Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за рутер на БТК

Featured Replies

Сега да кажа какво съм направил и докъде стигнах. Сега всичко работи нормално. Успях да настроя рутера от БТК да е на адрес 192.168.1.2, но с друг компютър. Не ми стана ясно, защо на предния компютър упорито отказваше да стане това, но важното, е че сега работи нормално. От СпектрумНет интернета влиза в рутер ASUS RX3041, който е на 192.168.1.1 и разпределя по три кабела интернет до настолния ми компютър и два рутера. Единия е Comtrend (на ADSL на БТК) като безжичен маршрутизатор и другия безжичен рутер на комшията. Благодаря за помощта.

Браво! Само да вметна, че при тази ситуация трябва да опишете DHCP-то на рутера да не започва от 2(ако започва от него). Принципно повечето рутери раздават адреси от 192.168.1.100, ако е така нишо не е необходимо да се пипа. Но има и рутери които раздават адреси от следващия свободен: 192.168.1.2, ако при вас е така трябва да го поправите на 192.168.1.3

ЕДИТ: Сега видях че вашия започва точно от 2. Вижте упътването страница 31 IP Pool Starting Address

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Сега погледнах страница 31 и разбрах за какво става дума. Ще го направя, но няма ли да е по добре да сложа 4 или 5? Рутера на съседа сега не го знам на какъв адрес е. Ще отида да го настроя и него примерно за WAN 192.168.1.3, а за LAN 192.168.0.1. При това положение на въпросната стойност от стр. 31 не ли уместно да е 192.168.1.4(и на горе)?

Сега погледнах страница 31 и разбрах за какво става дума. Ще го направя, но няма ли да е по добре да сложа 4 или 5? Рутера на съседа сега не го знам на какъв адрес е. Ще отида да го настроя и него примерно за WAN 192.168.1.3, а за LAN 192.168.0.1. При това положение на въпросната стойност от стр. 31 не ли уместно да е 192.168.1.4(и на горе)?

Ако рутера на съседа си взима автоматично адрес, значи няма значение, ако обаче е фиксиран, то той трябва да е извън адресите на DHCP сървъра. За ваше спокойствие задайте стойност 192.168.1.10. Така рутера ще раздава от 10 нагоре.

Ако рутера на съседа си взима автоматично адрес, значи няма значение, ако обаче е фиксиран, то той трябва да е извън адресите на DHCP сървъра. За ваше спокойствие задайте стойност 192.168.1.10. Така рутера ще раздава от 10 нагоре.

Благодаря! Зададох го на 5 и рутера на съседа е фиксиран 3. Отново благодаря! :blink:

Трябваше да потърсиш някой техник от Vivacom и щеше да ти оправи модемчето ! Тях сега ги клати яко така че не им дреме за какво би се ползвал рутера им.

• 2 години по-късно...

Здравейте! Вада тази тема от прахоляка, но се за мен се налага. Имам едни познати, които имат интернет от Близу. Имат един настолен и един лаптоп. Целта е ако е възможно с един останал непотребен ADSL рутер да се свърже към модема на Близу за да може и лаптопа безжично да има нет.

На Близу модема е Cisco EPC3208. От командният прозорец видях IP адреса на който е настроен 130.204.ХХ.ХХ. Маската е 255.255.224.0. Defaut Gateway е 130.204.0.1.

ADSL е  Comtrend CT-5367. Въпросът е може ли да се направи този БТК рутер да раздава безжично други адреси, които да не се бъркат с мрежата на близу.

В случая описан от мен по-горе в постовете бешедруг. Там имаше обикновен жичен рутер, който се свързваше с мрежата и рутираше интернета. Сега ако настроя рутера на БТК да раздава адреси в мрежата 130.204.ХХ.ХХ, няма ли да бърка с други съседни?

Здравейте! Вада тази тема от прахоляка, но се за мен се налага. Имам едни познати, които имат интернет от Близу. Имат един настолен и един лаптоп. Целта е ако е възможно с един останал непотребен ADSL рутер да се свърже към модема на Близу за да може и лаптопа безжично да има нет.

На Близу модема е Cisco EPC3208. От командният прозорец видях IP адреса на който е настроен 130.204.ХХ.ХХ. Маската е 255.255.224.0. Defaut Gateway е 130.204.0.1.

ADSL е  Comtrend CT-5367. Въпросът е може ли да се направи този БТК рутер да раздава безжично други адреси, които да не се бъркат с мрежата на близу.

В случая описан от мен по-горе в постовете бешедруг. Там имаше обикновен жичен рутер, който се свързваше с мрежата и рутираше интернета. Сега ако настроя рутера на БТК да раздава адреси в мрежата 130.204.ХХ.ХХ, няма ли да бърка с други съседни?

Еди, погледни тази тема, дано е полезна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.