Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забраняват метълът, чехлите и голите пъпчета в училищата.

192 гласували потребители

1. 1. За или против сте новите мерки ?

• За.
      38%
      71
    • Против.
      34%
      65
    • Да правят каквото си щат
      6%
      12
    • Някои са за добро, но други...
      20%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Има малка, но съществена разлика между метал и метъл. Едното е твърдо вещество с висока електро и топлопроводимост, метален бласък, ковкост и тем подобни свойства, а другото е музикален жанр. Стопляш ли?

Аз съм "За" камерите клансите стаи, и оценки за поведение, но ако ме накарат да си сваля метала от ушите ще напусна даскало. :rolleyes: Шегичка. Да забранят да се слуша музика в дас да, ама и в междучасието. Аз не съм тръгнал кой знае колко да слушам музика и да ходя с чехли в даскало, но може да ме хване яд малко обиците ми. :baby:

Писал съм и за музикалния жанр и за твърдото вещество. sad.gif Или поне това имах предвид.

• Отговори 135
  • Прегледи 18k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Такаааа. Аз като цяло съм съгласна с мерките, които се вземат в училищата. искрено се надявам обаче да бъдат приложени правилно и вафлите да бъдат заменени с хубави и пресни плодове, а не с черни ба

• Аз като ученик съвсем свободно си хода със къси панталони и на пук на министъра пред сички си слушам музиката на боговете метъла ще внасям чипс и кока кола и ще я продавам на цената на която съм я куп

• Даниел Стоянов
    Даниел Стоянов

В мойту даскало май още не е пристигнал правилника за вътрешния ред от "Министерството" дано да се загуби по пътя

Такаааа.

Аз като цяло съм съгласна с мерките, които се вземат в училищата. искрено се надявам обаче да бъдат приложени правилно и вафлите да бъдат заменени с хубави и пресни плодове, а не с черни банани, набръчкани и очукани ябълки, загниващи праскови и рояк мушици около тях. Защото то пари все няма и съм почти сигурна, че картинката в училищните лавки няма да е точно такава, каквато искат да я направят министрите ни. Някой попита защо трябва и вафлите да забраняват - вафлите съдържат яко концерванти, Е-та, захар и пр. Че не са особено полезни, не са. Няма лошо да изядеш 1 вафла днес, ама някои обядват с 5-6 моренки например. Дано във въпросните лавки като махнат неполезните храни, предложат достатъчно полезни и разнообразни такива.

За музиката съм малко раздвоена. Тук пишещите казват, че метълът не ги правел агресивни, но съм сигурна, че има още толкова, които са сред подрастващите и които се увличат по думите в текстовете и биха били склонни към агресия. Може би превантивните мерки са подходящи в този случай. Но също съм на мнение, че чалгата и рапът трябва да са първите в списъка.

Униформите според моя вкус са симпатични, поне тези, които съм виждала в русенските училища. Определено трябва да са съобразени обаче с климатичните ни особености. Също не приемам лятото да се ходи с панталони, колкото и тънки да са те, когато Т е 40 градуса. на мен голите пъпове на момичетата не ми пречат, ама няма само на мен да ми е гадно я, на работа съм и в културен институт като Операта не мога да си позволя да ходя с гол пъп, а искаааааммммм. Плюс това съм майка и не ми ходи вече /от благоприличие има предвид/ да се обличам така, а искааааамммм. Разбирам и момичетата, ходи им разголени, искат да си показват прелестите, да им се кефят момчетата, ех...младост.

Мерките са хубаво нещо. Малко повече трябва да се съобразяваме. Аз все повече се отказвам от старата си мечта за учителска професия. Започвам да се убеждавам, че няма да се справя. Че те като махат голите пъпове, с ямурлука ли ще си предавам урока пред учиениците :P

Аз като ученик съвсем свободно си хода със къси панталони и на пук на министъра пред сички си слушам музиката на боговете метъла ще внасям чипс и кока кола и ще я продавам на цената на която съм я купил малко късно го казвам ама както и да е ***, ** ** *** ******,** **** * ****...и още каквото се сетите братя по нещастие за министъра.

Наи-лоши думи за министъра.

Без уважение ФодоР.

30.09.2009г

В мойту даскало май още не е пристигнал правилника за вътрешния ред от "Министерството" ;) дано да се загуби по пътя

Ех, младежи, младежи!

Всички вие /и не само младежите/ искате /искаме/ всичко да е позволено и всеки да прави, каквото иска, да се държи, както иска. Човечеството отдавна е тръгнало към своя упадък и ако все още може това да се промени, всички трябва не само да се съгласяваме с предприемащите се мерки, но и да ги изпълняваме с готовност, да прокарваме сами такива. И кой знае, може някои от тях да се окажат правилни и полезни и успеем сами да си помогнем.

• 3 седмици по-късно...

Разбирам за голите пъпове на даскало и късите гащи, но метъла и чехлите. Защо не забранят чалгата? В нашето даскало има някаква абсурдна забрана след като прекрачим прага на класната стая да си оставяме телефоните в някаква кутия + това ако някои изчезне даскалото не носи отговорност за това.Всичко това са простотии те се чудят само как да ни отвратят от даскало, не че го обичаме.

Редактирано от radi_ignatova (преглед на промените)

Разбирам за голите пъпове на даскало и късите гащи, но метъла и чехлите :@

Какво удоволствие ви доставя да слушате метъл? Някакви дето крякат по 5 минути и не можеш да разбереш текста ли ? А относно чехлите: как може да отидеш с някакви си прости чехли тип "прашка" на училище? Пак можеш да си ходиш с чехли, но малко по официални или по-отворени обувки. Аз напълно подкрепям новия правилник в даскало, защото най-после ще ни вкарат малко в правия път и надявам се в училищата вече да не е пълна анархия.

Какво удоволствие ви доставя да слушате метъл? Някакви дето крякат по 5 минути и не можеш да разбереш текста ли ?

Има вкусове всякакви. Това, че някой тип музика не ти допада не означава, че е лош. Нямам нищо против да слушат учениците такава музика, но нека го правят на слушалки. Това важи за всеки тип музика. Най-мразя, когато се налага да чувам някаква какафония, получила се в резултат от пет-шест мобилни телефона, всички пускащи различни песни. Хубаво някоя песен ви допада, ама длъжен ли е всеки да ви я търпи?

radi_ignatova: Според мен, с право ви вземат телефоните още от вратата. Или ги ползвате, за да водите свръхважни разговори? Ако ви е страх да не изчезнат, можете просто да не ги носите.

Какво удоволствие ви доставя да слушате метъл? Някакви дето крякат по 5 минути и не можеш да разбереш текста ли?

Личи си, че си от хората с широоооооока музикална култура.

Ако искам всички да ме чуват, ще ходя с нещо такова. А слушалките са точно за това - да се ползват от сам човек, без да се пречи на другите. Тъпичко е да слушаш от телефон, чието говорителче е там по-скоро за да звъни. Звукът от такъв обикновено е толкова качествен, колкото горе-долу да се познае коя е песента.

Трябва да има ред,за униформите съм,но знаете ли какви манипулации стават-училищата ги купуват на едро,продават ги много по скъпо от себестойността им на учениците и прибират част за себе си.

АКо има такива манипулации-то НЕ на униформите.

Някои не могат да си ги позволят-а те?

За храната-Не съм съгласен да махат закуските и кафеавтоматите.

Второто ще го преглътна без да ми пука много,но първото не.

Здравословното хранене е скъпо.Нима тези които нямат повече пари отколкото за баничка не заслужават да ядат?

Мен плодове не ме хранят-На 18 съм и трябва да ям нещо стабилно.

Плодовете да си ги ядат от МОН по цял ден,но аз искам нещо за ядене което да ме храни.Хабя 2 часа дневно да пътувам до Гимназията ми,прибирам се в 15 часа-и искам да ям нещо през това време.Няма ли хляб,не мога да се наям и това е.И какво им пречи газираната вода-една моя любима напитка...

Какво им пречи сладкото?А соленото?-Ограниченията са малоумни.

Солта и захарта са не само полезни-те са Необходими.

Захарта е източник на въглехидрати-нещо необходимо при усилена мозъчна дейност-Когато учиш мислиш с мозъка си(поне тези които учат) и той се натоварва.Без набавянето на въглехидрати,губиш концентрация и се измаряш по бързо,по малко продуктивен си,от което никой няма полза.

Но кой ли ги мисли тези ограничения-Цялата България и законите й са една недомислица...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ех, младежи, младежи!

Всички вие /и не само младежите/ искате /искаме/ всичко да е позволено и всеки да прави, каквото иска, да се държи, както иска. Човечеството отдавна е тръгнало към своя упадък и ако все още може това да се промени, всички трябва не само да се съгласяваме с предприемащите се мерки, но и да ги изпълняваме с готовност, да прокарваме сами такива. И кой знае, може някои от тях да се окажат правилни и полезни и успеем сами да си помогнем.

Определено не съм съгласен, че проявяването на пълно покорство е знак за "напредък".

Именно алтернативното и различното мислене са водели до революционни промени.

Бих се съгласил и бих спазвал тези правила, ако вярвах, че хората, които са ги създали/министреството/, и тези, които ги налагат/а именно даскалите/ разбират какво правят, защо го правят, и как да го правят. Повечето не ги бива във нито една от трите области... Промиването на мозъци е много, много, много лошо нещо. Искам да ми кажат ЗАЩО не мога да слушам метъл, например.

Не ми говорете за морални ценности. Моралът се мени в рамките на десетилетия. Традициите доказано не са хубаво нещо - пример - средновековието.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.