Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5.1 звук и свързване на тонколоните.

Featured Replies

Първо искам да кажа, че не се занимавам много много със озвучителни системи, но това все пак знам как да си вържа монитора към видео картата или как да пъхна някой кабел някъде. :hush:Ето(първото) това ми е дъното, виждам че поддържа 8 канален звук, но аз не знам как точно да го настроя. Колонките са ми Luxeon Logicfox W5.1. Това е субуфера. Имам два вида кабели. Тези са тонколона->буфер, а тези са буфер->компютър, НО това е ЕДИН кабел, а аз имам 3. Нямам си на идея как ще се "съберат" в звуковата карта на компютъра. Забелязва се, че не може да се вкарат в жаковете на звуковата карта, но предполагам има преходници, които ще свършат тази работа?!

Надявам се някой да ми помогне да ги подкарам тези чудесийки. =]

• Автор

Аз знам къде трябва да се включат, но тези кабели са Моно. Аз си взех сплитер който да може да се "ръгне" в звуковата карта и от 2 моно прави 1 стерео жак. Всичко е добре като изключим липсата на звук от задните тонколони(Rear) и че в Volume Control'а не ги открива като вързани, не може да се контролира звука, да се mute'ват и т.н.

Пробвай да си ъпдейтнеш драйверите, преди при мен беше се случили нещо подобно и като ъпдейтнах се оправи. Бях с чип на Realtek, но в последствие си взех Creative Sound Blaster Audigy и сега всичко си е наред, като добавя че звука е 98% по-добър и не криви! Успех!!!

• Автор

Бе не е от драйвърите... От мен е... =]

Просто единия сплитер не го бях сложил където трябва... НО сега всичко е на 6! =]

А да знаете как мога да намалявам "Subwoofer" във Volume Control'а, защото въобще не ми е активен, както и другите "Front speakers", "Rear speakers"?

• 2 години по-късно...

Така аз имам същия проблем.Обаче звуковата ми карта явно не подържа толкова много колони.Купих си Буфер 5+1 и не ми е ясно как да ги свържа.

5 колони се свързват отзад към буфера и имам 3 кабела с по два изхода който трябва да се свържат към компътъра.Обаче отзад имам само за колонки, микрофон и трета букса която е синя и не знам как да ги свържа.Та сега ми е чудно трябва ли ми нова звукова карта или просто ми трябват приставки който да се съединят с кабелите и да се свържат към компютъра за да работи.

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Да това ми е ясно за кабелите обаче нали ви казах отзад имам само три изхода а всеки кабел свързващ се към буфера има по 4 изхода (два за ляв към буфера и два изхода за към компютъра, което прави всичките изходи за към компютъра 6 и за към буфера 6 а аз имам само 3 за компютъра отзад) което прави невъзможно вкючването на аудио системата ми.Та мисълта ми е букси или звукова карта ми трябва кое ще свири по добре.

Малко странично, но имам такъв шантав проблем - имам SB Live 5.1. Инсталирал съм драйвера за звук 5.1. Упорито, след рестарт, настройката се връща на стерео - 2 тонколони. Слагам си я ръчно на 5.1, на следващото включване - пак същото. Пробвах преинсталация на драйвери - тцъ. Има ли някой идея за този гяволък?

• 6 месеца по-късно...

Такааа..едно питане и от мене:и аз съм с някакъв luxeon,към него има един кабел(DVD input) от който излизат шест чинчови кабелчета:3 червени и 3 бели.Драйвера на Риълтек ми предлага това свързване(на снимката),купил съм си преходници-3 броя.

По три бели и три червени чинча ли трябва да напъхам през трите преходника или по друг начин става свързването?

Добавка:драйвера иска да ги вкарам и трите стерео/чинч преходници на задния панел.Обаче не влизат три.Аудио-картата е realtek hi-definition ALC662.

Бяха ми показвали..не съм сигурен или драйвера е бил друга версия или КоДек-а е бил друг,но едната двойка кабели излизаше от предния панел.При мен може ли да стане И ако "ДА" посъветвайте ме нещо(каквото и да е),все трябва да се намери решението.

post-63885-1234971400_thumb.jpg

Редактирано от манол (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.