Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е плерът който вади най-добър звук?

Featured Replies

Здравейте!Имам един вапрос,който ме вълнува от доста време.Искам да попитам кой плеър вади най-добрия звук?Дали това е WMP,Winamp или някой друг вие ще кажете.Ще ви помоля да давате поне кратка обстановка и най важният критерий да е КАЧЕСТВЕНИЯТ ЗВУК!Благодаря предварително!

Според мен качеството на звука не зависи от плеъра, а от тонколоните и от звуковата ти карта- една песен като я пусна с WMP, Winamp или AIMP звучи еднакво! Ако аудио картата ти е HD звука е по-хубав ест, а и едно е да имаш колонки от 5 лева и 5,1 с-ма с бас !

ППС: За музика ползвам AIMP а за филми KMPlayer

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

крайно субективно понятие

заключаваме че музикалния ти слух не е достатъчно развит, за да усетиш разликите

заключаваме също така че има разлика между 192 kbps 44kHZ MPEG-1 Layer 3 и lossless

ergo използвай музикалния плйеър с който си свикнал да работиш

няма такова животно

всичко е субективно както каза Aquaris

Лично аз си ползвам Winamp, но си го бях настроил по определен начин, но след като преместих компютъра в другата стая, заради различното разположение на стаята трябваше да го пренастроя, че да ми хареса звука.

Т.е. с една дума зависи от предпочитанията ти, техниката с която разполагаш и помещението :)

Ами то въпросът ти по-скоро е за темата Кой плейър предпочитате?, защото има и мотивирани отговори.

Няма как изборът да не е субективен, но както вече писаха колегите по-горе значение имат и звуковата ти карта (по-малко), и озвучителната система (огромно). Разбираш сам, че с колонки колкото цигарени кутии няма как да се получи качествен звук, пък ако щеш и звукова карта за 1000 долара да си сложил, все тая ще е.

Сменил съм всички популярни и не чак толкова плейъри и съм ги ползвал в различи периоди за различни цели. И те като всички останали се развиват синусуидално, та не бива да се врича човек, то да не е да се жениш, я.

В момента ползвам винаги последния Winamp за аудио и GOMPlayer за видео файлове.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

искам да добавя че имам много добри колони+суб буфер Logitech.А също така и звуковата карта не ми е лоша.

искам да добавя че имам много добри колони+суб буфер Logitech.А също така и звуковата карта не ми е лоша.

И при мен състоянието на нещата е почти същото,и твърдо мога да кажа че нищо не свири по добре от WMP11!

Казвам го защото съм пробвал почти всички известни.

Поне при мен така стоят нещата.

За качествен звук трябва най-вече качествена озвучителна система. След като я има , повечето плеъри вършат работа. Аз лично ползвам WMP , просто по възможност избягвам да инсталирам дублиращи се програми.

За музика AIMP2 за филми KMP а ако не тръгне файл - VLC /там вече няма лабаво/

Еквилайзера и добавките също са от значение за крайния звук. :wors:

С думи просто - foobar2000 :wors: В това включваме и прекрасната библиотека на програмата :speak:

За филми KMplayer

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

Зависи на какви колони с какъв усилвател и звукова карта разполагаш, ако са качествени - плеъра няма значние. Ако са скапани, то трябва да пробваш всички наред, да ги блъскаш с разни DFX Enhancer-и и тем подобни.

Лично за мен има сериозна разлика в качеството на звука при плеърите. Пробвал съм почти всичко, но foobar и CMSP(CMS5P) са с най-малко шумове и изкривяване на звука. А качествено аудио CDDA и DVDA, се възпроизвежда от много малко плеъри.

Темата е глупава.

Да дефинираме нещата:

плейър(шофьор), звукова карта(кола).

Та значи кой шофьор кара най-бързо ?Всичко зависи от колата , след това са уменията на шофьора .

Качеството на звук зависи 99% от звуковата карата , също така от файла , който се възпроизвежда.

Успех :)

• Автор

Искам да помоля нчкой ако знае да напише нещо за iTunes,SonicStage,Musicmatch Jukebox,Media Monkey и jRiver Media Center!Тези плеъри не са сред най-известните и затова не съм чувал много за тях.Моля пишете!

Качеството на добрия звук зависи от озвучителната система, звуковата карта, аудио сорса и на последно място от плеъра, с който ще се възпроизвежда.

Напълно сте прави ,че всичко зависи от озвучителната система,и звуковата карта,обаче има някаква вероятност някои player-и да им е напудрен (изкривен) звука софтуерно.

Наистина работата на player-а е да прочете mp3-ката и да предаде информацията на взуковата карта,но не забравяйте че всички те имат и тон-коректори,които е желателно да се изключват ако ползвате по мощна озвучителна система.

Щом имат тон-коректори,значи има и вероятност да свирят различно дори при изключени тон-кореции,само дето както някой спомена,разликите са недоловими за любитлското ухо.

Затова ползвайте продуктите с доказани качества.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Ползвам iTunes - изключителен плеър. Има си библиотека, вътре си правиш разделите с музика. Маже да си конвертираш, смаляваш режеш до хилядна от секундата. Вградени радиа от цял свят, магазин в който може да следиш какво ново излиза и да си го купиш - едва ли :cool:. Възможност за споделяне на музиката, като се вижда от всички в мрежата ти, които ползват iTunes. Няква DJ - функция,която няма нищо общо с DJ-те. При използването му въбще не се налага да работя с експлорера на Прозореца. Има опция за записване на дискове. При записването на audio cd подрежда песните както са в плей-листа, а не по азбучен ред. Който го инсталира за първи път да внимава да не е разрешена опцията да работи сам с папките, че ще ви пренареди всичките папки и голямо мазало. За втори плеър ползвам AIMP, който също е на ниво.

Добавено: Като се има предвид компресираните mp3 и плейването им от PC не се задълбавай толкова.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Според мен качеството на звука не зависи от плеъра, а от тонколоните и от звуковата ти карта- една песен като я пусна с WMP, Winamp или AIMP звучи еднакво! Ако аудио картата ти е HD звука е по-хубав ест, а и едно е да имаш колонки от 5 лева и 5,1 с-ма с бас !

ППС: За музика ползвам AIMP а за филми KMPlayer

[/quote

аз също ползвам AIMP за музика -иама малък размер (Mb) за всяко аудио си е ОК

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.