Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да запиша 70ГБ ?

Featured Replies

Така е, но и в този случай е добре да се раздели на архиви от по 4 гб., но не и WinRar да ги разделя, защото повредата на само един от дисковете ще направи нечетима цялата информация (аз поне така го разбрах)

Не, обикновено не може да се прочете само част от диска (файла) т.е. има да се въстановява само стотици килобайти, а не 4Г

Не, обикновено не може да се прочете само част от диска (файла) т.е. има да се въстановява само стотици килобайти, а не 4Г

Под "нечетим" имам предвид например оставен на слънце и изкривен :) .

стоп стоп малко...пак се отнесохте всички...момичето нали пита простичко да и кажете с 2 думи какво да направи да си запише инфото...какви са тея оферти за мини hdd-та до флашки....най-просто и лесно е да хваща един щпиндел с DVDта и да почва да мята.

Под "нечетим" имам предвид например оставен на слънце и изкривен :) .

Оценявам чувството ти за хумор, но сериозно - кой би направил това с дискове на които има ценна информация?

стоп стоп малко...пак се отнесохте всички...момичето нали пита простичко да и кажете с 2 думи какво да направи да си запише инфото...какви са тея оферти за мини hdd-та до флашки....най-просто и лесно е да хваща един щпиндел с DVDта и да почва да мята.

Е нали точно това обсъждаме - кой метод на подготовка на информацията за записване на дискове е най-подходящ :)

Ами, няколко пощенски кутии, или megaupload, и готово...

Просто свали харда на машината от която ше копираш и го сложи на машината към която ше се копира.

Другия вариант е един мрежов кабел и да свържеш двете машини в локал.

Всичко друго е свързано с пари и нерви. :P

Просто свали харда на машината от която ше копираш и го сложи на машината към която ше се копира.

Другия вариант е един мрежов кабел и да свържеш двете машини в локал.

Всичко друго е свързано с пари и нерви. :P

И ти не четеш. Идеята е не да се копират данните, а да се архивират :P

djagi не съм съгласен че някои музики, концерти и филми не трябва да се записват. има някои издания и версии, които се появяват то торентите и след това изчезват. За маняци на подобни теми това е недопустимо laugh.gif

Осен това очаквах да предложите предпочитан носител за записите. Аз по традиция си вземам само Verbatim, R+, имам винаги под ръка и няколко празни двуслойни ДВД-та.

Аз лично когато изтегля някой хубав концерт си го записвам веднага на ДВД. Подобно и на музиката - веднага след проверката се записва.

Предложението ми е първо да се подредят по папки според съдържанието и тематиката си тези данни за архивиране. След това да се запишат всички видео дискове. След това музиката. Обикновено всеки уважаващ себе си ъплоадер ги е подредил достатъчно добре. Ако не са подредени се теглят повторно за да си спестиш главоблъскането с подредбата. Аз например преди около три години май беше, по това време на лятото, когато пуснаха цялато творчество на Моцарт във формат без загуба на качеството го изтеглих три пъти. Първо изчезна сийда на замундата и останах на суха на 90 и няколко процента, после го намерих навън но всичко беше ужасно разхвърляно и неподредено. Накрая се свързах с китаеца-ъплоадер на тая колекция и човека сийдна специално заради мен торента, отново. Но направен на ДВД-та, с надписи и описания - като слънце. Чудесен торент беше направил, евала му правя. И така, след третото теглене си ги записах. 54 ГБ е някъде. После копирах всичко на тв. дискове на двама приятели, които слушат такава музика. Така имам под ръка винаги резервно копие.

И последно - подредба на информацията, амализ и стъпка по стъпка архивиране на ДВД-та. Не е за всеки тая работа, има хора които са си рахвърляни и неподредени по рождение, те никога няма да си оправят нещата. Това е моят опит и практика по темата laugh.gif

• Автор

Е, тотално ме объркахте :whist:

Добре,

под "нямам пари" нямах предвид да нямам 10 лева за дискове, толкова имам. Имах предвид, че нямам 100-200 лева :yanim:

Значи, така като чета, най-добре да си взема десетина ДВД диска и да разпределя информацията на папки от по 4 ГБ и да я запиша (повечето са снимки, песни и клипчета различни формати). и няма да ги правя на архив, направо записвам. (изтеглих си ImgBurn между другото). Не знам какво може да се скапе на тези файлове, освен ако не надраскам диска или нещо такова ??

.iso файловете най-много ме притесняват, щото те са най-ценните и не знам как трябва да се запишат - записвам направо файла дето се маунтва (дето иконката е като диск) само като отбележа на програмата, че записвам .iso файл ли?

После има едни дето знам ли ги DVD ли са какви са, ето скрийншот:

http://tinypic.com/r/295pjrn/3

Тези направо слагам папката да се записва ли? Или трябва да направя нещо преди това.

- това последното между другото е 10 ГБ. Ако го разделя на два диска, а после като го слагам на компа пак го сложа в една папка ще работи ли?

sad.gif

Редактирано от Headbang! (преглед на промените)

Е, тотално ме объркахте :whist:

Добре,

под "нямам пари" нямах предвид да нямам 10 лева за дискове, толкова имам. Имах предвид, че нямам 100-200 лева :yanim:

Значи, така като чета, най-добре да си взема десетина ДВД диска и да разпределя информацията на папки от по 4 ГБ и да я запиша (повечето са снимки, песни и клипчета различни формати). и няма да ги правя на архив, направо записвам. (изтеглих си ImgBurn между другото). Не знам какво може да се скапе на тези файлове, освен ако не надраскам диска или нещо такова ??

.iso файловете най-много ме притесняват, щото те са най-ценните и не знам как трябва да се запишат - записвам направо файла дето се маунтва (дето иконката е като диск) само като отбележа на програмата, че записвам .iso файл ли?

После има едни дето знам ли ги DVD ли са какви са, ето скрийншот:

http://tinypic.com/r/295pjrn/3

Тези направо слагам папката да се записва ли? Или трябва да направя нещо преди това.

- това последното между другото е 10 ГБ. Ако го разделя на два диска, а после като го слагам на компа пак го сложа в една папка ще работи ли?

sad.gif

Предложението на kmvasilev - "... После копирах всичко на тв. дискове на двама приятели, които слушат такава музика. Така имам под ръка винаги резервно копие." е много добро!

Можеш да се замислиш да конвертираш DVD-тата и видео CD-тата в някакъв друг формат, макар и с минимална загуба на качество. В ISO файловете има MPG файлове, които са ти всъщност концерта. Ако е такъв случая, даже няма нужда да записваш цялото ISO, а просто можеш да екстрактнеш MPG и да запишеш само тях (имай предвид на какво ще ги пускаш после). И едните и другите можеш да ги конвертираш в .avi с някой видео конвертор (пак да повторя - ще имаш загуба на качество). "... и няма да ги правя на архив, направо записвам" - аз лично така бих направил, но capnemo те съветва да ги направиш на архив и да се добави информация за възстановяване - така файловете ще са една степен по-защитени срещу повреда на DVD-то

едит: съветвам те да си вземеш поне един презаписваем диск и на него да потренираш...

едит2: "Тези направо слагам папката да се записва ли? Или трябва да направя нещо преди това.

- това последното между другото е 10 ГБ. Ако го разделя на два диска, а после като го слагам на компа пак го сложа в една папка ще работи ли?" - това е за двуслойно DVD, което моментално ще ти изчерпи целия бюджет, който си отделила за дискове. Аз бих го конвертирал в avi.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор
и да запишеш само тях (имай предвид на какво ще ги пускаш после)

т.е. да запиша само VTS_01_1, VTS_01_2, VTS_01_3, VTS_01_4, VTS_01_5 без другите VIDEO_TS, VTS_01_0 и т.н. от скрийшота? Ще ги гледам само на компа.

capnemo те съветва да ги направиш на архив и да се добави информация за възстановяване - така файловете ще са една степен по-защитени срещу повреда на DVD-то

a където имаше да се отбележе в Допълнителни колко процента да е записа на възтановяване на колко да го сложа? ohmy.gif

т.е. да запиша само VTS_01_1, VTS_01_2, VTS_01_3, VTS_01_4, VTS_01_5 без другите VIDEO_TS, VTS_01_0 и т.н. от скрийшота? Ще ги гледам само на компа.

Не! Нищо няма да четеш после! Говорех за ISO - VideoCD и .MPG файловете. За двуслойното DVD - най-добре го конвертирай в .AVI с някой видео конвертор (DVDFab Platinum, Xilisoft Video Converter ...), а още по-добре - потърси DVDrip на същия концерт.

a където имаше да се отбележе в Допълнителни колко процента да е записа на възтановяване на колко да го сложа? ohmy.gif

Аз слагам 10% но за наистина важни и по-малки файлове. Мисля, че 5% стигат.

• Автор

мога ли всички файлове да конвертирам и това ще ги намали ли?

мога ли всички файлове да конвертирам и това ще ги намали ли?

По принцип можеш всички файлове да конвертираш, но няма смисъл да конвертираш например avi файловете. В твоя случай има смисъл да конвертираш DVD-тата.

Ще ги намали, в зависимост от компресията/качеството

С DVDFab Platinum можеш да намалиш размера на онова голямото DVD така, че да се побере на едно DVD, да махнеш излишни субтитри и т.н.

• Автор

Аз почнах да записвам.

Имам само още няколко въпроса.

Записвах снимки (и песни) до сега, обаче после като проверих на диска са записани по-малко снимки, от колкото са в папката на компютъра. Примерно ако са 100 снимки във папката, бяха саписани 96 все едно. В пропъртис го гледах. Интересно ми е защо става така? Диска не е пълен, 98% записах само (или поне толкова пишеше, че е пълно), а после като го извадих и като го сложих, дадох пропъртис и казваше, че цялото пространство е заето. А в ImgBurn пишеше, че 98% са заети.

И още нещо - в DVDfab на кое да дам, за да намали DVDто? Има 8 опции -

Цял диск

Главен филм

Раздели

Песронализиране (не трябва ли да е персонализиране?)

песрон. разделяне

клониране

съединяване

запиши данни

Аз почнах да записвам.

Имам само още няколко въпроса.

Записвах снимки (и песни) до сега, обаче после като проверих на диска са записани по-малко снимки, от колкото са в папката на компютъра. Примерно ако са 100 снимки във папката, бяха саписани 96 все едно. В пропъртис го гледах. Интересно ми е защо става така? Диска не е пълен, 98% записах само (или поне толкова пишеше, че е пълно), а после като го извадих и като го сложих, дадох пропъртис и казваше, че цялото пространство е заето. А в ImgBurn пишеше, че 98% са заети.

И още нещо - в DVDfab на кое да дам, за да намали DVDто? Има 8 опции -

Цял диск

Главен филм

Раздели

Песронализиране (не трябва ли да е персонализиране?)

песрон. разделяне

клониране

съединяване

запиши данни

Не ползвам ImgBurn, ползвам Nero и не мога да ти помогна как да записваш дискове с тази програма. Случая който описваш - или е над капацитета на диска или си изпуснала някои от файловете. По принцип, когато записваш диск и затвориш сесията, в/у този диск повече не може да се записва и дори да е записан един файл, диска в пропъртис ще е на 100% пълен. В този смисъл, а и понеже не познавам програмата, която ползваш, не ми е ясно какви са тези 98%...

Относно DVDfab - посъветвах те да вземеш един презаписваем диск, с който да направиш един-два опита, преди да започнеш действителното записване.

• Автор

ами да, аз си взех презаписваеми дискове. разбрах за това, защо казва, че е 100% фул. другото с 98% е когато слагах файлове и проверявах колко място остава свобоно на диска, преди да го запиша. Имаше 2% свободно място, т.е. 98% беше пълен. следователно не намирам причина защо някои от файловете не са се записали. Аз слагах направо папките, а не файл по файл, че да съм изпуснала нещо. :/

DVDFab 6 не е ли да се конвертира DVD в avi? останах с впечатление, че е за конвертиране, а imgburn е като неро за записване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.