Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранването и вентилатора

Featured Replies

Здравейте,както подсказва заглавието на темата става въпрос за захранването.

По-точно имам едно такова,малко гаражно си пада,но поне проблеми не прави-ТP-400W.

Може да се каже,че съм почти вманиачен по тишината на работа на машината ми,като вента на процесора почти не се чува,а видеокартата е с пасивно.Но цялата тази идилия се нарушава от вента на захранването,3 пъти съм го разглобявал за чистене ,но шумът като,че ли не намалява,а точно обратното.Въпросът ми е как точно става тази прословута смяна на вентилатора на захранването,моя специално е от старите с черна и червена жици.Благодаря ви и съм сигурен,че много хора търсят подобна тема из мрежата,където най-после да им се каже как точно става. :)

П.П.Вентилатора е 80мм,заден панел,като самото захранване е стандартно разположено над процесора

Редактирано от vladus (преглед на промените)

Купуваш си нов 8см. вентилатор. Отваряш захранването. С поялник разпояваш старият вентилатор и запояваш новият. Друг вариант е режеш кабелите на старият вентилатор и запояваш новият към тях, изолираш връзките с PVC лепенка. Това е най-общо.

Виж и How to change a PSU fan- разказано със снимки! В показаният материал вентилаторът е прикрепен към платката на куплунг, така, че идеално се вързва с вариант 2.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

С поялник май няма да е,с рязането не може ли после само да се вържат кабелите и изолират без запояване?.Иначе имам един NoiseBlocker излишен по шкафовете,може да ми свърши работа.

Може да използваш устър клема за връзката на кабелите.

лустър клема се казва!

lklema.jpg

* полимерни

* порцеланови

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор
Става само с усукване и изолиране на проводниците, но тези връзки след време може да прявят проблеми!

Е то работата е да работи още 4-5 месеца,пък после ще му взема ново захранване.

А за лустър клема-та къде мога да я намеря като артикул и в наличност?аха сега със снимката се сетих...даже си мисля,че мога и тях да изнамеря из чаркалаците.Браво DoGa за снимката и линковете!

Здравейте,както подсказва заглавието на темата става въпрос за захранването.

По-точно имам едно такова,малко гаражно си пада,но поне проблеми не прави-ТP-400W.

Може да се каже,че съм почти вманиачен по тишината на работа на машината ми,като вента на процесора почти не се чува,а видеокартата е с пасивно.Но цялата тази идилия се нарушава от вента на захранването,3 пъти съм го разглобявал за чистене ,но шумът като,че ли не намалява,а точно обратното.Въпросът ми е как точно става тази прословута смяна на вентилатора на захранването,моя специално е от старите с черна и червена жици.Благодаря ви и съм сигурен,че много хора търсят подобна тема из мрежата,където най-после да им се каже как точно става. :)

П.П.Вентилатора е 80мм,заден панел,като самото захранване е стандартно разположено над процесора

Може и нов евтин с 12 см перка. По - тихи са от 8 см

Е то работата е да работи още 4-5 месеца,пък после ще му взема ново захранване.

А за лустър клема-та къде мога да я намеря като артикул и в наличност?аха сега със снимката се сетих...

Ако е за 4-5 месеца няма да има проблем и само с усукване на кабелите и изолирането им! cool.gif

• Автор

12см хубаво,но трябва отвън на кутията да го сложа и да обдухва...а за тихото,да прав си. :)

Просто искам да обезшумя захранването ми,защото ако то не шуми комп-а няма да се чува въобще.

А вентилатора специален за захранване ли трябва да е или какъвто и да е 80мм? Защото,ако свържа черната и червената жици,какво става с жълтата?Може ли напълно да се отреже?

Оле приятелю, модни го малко тва захранване... Пробиваш отвор отгоре за 12 санта вент, слагаш го на определеното място, сапушваш отворите навътре към кутията и монтираш захранването наобратно (с вента надоло). Суперимпровизация, ма трябва да свърши работа. Резултата е все едно имаш захранване с 12см. вент...

• Автор

Да,но си мисля,че този тип захранвания с 12см вент са с оправдано местоположение -дъното на кутията,защото ако го сложа тоя вент да духа точно над и към процесора струя въздух с темп.30-32гр.не е много добре...а ако е на дъното такъв тип захранване няма проблеми.

Или пък да се бръкна с 80лв за едно такова Ново захранване?

A пък Този Corsair го гледам се слави като супер тихо,но пък дига мизата... laugh.gif

Е че нали и тях ша ги сложиш на същото място, където ти е сега захранването? Резултата от мода ще изглежда нещо подобно на фортрона. Иначе най-добрия вариант наистина е ново захранване и фортрона специално PNF модела е добър избор...Ето го корсара по-евтин...

• Автор

Да,ще се наложи да го изтърпя 'трактора' 3-4 месеца,докато си купя ново захранване :lock: ,защото дори метода на рязане на кабелите и после усукване(защото нямам поялник)не ми вдъхва много доверие и се опасявам да няма тотални последствия за цялата машина след интервенцията :lol6: ,така че предпочитам да събера пари за ново,отколкото да модвам това.

Да,ще се наложи да го изтърпя 'трактора' 3-4 месеца,докато си купя ново захранване :lock: ,защото дори метода на рязане на кабелите и после усукване(защото нямам поялник)не ми вдъхва много доверие и се опасявам да няма тотални последствия за цялата машина след интервенцията :lol6: ,така че предпочитам да събера пари за ново,отколкото да модвам това.

Чудесно решение! Точно това имах предвид в поста си по-горе!! Успех

ако радиаторите на захранването са сравнително големи,може да свържеш вентилатора към +5 -5V,t.e 10V.

Иначе може да се капне малко масло на осичката

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.