Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е предаване на електричество дистанционно ?

Featured Replies

Ами дай скайп ще ти обясня какво ще правя...

Съжалявам но не ползвам скайп. Освен това след като не желаеш да коментираш за какво ти е тук значи може примерно и да е за нещо противозаконно.

Ако е така сбъркал си човека.

Освен това си мисля че тук има и доста по-компетентни хора от мен в дадената насока и ако споделиш може да получиш доста по-добри съвети отколкото

само от мен.

Редактирано от astankov (преглед на промените)

• Автор

ще си правя самолетче ... просто пак ще ми се смеете

ще си правя самолетче ... просто пак ще ми се смеете

За пръв път разбираме какво всъщност искаш да направиш - самолетче с дистанционно или пак не сме прави?

То ще бъде с електродвигател или с бензинов двигател? Ако е с електродвигател трябва да помислиш за лека батерия Li-Pol примерно.

Дистанционното ще служи само за управление. През него няма да се предава ток.

Не виждам нищо смешно в това да си направиш нещо подобно и ако беше започнал с това едва ли някой щеше да ти се смее.

• Автор

Ами с електрично моторче .. Ще има батерий които ще се зареждат ... Дистанционното ми е проблем

По добре събери пари и си купи едно самолетче. Че силно ме съмнява успеха на начинанието ти.

• Автор

Абе ти ся подиграваш ли ми се бе човек.Вземи си затвори устата ...

Абе ти ся подиграваш ли ми се бе човек.Вземи си затвори устата ...

Няма нужда да се нервираш, човека има предвид модел с дистанционно управление

• Автор

А да бе ... Може да каже поне че ще ми е трудно , а не че не мога и такива работи

Виждам, че темата придоби лек обрат в правилната посока. :offtopic_s:

Ще добавя мнението на колегите за радиовълните. За любителски цели, радиопредавателите (същевременно и радиоприемниците) най-често използват честота от порядъка на 27-28 MHz. Разбира се, има и други, близки до тези. Това е допустима честота, която не изисква разрешение от съответните органи. :)

Управлението се извършва, като от предавателя, сигналите започват да се пращат на порции към приемника. Тези порции се наричат канали и разликата помежду им е в честотата (с няколко стотин Херца). Като цяло вариантите са много, цените на радиоапаратурите - също. Като за начало ще са ти необходими: предавател (2-4 канала) + приемник (4-6 канала) + сервомеханизми (примерно 2) + информацията тук.

И естествено, да пристъпим към твоето начинание. За щастие мога да ти помогна с някои съвети, понеже съм си правил апаратура за радиоуправление (4 канална). Естествено, времето беше отдавна, когато Futaba беше единственият вносител за България и най-евтината апаратура беше 400-500 лв. biggrin.gif Но като цяло не те съветвам да започваш да се занимаваш с това (с направата), защото е трудоемко и продължително. Крайният резултат може да не е успешен, или да не те устройва, а да си хвърлил над 150-тте лева, които ще са ти необходими за добра начална 4-канална апаратурка.

Спирам засега. Пращам информация по Л.С. Що се касае коментара ми, ако не съвпада с тематиката на темата, може да бъде изтрит! :)

Поздрави!

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

имам предвид както тези колички и аз да направя така да управлявам едно мое устройство ... и не разбирам вщъобще.Затова ако може ми го кажете много простичко :)

Ми предполагам че в тея колички има батерии,и управлението става чрез радио-вълни.Батериите захранват приемника в количките както и мотора чрез който се движат,а пък другите батерии (които са в дистанционното) захранват дистанционното.

Дистанционното подава радио-вълни към применика на количките,и от там применкика подава командата.

Незнам как по-просто да го обясня :)

А аз как мога да го направя ?

Съмнявам се, че ще можеш. Първо, ще ти трябва радиопредавател, който да програмираш да предава различни сигнали при различни натискания на копчетата на дистанционното.

По-трудното - ще ти трябва радиоприемник, който да прихваща изпратените сигнали и да ги свърже с определени команди, които да се пратят към ел. моторчетата.

Ще трябва да си моделираш самолетчето така, че всъщност да може да лети. Ще ти трябват и няколко леки ел.моторчета, както и сравнително мощна, но лека батерия, за да може самолетчето да лети по-дълго време.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

• Автор

Ами да така си е ... А ако взема тези работи от количка ще се получи ли ?

Абе човек, ти на колко години си?

Разговор на такава тема имах, когато синът ми беше на 5г. Той ми задаваше същите въпроси.

Хубаво е човек да е любознателен, но трябва да знае кога да спре, иначе става за смях.

Не искам да те обидя, но вземи да почетеш повече книжки и ще събереш повече информация, вместо да чакаш някой да ти даде всичко наготово.

Извинявам се за спама.

Нека ти го обясня по-простичко.

Ако вземеш мотора на кола и го сложиш на самолет, самолета ще лети ли?

Колкото самолета ще лети, толкова твойто самолетче ще лети, ако вземеш частите от количка.

Да направиш самолетче е доста по-сложно, а и наистина смятам, че трябва да се пообразоваш, преди да задаваш такива въпроси.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Всички неща, които ги мислиш, ги има в моделистките клубове и магазини. Хардуерът е разфасофан на блокове и следователно можеш да си купиш каквото ти трябва. Разни напреднали моделисти сами си изработват някой от частите, които ползват. Тази задача обаче е много мъчна -> трябват ти познания по електротехника, радиолектроника, микроконтролери, малко програмиране, спарочници, осцилоскопи, куп части, години експерименти. Разбира се, ако отидеш да си купиш е възможно да зглобиш прости конструкции, като количка, бързо.

Радиоприемник и предавател ти идват в комплект с апаратурата. Отделно си купуваш батерии. Отделно серводвигатели. Това са устройствата които пренасят отклонението на ръчките в механично на модела. По този начин движат различни способи за управление. Например кормилото или дросела за газ на микродвигателите с вътрешно горене. Включват се към приемника. Ако се използва електрически мотор, то вместо серводвигател се включва спийд-контролер. Той задава колко бързо, понякога и в каква посока да се върти електродвигателя.

Надявам се да съм ти дал идея как го правят. Частите, които можеш да вземеш от обикновена количка, не са дотатъчно мощни. Понякога са и твърде интегрирани за да ги ползваш отделно и не биха ти вършили работа.

За повече информация търси в моделистки форуми или моделистика в интернет. Също има куп филми, които можеш да гледаш и най-хубавото е че няма да ти струва пари. Например в момента се сещам за МитБъстърс. В няколко епизода управляват истинска кола с моделистко дистанционно. Друг път управляват роботи. Естествено можеш да си намериш много по-добри само на тая тематика.

• Автор

Мале колко сте зле въобще не ме разбрахте ... Да взема не всичко а това което ще ми помогне за дистанционното умници.Първо четете !!!

Мале колко сте зле въобще не ме разбрахте ... Да взема не всичко а това което ще ми помогне за дистанционното умници.Първо четете !!!

Извинявай, но мисля че си играеш с търпението на хората. Няколко пъти ти обесняваха в подробности и ти сега чак се усети, че целта била друга.

"Колко мъка има по тоя свят,..."

Модератор, предлагам да затриеш този безмислен разговор.

Наздраве.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.