киста.Някакви мнения?

П.П.:Засега отказва да отиде на лекар и прилага самолечение :cheers: .

• 6 месеца по-късно...

Лекувах кокоши трън на три места на ходилото 8 месеца. Бях прегледан от отличния кожен лекар д-р Мария Апостолова, Клиника кожни болести, МА, София, тя ги гори с течен азот, даде ми рецепта за френски крем Xerial, каза че течност срещу мазоли помага, но зависи каква марка е, трябвало да се олющи горния слой на кожата и частта кератин да започне да расте правилно навън, а не навътре. Прилагах ги, но горенето с азот, течността Carnation UK 6-9 лв. и кремът Xerial не ми помогнаха, а ме излекуваха лепенките срещу мазоли Урго, 10 броя за около 6-7 лв. в аптеките. Държах лепенката върху кокошия трън 24 часа, изрязвах го кокошия трън - той е нещо като мазол, колкото повече изрsзвате толкова по-бързо лечение ще имате и пак с нова лепенка. Малко болиq защото зелената паста на лепенката съдържа салицил, но кожата мазол кокоши трън се олющи и сега съм добре. Просто, лесно и евтино след другите три лечения. Според мен, се заразих докато слагах бански в кабина на плажа край Кавала Неа Перамос. Желая успех! Толкова упорито страдание по кожата не съм имал.

• 1 година по-късно...

Ходих на дерматолог и с течен азот ми изгори всичките. Но сега едвам стъпвам, защото имам няколко дупки на крака, а не било боляло. Чувството е все едно ходя по жарава . Ако пак се покажат тези кокоши тръни направо не знам :help:

отиди в  ххх-ДКЦ  в обеля-2 

при хирурга  махаги без проблеми 

Аз, малко се самолекувах защото бях "трепнал", тъй като когато се появи такъв на ходилото на брат ми, той реши да иде на доктор където му го изгориха с течен азот - последствията бяха катастрофални, че за момент и до патерица стигна.

Моето самолечение се състоеше от много киснене в гореща вода, бабини рецепти, и цял месец слагане на разни лепенки (предлагани в аптечната мрежа) за горене на мазоли и кокоши трън.

не ги заблуждавай хората - аз знаеш ли колко местни упойки съм поставил - и никога, ама никога ви казвам, не ме е боляло......

Докторе остава и като поставяш анестеници и теб да те боли! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.