Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп --> постянно рестартиране

Featured Replies

Здравейте.

Имам един проблем с моя лаптоп. От скоро взе да работи много забавено постоянно засича, а пък температурата на процесора постоянно се движи между 80-90 градуса. Пробвах да го преинсталирам, като си мислех че може нещо Windows да се е прецакал, но тъкмо започвам преинсталацията и компютърът се саморестартира .

Моля ви, ако някой знае от какво може да се получава тези неща да помогне sad.gif

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

Здр. имам един проблем с моя лаптоп. От скоро нещо взе да работи много забавено постоянно носиче, а пък температурана на процесора постаянно се движи между 80-90гпадуса. Пробвах да го прейнсталирам като си мислех че може нещо уина да се е прецакал но тъкмо почвам прейнсталацията и се саморестартира компа. Моляви някой ако знае от какво може да се получава тези неща. sad.gifsad.gif

Като оставим настрана правописа, който би накарал и първолак да се срамува, температури от 80-90 градуса не ти ли изглеждат доста високи ?

Този лаптоп сигурно е пълен с плътен слой прах, че да грее така ?

Убеден ли си, че знаеш как се преинсталира Windows ?

• Автор

Абе ти заеби сега правописа аз съм се паникьосал данеби да ми грамне лоптопа ти ще ме занимаваш с глупости. Много добре знам как се преинсталира Windows аз когато сам правил такива неща ти си ходил прав под масата и си викал това е небето ;) . Мноооо съм навътре със софтуера но с хардуера не , и затова питам от какво друго може да се получава това????

Редактирано от FireKing (преглед на промените)

Абе ти заеби сега правописа аз съм се паникьосал данеби да ми грамне лоптопа ти ще ме занимаваш с глупости. Много добре знам как се преинсталира Windows аз когато сам правил такива неща ти си ходил прав под масата и си викал това е небето ;) . Мноооо съм навътре със софтуера но с хардуера не , и затова питам от какво друго може да се получава това????

Защо мислиш, че на мен ми пука дали ще ти гръмне лаптопа, след като на теб ти е все едно, може ли да се пържат яйце върху него или не ?

И това, дето го пишеш по стените, не се нарича софтуер.

Стига заяждания, ами наистина вземи да си отвориш лаптопа. Или е в прахоляк или нещо вентилатора ти прави проблем. Няма от какво друго да е.

Успех.

• Автор
Защо мислиш, че на мен ми пука дали ще ти гръмне лаптопа, след като на теб ти е все едно, може ли да се пържат яйце върху него или не ?

И това, дето го пишеш по стените, не се нарича софтуер.

А какви ги искаш яйца на очи или пържени а може и баркани. Ти си първия как да те нарека "Индивит с жълт картон".

Форумите са затова да си помагаме а не да се обиждаме но явно ти това не си го разбрал и няма скоро да го разбереш. Накрая някой ще хване да ти даде и червен картон ;):)

Евала на saint_jazz това се вика помащ от негова страна не като Ken който се прави на велик а в същото време е е едно л...

Всъщност, като изключим забележката за правописа, която, според мен, е напълно уместна, колегата @Ken с нищо не е започнал да се заяжда.

Ако лаптопът е модел с термопомпа, може и тя да е сдала багажа. Това могат да ти го кажат в сервиза, където е препоръчително да го занесеш, щом нямаш познания по хардуер.

Всъщност, като изключим забележката за правописа, която, според мен, е напълно уместна, колегата @Ken с нищо не е започнал да се заяжда.

Ако лаптопът е модел с термопомпа, може и тя да е сдала багажа. Това могат да ти го кажат в сервиза, където е препоръчително да го занесеш, щом нямаш познания по хардуер.

какъв пък е тоя нов модел - да не са го измислили в NASA?

ако имаш предвид с peltier такъв модел не съществува - щото пелтието от едната страна прави студено ама от другата - температурата на самото пелтие + температурата на това което се охлажда, пък и пелтието гълта бая ток...

човека трябва да си продуха вентилатора, ама щом и рестарт прави или диска с уин е развален или оптичното не чете или рам не работи или друг хардуерен проблем...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Лаптопа направо гасне. Опитах с 2 уина но и на двата стига до едно положение при което лаптопа направо изключва. Та се питам да не би да загрява до такава степен , че сам да си изключва. RAM-a според мен си работи, защото я показва че е налична, а ако не работи не би трябвало да я показва. Питам се данеби в дъното да е причината

Нормално е при тия температури сам да гасне. Горе ти казаха да го отвориш и да почистиш и смажеш вентилатора. Има разни подложки за лаптоп с охлаждане, огледай се по магазините.

Нормално е при тия температури сам да гасне. Горе ти казаха да го отвориш и да почистиш и смажеш вентилатора. Има разни подложки за лаптоп с охлаждане, огледай се по магазините.

Подложките едва ли са решение. Аз имам гигабайтска. Доста скъпичка - 80 лв и разлика не виждам. Самия факт че машината е леко повдигната понижава температурите, а не вентилатора.

Стига заяждания, ами наистина вземи да си отвориш лаптопа. Или е в прахоляк или нещо вентилатора ти прави проблем. Няма от какво друго да е.

Успех.

А стига ве!Големи разбирковци сте всички,що не отидeте всички да бачкате в сервизите,щом всеки може да си го отваря компа или лаптопа с отверката, и този и оня ще му диктува от форумите как да си смени дънната платка, как да си монтира процесора и да си го маже с пасти и дъра дъра?!то хем не знае,хем не се интересува от познания хем се звери и чака на готово!И разбирачите,научете се да си задавате правилно и културно въпросите,за да ви се отговаря културно!

п.п.Един риторичен въпрос:аз си имам понятие от хардуер и софтуер на някакво си ниво,от техника също,дали да не си отворя сервиз,а пък вие ще ми помагате като закъсам от тук?!Ще ви плащам процент естествено при относително добре свършена работа благодарение на вас!

Редактирано от meryta (преглед на промените)

• Автор
А стига ве!Големи разбирковци сте всички,що не отидите всички да бачкате в сервизите,щом всеки може да си го отваря компа или лаптопа с отверката, и този и оня ще му диктува от форумите как да си смени дънната платка, как да си монтира процесора и да си го маже с пасти и дъра дъра?!то хем не знае,хем не се интересува от познания хем се звери и чака на готово!И разбирачите,научете се да си задавате правилно и културно въпросите,за да ви се отговаря културно!

п.п.Един риторичен въпрос:аз си имам понятие от хардуер и софтуер на някакво си ниво,от техника също,дали да не си отворя сервиз,а пък вие ще ми помагате като закъсам от тук?!Ще ви плащам процент естествено при относително добре свършена работа благодарение на вас!

И така нищо не разбрах с кокво ще ми помогне този отговор на разбирача-майстор който искал да си отвори сервиз laugh.gif

Паметта може да си я засича и да си пали лаптопа и пак да е проблемна. Изтествай я нея и харда с Live CD или Hiren boot cd.

Щом неискаш сервиз, изпечи си чипсета или друга част от дъното, за да спестиш 10-20лв. за смяна на 5V вентилатор.

Другия вариант е да си го купиш този вентилатор за 5-6лв. и да си го смениш сам, то е почти като да преинсталираш Windows ;)

Причините може да са ти много да се държи така компа но в твоя случай поне имаш отправна точка,и това е твърде високата температура на процесора.По принцип не е особено трудно да си отвориш дори и лаптоп и да го почистиш и да смениш един вентилатор,но колегите са прави (въпреки отчасти селския тон),че ако не си в час по добре не рискувай и си иди в сервиз.

От тук можеш да си вземеш идеи,че да не те натоварят с някоя глупост,но в никакъв случай да слушаш и да изпъняваш всичко,без ти самият да знаеш за какво се говори.Така мога примерно да ти кажа,вкарай лаптопа във фризера за 10 мин и после всичко ще е точ,и след като се изакаш върху него кой ще ти го плати...... :blink:

• Автор

Почистих лаптопа сам и сега вече незагрява толкова много.

Сега остава да видя дали ще се рестартира :offtopic_s:

ти добре си го почистил ама ако пак е над 70гр. не е добре

сервизите са затова да се посещават, а не за красота

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.