Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложиха как да спасим света

Featured Replies

mars.jpg

Съвет от изтъкнати учени и интелектуалци от цял свят предлага радикални идеи как светът да стане по-добро място за живеене. Идеите са изложени в научното списание "Ню сайънтист", съобщи БНР.

Някои от предложенията са: децата да бъдат учени да пишат на клавиатура, а не на ръка; човечеството да приеме, че е изгубило битката с глобалното затопляне и да се създаде колония на Марс за времето, когато Земята ще стане необитаема. Създаването на самоподдържаща се колония на Марс ще ни направи двупланетен вид и ще увеличи шансовете ни за оцеляване в бъдеще.

Друга идея е да се търси евтин и екологичен достъп до космоса в индустриален мащаб. Мнозина от експертите настояват да се вземат бързи мерки да се подобрят образованието и здравеопазването в развиващия се свят. Нужно е децата да бъдат подготвени за бъдеще, в което напълно ще властват високите технологии. Освен това младите трябва да знаят глобален език, твърдят учените.

Хората трябва да се научат да се изправят срещу собствените си предразсъдъци. Би било добре всеки човек в продължение на месец да се потопи в книги и интренет сайтове, които поддържат мнения, несъвпадащи със светогледа му, пише още в статията.

Сред нейните автори са изтъкнати биолози, физици, космолози, писатели и ръководители на големи компании.

dnes.dir.bg

Много ми е чудно какво ще стане когато дойде края на Света и защо ще настъпи? Защото ще бъде пренаселена планетата?

• Автор

Много ми е чудно какво ще стане когато дойде края на Света и защо ще настъпи? Защото ще бъде пренаселена планетата?

Фънки, прочети малко за глобалното затопляне...

Отдавна търсят начин за започване на живот на Марс, но ми е интересно ще успеят ли и кога? Някак си още ми е трудно да си представя, че един ден хора може да обитават Марс...

това дето са предложили не е спасение на света ами бягство... аз разбирям свят=платетата Земя, не само богати хора щото 100% ще има хора дето също няма да бъдат спасени...

Пълни глупости.

Предпочитам да умра отколкото да живея в Марс.

И какво ще ядем там?Как ще съдим?

Ще сме като първите заселници.

АЗ такъв живот не искам.Ще строим нанвоов сградите,няма да знаем какви са нещата там....

ужас е просто не сикам да си и представям живота там.Пък и там като няма въздух как ще живеем там бе прости!

И на всичкото ооре ми става още по-чудно защо Марс?Видяли по телевизията ония ''Марсианци'' бонбонките за деца и айде на Мрс.

Ужас!

Ето как препоръчват National Geographic са спасим света:

1.Използвай велосипед:Спортуваш, поддържаш форма, не замърсяваш земята с въглероден двуоксит....

2.След 500 години пластмасовите чаши още ще се леят по земята...Използвай керамични...

3.Споделяй банята с любим човек...Дака ще намалиш разхдите за вода и ще има за нуждаещите се...

4.Пластмасовите торбички ще са на земята, дори след нас...Използвай хартиени..

Имаше и други, но не се сещам...

Ето как препоръчват National Geographic са спасим света:

1.Използвай велосипед:Спортуваш, поддържаш форма, не замърсяваш земята с въглероден двуоксит....

2.След 500 години пластмасовите чаши още ще се леят по земята...Използвай керамични...

3.Споделяй банята с любим човек...Дака ще намалиш разхдите за вода и ще има за нуждаещите се...

Имаше и други, но не се сещам...

Тези ти неща няма да те спасят от радиацията...

Това у нас е много голям проблем. Постоянно хвърчат найлонови торбички при малко вятър...

Тези ти неща няма да те спасят от радиацията...

Каква радиация? laugh.gif

децата да бъдат учени да пишат на клавиатура, а не на ръка

Дам, тва само американците могат да го измислят :D

Аз мисля, че предложенията им са глупости и ако не се предприеме нещо в глобален мащаб (а не само да си го пишат по техните си вестници), ще си мрем на планетата си... скоро :P

Това у нас е много голям проблем. Постоянно хвърчат найлонови торбички при малко вятър...

Ами вземи барем една субсидия от Евросъюза за изследване на поведението и миграционните им пътища. После започваш да ги ловиш, маркираш... В това има хляб за много поколения изследователи. :)

Дам, тва само американците могат да го измислят :)

Грешиш, те отдавна вече са го надживели. Текущата им концепция е че трябва да се развият гласовите и другите алтернативни интерфейси за да се елеминира нуждата от масова грамотност, която се появи на първите стадии на индустриализацията (така де, "грамотен потребител" си е оксоморон).

А иначе дори и да почнем да мрем с милиони няма да измрем. Най-много да се приспособим да не дишаме по много (тази аванта с въздуха няма да е вечна все пак) и да ядем хлебарки (те поне няма да свършат). Друг е въпроса че ако все пак бяхме намерили начин да измрем това можеше и да спаси света...

Редактирано от asa (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

човечеството да приеме, че е изгубило битката с глобалното затопляне

Каква нерационална идея. Как просто така ще загърбим и малкото постигнато?

П.С. : Пазете Земята. Тя е нашия дом.

Редактирано от COCOMEN (преглед на промените)

Решението е пред очите ни :) :

Иноватори представиха екологичен вибратор

Първият екологичен вибратор, предназначен първоначално за страните от Третия свят, отбеляза невероятен успех на панаира за електроника в австрийския град Линц.

Екологичната играчка, наречена "Earth Angel", е снабден с малка манивела за зареждане на уреда. Производителят искаше да представи модел, който да бъде използван в страните от Третия свят, където може да се появят проблеми при свързване с електрическата мрежа. Но представянето на вибратора в Австрия имаше реален успех.

"Искахме да произведем екологичен сексуален уред, който да бъде привлекателен за потребителите, независимо от пола, възрастта или етническия им произход. Този продукт се разработваше в рамките на две години", заяви говорителят на ирландската компания-производител Camden Enterprises.

това дето са предложили не е спасение на света ами бягство... аз разбирям свят=платетата Земя, не само богати хора щото 100% ще има хора дето също няма да бъдат спасени...

И аз така си мисля,

100% ще има хора дето също няма да бъдат спасени...
.

Ще има яка цедка кои да дадат начало на "новата къща". Сигурно ще се уредят "каймака" на обществото, докато обикновения човек няма шанс.

1. Децата искат - не искат, се научават да пишат на клавиатура машинално - просто технологията, предизвиквайки интерес у малките създава условието за това. Това не се отнася за българските деца. Всеки от нас знае, че писането на български език на кирилица надали предизвиква интерес сред децата. Вместо да напише "Ще купонясваме ли тази нощ?", ще видите красивите слова "6te kyponqsvame li tazi no6t?". По този начин не само се пренебрегва БГ езика - това е най-малкото. Шльокавският език е най-вече причина да се забрави правилното писане на български, а да не говорим за падежи и други. 98% от БГ учениците са неграмотни днес.

2. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%81_(%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0)

3.Да се търси евтин и екологичен достъп до космоса в индустриален мащаб.. хубаво, дано да е целенасочено.

4.Образованието и здравеопазването не знам защо са ги поставили на едно равнище в статията, аз мисля, че здравеопазването е много по-важно.

5.Би било много добре да се знае глобален език от всички, не само от малките. Новите технологии ако са близо до нас, ще ги опознаем, ако не са - няма да стане, както е в страните от третия свят.

6.Хората в огромен мащаб няма да могет още дълго време да се преборят с предразсъдъците, наложени, упражнявани и насадени от предни поколения, манипулативни хора и още други фактори. Много трудно ще стане това. Трябва да се сменят поне още 5 поколения на земята, за да има промяна.

7.Смятам, че не е нужно човек да се потапя в нета, за да среща противоположни мнения нему. Важна е дискусията, вербалната комуникация. Със сигурност ще има по-голям ефект. Форумът не може да замести устния диалог.

8.Спортуването е едно от хубавите и полезни неща.

Редактирано от suzdruh (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.